Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Gondolom estek a vázzal korábban. Maga is írja hogy javított, szóval ezt ne vegyétek meg, mert hiába olcsó, veszélyes. Elég szomorú, hogy egy ilyen állapotú vázat van mersze árulni. Mi történne pl, ha belehajt a haverod egy kátyúba és az ütéstõl összecsuklik a felsõcsõ?
11:38:11 IM 2012

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Egyik haveromnak akarunk építeni egy outi bringát, mert azt szeretne. Egy csomót nézett már, telefonálgatott, de a sok majom megígéri neki, hogy megnézheti/kipróbálhatja, aztán aznap, amikor menne kipróbálni és felhívja õket újra, ilyet nyögnek be neki, hogy eladták már (a hívás és kipróbálás között ált 1-2 nap telne el...)

Nha mindegy, szóval 35k a keret rá, városi járkálós, meg felpakolós tekergõs cucc kell neki és megakadt a szeme egy maxibikeos vázon: Vázak - Villák - a Maxi-Bike-tól ! « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Viszont maxitól 15-kért (pinarello 50-es), hol lehet a gebasz, azért õk eléggé drágán adnak mindent. Gondolom az is, hogy nincs villa, meg felsõ csövön látom a sérülést, de tartok tõle, hogy más hiba is van itt...
Ott virágozz, ahova elültettek!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
A múltkor síkon egy lámpánál sikerült jó megtekerni a bringát (síkon) és 32-11 -el 50 körül mentem, ami 140 körüli fordulatot jelent. Még nem esett szét a mozgásom, de még egy fél percig már nem igen bírtam volna szerintem.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
törölhetõ

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Es akkor megis hogy van vege? Egyik pillanatban meg 110-zel porget az ember, es utana hirtelen megall, hogy nem birja tovabb??
A velo-ban mult honapban megjelent cikkben az 50-es ember is belassult. 300Wattnal meg 100-at forgatott, 320-nal mar "csak" 96, 340-nel 92, 360-nal 86, itt maradt abba.
A sajatom eseten en direkt 90-re lottem, 89 volt sokaig, majd 88,87,84,85, es a 320W mar nem ment vegig, ott 78 lett az atlag. (Igaz a vege fele tobbszor kialltam, ezt valoszinuleg erdemes lett volna elkerulni.)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én ezt a sort cserélgetek láncot cserélgetek dolgot nem nagyon értem. Nekem egy hátsó sor montin is elmegy 6-7e km körül, outin még többet is. Egy lánc 4e körül, a másodikat a sorral cserélem. Ez igazán nem nagy költség, én nem is veszõdöm vele

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Azt nem vitatom, hogy kenyelmesebb.
De nem veletlenul lassul be mindenki a teljesitmenydiagnosztika vegefele, nem? Kisebb fordulattal meg tudsz 360 Wattot, de forgatva mar nem...

Egyáltalán nem lassulnak le a vége felé... sõt, én is szinte csak olyanról tudok, hogy még növekszik is a fordulatszám

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én is Csimpy módszerét követem. Épp most cseréltem sort, mert már igencsak ugrált az új lánccal.
11:38:11 IM 2012

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Azt jol tudom ugye, hogy Shimanonal nincs valtobovdeneken minosegi kulonbseg. (csak egyfele bovdenszal van: 1.2mm es ennyi a parameter)

upd: Rosszul tudom, a 7900-hoz teflonos van.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

aki két láncot használ egy soron az milyen gyakran cserélgeti õket? (km)
10-es Ultegra sor, Sram pc 1031 láncok, sport felhasználás

am 800-1000 km-re gondoltam, minden hajtáselem zsír új, most barátkozunk.
egy ilyen Ultegra sor kb mennyit bír?
az elsõ 105 lánctányérok "elmennek" két hátsó sort?

tapasztalatokat várok nem tippeket:)
Köszi

(ja és bocs hogy nem használtam a keresõt, biztos volt már errõl szó)

Igaz, nekem teljesen más rendszerem van, de 1000 km-enként szoktam. A láncot 500 km után utánkenem, 1000 km után leveszem, kimosom, kenem, félrerakom, és felrakom a másikat.
Hátul valami noname 7-es fogsor (ezer párszáz km, semmi kopás), Shimano lánc, elöl pedig Exage acél lánctányér. Szerintem legalább 10 hátsó sort túlél, húsz éves, de nem sok kopás látszik rajta, aluról nem tudok mit mondani, az csak a montimon volt. Jövõre szeretném lecserélni a rendszert modernebbre.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Köszi

egyszer játszottam ilyent, akkor ~500km-enként cserélgettem, de aztán mire elkoptak volna, "rendszerváltás" lett :) szóval azt nem tudom megmondani, érdemes-e két lánc cserélgetésével veszõdni.

a hajtómûnek simán ki kell bírnia két fogaskoszorút. ha nem használod nagyon kopott láncokkal, még többet is elmegy. az enyémben most van kb. 13000 km, a 3. fogaskoszorúval.

ja, én úgy szoktam: ha láncnyúlásmérõ szerint kopott a lánc, elõször csak láncot cserélek. ha nem ugrik el hátul az új lánc, akkor a fogaskoszorút hagyom, és csak a következõ lánccserekor cserélem.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Köszi

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Persze, a masik oldal az tenyleg siman nagytanyeros, 5%-nal tuti nincs meredekebb resze.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

ezek szerint ez a korral jár? :D

És típus függõ is, én alapból taposós vagyok, azt szoktam mondani olyan vagyok mint az autóm, 2500cm3, 5 henger, 140 ló, alacsony fordulat nagy nyomaték és a világból kimegyek így. Tavalytól próbálok pörgetõsebben menni, annyi hozadéka már van, megspóroltam egy sor-lánc garnitúrát, mert egy szezonban két garnitúrát tapostam szét belõle, tavaly elég volt egy, pedig benne volt a szilvás hosszú saras és a 24 órás is.:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

>53-12vel persze inkább a 40nél van a pedálfordulat mint a 60nál.
Az biza 400+ Watt a meredek reszeken. (8-10%, 23km/h) De ha 400W a K3-ad, vazz, mennyi lehet a max? ;)

Egyebkent a Janos-hegyet en februarban toltam eloszor kisfordulaton, nagytanyeron. De igen hamar mar ott tartottam a visszavaltogatasban, hogy kistanyer, hatul majdnem a legnagyobb es meg mindig alacsony a pedalfordulat, es a pulzus ugy van jo helyen.

NA várjunk, melyik oldalról beszélünk? :D Mert pl istenhegyi felõl fel nem megyek nagytányérkónuszon :D De a másik oldala abszolút nem meredek, biztos nincs 8-10%. Ha lenne polar infrám, meg is mondanám hogy mennyi...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>53-12vel persze inkább a 40nél van a pedálfordulat mint a 60nál.
Az biza 400+ Watt a meredek reszeken. (8-10%, 23km/h) De ha 400W a K3-ad, vazz, mennyi lehet a max? ;)

Egyebkent a Janos-hegyet en februarban toltam eloszor kisfordulaton, nagytanyeron. De igen hamar mar ott tartottam a visszavaltogatasban, hogy kistanyer, hatul majdnem a legnagyobb es meg mindig alacsony a pedalfordulat, es a pulzus ugy van jo helyen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>1hónapnyi edzés után voltam rajta, 100w-on 87-es volt a fordulatom a végén 280 wattnál pedig 120
Hat, lehet, hogy akkor rosszul gondolom.
Bar en keveslem a 280-at meg egyhavi edzes utan is. Az oktoberire majd kivancsi leszek.

Mondjuk akinek megy a 200-as fordulat is, annak a 120 valoszinuleg nem extrem.
Ezt a novekvo fordulat dolgot nem furcsalottak?

Ma ugye volt alkalmam kiprobalni, 125 korul van nekem a hatar, afelett mar elegge pattogok, akarhogy is probalok korbekorbe tekerni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
53-12vel persze inkább a 40nél van a pedálfordulat mint a 60nál.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

És ezt hogy?

K3 résztáv :) 40-60as pedálfordulat adott pulzuszónában, és mondjuk 5-10percek így. De van hogy egy egész hegy. :D

szerk.: utolsó 30"-1' Pedig K4, tehát le lehet rakni kistányér-kónuszra vagy csak 4-5el feljebb pakolni hátul és nyéél :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem arról van szó, én is felmegyek 53-12-vel Normafára, ha kell 4x egymásután :) Márpedig kell.

Teljesítménydiagnosztikán pedig 100% precízen növekedett a pedálfordulatom a terheléssel arányosan :)
1hónapnyi edzés után voltam rajta, 100w-on 87-es volt a fordulatom a végén 280 wattnál pedig 120 :) És közben végig arányosan növekedett.
Majd most októberben megint megyek...

És ezt hogy?