Jobb lenne, ha nem a váltáskönnyítõs lánckereket tennél fel, hanem valami régebbi kistányérját egy országúti hajtómûnek, mert ha nem tökéletes a láncvonal, leeshet.
Sztem ha tekersz most is, akkor kb. tudod, hogy melyik a kényelmes áttétel. Olyat kell fixire is tenni! Ha nincs otthon semmid, sztem nem érdemes a legalját venned, mert az is pénzbe kerül és nem lesz jó.
Érdemes lenne kipróbálnod elõtte, hogy mégis milyen a fixiérzés...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Started by
Bitecus
, 2002. February 02. 20:12
Posted 2008. November 10. - 15:50
Posted 2008. November 10. - 15:36
Hahó,
köszi a gyors választ és igen, minden válasz segítség.
Szóval maradok az XT agynál és van ismeretségem aki remélhetõleg megoldja a fúrkálást.
És így 16-os lánckereket teszek. mert azt jobb fúrni és valóban írtátok, h a nagyobb/nagyobb jobb.
Következõ kérdés:
44-es hajtómûvet hol találok? vagy lehet 2-3 tárcsásat bontani? és csak a megfelelõ tárcsát használni, mert így lehet akár 52/18 is.
Köszi D.
köszi a gyors választ és igen, minden válasz segítség.
Szóval maradok az XT agynál és van ismeretségem aki remélhetõleg megoldja a fúrkálást.
És így 16-os lánckereket teszek. mert azt jobb fúrni és valóban írtátok, h a nagyobb/nagyobb jobb.
Következõ kérdés:
44-es hajtómûvet hol találok? vagy lehet 2-3 tárcsásat bontani? és csak a megfelelõ tárcsát használni, mert így lehet akár 52/18 is.
Köszi D.
Posted 2008. November 10. - 15:28
Amennyiben menetes ráhúzós a torontó akkor inkább a disc-es megoldás érdekelne.
Szeretném menetes tengelyre tenni az agyat de vajon le hehet cserélni bármely gyorszárat menetes tengelyre? pl egy ilyen agyban? BikePositive '07 Country Disc: http://ebike.hu/term...elso/disc/5164/
Köszi D.
Szeretném menetes tengelyre tenni az agyat de vajon le hehet cserélni bármely gyorszárat menetes tengelyre? pl egy ilyen agyban? BikePositive '07 Country Disc: http://ebike.hu/term...elso/disc/5164/
Köszi D.
Posted 2008. November 10. - 15:25
Ha nem próbáltad, akkor:
1. LóFarkas-féle elsõs tárcsás agy fixisítése, viszont ha nem jön be a fixi, akkor max. lesz egy tárcsás elsõagyad.
Ez bírja a skidet, a Sh. XT agy jó minõségû, szépen tömített. Hátránya, hogy csak külföldrõl tudsz hozzá lánckereket rendelni, vagy sz*pni fogsz a fúrással.
Veszel egy B+ Denver/Novatec agyat, ami azért minõségben nem Toronto (nálam jól mûködik a Denver, cserélhetõ csapágy stb.), és ha nem jön be a fixi, tekersz rá egy DX racsnit 'szt csókolom...
További elõnye, hogy a Denver flip-flop agy, tehát lehet fix/racsni, ami már a váltónélküliek között ugye luxuskategória Fixen érdemes egy jobb lánckereket (DuraAce) feltekerni, a jobb és szélesebb felfekvõfelület miatt, hogy ne legyen lazulás... Ezt esetleg el is tudod adni sztem, ha mégsem tetszene...
38-14 helyett sztem 42-16, vagy 44-16, könnyebben fogsz találni ilyen méretû lánckerekeket, és sztem jobb a nagyobb/nagyobb, mint a kisebb/kisebb.
Remélem segítettem!
1. LóFarkas-féle elsõs tárcsás agy fixisítése, viszont ha nem jön be a fixi, akkor max. lesz egy tárcsás elsõagyad.
Ez bírja a skidet, a Sh. XT agy jó minõségû, szépen tömített. Hátránya, hogy csak külföldrõl tudsz hozzá lánckereket rendelni, vagy sz*pni fogsz a fúrással.
Veszel egy B+ Denver/Novatec agyat, ami azért minõségben nem Toronto (nálam jól mûködik a Denver, cserélhetõ csapágy stb.), és ha nem jön be a fixi, tekersz rá egy DX racsnit 'szt csókolom...
További elõnye, hogy a Denver flip-flop agy, tehát lehet fix/racsni, ami már a váltónélküliek között ugye luxuskategória Fixen érdemes egy jobb lánckereket (DuraAce) feltekerni, a jobb és szélesebb felfekvõfelület miatt, hogy ne legyen lazulás... Ezt esetleg el is tudod adni sztem, ha mégsem tetszene...
38-14 helyett sztem 42-16, vagy 44-16, könnyebben fogsz találni ilyen méretû lánckerekeket, és sztem jobb a nagyobb/nagyobb, mint a kisebb/kisebb.
Remélem segítettem!
Posted 2008. November 10. - 14:52
Sziasztok,
szándékomban áll a 22 éve vett Csepel Sas bringámat +fixálni.
Semmilyen tapasztalatom nincs, de hamarosan lesz...
Sose mentem még fixivel de nem félek:)
Ezért igyekszem megoldani elsõ nekifutásra olcsón és ha bejön a dolog akkor lépek majd tovább.
Végig olvastam a témát és újra megteszem.
Úgy látom, h a Lófarkas féle lánckerék fúrásos megoldás a tuti, de ennél olcsóbb és egyszerûbb a B+ torontós 14 fogas hátsó agya.
Viszont még mindig nem tiszta, hogy az a lánckerék ott fix vagy meg kell tépni és ellenanyát rá és az se biztos hogy ott marad?
mert ha így van akkor inkább tárcsás elsõ agyalnék már kezdésnek is mert az stabil.
Ha minde igaz ma este végre elõkaparom a garászból a bringát és elkezdhetek méregetni, mival fogalmam sincs milyen középagy megy bele, vagy mennyi a hátsó villa távja(Sheldon féle szûkítés). Lánc vonal számolgatás...
Bármilyen javaslatot szívesen fogadok, mivel nulláról indulok.
Pl: 14-es lánckerék és 38as hajtómû kiadna egy 2,71-et ami nekem talán jó is lenne, de ennek még utána kell néznem, ill kipróbálni.
Köszönettel D.
szándékomban áll a 22 éve vett Csepel Sas bringámat +fixálni.
Semmilyen tapasztalatom nincs, de hamarosan lesz...
Sose mentem még fixivel de nem félek:)
Ezért igyekszem megoldani elsõ nekifutásra olcsón és ha bejön a dolog akkor lépek majd tovább.
Végig olvastam a témát és újra megteszem.
Úgy látom, h a Lófarkas féle lánckerék fúrásos megoldás a tuti, de ennél olcsóbb és egyszerûbb a B+ torontós 14 fogas hátsó agya.
Viszont még mindig nem tiszta, hogy az a lánckerék ott fix vagy meg kell tépni és ellenanyát rá és az se biztos hogy ott marad?
mert ha így van akkor inkább tárcsás elsõ agyalnék már kezdésnek is mert az stabil.
Ha minde igaz ma este végre elõkaparom a garászból a bringát és elkezdhetek méregetni, mival fogalmam sincs milyen középagy megy bele, vagy mennyi a hátsó villa távja(Sheldon féle szûkítés). Lánc vonal számolgatás...
Bármilyen javaslatot szívesen fogadok, mivel nulláról indulok.
Pl: 14-es lánckerék és 38as hajtómû kiadna egy 2,71-et ami nekem talán jó is lenne, de ennek még utána kell néznem, ill kipróbálni.
Köszönettel D.
Posted 2008. November 07. - 01:55
Posted 2008. November 06. - 21:08
Mod: Megtalaltam a fixikanaant: http://www.hubjub.co.uk
Van esetleg olyan szerviz BP-en ahol cserelnek papucsot (acelvaz)?
Van esetleg olyan szerviz BP-en ahol cserelnek papucsot (acelvaz)?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Posted 2008. November 06. - 20:39
ranezesre kb 20mm ami elfer a horonyban vagy anya vagy alatet
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2008. November 06. - 19:57
Normalisan megmunkalt papucsot lehet kapni valahol? Jenki ebayen lattam, de csak van valami kozelebb is...
Ez a lancfeszito mukodik sima anyaval is vagy valami speci kell hozza? 10mm-es a tengelyem.
Ez a lancfeszito mukodik sima anyaval is vagy valami speci kell hozza? 10mm-es a tengelyem.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Posted 2008. November 05. - 23:44
gephard kitol honnan?
Direkte from manufaktúrer:
www.gebhardt.cz, email mehet ide: info@gebhardt.cz
Egy kedves hölgy, Radka a kapcsolattartó, aki inkább írásban kommunikál, mint szóban. Nekem az elõbbi elõnyökön túl (ár/érték) az tetszett, hogy minden van: szín, kialakítás, tényleg tudnak mindent, amit egy lánckerékrõl tudni kell (nemcsak pályafelhasználás).
Kértem a lánctányérhoz való csavarokat, amellett hogy marha szépek nem lazulnak, pedig nincs rögzítõzve.
1szómint100: csak ajánlani tudom õket!
Posted 2008. November 05. - 13:42
nem értettem miért linkelsz ép lánckereket aztán megnéztem a második képet
ez a surly ez beteg .)
hamburgban ekkora kátyúk vannak?
ez a surly ez beteg .)
hamburgban ekkora kátyúk vannak?
Posted 2008. November 05. - 13:17
sima hasznalat.
ritkan szkidelek.
epp mentem bordamhoz, es hallottam vmi kis recsegest, no mondom kene adni olajat neki
utana csorompolest is. biztos atmentem vmi fem baszon.
majd 200m es leesik lanc gebasz van
megallok nezem foghijjas a dolog. tolas haza atoltozes menes autoval.
gephard kitol honnan?
ritkan szkidelek.
epp mentem bordamhoz, es hallottam vmi kis recsegest, no mondom kene adni olajat neki
utana csorompolest is. biztos atmentem vmi fem baszon.
majd 200m es leesik lanc gebasz van
megallok nezem foghijjas a dolog. tolas haza atoltozes menes autoval.
gephard kitol honnan?
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2008. November 05. - 13:06
Mintha picit fura lenne a láncvonal...
Igen, az elsõ képen lehet látni, hogy a hajtás oldalon rendesen kilóg a monoblokk tengelye a vázból.
Lor, ne már, csak ennyi darabra tört?
Skid közben?
Amikor rendeltem a Gebhardt lánckereket, akkor nagyobb méretválaszték volt, mint amit most a honlapon látni lehet (BCD 130mm nekem 44t van, de akkor rendelhetõ volt a 42t)
Sztem kérdezd meg, maradt-e neki BCD144-bõl 44t és tegyél fel egy nagyobbat hátra... Postával együtt 7-8e bõl megvagy (pálya tányérból tudtommal ez a legolcsóbb, köztudottan jó minõségû stb.)
Posted 2008. November 05. - 12:50
http://img530.images...=campi42eq8.jpg
http://img366.images...campi42but9.jpg
vkinek nem kell egyedi lanckerek?
rozsdamentes acelbol egyebek...
olyan tervem van a gboxxos hajtasomnal is
http://img366.images...campi42but9.jpg
vkinek nem kell egyedi lanckerek?
rozsdamentes acelbol egyebek...
olyan tervem van a gboxxos hajtasomnal is
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2008. November 05. - 12:49
Posted 2008. November 05. - 12:35
Posted 2008. November 04. - 14:19
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?
Would you, Quintus? Would I?
Posted 2008. November 04. - 14:16
Posted 2008. November 04. - 12:54
eltortem a lanckereket
ha vki lat valahol 144bcd-s 42-es lanckereket szoljon pliz
ha vki lat valahol 144bcd-s 42-es lanckereket szoljon pliz
NE ÍGY! NE ÍGY!