Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Sziasztok,a segítségeteket szeretném kérni.Abszolút hozzá nem értõ ember vagyok,de kedvet kaptam h építsek egy fixit.Haverom garázsából szereztem egy vázat,ami reményeim szerint megfelel az én méretemnek bár nem igazán tudom,h hol kell lemérni de sztem ez 51es(168cm magas vagyok).Ez egy Puch váz.A vázon kívül benne van a nyereg tartó és a kormány tartó(a pontos kifejezéseket nem tudom)ezek eléggé bele vannak rohadva sajnos.A színe olyan amilyen azt majd lefújatom.
a segítségetek szeretném kérni,h hogyna is álljak neki ennek az egésznek.

Hello!
Szerintem nem kell feltétlenül szervízbe rohannod, fõleg ha nem vagy Pesti...
A passzoló váz méretet úgy határoztam meg, hogy lemértem azt a legnagyobb magasságot ami befér az összezárt lábaim közé, és szoroztam 0,67-el, ami elvileg a üléscsõ hosszát adja a középcsapágy közepétõl a csõ tetejéig. Ezt a képletet innen vettem. Ezzel ellenõrizheted a vázadat. Ha nem pont annyi, az nem katasztrófa, lényeg hogy kényelmes legyen és be tudd állítani megfelelõen az ülést és a kormányt.
Ha tudsz angolul, itt minden egyéb kérdésre találsz választ:
http://www.sheldonbrown.com/ részletei magyarul.
A kerékpár részei magyarul.
Fixi építés.
Sok szerelési infót találsz itt is, csak lapozz visszafelé:
http://bikemag.hu/rovat/tech

Egyéb kérdés esetén itt mindig lesz aki segít!

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
koszi szepen a valaszt!

steel is real

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
A tényért a gyártótól rendeltem, mert így kiválaszthattam a fogszámot és a színt is, valamint itthon akkor nem lehetett kapni széles lánchoz való Gebhardt tányért (illetve így jött a piros elox csavar is)

A láncvonal érzésre lett beállítva, mivel a B+ agy 135mm-es és kb. 52mm a láncvonala, ha jól rémlik. Ehhez adott, hogy kívülre kell felszerelni a tányért, kapott a hajtás oldalra egy alátétet, meg cseppet tuningoltam a monot perem nélküli alu csészével. Így a láncvonalam kb. jó

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
retizotyo:
a gebhardt tanyerod megvan meg, amit shimano 105os karokkal hasznaltal?
a tanyert hol vetted? eleve adott volt, hogy a karok ele teszed fel a tanyert vagy varialtal vele?

illetve olasz menetes, miche primato bb-t keresek 107mm-es tengellyel.
itthon hol es mennyiert kapni?

m-a-tt:
irtam neked gmail-re is ugyanezzel kapcsolatban, mert tudom, hogy te ilyet talaltal/hasznalsz, de lehet h mar nem nezed a gmailt, ugyhogy biztos ami biztos megkerdezem itt is.

elore is koszi!

steel is real

Hopszi

Hopszi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

kezdésnek szerintem teljesen megfelel az a váz, bár a trükköket nem tudom mennyire bírja , de szerintem egyenlõre felesleges újat venned.
Tudtommal ha kp t akarsz csinálni akkor ezeknél a vázaknál csak úgy oldható meg ha elõre 26os kereket raksz ,bár 1"os vázhoz ha jól tudom létezik már olyan villa amivel lehet kpzni rendes kerékkel, de az szerintem Mo n még nem kapható

Köszi a segítséget, akkor belevágok most már a felújításába. Kaptam olyan véleményt máshonnan hogy ez a váz nem túl jó, de kezdésnek szerintem is simán megfelel. Köszi a tippet a kp hoz is, akkor után a járok ennek a villa dolognak, hátha lehet már olyasmit kapni itthon.

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

Szevasztok! Kaptam egy régi schwinn csepel országútit ami eddig is fixiként funkcionált, de már eléggé leharcolt állapotban van. Az lenne a kérdésem a hozzáértõktõl hogy érdemes e egy ilyen vázzal foglalkozni? Jó e ez fixihez? Nemcsak sima bicajozáshoz kellene hanem trükközni is, de csak lightosan. Most jelenleg az is a gondom vele, hogy a kormányt nem lehet körbeforgatni 360 fokba mert az elsõkerék beleér a vázba, ennél a váznál kiküszöbölhetõ e ez azzal hogy belerakok egy más fajta villát? Elõre is köszi

kezdésnek szerintem teljesen megfelel az a váz, bár a trükköket nem tudom mennyire bírja , de szerintem egyenlõre felesleges újat venned.
Tudtommal ha kp t akarsz csinálni akkor ezeknél a vázaknál csak úgy oldható meg ha elõre 26os kereket raksz ,bár 1"os vázhoz ha jól tudom létezik már olyan villa amivel lehet kpzni rendes kerékkel, de az szerintem Mo n még nem kapható

Hopszi

Hopszi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Szevasztok! Kaptam egy régi schwinn csepel országútit ami eddig is fixiként funkcionált, de már eléggé leharcolt állapotban van. Az lenne a kérdésem a hozzáértõktõl hogy érdemes e egy ilyen vázzal foglalkozni? Jó e ez fixihez? Nemcsak sima bicajozáshoz kellene hanem trükközni is, de csak lightosan. Most jelenleg az is a gondom vele, hogy a kormányt nem lehet körbeforgatni 360 fokba mert az elsõkerék beleér a vázba, ennél a váznál kiküszöbölhetõ e ez azzal hogy belerakok egy más fajta villát? Elõre is köszi

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
(x)

odybuvar

odybuvar

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hali,
Szerintem nézz itt körül, http://hercehurca.hu/szerviz de a legjobban akkor jársz, ha betolod hozzájuk a vasat és elbeszélgetsz velük. Utána már tudni fogod merre indulj.

és hev fán :)

nagyonbenõ

nagyonbenõ

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok,a segítségeteket szeretném kérni.Abszolút hozzá nem értõ ember vagyok,de kedvet kaptam h építsek egy fixit.Haverom garázsából szereztem egy vázat,ami reményeim szerint megfelel az én méretemnek bár nem igazán tudom,h hol kell lemérni de sztem ez 51es(168cm magas vagyok).Ez egy Puch váz.A vázon kívül benne van a nyereg tartó és a kormány tartó(a pontos kifejezéseket nem tudom)ezek eléggé bele vannak rohadva sajnos.A színe olyan amilyen azt majd lefújatom.
a segítségetek szeretném kérni,h hogyna is álljak neki ennek az egésznek.

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
pont ilyenen agyaltam én is...elsõ tárcsafékes fixi... dehát valaki megelõzött: http://fixedgeargall...1/PalMihaly.htm
és ráadásul magyar...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
megrajzolom cad-ben a lanckerek
majd kivagatom lezerrel.
nekem egyszeru mert 3mm-es rozsdamentes vagy savallo acel megteszi.
/nincs valtoful egyeb/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 posts
Master nem tudok neked privátba válaszolni valamiért..

Faq

Faq

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
akik kifuratták a lánckereküket, hogy felmenjen a tárcsa helyére, azokat szeretném kérni, hogy egy címet esetleg cégnevet meg egy körülbelüli árat írjanak lécci

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

http://forum.tour-ma...92&d=1247594048

Szépes! Milyen váz?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

kolcson cumo
es egy rakas fos
tok alap dologban konstrukcio hibas

alig varom, hogy megcsinaltassam lanckerekem
osz megy vissza a 20 eves campa

mesélj errõl a csináltatott lánctányérról!
(anyag, méret stn.)

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
http://forum.tour-ma...92&d=1247594048

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kolcson cumo
es egy rakas fos
tok alap dologban konstrukcio hibas

alig varom, hogy megcsinaltassam lanckerekem
osz megy vissza a 20 eves campa

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
szép az a Roox...honnan sikerült bányászni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
dögölj meg milyen hajtokarod van máááár :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/