Ez miért oútira való?
Mert könnyű?
Nem vagyok járatos sem oútiban, sem patent pedálban
Egyoldalas.
Áramvonalas
Könnyű is viszonylag.
És szép. ![]()
Ez miért oútira való?
Mert könnyű?
Nem vagyok járatos sem oútiban, sem patent pedálban
Egyoldalas.
Áramvonalas
Könnyű is viszonylag.
És szép. ![]()
Van rávaló:Shimano PD-A600,én is ilyennel hajtom.
Ez miért oútira való?
Mert könnyű?
Nem vagyok járatos sem oútiban, sem patent pedálban ![]()
Mennyire szentségtörés egy szép országútira SPD pedált rakni?
Van rávaló:Shimano PD-A600,én is ilyennel hajtom.
a bal csapágycsészében lévő rugót összenyomva részt nem értem
csináltam egy pár mp videót, a kamera a földön, közben a bal kart mozgatom kézzel (a vázhoz húzva)
itt látható: http://bit.ly/1nkNZQL
Ezt a videót és a cikket is láttam. Itt most az a baja, hogy a bal csapágycsészében lévő rugót összenyomva mozog a kar tengelyirányban? Ha 68+-0.8mm a csapágyház szélesség, akkor jónak kell lennie. Nekem itt a helyi szakszervizben a szakik elszabták 67.2mm körülire az előző vázamat, de azzal a szélességgel is simán ment az UT kar. A mostani 68mm és azzal is jó. Mondjuk ez csak egy darabos minta.
Nem tudom, nekem van egy "elvileg" 70-es és egy papíron 68-as házam, mindkettővel szépen üzemelget. Akárhányszor kattogás van, az általában másból jön: nyeregcső, laza küllő.. Volt már, hogy maga a kar kattogott, de egy pici "ráhúzás" után meg is szűnt, és azóta se jött elő. ![]()
van egy másik magyar fórum, a pirosháttérenfehérbetűvelfordulat, ott volt nemrég kivesézve a téma, s még érdekességeket is megtudhattunk a 66 vs. 67-es ultegra karok tengelyeiről. ![]()
Bamm, egy ismerős rám akar sózni 72 db soha be nem épített alu küllőanyát, anodizált kéket. Később még hasznos lehet, 2db ezresért meg egy heti kávéadagom nem fedezem ![]()
Vejne módosította - 2014. május 06. - 07:29
>Az UT kart meglepően hamar váltotta a PT
Nem valtotta, a PT az olcsobb alkatreszcsoportokon van csak.
Én is bírom a campa cuccokat, bár azért vannak érdekességek. Az UT kart meglepően hamar váltotta a PT. Itt ez a video, talán ezért: http://bit.ly/1rVUvxt
Ezt a videót és a cikket is láttam. Itt most az a baja, hogy a bal csapágycsészében lévő rugót összenyomva mozog a kar tengelyirányban? Ha 68+-0.8mm a csapágyház szélesség, akkor jónak kell lennie. Nekem itt a helyi szakszervizben a szakik elszabták 67.2mm körülire az előző vázamat, de azzal a szélességgel is simán ment az UT kar. A mostani 68mm és azzal is jó. Mondjuk ez csak egy darabos minta.
Ezen a videón,nem épp el van törve a kar,a két ág közt tengely felé.?
Passz. mindegy, a saját centaur UT-vel is meg tudom ezt csinálni, ha a bal kart a pedálnál elkezdem behúzni a váz felé. de nem akarok youtube huszár lenni és csésze-hézagolókkal sem dealerkedek :-)
Én is bírom a campa cuccokat, bár azért vannak érdekességek. Az UT kart meglepően hamar váltotta a PT. Itt ez a video, talán ezért: http://bit.ly/1rVUvxt
A kar ilyen mozgatását én is tudom produkálni, persze csak kézzel. Hajtás közben esélytelen, ahhoz egy 50kg-s permetezőkannával a hátamon kellene sprintelnem, annyira bedöntve a gépet, mint a supermoto-ban :-)
Persze lehet, hogy ez a kb 1 mm tengelyirányú holtjáték szándékos. Mindenesetre a video készítője alaposan ráfeküdt a problémára. Teleírt több fórumot, hogy hibás az UT és ezzel párhuzamosan 45 dollárért árul tized mm-es acél közgyűrű szettet.
Ezen a videón,nem épp el van törve a kar,a két ág közt tengely felé.?
A kar ilyen mozgatását én is tudom produkálni, persze csak kézzel. Hajtás közben esélytelen, ahhoz egy 50kg-s permetezőkannával a hátamon kellene sprintelnem, annyira bedöntve a gépet, mint a supermoto-ban :-)
Persze lehet, hogy ez a kb 1 mm tengelyirányú holtjáték szándékos. Mindenesetre a video készítője alaposan ráfeküdt a problémára. Teleírt több fórumot, hogy hibás az UT és ezzel párhuzamosan 45 dollárért árul tized mm-es acél közgyűrű szettet.
vittore30 módosította - 2014. május 05. - 19:27
Amilyen precíz és hibátlan a 10s Campag, a 8s olyan "hangulatember". Lelke van talán, nem tudom, de már nem először fordul elő, hogy rakoncátlankodik-pontatlankodik-csilingel a váltással, s mikor a sikertelen finomállító-tekergetések után már fordulok a szerviz felé, meggondolja magát, és elkezd működni.
Miért? ![]()
egyébként a fékről megfeledkeztem anno.. pedig a plánet-x konfigurátorában lehet kérni, hogy angolosan, vagy európai módon akarod-e a féket. És elég macerás a kormányon futó bowdenház-bowden miatt szépen megoldani. ![]()
campag..
http://www.ebay.co.u...984.m1431.l2649
láttam én már karbontest-golyóscsapágyas váltókaron xenon fékkart is, nem nagy ügy ez a "kavarás"
Vejne módosította - 2014. május 05. - 19:10
Az angliából rendelt Sensán jobb oldalra tették az első féket , ezt otthon tudom orvosolni vagy érdemes szervizbe vinni (2013 tiagra szett) ?
Váltó sincs jól beállítva ha elől a nagytányéron van hátul pedig a három legkisebb bármelyikén akkor a lánc beleér az átdobóba , hogy tudnám korrigálni ?
Angoloknál ez a szokás. Cseréld meg a két fékkart és minden rendben is lesz :-)
Viccet félretéve át kell bowdenezni a fékeket, ehhez meg lehet, hogy a bandázst is bontani kell, hogy a bowdenházak a jó helyre kerüljenek. Ha nem vagy otthoni szerelgetős típus akkor szerviz.
A váltóállításra kitérve. azt tudod, hogy az első váltó felső és az alsó fokozatait is lehet "trimmelni" és hogy igazából az első váltónak is 4 állása van? Ha a legfelső állásban is beleér a lánc a váltókeretbe akkor vagy a végálláscsavar van rossz helyen vagy bowden laza.
Az angliából rendelt Sensán jobb oldalra tették az első féket , ezt otthon tudom orvosolni vagy érdemes szervizbe vinni (2013 tiagra szett) ?
Váltó sincs jól beállítva ha elől a nagytányéron van hátul pedig a három legkisebb bármelyikén akkor a lánc beleér az átdobóba , hogy tudnám korrigálni ?
FAKT
Réz, grafit, nikkel tartalmú paszta a meleg helyekre kell, hogy ne égjen össze a kötés. Egy kerékpárnál ezek teljesen feleslegesek....
Persze, de ha van akkor nem mindegy. Rosszabb nem lesz tőle...![]()
FAKT
Réz, grafit, nikkel tartalmú paszta a meleg helyekre kell, hogy ne égjen össze a kötés. Egy kerékpárnál ezek teljesen feleslegesek....
igazából olajat kellene használni sikló csapágyhoz. legalábbis az iparban ez a szokás.
Persze...csak egy váltógörgőnél sem az olajfürdő sem a nyomott olajozás nem megoldható....
igazából olajat kellene használni sikló csapágyhoz. legalábbis az iparban ez a szokás.
Még igazad is lehetne, de sajna az olaj elfogy a helyéről, oszt utána nem marad semmi. Kivéve, ha rendszeresen utána olajozod, mondjuk mikor a láncot. De általában az emberek erre is trehányak. És bár én rendszeresen karbantartom, de nekem a zsír bejött.