Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Indította
Bitecus
, 2002. február 02. 20:12
Írta 2006. április 27. - 11:45
Írta 2006. április 27. - 11:41
szerintem olyan fura lánchoz volt ami eléggé foghijjas.
én is láttam a galleryn.elég öreg.
mangusta.köszönöm a gratulációt.
szeretnék én is ilymódon gratulálni
éljen a Puch,éljen a gallery.
nem sokára lesz Raleigh is fent ami az enyém.
ime 1-2 kép:
én is láttam a galleryn.elég öreg.
mangusta.köszönöm a gratulációt.
szeretnék én is ilymódon gratulálni
éljen a Puch,éljen a gallery.
nem sokára lesz Raleigh is fent ami az enyém.
ime 1-2 kép:
Írta 2006. április 27. - 11:00
Írta 2006. április 27. - 09:35
Írta 2006. április 26. - 19:20
Volt hát, fõleg Japánban (keirin). Azér 110 a B+ agy.
http://www.fixedgear.../PhilWoodCo.htm
Ezt egy jótékonysági túrára rakta össze a Phil egy amcsi fórumtársnak... Nem semmi. A vázat az Independent Fabrications építette, karbon meg titán.
http://www.fixedgear.../PhilWoodCo.htm
Ezt egy jótékonysági túrára rakta össze a Phil egy amcsi fórumtársnak... Nem semmi. A vázat az Independent Fabrications építette, karbon meg titán.
Írta 2006. április 26. - 17:15
Magwas kollega (magwas.freeblog.hu) nyomja meg Favorittal, ha elakadsz valamiben, biztosan segit neked.
Palyavaznal a 120mm a de facto standard, en meg nem is lattam mast, de allitolag volt regen 110-es is.
Palyavaznal a 120mm a de facto standard, en meg nem is lattam mast, de allitolag volt regen 110-es is.
Írta 2006. április 26. - 14:22
azaz! Na akkor mégis megérte beírnom. Mostmár ezt is tudom a vázról, meg a méret sem tökéletes úgyhogy nem veszem meg.
Mindennapos használatra akarom csinálni a bringát és elsõ lépésben egy itthon árválkodó favoritot akartam megcsinálni, de megláttam azt (RIH) ennyiért és majdnem elcsábultam.. De hát az a váz valóban nem napi használatra való.
Úgyhogy maradok a favoritból, vagy régi outiból átalakított fixinél..
Egyébként az új pályavázaknál 120-as papucstávolság a leghasználatosabb?
Mindennapos használatra akarom csinálni a bringát és elsõ lépésben egy itthon árválkodó favoritot akartam megcsinálni, de megláttam azt (RIH) ennyiért és majdnem elcsábultam.. De hát az a váz valóban nem napi használatra való.
Úgyhogy maradok a favoritból, vagy régi outiból átalakított fixinél..
Egyébként az új pályavázaknál 120-as papucstávolság a leghasználatosabb?
Írta 2006. április 26. - 13:09
bharsi
ha arról a RIH pályavázról van szó akkor az egy idõfutam váz elõl kis kerékkel!!!
olyan derékfáyást kapsz ha rendszeresen használod hog yihay.
ya és akkor triatlonos kerék, gumi kell bele.....
ha arról a RIH pályavázról van szó akkor az egy idõfutam váz elõl kis kerékkel!!!
olyan derékfáyást kapsz ha rendszeresen használod hog yihay.
ya és akkor triatlonos kerék, gumi kell bele.....
Írta 2006. április 26. - 12:36
Keskeny láncnak én a Connex legolcsóbb 5-6-7 fokozathoz készített láncát használnám, nekem van is egy és nem találok rajta kivetnivalót, bár azt a bicomat elég keveset nyomatom.
És vajon hol lehet acél lánckereket szerezni, ha tudja valaki, mert engem is érdekelne, elég kopott már az alu, sõt a KMC láncon le is esett már róla, feszes lánccal!!!
Cseréltem pc1re, azóta ez a jelenség megszûnt, de egy új, esetlegesen acél tányér megnyugtató lenne...
bharsi, milyen váz pálya vagy outi?
szeritem a hagyományos méretezés megegyezik pályán és outon is.
És vajon hol lehet acél lánckereket szerezni, ha tudja valaki, mert engem is érdekelne, elég kopott már az alu, sõt a KMC láncon le is esett már róla, feszes lánccal!!!
Cseréltem pc1re, azóta ez a jelenség megszûnt, de egy új, esetlegesen acél tányér megnyugtató lenne...
bharsi, milyen váz pálya vagy outi?
szeritem a hagyományos méretezés megegyezik pályán és outon is.
Írta 2006. április 26. - 11:23
hello, régóta olvasgatom a fórumot de csak most adom a fejem fixi építésre és a segítségetek kellene. Nagyon jó kis használt vázat találtam az apróban (belinkelhetem? nem linkelhetem?) csak szerintem kicsit nagy nekem (180cm) az 58-59-es vázméret. A pálya méretezés megegyezik a sima outiéval?
Lehet hogy láttatlanban nehéz segíteni de azért véleményeket megköszönnék. A baj csak az hogy nagyon beleszerettem a vázba de nem akarom esetleg butkára megvenni, mert ha kényelmetlen bhatom akármannyire is tetszik..
Lehet hogy láttatlanban nehéz segíteni de azért véleményeket megköszönnék. A baj csak az hogy nagyon beleszerettem a vázba de nem akarom esetleg butkára megvenni, mert ha kényelmetlen bhatom akármannyire is tetszik..
Írta 2006. április 26. - 10:37
Írta 2006. április 25. - 15:58
Írta 2006. április 25. - 15:53
..bocs a szanaszéjjel offolásért, de aki tudja a 05/06-i pályanapok pontos helyét az írja már be.
..most olyat láttam, hogy fény u/mill.
akkor most hol?
..most olyat láttam, hogy fény u/mill.
akkor most hol?
Írta 2006. április 25. - 15:14
ja+ máj. 06. stadionok velodrom (szabó józsef u. 3.) nyílt pálya egész nap, ha jól vettem ki a szóróanyagból. mindenesetre kilesek. gyertek ti is!
Írta 2006. április 25. - 15:00
Írta 2006. április 25. - 13:51
Bajnok szervíz (hercehurca.hu) jó hely, még van két pár Miche agyuk, nekem sikerült megszereznem külön csak a hátsót, de lehet, hogy a maradék már csak párban eladó.
Ezen kívül állítólag tudnak szerezni vastag DA lánckereket, 5eFt-ért, viszonylag stabilan.
Ezen kívül állítólag tudnak szerezni vastag DA lánckereket, 5eFt-ért, viszonylag stabilan.
Írta 2006. április 25. - 09:20
Tegnap összemásoltam a pálya VB anyagot egy DVD-re. 2,5 óra lett. Van benne ffi csapat sprint, nõi 3000 üldözõ, ffi pont, ffi repülõ, nõi scratch.
Idáig ketten szóltak, hogy érdekli õket. Mindenkinek lemásolom egy csere DVD-ért (vagy 200 Ft), csak írjátok ide. Május 6-án megpróbálok menni a Millire. Ott mi is körözhetünk vagy nekünk csak csápolni lehet?
Idáig ketten szóltak, hogy érdekli õket. Mindenkinek lemásolom egy csere DVD-ért (vagy 200 Ft), csak írjátok ide. Május 6-án megpróbálok menni a Millire. Ott mi is körözhetünk vagy nekünk csak csápolni lehet?
Írta 2006. április 25. - 08:56
hali
de akkor a kinai 400Ftosoak vastagnak számítanak?
mert nekem pc-1 a kinaival is ciripel, bár nem tulságosan és nem zavar.
pl a Balázs Moserén is ciripelt a lánc, pedig azon eredeti páyalánc volt meg fogaslkerék.
Hát az attól függ, van ilyen is, meg olyan is, de ha rátekersz egy vékony láncot, rögtön megtudod :-)
A zusában látott-hallott pályagépeken is volt lánczaj (nem ciripelés, inkább az itteni cseh lánchoz hasonló kerregés), de õk valószínûleg nem PC1-gyel nyomják, amit extra halknak reklámoznak :-) Meg ha pályára járnék a géppel, akkor engem sem zavarna, de a mindennapos lótifuti, edzés stb. közben legyen má' csendes, ha már egyszer fixi... Lehessen vele lopakodni jól :-))
Írta 2006. április 25. - 08:46
Na még egy kérdés: vékony láncra van valami tuti tipp? Én a váltós bringámon PC-58-at használtam teljes elégedettséggel, csak az picit drága, hátha meg lehet úszni olcsóbban is. Fura, hogy a vastag láncok mennyivel olcsóbbak, a KMC 710-es is 2eFt alatt van, igaz, nem korrózióvédett.
Írta 2006. április 24. - 22:55
hali
Nem tévesztette el a Ed13 a topicot, legalábbis ha õ az az ed aaki most építi a fixiét...vagy 2 fixiét nem is tudom.
Szóval lehet neki segíteni
Pazzaz feket üléscsõ nagyon yo, csak már nem forgalmazzák de még sok heyen lehet. meg a PRO márka dolgai
nyeregbõl meg vegyél Acor 192 g-ost.
gkulcsar.
aha.
pl a Balázs Moserén is ciripelt a lánc, pedig azon eredeti páyalánc volt meg fogaslkerék.
Nem tévesztette el a Ed13 a topicot, legalábbis ha õ az az ed aaki most építi a fixiét...vagy 2 fixiét nem is tudom.
Szóval lehet neki segíteni
Pazzaz feket üléscsõ nagyon yo, csak már nem forgalmazzák de még sok heyen lehet. meg a PRO márka dolgai
nyeregbõl meg vegyél Acor 192 g-ost.
gkulcsar.
aha.