Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Hát skidelni nem szertnék mert ezek a gumik iszonyatosan tapadnak (ugyanezt sokan használják a Paris-Roubaixon és ez ráadásul 28 széles), meg közel 10k :scared: volt darabja, nomeg öregember ne bohóckodjon ;)

Most viszont ismét kellene egy kis help! Mivel a fixizés nagyon nagyon bejött nekem a városi bicajozáshoz, vettem egy szép Record monoblokkot hajtómûvel a százéves recsgõs helyett (csapágyház, láncvonal, minden tuti). Mondjatok egy jó helyet nekem ahol tényleg profin berakják és nem elõször látnak Recordot, mert én elõször fogtam ilyet a kezemben és gõzöm sincs hogy kell nekiállni ráadásul van valami pót hézagoló is hozzá.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Voti, lehet azért fékezni skid nélkül is, de nem akarom elvenni elõled a felfedezés örömét... :-) Ma több, mint két hete elõször ültem bringán, kicsit aggódtam, de a Tabánról simán lejöttem fék nélkül, úgyhogy nem rozsdásodtam be teljesen. És a postás is hozott mindenfélét, amíg "nyaraltam".

A hétvégének vége, ezért felfedem a megoldást: A keselyû három napja c. film 1975-ben készült. És mi vigyorog ránk a CIA egyik R&D részlegének szobájának a faláról? Egy pályabringa.
Az ezer forintos kérdés persze az, hogy hogy került oda, de sajnos erre nem tudom a választ. Talán valaki esetleg?...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Off:
"Embelek nincs se Lóbelt se Ledfold nevû lab a a böltönben!
Had fegítfek Pilátuf brátom: van Fámfon a fadifta fatír, Haffán a Fíriai öffeefküvõ...." (Fikusz Kukisz) :D

On:

Köszi! Majd veszek még olyan szép furatos 18-ast és kipróbálom azzal is. Haladáshoz nekem tökéletes a 17-es.

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
skid elõtt emeld ki a seggét. eleinte pattogós lesz, de utána ráérzel majd az egyenletes keréktartásra & a far jobbra, vagy balra faroltatására. amúgy nagy áttét szerintem is (= több türelem, több gyakorlás)...ne az erõn legyen a hangsúly, hanem a technikán...szerintem.

(Lobelt Ledfold dulván ;)))))

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
52/17 (3,06) viszonylag nagy áttételnek számít. Ált. 2,75-2,8 körüli kombinációt szoktak hajtani oúti kerékhez.
Valamivel jobban tudnál kisebb áttétellel lassítani, meg majd jobban meg is szokod és jobban bele tudsz taposni... de akármit csinálsz, motorfék marad... rendes fékezéshez rendes fék kell.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Rutinos fixisek!

Lehetséges 52/17-el hatékonyan lassítani? Nekem ugyanis még nem megy a dolog, igaz még csak most vagyok túl az elsõ száz kilcsin. Persze már jobban lassítok mint a legelején, de ha teljes súlyommal beleállok a pedálba, akkor is lazán megy tovább a bicaj :). Majd megtanulom? Vagy ennél az áttételnél ez felejtõs? Amúgy haladás szempontjából sikerült eltalálni a nekem legmegfelelõbb fogszámokat...

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

Eddig azt hittem, csak én vagyok széles e földön ilyen perverz, de úgy tûnik, vannak még sorstársak. Talán itthon is akad ilyen? Eddig összesen egy ember sikerült elcsábítani rövidebb fixis országúti tekergésekre, de ha akad még érdeklõdõ, szóljon... évente megismétlem ezt a felhívást :-)

Gyere ki Londonba, aztan itt perverzkedhetsz! :P
Itt sok oreg ipse nyomja fixi tura geppel... legalabb 15ot lattam mar az elmult 9 honapban...
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Azt ugye tudjuk, hogy a quicksilver higanyt jelent (régiesen, ma inkább mercury). Meg gyorsan változót meg ilyeneket.

Ezen kívül sejtelmem sincs mirõl beszéltek. Ha vkinek vannak jó kis bringás/fixis/futáros filmjei, akkor adja õket kölcsön de gyorsan.

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Na megvan!
Itt a szoba egy másik szögbõl:
Feltöltött kép

Sokat segített a jobb gomb/Tulajdonságok... :)

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Na jo, segitek: o a Lobelt Ledfold. Lokjetek a padlola, de dulvan!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
ezüstkerék..hm. lehet inkább az..de abban csak feka akcióhõs yátszott...
Sutherland ez?? meret akkor nem ismerem meyik film.

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Hûha, akkor lehet, hogy én néztem el valamit... :)
Aha, hát persze, most utánanéztem. Quicksilver az eredeti címe annak a filmnek, amire én gondoltam, de abban meg nem játszik a képen szereplõ bácsi. Bizonytalan is lettem hamar.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Mi az az ezüstnyíl? :-) Nem bambultam el, tényleg nem értem :-)

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Akkor majd megkérlek, hogy írd fel, én meg elteszek egy lemezt, és cserélünk.
Hát csak annyi, hogy Ezüstnyíl helyett aranyküllõ... Nekem tetszett...

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Aranyküllõ, avassatok be, mi az?
Jövõ héten már otthon leszek, ha hozol cédét kiírom neked.

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Aranyküllõ... :DD

Ez annyira jó volt, hogy nincs kedvem a poént elrontani a helyes megfejtéssel... :))
Viszont a sárvédõ készlet helyett elkérném tõled a filmet, ha megvan neked!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
Aranyküllõ

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Feltöltött kép

1. Mi az elsõ kérdés? És mi a válasz?
2. És persze: melyik filmbõl van a kép?
A helyes megfejtõk között egy szett országúti sárvédõ készletet sorsolok ki! A helyes megfejtõk kérhetik nyereményük át nem vételét, a nyeremény megtekintése után... :-P

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Most 42mm-en van a nagytányér a kistányér helyén, így még van 4mm a láncvilla karistolásig. Van helyem bõven, igaz nem tudom a mostani tengely mekkora:chin:.

Jól esett biza, bár szenvedek az influenzától!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Eddig azt hittem, csak én vagyok széles e földön ilyen perverz, de úgy tûnik, vannak még sorstársak.

Mondjuk én nem nyomom fixivel, "csak" egysebivel, szerintem még mindig - hogyismondjam...ésszerûbb (?) - túrázni fixivel, mint városban állandóan startolni-fékezni.

Én egyenlõre ott tartok, hogy az aszfaltosított váltós helyett ezzel akarok menni Balaton megkerülésre és haza (Bp-Tiszaújváros, nem a régi 3-ason)
Aztán ki tudja, lehet egyszer majd fixálódik a racsni...
Szal hajrá, jó építkezést és kérjük majd a képeket!

Bocs, hogy OFF