Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
igen.
Altrix Spider 36L 13mm. baromi erõs és igénytelen. 3rugó/db (és már 2,2-tõl kapható)
Miche Magnum 36L kónuszos, menetes normál outi agyPÁR 4rugó
fûzetés Sapimmal

így néz ki beépítve: Picasa Web Albums - dan.fkt - Simplon SS

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

hát akkor én inkább elbújok a 15 rugós kerékszettemmel. :D Altrix Spider, Miche Magnum, Sapim

:) Heh... azt hiszem a takarékos bicóépítés is külön tudomány. Ezek új cuccok voltak?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

a mostani nekem is, novábol van 130-as.....de 120-as is jo, kihézagolom oszt jovan.

és köszi :)

ez tuti?
WELCOME TO JOY INDUSTRIAL CO., LTD.

ja és csak fix kell, vagy jó a flip-flop is?

szerk.:
hehe, látom :D Ridebike honlapon van fent egy 130-as. vagyis egy távtartózott 120-as... :)

Ettõl sokkal olcsóbban nem jöttem volna ki alsóbb kategóriájú alkatrészekbõl sem.

hát akkor én inkább elbújok a 15 rugós kerékszettemmel. :D Altrix Spider, Miche Magnum, Sapim

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

ez ilyen vitrin fixi lesz? :D

:) Nem igazán, inkább amolyan high-speed, pörgetõs edzõs gép... A trükközés annyira nem az én világom, szóval a kevés küllõvel nem lesz para, a könnyû kerekek viszont ritka jól fognak jönni. A dzsuvát meg rendszeresen le szoktam takarítani a bicóról. :)

Ettõl sokkal olcsóbban nem jöttem volna ki alsóbb kategóriájú alkatrészekbõl sem. A recikliben azt mondták hogy kb. 40-bõl tudnak kihozni egy alap kerékszettet, úgyhogy úgy voltam vele ez simán belefér.
(Amúgy logikus, mondjuk egy középbéndzsa agypár 20k, felnik 15k, küllõk 36x2x50=3600, fûzés 2x3k, már 45-nél tartok.)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a mostani nekem is, novábol van 130-as.....de 120-as is jo, kihézagolom oszt jovan.

és köszi :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
te Maggi, a pályaagy mint olyan, 120 milis.
meg ha nem felejtem el akkor holnap benézek neked két boltba.

daniel.jozsef:

ez ilyen vitrin fixi lesz? :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
valaki nem tud Novatec Pályaagyat valamelyik boltban elfekvõben? 32L, szélességre 130-as

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Õ már csak ilyen :) Szabad tudni mennyibe fájt, és milyen felnikkel?

Kicsivel 60k alatt jön ki a szett fûzéssel. A felni valami spéci olasz, sajnos a márkáját nem tudom.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nagyon profi kerékszettet sikerült újítanom a Yobi partstól. (Õk az a magyar gyártó, akikrõl még nyáron volt egy hír hogy formatervezési díjat nyertek egy pályaaggyal.)
20/24 lyukas elöl ill. hátul, szegecselt felnik, fix-free flipflop hátsó kerék, szóval nagyon klassz... :D

Reklámozom is õket egy kicsit, nekem nagyon szimpatikus volt a srác: Yobi Bike Parts

Õ már csak ilyen :) Szabad tudni mennyibe fájt, és milyen felnikkel?

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Nagyon profi kerékszettet sikerült újítanom a Yobi partstól. (Õk az a magyar gyártó, akikrõl még nyáron volt egy hír hogy formatervezési díjat nyertek egy pályaaggyal.)
20/24 lyukas elöl ill. hátul, szegecselt felnik, fix-free flipflop hátsó kerék, szóval nagyon klassz... :D

Reklámozom is õket egy kicsit, nekem nagyon szimpatikus volt a srác: Yobi Bike Parts

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
holnap akkor bevállalok egy Novatec agyat ha minden jol megy....valaki írta talán régen h a gyári záróanya nem tul frankó.....igaz ez?

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Csak nem vettem észre.Én követtem el, zeljesen használható, bár A párom nem ugrál vele, de azért már kapott ezt-azt... Nincs rajta kopirájt, ez egy 3 leading-3 trailing konstelláció, leírás egyebek itt.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

CSIPISZ !
A skidmarkon a bringapóló videóban feltûnik többször egy nagyon "jasszos" (elsõ) kerék. Tetszik a fûzése ! Ha te követted el és nincs rajta kopirájt, megosztanád a közösséggel ?
Kösssssz
Csõváz

Ez még mindig érdekelne !!!
Remélem, csak nem vetted észre ;) ...
Köszi

You can never have "enough" bikes.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Akkor lett lefotózva a régi vázzal a gép mikor beleraktam az új nyeregcsövet,lényegesen lentebb volt beállítva használat közben!Áttétel kicsit kevés ,de itt városban egyébként fasza,lusta vagyok átrakni egy 14-es fogaskereket,vagy visszarakni a 53-18-at!CSÕ
32lyukas agyad?

Értem. 32es agy? Sosevót :(...

You can never have "enough" bikes.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
A menet letakarítását pl én hirtelen arra fognám, hogy a zárógyûrû menete laza volt. Nem a meghúzás gyenge mivoltára célzok ezzel, hanem arra, hogy a menetet bõvebbre esztergálták-fúrták benne gyárilag. Nem tizedekrõl van szó, elég 2-3 századmili is hozzá.
Novatec nem rossz, és a gyûrûje is jól van méretezve. Jó rotafixálással meg a zárógyûrû kb dekoráció.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
novateccel semmi gond itt se.
jól meg kell húzni a lánckereket, de azért ésszel. mintha valaki nyalta volna már el az agyról a menetet rotafixa+izomból tépéssel.
záróanya szintén. novatecre rá van írva hogy 40Nm. fixedgear.hu-n írta valaki hogy idõnként rá szokott húzni, és egyszer sikerült eltörnie...
szóval erõsen, de okosan...

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
igen azt is jól meg kell tépni söt az elsö gurulás illetve még az elsö huzosabb emelkedö után érdemes megnézni és ha kell vagy lehet húzni a kontra anyán
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
tegnap az enyémrõl (speci langster) a lánckerék hátul letolta a zárógyûrût menetestõl....nem tudni hogy.....
szal kéne valami amivel ez nem fordulhat elõ....

azt tudom h a lánckereket izombol rá kell huzni....zárógyûrût is?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
teljesen jó
mm nem saját tapasztalat. csak sokak általi.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Novatec pályaaggyal van valakinek tapasznyalat? sürgõs meg fontos is vón'

erre valaki?