Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
http://eehouse.org/fixin/formfmu.php
láncszámeket ugyan nem lehet megadni, de kiírja, hogy adott áttétel mekkora láncvillahosszal jön ki pontosan.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Srácok tudnátok nekem mondani olyan progit amivel megmondja nekem, hogy mekkora lesz a távolság a hátsó meg az elsõ fogaskerék között? PL megadom az áttételeket meg hogy, hány láncszem lesz és kiadja a mértetet? Ha már volt bocs, de amiket eddig találtam az csak visszafele mûküdtek.
Ha van elõre is köszi, Ha meg nem lesz marad a jó kis számolgatás.

???
A lánchoz akarsz vázat méretezni?!

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 posts
Srácok tudnátok nekem mondani olyan progit amivel megmondja nekem, hogy mekkora lesz a távolság a hátsó meg az elsõ fogaskerék között? PL megadom az áttételeket meg hogy, hány láncszem lesz és kiadja a mértetet? Ha már volt bocs, de amiket eddig találtam az csak visszafele mûküdtek.
Ha van elõre is köszi, Ha meg nem lesz marad a jó kis számolgatás.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
valahogy meg lesz oldva az, köszönöm. :)

olyan meg pont van itthon egy bicóbontásból. csak nem tudtam, hogy az le tud tekeredni a csészérõl.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Hmm.... megcsinálom, ha lehozod debrecenbe......
A középcsapágy zárógyûrû az a régi, két csészébõl, golyókból és tengelybõl álló, szétszedhetõ-zsírozható középcsapágy egy eleme. Ez egy anya tulajdonképpen, bal oldalon van, általában körmöskulcs kell hozzá, és a menete megyegyezik a középcsapággyal, így a sima menetes hátsóaggyal is. Ilyen van a régebbi bicajokon, meg kb minden olyan újon is, amiben még nem monoblokk, vagy z hajtómû van, ezzel kell beállítás után lekontrázni a bal csészét, hogy ne lazuljon vissza.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
okés, majd mikor aktuális a csavarozást meg tudnád csinálni?
meg mi az a középcsapágy zárógyûrû? mert vagy ezerszer hallottam már, de semmi ilyen alkatrész nem ugrik be onnan.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Csipisz!
a korábban említett módszerrel erre az agyra is megoldható a lánckerék bontható fixálása?
epoxizni nem akarok és igyekszek fillérekbõl összedobni egy fixit.

Háháháhá! Persze hogy meg!
Felénk a többségnek nem volt "kedve" rendes agyat szerezni, így ebbõl a típusból is futkorászik pár, hirtelen vagy hetet tudok összeszedni. Városi, haladósabb áttételekhez jó a sima menetes agy, értsd, kb 2.3 áttét felett már tutira a helyén marad, ugrálni felejtõs. Sima Nicro lok menetrögzítõ, +rotafixa masszívan (én küllõlazulásig szoktam, aztán kis utánhúzás....:D),+középcsapágy zárógyûrû rákontrázva.
Paranoiások még tuningolhatják azzal, hogy a lánckeréken fúrnak egy lyukat, amit úgy pozícionálnak, hogy ne tudjon elkezdeni leforogni (értsd: a lánckerék felõl nézve az agy hosszúkás kikönnyítésén bal oldalon fekszik fel a csavar, ami összeköti az agyat a lánckerékkel.)
Többnyire bontható, eddig az a kb 5 agy amirõl leszedtem, ép maradt.
Ez az agy nagyon jó abból a szempontból, hogy rendesen végigfut a menet. Egyes meneteseknél a küllõperemnél a menet végénél alászúrnak egy kb 2 milis szakaszt, azoknál kell egy alátét a fogas alá, hogy végig menetes részen feküdjön fel.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Milyen lyukkör? Egy sörért cserébe kellene. (lánctányérgyártáshoz, sablonnak.)

Nem az enyém!Õ a gazdája:http://www.vatera.hu..._186855420.html
Kár érte szép kis gipiemme hajtás volt!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Egy nem szerencsés szombat!
Feltöltött kép
Majdnem diótörés is volt :)!
Ja és a haver gépét próbáltam ki!:(

Milyen lyukkör? Egy sörért cserébe kellene. (lánctányérgyártáshoz, sablonnak.)

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Egy nem szerencsés szombat!
Feltöltött kép
Majdnem diótörés is volt :)!
Ja és a haver gépét próbáltam ki!:(

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
Csipisz!
a korábban említett módszerrel erre az agyra is megoldható a lánckerék bontható fixálása?
epoxizni nem akarok és igyekszek fillérekbõl összedobni egy fixit.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Keresek elsõ magasperemes agyat 32 lyukast,cserébe adok értékegyeztetéssel egy 36 lyukas gyors záras Raleigh agyat,630-as araya alu kerékkel füzve, gumival.:)
Feltöltött kép

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ezek szerint félreértettem :D sry

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
most ezt mire?
Pálya eb közvetítésen szólta ezt sipos mikor keirin versenykor berakták a kékduna keringõt .D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts
Mégegy oldal, ahol lehet játszani a színekkel.
Mellesleg szép az a váz....pláne ennyi pénzért.
Failure is always an option.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

"kék duna keiringõ" :D

eszemben lesz mikor neked kéne valami :D

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

én oda tudom adni a maradék 7 szemet. csak pesten vagyok. ha úgy gondolod összehozható a dolog akkor írj priváT.

Köszi, írom a privit!
Lófarok József

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
"kék duna keiringõ" :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
én oda tudom adni a maradék 7 szemet. csak pesten vagyok. ha úgy gondolod összehozható a dolog akkor írj priváT.

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Köszi az infókat. Én 96 szemes láncot kaptam, és valószínûnek tartom akkor, hogy kiszedtek belõle. (webshopoból rendeltem...) Van egy oldal ahol 116 szemesnek mondják ezt a láncot, van ahol 100-nak. Valamelyikõtök nem tudna nekem adni pár szemet? Szerintem 5-6 elég lenne...
Lófarok József