köszi, csak tavasszal tervezem az átszerelést..
Dura Ace bowdenvisszatartót is tudok 2600-ért szállítva, nekem 1.5 hét alatt itt volt (10 nap)
Csak írtad, hogy elég lesz csak egy finomállító csavar az első váltóhoz. 
MJani: köszönöm szépen! Persze a legvonzóbb az ahead rendszerben a merevsége mellett, hogy nem kell "vadászni" az alkatrészekre, és az állítgatás is könnyebb, IMHO. Nomeg, egységes a "cockpit", könnyebb egymáshoz illő alkatrészeket találni (komplett szettek)
Amit most furcsállok: megnéztem a Campy Chorus-Record-Super Record fékeket, s a 2015-ös modellek lényegesen olcsóbbak, mint a megelőző kiadások, ellenben műszakilag nem változtak. Ugyanazt adják olcsóbban, shimanonál szintén ez a helyzet, az 5800-as fékek olcsóbbak az elődjeiktől, s az ultegra-dura ace vonalra ugyanez érvényes. SRAM dittó.
Olcsóbb lett lassítani és visszavenni a tempóból. Csak elérhetővé válnak ezek a "wellnesszrelax" dolgok a mindennapi emberek számára is. 
Hajtókarok is olcsósodnak, legalábbis sHimanonál a 6600-os ultegra óta folyamatosan csökkennek az áraik. Egyedül a campy drága, ráadásul náluk nem értem, miért drágák a középrész csészék.. Még csapágy sincs bennük, csak egy büdös csésze vicces hullámos alátéttel meg félkör-rugóval. Kerülhet vagy 900 ft-ba legyártani őket...
Vejne módosította - 2014. december 18. - 20:24