Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Szép kis váz,tetszik!Jól néznek ki az agyak is !Látom a póló áttétel is megvan :)!És tényleg az a nyeregcsõ rögzítés állat!Grat!

A pólóáttétes agy ment a helyére a kerékbõl (a pólóbicaj kerekébe) így ezen most csak a 16 os van, az ide jobban passzoló pályaaggyal. Egy darabig a két bicajban épp fordítva futottak az agyak, legyártási sorrendben, vagyis a pólóba pályaagy, a késõbb összeállt pályába meg a bazi nagy, ugrálós-zúzós flipflop tárcsás. Végre minden a helyén van mostmár....
Bár, szemezek a hátsó felnivel, hogy szétkapom a kereket, és elviszem a políroshoz.....:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Tudtok ajánlani valami online boltot ahol lehet normális vázon új pálya vázakat bizniszelni,lehet külföldi is.
www.sintesibikes.com

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Tadam! végre kész a sajátom is!

101125 Legnano - 101125Legnano.lordcsipisz.fotoalbum.hu

Szép kis váz,tetszik!Jól néznek ki az agyak is !Látom a póló áttétel is megvan :)!És tényleg az a nyeregcsõ rögzítés állat!Grat!

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Nnna, MOST kimentem, megmérni az enyémet (mármint a papucstávot ;), ha te nem mondod, eszembe sem jutna), és te nyertél! Nálam 990 mm :(. Na jó, azért nem gáz annyira :).
Szép a Puch, gratula!
Viszont én nem biztos, hogy 622es kerekeket akarnék bele, ahhoz kicsit "tág", nem ?

Ezért tetszett a winora,kis pörgõs ,rövid gép,csak hát megtetszett a sárga puch,tudod mindíg variálok!:) Az az igazság hogy ebbe a puch-ba is 630-as lehetett elõzõleg,de elég nehéz találni gumit rá jó áron!Tudom van kenda 1500-ért de annyira nem tetszik,meg nem tudom meddig bírja a szimpla alufelni alattam.Viszont amit szereztem duplafalu campagnolo delta aeros felnit(elõre,32 lyuk),meg mellé egy hasonlót(hátra,36lyuk) az nagyon tetszik.Szépen apránként összefûzetem a két felnit és meglátom milyen lesz betéve!Hm,féket is kell cserélnem nagyobb benyúlásúra,mert ezen kopp lent vannak a pofák!
Neked hogy bírja a conti gumid?
CSÕ
Elõ kell vennem a kesztyût!Kezd fázni a kezem!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

101125 Legnano - 101125Legnano.lordcsipisz.fotoalbum.hu

Szép lett, gratulálok. Fincsi ez a nyeregcsõ rögzítés. :)
Nem tetszene, ha megfordítanád a fékbovdent (hamár ágy raktad fel a fékkart)? Úgy értem, hogy a fékkar oldalán jönne ki a bovden és ahol meg most kijön ott akadna meg a bovden vége. Csináltam már ilyent és mûködött, ilyen fékkar pozíciónál meg szerintem nagyon jól nézne ki.
Failure is always an option.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

http://101125legnano...tureid/13702680

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Az az igazság hogy fáj egy kicsit a szívem a kék winora vázam után(98cm a két papucstávolság :),hírdetem,de még megvan),de ezt megvettem és ki kell próbálnom,milyen lesz.Ha nem jön be akkor vissza minden,és a sárga puch megy eladó sorba!

Nnna, MOST kimentem, megmérni az enyémet (mármint a papucstávot ;), ha te nem mondod, eszembe sem jutna), és te nyertél! Nálam 990 mm :(. Na jó, azért nem gáz annyira :).
Szép a Puch, gratula!
Viszont én nem biztos, hogy 622es kerekeket akarnék bele, ahhoz kicsit "tág", nem ?

You can never have "enough" bikes.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

ejj, tetszetõs! rakj majd képet, ha kész!

Az az igazság hogy fáj egy kicsit a szívem a kék winora vázam után(98cm a két papucstávolság :),hírdetem,de még megvan),de ezt megvettem és ki kell próbálnom,milyen lesz.Ha nem jön be akkor vissza minden,és a sárga puch megy eladó sorba!

peeeter

peeeter

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
ejj, tetszetõs! rakj majd képet, ha kész!

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Sziasztok!

Eladó pályaváz (53,5")

;)

myk74: Hanyas volt az a hajtómû? 165 mm-es?

Úgy tudom hogy 170-es volt a hajtómû!
CSÕ
Készül az új gép!
Még felni+gumi csere,sárga-fekete gumit akarok,elõre 32 lyukas campa delta felni,hátra hasonló kinézetü szintén félaeros felni,nyereg(carrera)-nyeregcsõ csere,tuono line nyereg nagyon kényelmetlen,markolatok feketére cserélve.
Feltöltött kép

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Egy nem szerencsés szombat!
Feltöltött kép
Majdnem diótörés is volt :)!
Ja és a haver gépét próbáltam ki!:(

Nekem is hasonló van az egyik gépen.
144-es, a nagytányér eladó róla :)

Lecsa

Lecsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 888 posts
Sziasztok!

Eladó pályaváz (53,5")

;)

myk74: Hanyas volt az a hajtómû? 165 mm-es?

Biking may be hard, but it's easier than growing up!

http://porcsinbros.aminus3.com

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

- Lehetõleg Shimano szabadonfutó, 1/8-os, 18 fogú

Szerintem Shimanonak csak vékony van, de elmegy az 1/8-os lánccal is gond nélkül.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Valakinek van tippje hogy ha a bajnok szervíz is kifújna, akkor hol van fixi alkatrész lelõhely az országban? Nincs kedvem még ezt is kintrõl rendelni. :)

Ami kéne:
- Jó minõségû JIS menetes, 1/8-os fix fogaskerék, 17 fogú
- Lehetõleg Shimano szabadonfutó, 1/8-os, 18 fogú

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

szerintem egy csepel Royal elég jó vétel, sokmindent adnak hozzá, villa-stucni.nyeregcsõbilics, kománycsapi

kõnehéz, hi-ten, 50% hogy jól sikerült a hegesztés (vagy igen vagy nem), eredeti áron borzasztó ár/érték arányú.
meg volt már UMF-em, nem kell több tucat gép, pestet már ellepték :D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Szputnyik ukrán (?) menetes közepû, vagy beletéped az angolt vagy átmenetezteted.
én 25,0mm-t mértem üléscsõnek, az beszerezhetõ.
nekem itthon egy 114mm papucstávolságú van... az is 116mm-re kitágulva. gagyi lemezpapucsokkal.
fejcsõ szabvány. villa normál collos

viszont én is már hónapok óta ezen dilemmázok, hogy költsek-e rá (mert ez itthon volt ingyen eddig) vagy keressek mást. állítólag ótvar minõségi az anyaga.
gyakorlatilag amennyibõl használható lehetne azért a pénzért már új vázat is lehet venni akár...

Nekem volt régen ilyen bringám és normál használattól elgörbült a váz. Abban az idõben több haveromnak is volt, más is járt így.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Én is pont ezen dillemázom,mert tegnap találtam 1 Szputnyikot nagyapám garázsában.Maga a vát nincs rossz állapotban nem rohad,viszont Csapel Royal meg tényleg nincs valami rossz árban.
www.sintesibikes.com

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
szerintem egy csepel Royal elég jó vétel, sokmindent adnak hozzá, villa-stucni.nyeregcsõbilics, kománycsapi

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
Szputnyik ukrán (?) menetes közepû, vagy beletéped az angolt vagy átmenetezteted.
én 25,0mm-t mértem üléscsõnek, az beszerezhetõ.
nekem itthon egy 114mm papucstávolságú van... az is 116mm-re kitágulva. gagyi lemezpapucsokkal.
fejcsõ szabvány. villa normál collos

viszont én is már hónapok óta ezen dilemmázok, hogy költsek-e rá (mert ez itthon volt ingyen eddig) vagy keressek mást. állítólag ótvar minõségi az anyaga.
gyakorlatilag amennyibõl használható lehetne azért a pénzért már új vázat is lehet venni akár...

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Szputnyik XB3 vázzal mennyire érdemes foglalkozni,szóval mennyire kompatibilis a standard szabványokkal,gondolok itt papucstávolságra,fejcsõátmérõre,sima monoblock belemegy e?
www.sintesibikes.com