Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
bármilyen menetes hátsó agy alkalmas fixinek? itt arra gondolok hogy van e különbség mentes és menetes agy menetes részében? (nemtom mennyire voltam érthetõ)

redboat

redboat

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Lehet tudok neked nagyon olcsón egy fecske (XB3)vázat,csúszópapucsosat(talán le is van homokolva) ,ha érdekel megkérdezem!Kis pénzbõl kezdésnek nem rossz!CSÕ

Köszi, közben elkelt a crusier, úgyhogy a legegyszerûbb megoldást választva komplett fixit fogok venni, aztán majd alakítom, ha már megvan az érzés, hogy milyet szeretnék.
Minden ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó,
formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan mondat,
mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Egy kiszerelõs csapágymosás nem árt, bár ha amúgy nem döcög kézzel forgatva a tengelyt, elég lehet lepattintani a két porvédõt, és adni egy kis zsírt neki, (olajat ne, az kimossa a kenõanyagot) lehet csak a gumi csikorog a fémen. Ha meg nagyon döcög, be kell tenni két újat.

Ez a,, gumi csikorog a fémen "a helyes meghatározás,akkor porvédõ le zsírt neki!Nem régi az agy szépen fut.
Köszi!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Egy kiszerelõs csapágymosás nem árt, bár ha amúgy nem döcög kézzel forgatva a tengelyt, elég lehet lepattintani a két porvédõt, és adni egy kis zsírt neki, (olajat ne, az kimossa a kenõanyagot) lehet csak a gumi csikorog a fémen. Ha meg nagyon döcög, be kell tenni két újat.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Üdv!
Novatec hátsó agyam nyiszorog!Valószínüleg-esõ-hó-sár-só-fagy kombó nem tetszik neki!Elég ha egy kis olajat adok neki,vagy szét kell szedni?CSÕ

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Rotafix módszerrel rátekerve, menetrögzítõzve és megfejelve egy középcsapágy- kontraanyával is tökéletesen jó, ha nem trükközöl, vadulsz.Sokan használják így, men tekeredik le.
Képet sajna nem tudok, majd lövök, ha úgy esik, hogy valamelyik srác erre jár akinek ilyen van. Tulajdonképpen régi agyaknál (maillard, normandy, shimano, stb, nekem a renak) a lánckerék kikönnyítését többnyire rotafix közben össze lehet párosítani az agyon levõ könnyítéssel. Úgy kell, hogy a lánckerék lelazulásával ne tudjon elcsúszni a csavar semerre, vagyis a két hosszúkás könnyítés két szélét kell összehozni.
Na szóval, át egy 6 os csavar (néha reszelni kell a lánckeréken kicsit) és a küllõperem meg a lánckerék közzé alátét is kell (pl v-fék kúpos alátétpár) csélszerû úgy csavarozni, hogy az anya kívül legyen.Ennél a módszernél a zárógyûrû felejtõs,nem fér el.
Persze ez így leírva eléggé érthetetlen, de ha lesz kép, akkor már érthetõ lesz...:D

Köszi a teljeskörü szervíz szolgáltatást!:)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Ha jól emlékszem volt róla szó hogy a hátsó lánckerék rögzítése az agyon csavarozással lett megoldva(+kontra anya és menetrögzítõ),sima menetes agynál.Egy képet nem tudnál dobni?Van egy menetes magasperemes Mailard agyam ami az épülõ ss-be kerül de jobb lenne ha fixi lenne,pláne ha pici pénzbõl megoldanám a hátsó agy fixre való alakítását!
Köszi!CSÕ

Rotafix módszerrel rátekerve, menetrögzítõzve és megfejelve egy középcsapágy- kontraanyával is tökéletesen jó, ha nem trükközöl, vadulsz.Sokan használják így, men tekeredik le.
Képet sajna nem tudok, majd lövök, ha úgy esik, hogy valamelyik srác erre jár akinek ilyen van. Tulajdonképpen régi agyaknál (maillard, normandy, shimano, stb, nekem a renak) a lánckerék kikönnyítését többnyire rotafix közben össze lehet párosítani az agyon levõ könnyítéssel. Úgy kell, hogy a lánckerék lelazulásával ne tudjon elcsúszni a csavar semerre, vagyis a két hosszúkás könnyítés két szélét kell összehozni.
Na szóval, át egy 6 os csavar (néha reszelni kell a lánckeréken kicsit) és a küllõperem meg a lánckerék közzé alátét is kell (pl v-fék kúpos alátétpár) csélszerû úgy csavarozni, hogy az anya kívül legyen.Ennél a módszernél a zárógyûrû felejtõs, nem fér el.
Persze ez így leírva eléggé érthetetlen, de ha lesz kép, akkor már érthetõ lesz...:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Nézegettük a bicoboltban, a papucs nagyon függõleges és nagyon nagyon rövid, gyakorlatilag csak pont annyi hely van, hogy megtartsa az agyat :-( :-( :-(
SS lehet belõle, de fixi nem.
Nehéz döntés volt.

Lehet tudok neked nagyon olcsón egy fecske (XB3)vázat,csúszópapucsosat(talán le is van homokolva) ,ha érdekel megkérdezem!Kis pénzbõl kezdésnek nem rossz!CSÕ

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Ha jól emlékszem volt róla szó hogy a hátsó lánckerék rögzítése az agyon csavarozással lett megoldva(+kontra anya és menetrögzítõ),sima menetes agynál.Egy képet nem tudnál dobni?Van egy menetes magasperemes Mailard agyam ami az épülõ ss-be kerül de jobb lenne ha fixi lenne,pláne ha pici pénzbõl megoldanám a hátsó agy fixre való alakítását!
Köszi!CSÕ

redboat

redboat

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Nézegettük a bicoboltban, a papucs nagyon függõleges és nagyon nagyon rövid, gyakorlatilag csak pont annyi hely van, hogy megtartsa az agyat :-( :-( :-(
SS lehet belõle, de fixi nem.
Nehéz döntés volt.
Minden ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó,
formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan mondat,
mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Köszi mindenkinek! A Sheldon cikk nagyon király!
Egyébként itt a donor: Picasa Web Albums - szakalpeter - Kettler Puma ...
tiszta alu, kb 9 kg az egész és ezer éves. Átpapucsoltatni nem szeretnék, low budget...
Pörgõs áttétel, szarvkormány és megküldeni itt az Alföldön. Ez a terv. (az elsõ évben a fékek maradnak :-) )Csak legyen már jó idõ.

Csak eladod?Látom hírdeted a vaterán.Találtál valami jobb alapnak valót?CSÕ

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Nekem is Chrolab van,szerintem is jó.Ha kell a telefon száma a srácnak privátba elküldöm!Vagy az oldalon ott az e-mail cím!

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Chrolab - Google keresés

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ez a Chrolab honnan szerezhetõ be?

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Chrolab-ot használok, lassan egy éve, de patika.
Mondjuk fekete, és széles platform pedállal használom, de nagyon bejött. Féltem, hogy ormótlan lesz a kecses acélvázhoz, igazából megszerettem. Sokkal biztosabb érzés, bármilyen helyzetben sokkal bátrabban és erõsebben taposom/húzom mint a korábbi outi keretest. Tartása van, nagyon stabil.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Hát annyira nem gyõzött meg, tényleg ennyire szakadósak?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Én nem használok ilyent, csak van 2-3 perce az embernek hogy elszarakodjon vele :)

Attól függ mennyire "short" az a "dropout". A lánc csaptávolsága ugye fél col, ami kb. 1,27 cm. Félláncszem berakása/kivétele tehát pont ennyivel hosszabítja/rövidíti a láncot. Ez feleannyit engedi hátra/huzza elõre a kereket, vagyis kb.0,64 cm-t. Csodálkoznék, ha ennyi mozgást nem engedne az a papucs.

Oké, kösszépen, hogy kiszámoltad helyettem :), marad az eredeti papucs.

You can never have "enough" bikes.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

-Szerintetek a láncfeszítõt hogy tudnám megoldani rá? Nélküle is meg tudom oldani a beállítást, de azért azzal gyorsabb és pontosabb lenne.

Én nem használok ilyent, csak van 2-3 perce az embernek hogy elszarakodjon vele :)

-Létezhet-e olyan 2.8 (42/15) közeli áttétel, ahol nem tudom megoldani a félláncszem berakás/kivétellel belõni a lánchosszt? Hasonlókat fogok mindig használni. Most 42/15 és 1 db félláncszem jól mûködik. A láncvilla eléggé rövid.
Kösz

Attól függ mennyire "short" az a "dropout". A lánc csaptávolsága ugye fél col, ami kb. 1,27 cm. Félláncszem berakása/kivétele tehát pont ennyivel hosszabítja/rövidíti a láncot. Ez feleannyit engedi hátra/huzza elõre a kereket, vagyis kb.0,64 cm-t. Csodálkoznék, ha ennyi mozgást nem engedne az a papucs.
Failure is always an option.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
olvasd át: Fixed Gear Hungary » Fórum » Eszmecsere » Offolda » pedálszíj

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Bagaboo-féle pedálszíjat használ valaki? Mik a tapasztalatok?