Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Indította
Bitecus
, 2002. február 02. 20:12
Írta 2008. május 16. - 19:51
Én is csak pixeleken láttam...
A saját singlespeedemen megpróbáltam megvalósítani, de egyik lánckerék túl kicsi volt, a másik meg nem fért el a láncvillától.
Szóval, ha úgyis van otthon ilyen cucc, meg lehet próbálni, de bevásárolni egy ilyen vázat abban a reményben, hogy majd ezzel a megoldással összejön, elég merész dolog lenne...
A saját singlespeedemen megpróbáltam megvalósítani, de egyik lánckerék túl kicsi volt, a másik meg nem fért el a láncvillától.
Szóval, ha úgyis van otthon ilyen cucc, meg lehet próbálni, de bevásárolni egy ilyen vázat abban a reményben, hogy majd ezzel a megoldással összejön, elég merész dolog lenne...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!
Írta 2008. május 16. - 18:28
igaz, ezt kifelejtettem. nem túl sok ilyen megoldást láttam. fixin gyakorlatilag még egyet se .)
Írta 2008. május 16. - 18:16
Elméletben építhetne függõleges papucsosra is, ha szellem-lánckerékkel feszíti a láncot.
De a gyakorlatban ezt én sem erõltetném...
De a gyakorlatban ezt én sem erõltetném...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!
Írta 2008. május 16. - 17:48
oda. pont a papucsra.
csak olyan vázra tudsz fixit építeni aminek vízszintes papucsa van. vagy még amilyen a régi országútiknak van. lényeg hogy lehessen állítani a láncfeszességet.
csak olyan vázra tudsz fixit építeni aminek vízszintes papucsa van. vagy még amilyen a régi országútiknak van. lényeg hogy lehessen állítani a láncfeszességet.
Írta 2008. május 16. - 17:06
A bringát amúgy nem egyedül fogom összeszerelni (szerencsére) lesz ott olyan is aki elvileg ért hozzá. A Pajtás boltot még megnézem köszi!
Van még egy kérdésem...lehet, hogy hülyeség. Fontos az, hogy milyen vázra akarok örökhajtósat építeni? Mert sokan eleve pályavázra építik. Nekem oda kell figyelnem valamire (pl: papucs)?
Van még egy kérdésem...lehet, hogy hülyeség. Fontos az, hogy milyen vázra akarok örökhajtósat építeni? Mert sokan eleve pályavázra építik. Nekem oda kell figyelnem valamire (pl: papucs)?
Írta 2008. május 16. - 12:00
Én jó pár éve vettem a Hajtás Pajtás bringaboltban 44 fogas Hercules márkájú parasztlánchoz való hajtómûvet valami jelképes összeggért...Sziasztok
Milyen négyszögtengelyes hajtómûvet ajánltok örökhajtós bringához? (Olyan kéne ami vagy eleve egy tányéros, vagy lehet belõle olyat csinálni.)
Jah és nem lenne rá vmi sok pénzem szóval jó lenne ha minél olcsóbb. (kb 6 ezrem lenne erre a célra)
Köszi
Írta 2008. május 16. - 11:53
Ha nem ragaszkodsz hozzá, hogy egysebis tányérral legyen, alakíts át régebbi országúti hajtómûvet, gyakran szerelték azokat 42-es kistányérral. Rövid csavar bele és kész.
Ez esetben fokozottan figyelj a láncvonalra és a lánc feszességére.
44-es lánctányért (pláne pálya) nagy valószínûséggel csak rendelni tudsz.
Ez esetben fokozottan figyelj a láncvonalra és a lánc feszességére.
44-es lánctányért (pláne pálya) nagy valószínûséggel csak rendelni tudsz.
Írta 2008. május 16. - 08:47
Igen ezt a B+ -ot én is nézegettem, de nekem is kicsinek tûnt. Nekem olyan 42-44 fogas kéne elõre.
Írta 2008. május 15. - 23:04
És országúti jellegû a gép?
Nem nagyon kicsi a 38-as lánctányér? Milyen áttétellel nyomod?
Nem nagyon kicsi a 38-as lánctányér? Milyen áttétellel nyomod?
Írta 2008. május 15. - 14:21
http://ebike.hu/term...tengelyes/3182/
Én is ilyet használok a fixin, egy B+ iparicsapis monoblokkal. Eddig semmi gond nem volt vele, azt a mûanyag bizbaszt le lehet róla szedni és akkor úgy néz ki mint bármilyen más hajtómû.
Egysebességes vastag lánchoz van, és olcsó. Ha a mûanyag szart leveszed szerintem még jól is néz ki
Én is ilyet használok a fixin, egy B+ iparicsapis monoblokkal. Eddig semmi gond nem volt vele, azt a mûanyag bizbaszt le lehet róla szedni és akkor úgy néz ki mint bármilyen más hajtómû.
Egysebességes vastag lánchoz van, és olcsó. Ha a mûanyag szart leveszed szerintem még jól is néz ki
Írta 2008. május 14. - 22:28
Köszi szépen az infokat.
Még nem nagyon vágtam bele az építésbe.... még azt sem döntöttem el igazán, hogy a mostani kicsit leharcolt német trekking bringámat próbálom meg átalakítani, vagy veszek használtan valamilyen outit a bikemagon.... néha elég jó ajánlatok vannak......
Még nem nagyon vágtam bele az építésbe.... még azt sem döntöttem el igazán, hogy a mostani kicsit leharcolt német trekking bringámat próbálom meg átalakítani, vagy veszek használtan valamilyen outit a bikemagon.... néha elég jó ajánlatok vannak......
Írta 2008. május 14. - 21:54
Tképp az összes oúti dupla hajtómû jó, csak kellenek hozzá rövid csavarok (vagy köszörû). Annyi a gond h kicsit széles a láncvonal (pályaagyhoz képest) ha nem rakod belülre a tányért.
Olcsóbb shimano (nem ugrik be melyik család van 2vel a 105 alatt) talán befér 6 alá.
Vagy ami apróban akad...
Olcsóbb shimano (nem ugrik be melyik család van 2vel a 105 alatt) talán befér 6 alá.
Vagy ami apróban akad...
Írta 2008. május 14. - 19:47
Sziasztok
Milyen négyszögtengelyes hajtómûvet ajánltok örökhajtós bringához? (Olyan kéne ami vagy eleve egy tányéros, vagy lehet belõle olyat csinálni.)
Jah és nem lenne rá vmi sok pénzem szóval jó lenne ha minél olcsóbb. (kb 6 ezrem lenne erre a célra)
Köszi
nem tudom, de arra figyelj, hogy ha campa monoblokkod van akkor campa hajtókart vegyél .)
végre sikerült találnom két Campa kart is viszonylag jó áron.
Írta 2008. május 14. - 19:42
kössz a sok ajánlatot(csak mostanában leginkább a "megmozdulás"-ban vagyok jelen)
Írta 2008. május 14. - 19:27
Sziasztok
Köszi
Köszi
Írta 2008. május 12. - 10:22
ha nem vagy tulzot márka függö akkor dugos triatlon fékkart kinál a Mali kb 5ezer/pár áron Ackort haver egy ideje nyúzza semmi gonja baja
...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!
Írta 2008. május 11. - 15:35
hol lehet ilyen fékkart kapni? http://www.josephmorris.net/Surly.jpg
http://www.chainreac...?CategoryID=520
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?
Would you, Quintus? Would I?
Írta 2008. május 11. - 12:40
nemtom mit nyom
nem szoktam meregetni
majd csapok rola egyet
nem szoktam meregetni
majd csapok rola egyet
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2008. május 11. - 10:41
Szórványosan elõfordul. Nekem volt, de már eladtam. Legutóbb mintha A kerékpárboltban láttam volna de lehet h tévedek.
Leginkább idõfutam (kormányhoz való) fékkar néven érdemes keresni.
Leginkább idõfutam (kormányhoz való) fékkar néven érdemes keresni.