Egyik sem, kínai :-)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Indította
Bitecus
, 2002. február 02. 20:12
Írta 2006. május 16. - 09:46
Írta 2006. május 16. - 00:08
Írta 2006. május 15. - 14:51
..egy használaton kívülirõl szedtem le átmenetileg egy köpenyt, de majd vmi futófelületen erõsebb slick-et gondoltam..
az álmom inkább a (enyhe kifejezéssel élve) bõséges vacsinak volt köszönhetõ.
bringáról nagy kép??
az álmom inkább a (enyhe kifejezéssel élve) bõséges vacsinak volt köszönhetõ.
bringáról nagy kép??
Írta 2006. május 15. - 12:28
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
igy néz ki. a michehez a kontraanya. A városmajor utcában lehet 1500 FT ért venni
és ott vágnak bele anyi (én 2öt kértem) vályut amenyit csak szeretnél a leszereléshez.
nem kell alátét ha ezzel használod.
mert két menet van benne és egyik felmegy a fogaskerék menetére.
igy néz ki. a michehez a kontraanya. A városmajor utcában lehet 1500 FT ért venni
és ott vágnak bele anyi (én 2öt kértem) vályut amenyit csak szeretnél a leszereléshez.
nem kell alátét ha ezzel használod.
mert két menet van benne és egyik felmegy a fogaskerék menetére.
Írta 2006. május 15. - 11:49
Mindegyikre jó. Legföljebb reszelni kell kicsit. A kalapács meg kevés a boldogsághoz. Ide meggyõzõbb érvek kellenek.
Írta 2006. május 15. - 11:44
Na de milyen kontraanyához jó?
Én három típussal találkoztam eddig, volt az, amit a B+-hoz és a Michéhez adtak, 6 (?) bevágásos, a kerülete megegyezik a középcsapágy záróbigyójával, ehhez a középcsapágyhoz való szerszám megfelelõ. Van a két bevágásos, amihez spéci szerszám kell, valami körmöskulcs, vagy a vésõ (csavarhúzó) és kalapács klasszikus kombó :-) És van a kakukktojás, aki ránézésre középcsapágy-jellegû, de mégsem jó rá a szerszám. Azonban a kalapácsos emberen õ sem fog ki! :-)))
Ja, és amin még meglepõdtem: a fullextrás Dura-Ace kontraanya is két bevágásos (és sajnos nem jó a Miche agyra...).
A lötyögés ellen a középcsapágy-hézagoló gyûrû bevált (ez csak a keskeny lánckerekeknél kell), vagy az yvorl-féle spéci kontraanya, amit majd õ elmond, hogy honnan szerzett, és hogy nézett ki... :-)
Én három típussal találkoztam eddig, volt az, amit a B+-hoz és a Michéhez adtak, 6 (?) bevágásos, a kerülete megegyezik a középcsapágy záróbigyójával, ehhez a középcsapágyhoz való szerszám megfelelõ. Van a két bevágásos, amihez spéci szerszám kell, valami körmöskulcs, vagy a vésõ (csavarhúzó) és kalapács klasszikus kombó :-) És van a kakukktojás, aki ránézésre középcsapágy-jellegû, de mégsem jó rá a szerszám. Azonban a kalapácsos emberen õ sem fog ki! :-)))
Ja, és amin még meglepõdtem: a fullextrás Dura-Ace kontraanya is két bevágásos (és sajnos nem jó a Miche agyra...).
A lötyögés ellen a középcsapágy-hézagoló gyûrû bevált (ez csak a keskeny lánckerekeknél kell), vagy az yvorl-féle spéci kontraanya, amit majd õ elmond, hogy honnan szerzett, és hogy nézett ki... :-)
Írta 2006. május 15. - 11:06
Essze öccá' a BBB kulcs a Hugóban, ami jó kontraanyához. Fasza hosszú nyelû, király. Én vettem még tavaly, aztán gondosan megszakítottam a menetet:( Mindegy, a tél folyamán olyan gyönyörûen összegyógyult a fogas mag az agy, hogy csak ásó-kapa nagyharang választja el õket szerintem.
Írta 2006. május 15. - 10:55
mégjó hogy az álom sokszor az is marad.kivéve amikor teljesül--bár az inkább vágy...na szóval milyen gumit vettél?
nem sikerült a projekt.de... najó elmesélem mert másoknak is lehet érdekes lesz.
elinduntam újpestrõl,tökjó 42-16 dinamikus könnyû lassítani,nem egy speed machine de ha varr a lábad akkor 40 et kihúzom belöle(tipp csak meg kb.)
szóval az új cangámból zajok jönnek.egy fixnek no noise-nak kénne lennie.
katt-katt basszus a küllö,a lánc vagy mi a bús.megállok a szegedi út bickliúti kanyarnál.csekkolom.A KONTRA ANYA A ROHADT ÉLETBE KÉZZEL LE TUDOM CSAVARNI,ÁÁÁÁÁÁÁ.és mivel idealista f@sz vagyok aki Miche-t akart és azon belül adapterest,löttyög meg még egyszer a rohadás,anyázás.na jó gyerünk elõ
15 villás kulcs maratásba bele kitámasztom a papucsnál kerék hátra gurit.jó meghuztam,de elmentem 50 métert és ismét zenész.újra service.fantasztikus
aszem margitsziget nem 2 keréken veszem be.bencét hívon-sikertelen.jó hurcások-zárva(érthetõ vasárnap du. 5)oké.haver a rózsa-andrássyn lakik.
spd cipó elkopog odáig.leraktam kaptam másik cípõt.kinai 47 van ráirva nekem 44es jó lesz.aha nagy f@szt 3 másodpercen belül már elviselhetlen szoritás.levantoljva.reggel kellek az izabellán aludtam és mentem hurcába.
kedves,rendes arc aki idõs nem ismertem most már igen.tegezzem mondja.oké
nem voltneki se Miche-hez kulcsa szóval megodotta neke ingyé.õ is készít õveket gumi külsõbõl-leste a citromsárga Vittoriámat.mondja skidelj csak egy nagyot had lássam jó e a munka-cseles!na de én nem tudok igy hát egy gyors oda-visszát nyomtam többet mint 50 méter.JÓ lesz köszönöm.a héten beugrok elviszem a régi kék Zaffirot,had legyen belõle öv valakinek.
tanulság:megyek Matuzhoz egy menetes fogaskerékért gyorsan.adapterse kell
a halálnak nem gyözöttt meg.asszem yvorl le is akart beszélni.tudta.
meg lehet kénne egy hosszab stucni vagy idõfutam kormány.
hû ennyit rég irtam.
szép napot(asszem az van ha kinézek)
nem sikerült a projekt.de... najó elmesélem mert másoknak is lehet érdekes lesz.
elinduntam újpestrõl,tökjó 42-16 dinamikus könnyû lassítani,nem egy speed machine de ha varr a lábad akkor 40 et kihúzom belöle(tipp csak meg kb.)
szóval az új cangámból zajok jönnek.egy fixnek no noise-nak kénne lennie.
katt-katt basszus a küllö,a lánc vagy mi a bús.megállok a szegedi út bickliúti kanyarnál.csekkolom.A KONTRA ANYA A ROHADT ÉLETBE KÉZZEL LE TUDOM CSAVARNI,ÁÁÁÁÁÁÁ.és mivel idealista f@sz vagyok aki Miche-t akart és azon belül adapterest,löttyög meg még egyszer a rohadás,anyázás.na jó gyerünk elõ
15 villás kulcs maratásba bele kitámasztom a papucsnál kerék hátra gurit.jó meghuztam,de elmentem 50 métert és ismét zenész.újra service.fantasztikus
aszem margitsziget nem 2 keréken veszem be.bencét hívon-sikertelen.jó hurcások-zárva(érthetõ vasárnap du. 5)oké.haver a rózsa-andrássyn lakik.
spd cipó elkopog odáig.leraktam kaptam másik cípõt.kinai 47 van ráirva nekem 44es jó lesz.aha nagy f@szt 3 másodpercen belül már elviselhetlen szoritás.levantoljva.reggel kellek az izabellán aludtam és mentem hurcába.
kedves,rendes arc aki idõs nem ismertem most már igen.tegezzem mondja.oké
nem voltneki se Miche-hez kulcsa szóval megodotta neke ingyé.õ is készít õveket gumi külsõbõl-leste a citromsárga Vittoriámat.mondja skidelj csak egy nagyot had lássam jó e a munka-cseles!na de én nem tudok igy hát egy gyors oda-visszát nyomtam többet mint 50 méter.JÓ lesz köszönöm.a héten beugrok elviszem a régi kék Zaffirot,had legyen belõle öv valakinek.
tanulság:megyek Matuzhoz egy menetes fogaskerékért gyorsan.adapterse kell
a halálnak nem gyözöttt meg.asszem yvorl le is akart beszélni.tudta.
meg lehet kénne egy hosszab stucni vagy idõfutam kormány.
hû ennyit rég irtam.
szép napot(asszem az van ha kinézek)
Írta 2006. május 15. - 09:51
Hûûû Singlspdzinga!
a tegnapi bejelentkezésed után azt álmodtam, hogy full tropára ment a fixim, (ebbõl csak annyi igaz, hogy a köpenyt kellett cserélnem, mert elkopott...)
rémes volt...
remélem sikerült kontraanyahúzót kerítened.
sajnálom, hogy nem tudtam segíteni, nekem sincsen ilyen szerszámom. (pótolni fogom)
a tegnapi bejelentkezésed után azt álmodtam, hogy full tropára ment a fixim, (ebbõl csak annyi igaz, hogy a köpenyt kellett cserélnem, mert elkopott...)
rémes volt...
remélem sikerült kontraanyahúzót kerítened.
sajnálom, hogy nem tudtam segíteni, nekem sincsen ilyen szerszámom. (pótolni fogom)
Írta 2006. május 13. - 13:44
köszi bloke, bár még nem volt idõm itthon körbeszaladgálni, de mindenképpen jó, hogy ha nem jön össze, van egy biztos pont... :-)
Írta 2006. május 12. - 22:07
gkulcsar
ha még érdekel: http://www.sjscycles...tore/cat501.htm
de lehet kapni gebhardtot itthon
ja, és a lopakodó az F-117
ha még érdekel: http://www.sjscycles...tore/cat501.htm
de lehet kapni gebhardtot itthon
ja, és a lopakodó az F-117
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Írta 2006. május 12. - 15:10
Írta 2006. május 12. - 12:04
Írta 2006. május 12. - 10:35
Írta 2006. május 12. - 10:07
Sziasztok!
Végigolvastam a topikot és azt kell mondjam nagyon inspiráló volt:). Igazából nincs is kérdésem mert mindenre választ kaptam az elõzményekbõl:).
A Millenáris megmozdulás után nyilvánvalóvá vált elõttem, hogy a közeljövõben a városi közlekedésemet egy örökhajtós bringára kell átkonvertálnom. Jelenleg egy montivázra épített, öszvért hajtok, de a betonteknõt kipróbálva egybõl elkezdetem a pályabringák körül kutakodni.
Pályagép egyenlõre nem lesz váz- és pénzhiány miatt, de egy outi vázra épített fixi alkatrészei már otthon várják az összeszerelést. Még hiányzik a váz+villa+felnik, de valszeg ezt sikerül majd leboltolnom egy barátommal barter üzlet keretében.
No, remélem hamarosan csatlakozhatom a fixik nyergében ülõk bõvül táborához.
Végigolvastam a topikot és azt kell mondjam nagyon inspiráló volt:). Igazából nincs is kérdésem mert mindenre választ kaptam az elõzményekbõl:).
A Millenáris megmozdulás után nyilvánvalóvá vált elõttem, hogy a közeljövõben a városi közlekedésemet egy örökhajtós bringára kell átkonvertálnom. Jelenleg egy montivázra épített, öszvért hajtok, de a betonteknõt kipróbálva egybõl elkezdetem a pályabringák körül kutakodni.
Pályagép egyenlõre nem lesz váz- és pénzhiány miatt, de egy outi vázra épített fixi alkatrészei már otthon várják az összeszerelést. Még hiányzik a váz+villa+felnik, de valszeg ezt sikerül majd leboltolnom egy barátommal barter üzlet keretében.
No, remélem hamarosan csatlakozhatom a fixik nyergében ülõk bõvül táborához.
Írta 2006. május 12. - 10:03
kíváncsian várom a képeket!
szerintetek a 47/18, az milyen?
(47-es campa tányér, igaziból szerintem nem is létezik ilyen, de mégis)
nekem sokszor túl pörgõs, viszont ezzel még a dombokat is meg tudom utazni..
a nagyobbal ugyanaz a bajom, hogy beleérne a vázba...én is inkább hátulra gondolkodom a 16-on...
ja!!! itt 'cipelem' a láncfeszítõt megoldottad?
szerintetek a 47/18, az milyen?
(47-es campa tányér, igaziból szerintem nem is létezik ilyen, de mégis)
nekem sokszor túl pörgõs, viszont ezzel még a dombokat is meg tudom utazni..
a nagyobbal ugyanaz a bajom, hogy beleérne a vázba...én is inkább hátulra gondolkodom a 16-on...
ja!!! itt 'cipelem' a láncfeszítõt megoldottad?
Írta 2006. május 12. - 08:48
kész a bicóm.húúú....1,5 hónap,pénz,fáradozás.
de amikor ráültem és a 42-16ot meghajtottam
és aza geometria....hát remek mondhatom :-)
csinálok képet majd.kis korrekciók még kellenek.
de amikor ráültem és a 42-16ot meghajtottam
és aza geometria....hát remek mondhatom :-)
csinálok képet majd.kis korrekciók még kellenek.
Írta 2006. május 11. - 15:36
Meg annyiban is számít, hogy merre szeretnél mozdulni, és ahhoz milyen dolgokat tudsz beszerezni. Na ez így elég homályos: szóval ha a 48-16-ot választod, és késõbb könnyíteni szeretnél az áttételen, akkor vagy a 48-as tányért csökkented, ha tudsz szerezni kisebbet (itthon ez nem feltétlenül triviális és nem olcsó feladat), vagy 16-osnál nagyobb lánckereket raksz hátra, de pl. Dura-Ace-bõl 16-os a legnagyobb, tehát vagy rendelsz méregdrága EAI-t pl., vagy rákényszerülsz a 300Ft-os kínaira.
De behatárolhatja a dolgot a láncvonal is, például az outimra 42-esnél nagyobbat nem lehet elõre felrakni úgy, hogy belülre kerüljön, mert beleakadna a vázba, kívülre téve meg nem jó a láncvonal. Most lehetne szórakozni a középcsapággyal, de akkor már hajtókart is kéne cserélni stb. az egész nem ér ennyit, tudomásul veszem, hogy elöl 42-es vagyok, és ezzel beérem.
De behatárolhatja a dolgot a láncvonal is, például az outimra 42-esnél nagyobbat nem lehet elõre felrakni úgy, hogy belülre kerüljön, mert beleakadna a vázba, kívülre téve meg nem jó a láncvonal. Most lehetne szórakozni a középcsapággyal, de akkor már hajtókart is kéne cserélni stb. az egész nem ér ennyit, tudomásul veszem, hogy elöl 42-es vagyok, és ezzel beérem.
Írta 2006. május 11. - 12:56
Annyit számít, hogy ha több a lánckerekeken a fog, akkor jobban eloszlik a terhelés, kisebb a kopás.
Írta 2006. május 11. - 11:44
Mennyire fontos, hogy ugyanazt az attetelt mekkora kerekekbol rakom ki? Tehat 42-14-et hasznaljak, vagy inkabb 48-16?
Merida CX500