Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Írta 2011. január 10. - 23:28
Írta 2011. január 10. - 17:58
Lehet tudok neked nagyon olcsón egy fecske (XB3)vázat,csúszópapucsosat(talán le is van homokolva) ,ha érdekel megkérdezem!Kis pénzbõl kezdésnek nem rossz!CSÕ
Köszi, közben elkelt a crusier, úgyhogy a legegyszerûbb megoldást választva komplett fixit fogok venni, aztán majd alakítom, ha már megvan az érzés, hogy milyet szeretnék.
formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan mondat,
mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható.
Írta 2011. január 09. - 13:48
Ez a,, gumi csikorog a fémen "a helyes meghatározás,akkor porvédõ le zsírt neki!Nem régi az agy szépen fut.Egy kiszerelõs csapágymosás nem árt, bár ha amúgy nem döcög kézzel forgatva a tengelyt, elég lehet lepattintani a két porvédõt, és adni egy kis zsírt neki, (olajat ne, az kimossa a kenõanyagot) lehet csak a gumi csikorog a fémen. Ha meg nagyon döcög, be kell tenni két újat.
Köszi!
Írta 2011. január 09. - 13:36
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Írta 2011. január 09. - 13:09
Novatec hátsó agyam nyiszorog!Valószínüleg-esõ-hó-sár-só-fagy kombó nem tetszik neki!Elég ha egy kis olajat adok neki,vagy szét kell szedni?CSÕ
Írta 2011. január 07. - 14:16
Köszi a teljeskörü szervíz szolgáltatást!Rotafix módszerrel rátekerve, menetrögzítõzve és megfejelve egy középcsapágy- kontraanyával is tökéletesen jó, ha nem trükközöl, vadulsz.Sokan használják így, men tekeredik le.
Képet sajna nem tudok, majd lövök, ha úgy esik, hogy valamelyik srác erre jár akinek ilyen van. Tulajdonképpen régi agyaknál (maillard, normandy, shimano, stb, nekem a renak) a lánckerék kikönnyítését többnyire rotafix közben össze lehet párosítani az agyon levõ könnyítéssel. Úgy kell, hogy a lánckerék lelazulásával ne tudjon elcsúszni a csavar semerre, vagyis a két hosszúkás könnyítés két szélét kell összehozni.
Na szóval, át egy 6 os csavar (néha reszelni kell a lánckeréken kicsit) és a küllõperem meg a lánckerék közzé alátét is kell (pl v-fék kúpos alátétpár) csélszerû úgy csavarozni, hogy az anya kívül legyen.Ennél a módszernél a zárógyûrû felejtõs,nem fér el.
Persze ez így leírva eléggé érthetetlen, de ha lesz kép, akkor már érthetõ lesz...
Írta 2011. január 07. - 13:52
Ha jól emlékszem volt róla szó hogy a hátsó lánckerék rögzítése az agyon csavarozással lett megoldva(+kontra anya és menetrögzítõ),sima menetes agynál.Egy képet nem tudnál dobni?Van egy menetes magasperemes Mailard agyam ami az épülõ ss-be kerül de jobb lenne ha fixi lenne,pláne ha pici pénzbõl megoldanám a hátsó agy fixre való alakítását!
Köszi!CSÕ
Rotafix módszerrel rátekerve, menetrögzítõzve és megfejelve egy középcsapágy- kontraanyával is tökéletesen jó, ha nem trükközöl, vadulsz.Sokan használják így, men tekeredik le.
Képet sajna nem tudok, majd lövök, ha úgy esik, hogy valamelyik srác erre jár akinek ilyen van. Tulajdonképpen régi agyaknál (maillard, normandy, shimano, stb, nekem a renak) a lánckerék kikönnyítését többnyire rotafix közben össze lehet párosítani az agyon levõ könnyítéssel. Úgy kell, hogy a lánckerék lelazulásával ne tudjon elcsúszni a csavar semerre, vagyis a két hosszúkás könnyítés két szélét kell összehozni.
Na szóval, át egy 6 os csavar (néha reszelni kell a lánckeréken kicsit) és a küllõperem meg a lánckerék közzé alátét is kell (pl v-fék kúpos alátétpár) csélszerû úgy csavarozni, hogy az anya kívül legyen.Ennél a módszernél a zárógyûrû felejtõs, nem fér el.
Persze ez így leírva eléggé érthetetlen, de ha lesz kép, akkor már érthetõ lesz...
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Írta 2011. január 07. - 10:24
Nézegettük a bicoboltban, a papucs nagyon függõleges és nagyon nagyon rövid, gyakorlatilag csak pont annyi hely van, hogy megtartsa az agyat :-( :-( :-(
SS lehet belõle, de fixi nem.
Nehéz döntés volt.
Lehet tudok neked nagyon olcsón egy fecske (XB3)vázat,csúszópapucsosat(talán le is van homokolva) ,ha érdekel megkérdezem!Kis pénzbõl kezdésnek nem rossz!CSÕ
Írta 2011. január 07. - 10:18
Köszi!CSÕ
Írta 2011. január 06. - 21:36
SS lehet belõle, de fixi nem.
Nehéz döntés volt.
formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan mondat,
mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható.
Írta 2011. január 06. - 16:30
Csak eladod?Látom hírdeted a vaterán.Találtál valami jobb alapnak valót?CSÕKöszi mindenkinek! A Sheldon cikk nagyon király!
Egyébként itt a donor: Picasa Web Albums - szakalpeter - Kettler Puma ...
tiszta alu, kb 9 kg az egész és ezer éves. Átpapucsoltatni nem szeretnék, low budget...
Pörgõs áttétel, szarvkormány és megküldeni itt az Alföldön. Ez a terv. (az elsõ évben a fékek maradnak :-) )Csak legyen már jó idõ.
Írta 2011. január 06. - 15:58
Írta 2011. január 06. - 12:24
Írta 2011. január 06. - 12:19
Írta 2011. január 06. - 11:19
Mondjuk fekete, és széles platform pedállal használom, de nagyon bejött. Féltem, hogy ormótlan lesz a kecses acélvázhoz, igazából megszerettem. Sokkal biztosabb érzés, bármilyen helyzetben sokkal bátrabban és erõsebben taposom/húzom mint a korábbi outi keretest. Tartása van, nagyon stabil.
Írta 2011. január 05. - 19:35
Írta 2011. január 04. - 18:46
Én nem használok ilyent, csak van 2-3 perce az embernek hogy elszarakodjon vele
Attól függ mennyire "short" az a "dropout". A lánc csaptávolsága ugye fél col, ami kb. 1,27 cm. Félláncszem berakása/kivétele tehát pont ennyivel hosszabítja/rövidíti a láncot. Ez feleannyit engedi hátra/huzza elõre a kereket, vagyis kb.0,64 cm-t. Csodálkoznék, ha ennyi mozgást nem engedne az a papucs.
Oké, kösszépen, hogy kiszámoltad helyettem , marad az eredeti papucs.
You can never have "enough" bikes.
Írta 2011. január 04. - 18:15
-Szerintetek a láncfeszítõt hogy tudnám megoldani rá? Nélküle is meg tudom oldani a beállítást, de azért azzal gyorsabb és pontosabb lenne.
Én nem használok ilyent, csak van 2-3 perce az embernek hogy elszarakodjon vele
-Létezhet-e olyan 2.8 (42/15) közeli áttétel, ahol nem tudom megoldani a félláncszem berakás/kivétellel belõni a lánchosszt? Hasonlókat fogok mindig használni. Most 42/15 és 1 db félláncszem jól mûködik. A láncvilla eléggé rövid.
Kösz
Attól függ mennyire "short" az a "dropout". A lánc csaptávolsága ugye fél col, ami kb. 1,27 cm. Félláncszem berakása/kivétele tehát pont ennyivel hosszabítja/rövidíti a láncot. Ez feleannyit engedi hátra/huzza elõre a kereket, vagyis kb.0,64 cm-t. Csodálkoznék, ha ennyi mozgást nem engedne az a papucs.