Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
http://www.mellbimbo...BlackJack22.jpg

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

ha már féket raksz, akkor legyen elvetemülve:
Feltöltött kép

Feltöltött kép

Huhh...
Az alsó verzió valóban el van vetemülve. Ennél hülyébbet (és látványosabbat) lehet kitalálni ? Gyötrelem a bringának, gyötrelem a szemnek.
:D

You can never have "enough" bikes.

goraka

goraka

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
ha már féket raksz, akkor legyen elvetemülve:
Feltöltött kép

Feltöltött kép

még régebben láttam oylat, hogy elsõ fék a villa mögé volt felrakva...errõl szeretnék véleményeket meg kéept ha tudtok esetleg(keresni sajnos nemtudom h h kereshettem volna ha esetleg volt már errõl itt szó)
köszönöm

goraka

goraka

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
szép nagy tányér, ráférne egy komplett vasárnapi menü.
szép gép. grat.

http://fixedgeargall...rencBujdoso.htm
Hungary

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
http://fixedgeargall...rencBujdoso.htm
Hungary

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Feltöltött kép
Feltöltött kép

elvileg idõfutamgépekre szokták tenni, hogy ideálisabb legyen a légellenállás...

Faq

Faq

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
még régebben láttam oylat, hogy elsõ fék a villa mögé volt felrakva...errõl szeretnék véleményeket meg kéept ha tudtok esetleg(keresni sajnos nemtudom h h kereshettem volna ha esetleg volt már errõl itt szó)
köszönöm

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
meg van halva a fixedgear.hu fórum. csak gondoltam szólok hátha jár ide atti .)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

... ja, a zsírt helyettesítve pillanatragasztóval .... :D

beton?

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

biztosan hozzá lehet stabilan gyógyítani a kazettát az agytesthez,

... ja, a zsírt helyettesítve pillanatragasztóval .... :D

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Állat ez a raleigh... de a stucni nem illik a képbe.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

az egész megoldás annyira barbár, hogy mindjárt hányok

Hát én is.
A bordázott kazettatestet a picsányi vékony kis fogaskerekekkel se arra találták ki hogy oda-vissza rángasd, szóval ha terheled, elõbb-utóbb simán be fogja darálni a bordákat. Ha csak nem keresel rá széles talpú SS fogaskereket, de a kazetta fixálása akkor is gyenge pont marad.

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Ha nagyon buherálni akarsz akkor már inkább tárcsás elsõagy, mással nem igazán érdemes. És csúnyán megjárhatod ha valamit elrontasz.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Ez a megoldás kivitelezhetõ úgy, hogy tartós legyen? http://fixedgeargall...panula/freehub/

ha jól értem, a figura találomra határozta meg a furatok helyét, a csavarok hosszúságát is úgy szemre... meg ugye az agyak sem egyformák.
biztosan hozzá lehet stabilan gyógyítani a kazettát az agytesthez, de nem könnyíted meg vele a javítást/karbantartást. meg ez az egész megoldás annyira barbár, hogy mindjárt hányok

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

Lehet, háttal ülök a moziban, de nekem ez a stucni nem jön be.

nekem sem

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Ez a megoldás kivitelezhetõ úgy, hogy tartós legyen? http://fixedgeargall...panula/freehub/

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
nekem is van egy ilyen hatalmas raleigh-em, és én is egy tökmag sráctól vettem (egri volt, ha jól emlékszem). a napokban írtam egy privátot magellanboy-nak, hogy talán eladom neki, de most nagyon úgy érzem hogy marad. ez nem egy grand prix véletlenül?

goraka

goraka

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
a vázat egy pápai 160-165cm-es :-) sráctól vásároltam, aki Pajtibánál alakíttatta át a papucsokat és a villanyakat. aztán rájött, hogy ez a váz neki nagy lesz.

a stucni tényleg furcsa néha nekem is. néha piros legókocka, néha pedig elfáradt hímtag képét ölti magára.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
én még nem hallottam olyanról, hogy egy jól meghúzott záróanya elengedte volna a lánckereket. ilyen szempontból nyilván biztonságosabb az "elsõagy hátra"-megoldás, de sokaknak (nekem is) inkább a nagyobb küllõperem-távolság, és/vagy a szimmetrikus fûzés a fontosabb

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

igazi fixit akartam fék és parázás nélkül, ezért választottam ezt a csavaros témát. nem bántam meg, mert meg sem moccan, nem félek fékezésnél. ez a kontraanyás téma szerintem gagyi. 90-95kg között mozgok és tartok attól, hogy egy pár menetnyi ellenanya egy darab alumíiumon nem biztosít eléggé.

Lehet, hogy igazad van, tény, hogy amikor a kontraanyás megoldást kitalálták, pálya felhasználásra gondoltak, nem pedig egész napos skidelésre...
Sokan esküsznek erre a csavaros megoldásra (még fékkel is), ugyanakkor a Primato és a Novatec (meg persze a Sheriff strar :P) egekig van magasztalva számos fórumon - franc tudja...

Csak óvatosan kérdezek vissza, hogy ha fék van egy fixin akkor az nem "igazi"?