Azt tudod,hogy kép nélkül nem hisszük el, ugye?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Started by
Bitecus
, 2002. February 02. 20:12
Posted 2006. July 08. - 22:34
Jövõ 7en remélem megjön a láncom, akkor lesz a hivatalos átadás:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Posted 2006. July 08. - 20:23
Posted 2006. July 08. - 20:08
Kész a GÉP::clap:
-BSA (British Small Arms, fegyvergyártó cég:D) Tour de France váz
-Profile Design stucni
-Profile Design Airwing TT kormány
-Fi'zi:k Microtex bandázs
-Tektro karbon TT fékkar
-Sh!mano A550 fék
-UN53 monoblokk
-Sh!mano 540-es SPD
-Stronglight Track hajtókar
-Stronglight Zicral 46T tányér
-Hátul nemtommilyen 17T
-Suzue Promax agyak (36os)
-Mavic OpenPro felnik
-DT 1.8 (asszem) küllõk, 3x
-Sram PC-1 (az KMC KoolChain-em nem akar megjönni:()
-BSA (British Small Arms, fegyvergyártó cég:D) Tour de France váz
-Profile Design stucni
-Profile Design Airwing TT kormány
-Fi'zi:k Microtex bandázs
-Tektro karbon TT fékkar
-Sh!mano A550 fék
-UN53 monoblokk
-Sh!mano 540-es SPD
-Stronglight Track hajtókar
-Stronglight Zicral 46T tányér
-Hátul nemtommilyen 17T
-Suzue Promax agyak (36os)
-Mavic OpenPro felnik
-DT 1.8 (asszem) küllõk, 3x
-Sram PC-1 (az KMC KoolChain-em nem akar megjönni:()
Posted 2006. July 06. - 23:25
http://www.profile-d...rs/airwing.html
Ilyen time trial kormány lesz a fiximen, ma jött meg hozzá a fékkar:
http://www.canecreek.../4512e57613.jpg
A fék párba jött, nekem viszont csak egy kell, szal ha valakinek kéne egy ilyen karbon fékkar baráti áron, az szólhat;) (jövõ 7 végefelé Pesten leszek)
Tudom hogy nem apró, de gondolom otthon nem nagyon kapni ilyesmit, hátha valakinek pont kell...
Ilyen time trial kormány lesz a fiximen, ma jött meg hozzá a fékkar:
http://www.canecreek.../4512e57613.jpg
A fék párba jött, nekem viszont csak egy kell, szal ha valakinek kéne egy ilyen karbon fékkar baráti áron, az szólhat;) (jövõ 7 végefelé Pesten leszek)
Tudom hogy nem apró, de gondolom otthon nem nagyon kapni ilyesmit, hátha valakinek pont kell...
Posted 2006. July 04. - 12:35
Posted 2006. July 01. - 20:20
Aha, azért hétfõn megkérdezek pár céget, hogy mennyiért tudnának leanodizálni egy stronglight track tányért, mert az lenne az igazi:)...
Jahh, Paul: Nem szokott semmi gáz lenni a keskeny lánctányérokkal. Hátul a fogaskeréknek illik stimmelni a lánchoz, de elöl teljesen jó a keskeny tányér széles lánccal. Nekem is az van, teljesen hangtalan nekem is meg másoknak is.
Ha minden kötél szakad, akkor egy sima TA alize lesz.
Még egy "urban pursuit" kormányt kell szereznem valahogy, meg fékkart, aztán tényleg kész a gép:clap:
Posted 2006. July 01. - 17:28
Ha a középtányér helyére rakod, belülre, akkor sem?
Akkor meg csúnya. De akkor se jó 1ébként. A kar legbelsõ része nem lehet beljebb, mint maga a tányér, különben nem fér el.
Yvorl, az elõzõ postod nekem szólt? Nem tudtam értelmezni... Mi a 110, 115 meg 120? És a 42? Lánctányér? Mihez?
Jahh, Paul: Nem szokott semmi gáz lenni a keskeny lánctányérokkal. Hátul a fogaskeréknek illik stimmelni a lánchoz, de elöl teljesen jó a keskeny tányér széles lánccal. Nekem is az van, teljesen hangtalan nekem is meg másoknak is.
Posted 2006. July 01. - 17:06
Monti kar tuti nem jó, .
Ha a középtányér helyére rakod, belülre, akkor sem?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!
Race, no Rest!
Posted 2006. July 01. - 15:18
most találtam egy 42-est neked.
aszem 110 mm-es.
de megmérem. meg van eg y másik 42 az meg 115 v. 120..aszem
aszem 110 mm-es.
de megmérem. meg van eg y másik 42 az meg 115 v. 120..aszem
Posted 2006. July 01. - 00:08
Monti kar tuti nem jó, különben fel tudnám dobni a Deore-t a montimról, legalább vészmegoldásnak. Nem tudok olyan rövid tengelyes kcst berakni, amilyen a láncvonalhoz kéne, mert akkor a kar belsõ része rég a kcsházon belül lenne.
Figyi, a Gipiemme hmû lyukköre milyen átmérõjû? Utánanézek Hátha Matuznál vagy vhol van rá lánctányér.
Figyi, a Gipiemme hmû lyukköre milyen átmérõjû? Utánanézek Hátha Matuznál vagy vhol van rá lánctányér.
Posted 2006. June 30. - 23:48
régóta van Tektro. (1,5 éve tuti) 4000FT a pár.
aha..hát ezeket problémákat te ismered.
a Gipiemme a Satkámon van...lapozz vissza valahol rég raktam fel képet róla.
amugy lükeségeket beszélsz..a monti pl. eg yrégii négyszöges XT vagy ly vagy bármi nagyon yól megteszi.
aha..hát ezeket problémákat te ismered.
a Gipiemme a Satkámon van...lapozz vissza valahol rég raktam fel képet róla.
amugy lükeségeket beszélsz..a monti pl. eg yrégii négyszöges XT vagy ly vagy bármi nagyon yól megteszi.
Posted 2006. June 30. - 23:22
Lesznek, de egyelõre "félkész" a gép, csak nem bírtam már ki hogy ne tegyem be az új kerekeket:)Képek? Képek?
Fékkart kell még vadásznom, és lánctányért, ez utóbbival van egy kis szívás... Mindenképp kék lánctányér kellene, de sajna az nincs 1/8"-osba, csak 3/32-esbe, vagyis normál országútiba:(
Nemtom ez mennyire lenne cinkes, zajosabb lesz tõle a meghajtás vagy ilyesmi?:confused:
Posted 2006. June 30. - 22:42
Hopp, már nem tudok módosítani, de most tûnt fel: újabban van Tektro ciklokrossz kisfékkar Mo-on? Mennyiért? Milyen kormánymérethez? Én tavaly tudtam egy párat venni viccesen olcsón, de az véletlen keveredett be az országba.
Posted 2006. June 30. - 22:20
Monti nem jó. Rusnya is meg széles is, sztem abszolút kizárt a negyvenkettes láncvonal.
Ideális esetben 10 alatt kéne valami... Egy tisztes állapotú campa recordért talán kifizetnék 15öt, ha lenne hozzá 48as tányér, csak ugye a középcsapi... Ha a tulaj becseréli a 107es Sh LX-emet a campához valóra, akkor. De ez így elég valószínûtlen.
Priviben írd meg légyszi, hogy milyen a Gipiemme (fotó se árt), és mennyiért válnál meg tõle. Talán tudok vadászni hozzá egy lánctányért. Vagy megberhelem. 52/20 végülis nem lenne rossz, csak találjak olyan hosszú láncot:)
Hmmm, most hogy belegondolok, az a gáz, hogy a láncvillába bele fog érni egy 48-as tányér. Az 52 meg kettéfûrészeli 42mm láncvonallal a 44es is csak 1-2 mm-re van a láncvillától. Talán fel tudok dobni még egy távtartót a hátsó agyra, hogy minden kiljebb menjen, de nem bizti, hogy van annyi menet még... Meg már olyan jól rárohadt a fogaskerék. Vagy át is távtartózhatnám a kereket... úgyse forgatom a másik felére. Csak akkor kéne távtartó, meg pár új küllõ mert így is rövidek + egy csomó meló. És akkor még mindig kérdõjeles a lánchossz a kib*ott ejtõpapucs miatt. Faszomba az egésszel
Ideális esetben 10 alatt kéne valami... Egy tisztes állapotú campa recordért talán kifizetnék 15öt, ha lenne hozzá 48as tányér, csak ugye a középcsapi... Ha a tulaj becseréli a 107es Sh LX-emet a campához valóra, akkor. De ez így elég valószínûtlen.
Priviben írd meg légyszi, hogy milyen a Gipiemme (fotó se árt), és mennyiért válnál meg tõle. Talán tudok vadászni hozzá egy lánctányért. Vagy megberhelem. 52/20 végülis nem lenne rossz, csak találjak olyan hosszú láncot:)
Hmmm, most hogy belegondolok, az a gáz, hogy a láncvillába bele fog érni egy 48-as tányér. Az 52 meg kettéfûrészeli 42mm láncvonallal a 44es is csak 1-2 mm-re van a láncvillától. Talán fel tudok dobni még egy távtartót a hátsó agyra, hogy minden kiljebb menjen, de nem bizti, hogy van annyi menet még... Meg már olyan jól rárohadt a fogaskerék. Vagy át is távtartózhatnám a kereket... úgyse forgatom a másik felére. Csak akkor kéne távtartó, meg pár új küllõ mert így is rövidek + egy csomó meló. És akkor még mindig kérdõjeles a lánchossz a kib*ott ejtõpapucs miatt. Faszomba az egésszel
Posted 2006. June 30. - 20:42
sekly!
nem nem az a cane creek kell neked, TEKTRO a corratecben kapgható és középre teszik mint cyclecrossnál...az én zöld bringámon is oyan van ha rémlik
Lófarkas:
csak drágán tudnék campa Record páyahaytómûvet és aszem 49-es tányérral.
kb. 15.000 FT
nkem ami van az gipiemme és 52es van rayta azt odaadnám de gondolom az 52 nem yó.
neked egy montis 44-es kéne monti haytómûvel.
azt lehet tudnék bányászni neked 1 hét alatt.
_bence_::
és sekly-nek O.utiya van most!!! még...
azértitt kérdez mert mellette most épül a fixi és a szíve már ide húzz
nem nem az a cane creek kell neked, TEKTRO a corratecben kapgható és középre teszik mint cyclecrossnál...az én zöld bringámon is oyan van ha rémlik
Lófarkas:
csak drágán tudnék campa Record páyahaytómûvet és aszem 49-es tányérral.
kb. 15.000 FT
nkem ami van az gipiemme és 52es van rayta azt odaadnám de gondolom az 52 nem yó.
neked egy montis 44-es kéne monti haytómûvel.
azt lehet tudnék bányászni neked 1 hét alatt.
_bence_::
és sekly-nek O.utiya van most!!! még...
azértitt kérdez mert mellette most épül a fixi és a szíve már ide húzz
Posted 2006. June 30. - 20:02
.... és így nem is tudok hirtelen fékezni mert nem a féknél tartom a kacsóimat...
nemá, hogy a fixin a fékkarra koncentrálsz! lábbal semmi munka?
Posted 2006. June 30. - 14:37
Szomorú nap ez a mai... Elkezdett haldokolni a 3000Ft-os hajtómûvem. Ahogy várható volt, megadta magát az illesztés, elkezdett nyekeregni. Talán pár hét még benne van, de közeleg a vég. Azzal a céllal vettem szeptemberben, hogy érje meg a tavaszt, úgyhogy nem haragudhatok rá.
A kérdés: tud valaki olcsó pályahajtómûvet? Használt is jó, csak korrekt állapoú legyen (nem elnyalódott négyszög meg kiszakadt pedálmenet...) Lehetõleg 44es, esetleg 48as tányérral. Yvorl?
Vagy tud vki olyan régebbi oúti dupláról, amit használhatnék? Nekem tisztára úgy tûnt, hogy a 68as középcsapiház mellett nem lehet behozni 42mm-re a láncvonalat oúti hajtómûvel, mert beleérne a kcsházba. De láttam már egy csomó fixit orszzágúti hmûvel. Persze ha kart találok is, kéne rá 44es tányér (jó a keskeny is, de az se nagyon van 44es).
Segítség!
A kérdés: tud valaki olcsó pályahajtómûvet? Használt is jó, csak korrekt állapoú legyen (nem elnyalódott négyszög meg kiszakadt pedálmenet...) Lehetõleg 44es, esetleg 48as tányérral. Yvorl?
Vagy tud vki olyan régebbi oúti dupláról, amit használhatnék? Nekem tisztára úgy tûnt, hogy a 68as középcsapiház mellett nem lehet behozni 42mm-re a láncvonalat oúti hajtómûvel, mert beleérne a kcsházba. De láttam már egy csomó fixit orszzágúti hmûvel. Persze ha kart találok is, kéne rá 44es tányér (jó a keskeny is, de az se nagyon van 44es).
Segítség!
Posted 2006. June 30. - 12:40
Posted 2006. June 29. - 23:01
Lett fixim, beszarááááááás:D
http://www.canecreek.../200tt_lvr.html <--ez kell neked szerintem.... és így nem is tudok hirtelen fékezni mert nem a féknél tartom a kacsóimat...
Posted 2006. June 29. - 20:07
hát ami igaz az igaz, vágni mindent lehet, még az ujjadat is csak az fáj :lol1:
node!
szóval koskormány kéne,csakhát ami most van az 40es éshát én szélesnek érzem...
végülis kibírom, csak kicsit kényelmetlen.... és így nem is tudok hirtelen fékezni mert nem a féknél tartom a kacsóimat...
node!
szóval koskormány kéne,csakhát ami most van az 40es éshát én szélesnek érzem...
végülis kibírom, csak kicsit kényelmetlen.... és így nem is tudok hirtelen fékezni mert nem a féknél tartom a kacsóimat...