Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Egy figyelmeztetés Miche agy használóknak: elég sokszor csavartam le-fel a rögzítõ anyákat és mindig elég izmosan meghúztam, de azért nem eszetlenül. Elõször az történt, hogy az inegrált alátétek (gondolom másnak is ilyen fajta van) "összefortak" az anyával, legközelebb pedig amikor húztam rá, nem szorult, azt hittem, szedi le a menetet, de nem, hanem az anya egyszerûen szétnyomta az alátétet. Szerintem elég ócska konstrukció (persze az agy azért jó).

mangusta

mangusta

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Skip magyarul

Úgy fékezel, hogy amikor vízszintes a hajtókarod, akkor megemeled a bringa hátulját, nem feltétlenül kell a levegõbe emelkednie, de úgy látványosabb:)))))))
tehát nulla súly marad rajta, a taljjal megszûnik a kapcsolata
a kerék megáll egy pillanatra.
ahhoz hogy felgyorsuljon, energia kell neki, amit a bringa mozgási energiájából nyer, tehát lassulsz.
négy öt ilyen gyakorlatilag állsz.
viszont csak víszszintes karral lehet csinálni.

Surly tuggnut
ha a lungo behoz akkor ott lehet hogy van
de lehet, hogy bmx specifikus bolltokban is van, mert azokon is szoktak ilyat használni.
egy elég belõle a http://www.surlybikes.com szerint
Igazából segítit a pontos beállítást, meg hogy nagy igénybevétel esetén sem mozduljon el a tengely.
de a régi tanyabikeokon is van ilyen, csak máshogy néz ki.ott a papucs hátuljára fekszik fel egy félhold alakú cucc amibõl egy menetes cumi lóg ki ez fogja a tengelyt.

singlspdzinga

singlspdzinga

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
nem tudjátok véletlenül hogy mi a neve annak a cuccnak amit a papucsra kell
rátenni és megfeszíti a a láncot a tengelyt meghúzva?
illetve hogy nálunk hol lehet ilyet kapni?
asszem szume-nek ilyen avatar képe van a fórumon.
köszönöm elöre is a segitséget.

ja mi a skipp?angol mostanába nem megy....

mangusta

mangusta

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Köszi mangusta!

És te skidelsz vele vagy csak elõre hajtod? Vagyis mit értesz tökéletes alatt?

skidelni ritkán szoktam, viszont gyakorlatilag állandóan skipelek lassításkor
Skipping
In a skip stop you unweight the rear wheel, stop its rotation, then push it back onto the ground to scrub speed. A full stop may require several repetitions. Use the clips/clipless to pull your body off the saddle and up. Coordinate your movements so that by the time the wheel is unweighted--it may even come off the ground about an inch--the pedals are horizontal. At this point, kick back on the pedals to stop the motion of the wheel. This involves abruptly pulling up on the front pedal while you push down on the rear. You will probably find it easier to use the same foot forward as you use in trackstands. Coming to a full stop will take several pedal rotations, since your bike and body are still moving forward. As you let the pedals rotate forwards for the next kick, you can wait for one complete revolution, or one-half revolution if you're comfortable kicking back on the pedals with the feet positioned the opposite way. Repeat the process, keeping your butt off the saddle, until you come to a complete stop.

from 63xc.com

a töléletes az, hogy semmi nem történik...

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
ahogy hallottam a B+ aggyal sok a gond, a nagy igénybevételt nem bírja.
nekem is lecsavarodott egyszer (millard agyról..azt az oldalt nem használom már), ami a menet-elnyalódás következménye...(volt nálam) ha az agyon ment el a menet, akkor kuka (ha jól tudom a b+ másik oldala sspeed, arra még yo), ha a kontrán, akkor egy cserével megúszható a sztory...sztem...
sok sikert!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts

Ma fél óra alatt sikerült megtanulni skidelni! Leírhatatlan boldogságom nem tartott sokáig, mert hamarosan lecsavarodott a kontraanya és utána a fogaskerék is. Egy kicsi sorja lejött az agyról. (olcsó B+ flip-flop, kínai fog). Itthon ahogy tudtam meghúztam körmös kulccsal, de ez mit jelent a jövõre nézve?
1. Ez az agy kuka
2. Nem kuka, de csak elõre hajtva használjam
3. Ha rendesen meghúzom, akkor továbra is használhatom elõre-hátra.

Akik fék nélkül mennek és így fékeznek milyen aggyal és foggal csinálják?

Válaszoljatok, mert teljesen el vagyok keseredve! :)
Egyébként nagyon nagy királyság. Idáig is imádtam fixizni, de skidelve minden teljesen más, sokkal nagyobb fun!

vedd le a fogaskereket tisztítsd meg mindkét menetet kend be vmilyen pillanatragasztóval és rotafixáld rá. nekem fél éve mûködik.

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Köszi mangusta!

És te skidelsz vele vagy csak elõre hajtod? Vagyis mit értesz tökéletes alatt?

mangusta

mangusta

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Itthon ahogy tudtam meghúztam körmös kulccsal, de ez mit jelent a jövõre nézve?

Itthon ahogy tudtam meghúztam körmös kulccsal, de ez mit jelent a jövõre nézve?

velem is történt ilyen kétszer.
az egyik esetben azért történt mert 15ös kínai volt középcsapágyhézagolóval kihézagolva és ezekszerint nem eléggé. Visszahúztam, úgy tûnt jó lesz, de másnep gyorsítás közben(!!) néha elkezdett megmozdulni a fogaskerék, késõbb egyre gyakrabban, aztán egyszercsak vége lett a menetnek, agy kuka

az új ugyanolyan b+ al pedig leesetta láncom és balszencsémre pont úgy tekeredett fel a fogasérkre , hogy megvalósult az anitrotafixa!, itt nagyobb szencsém volt, visszatekertem ráhúztam a kontraanyát és azóta is tökéletes.

A láncot pedig lecseréltem.
ez mind bike+agy + kinai fog kombó volt.

singlspdzinga

singlspdzinga

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
nekem is ma sikerült egy szolid fél méteres csííkot huznom,igazez a játszótéren sóderen sikerült.de sikerült.én continental esõgumival hajtok és igen jó a tapadása.betonon elsem tudom egyenlõre képzelni.lehet kimegyek 1 kicsit az esõre.ja,nekem is b+ hátsóagyam van kinai fogaskerékkel.
sok sikert.

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Ma fél óra alatt sikerült megtanulni skidelni! Leírhatatlan boldogságom nem tartott sokáig, mert hamarosan lecsavarodott a kontraanya és utána a fogaskerék is. Egy kicsi sorja lejött az agyról. (olcsó B+ flip-flop, kínai fog). Itthon ahogy tudtam meghúztam körmös kulccsal, de ez mit jelent a jövõre nézve?
1. Ez az agy kuka
2. Nem kuka, de csak elõre hajtva használjam
3. Ha rendesen meghúzom, akkor továbra is használhatom elõre-hátra.

Akik fék nélkül mennek és így fékeznek milyen aggyal és foggal csinálják?

Válaszoljatok, mert teljesen el vagyok keseredve! :)
Egyébként nagyon nagy királyság. Idáig is imádtam fixizni, de skidelve minden teljesen más, sokkal nagyobb fun!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Sztem 187-hez 60-61 illene, de ez nem egzakt tudomány. Pályaváz különben is bekavar... Yvorl biztos yobban tudya:D

singlspdzinga

singlspdzinga

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
simán.meg akár sörözhetünk is.maj beszélünk telcsin.
ja.a váz 62-63 cm-s csövekbõl van elég batár darab.
mentem vele még eredeti állapotában.a hajtókar nem nagyon
fog leéerni a földre.amúgy 187cm-s magas vagyok.
ehhez a magassághoz mekkora az ideális..?

köszi.

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
az a felni fa?? nagyon komoly szerkentyû

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
a fekete nagyon szépen alakul! majd azt is dobd fel a fixigalériába, mikor elkészül.
irigy vagyok a hátsó agyra!
off:
nem tudtunk sokat dumálni CM-en...nem jössz ki vmelyik nap a pályára?
én még nem voltam & nagyon lepróbálnám...

üdvözletem, bence

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Bazzeg zinga, te mekkora vagy? a fejcsõ alapján van vagy 64es az a váz... Jó látni, hogy így szaporodnak a fixik:)

Szume: az egy "skip-tooth" lánc-és fogaskerék. II.VH elõtti. A régi szép idõkben sztem nem tudtak (vagy drága lett volna) modern rendszerû láncot csinálni, csak olyat, amiben a belsõ szemek tömör acéldarabok, két furattal a két végén. Ott áttoltak rajta egy csapot, arra ment a külsõ szem és csá. Volt errõl egy fasza kép a neten, de nem találom, csak ezt.
Feltöltött kép

Egyébként egy csomó gyûjtõ odavan ezekért a cuccokért. Jó állapotú lánc biztos szép áron menne el ebay-en.

singlspdzinga

singlspdzinga

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
az az igazság hogy most vettem tök friss és ilyen rövidet akartam.
itt van még 1-2kép ha érdekell.azért van rajta b+ zárókupak
mert a szervizes csóka lenyulta de ingyé volta munka.de lehet
hogy vissza megyek.

Feltöltött képFeltöltött képFeltöltött kép

singlspdzinga

singlspdzinga

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
ö ö ö ö ....nem drága...én 4500-ért vettem és nem tudom
van olyan márka hogy Pro.az van rá irva

singlspdzinga

singlspdzinga

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Feltöltött képFeltöltött képFeltöltött kép

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
singlepid..

figyu yo a gép!!
de nem akarsz a stucnidtól megszabadulni? megvenném elcserélném valami!!
komoy. :)
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

singlspdzinga

singlspdzinga

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Feltöltött kép