Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Mondjuk a Sipi se jobb....
Amikor elkezd technikáról, áttételekrõl meg pedálfordulatokról beszélni, na az vicces szokott lenni.
Ettõl függetlenül szórakoztatnak, én ezért nézem õket. De semmivel sem tudsz tõbbet meg a versenyrõl mintha mondjuk a Dévényi Tibi bácsi lenne a kommentátor.
Ehhez képest az Angol Eurosport meg túl szakmai, mondjuk vérprofik is ebben de azt is lehet unni. De ott legalább egy hozzáértõ a kommentátor aki látott pár Tourt már a nyeregbõl is (és szakaszt is nyert asszem)

Kedves MJani01, nem kéne neked egy rendes km-óra??? :-)

(ha síkon nem sprintbõl kitekered a 61-et és ezt tudod is tartani mondjuk akár 20-30 másodpercig is akkor lehet, hogy ezt komolyabban kéne venned és nem itt kéne vicceskedni az amatõr kupában)

Ez a Knézy egy akkora sötét barom.. tegnap:

"már csak egy kis puklit kell megmászniuk, 4km hosszú x%os (talán 8) emelkedõ.. " ha neki kellene ezt megtennie sírva fakadna a 2. km után gyanítom. Még azt utálom amikor elkezd a borokról mesélni...

nem tudom hogy bír együtt dolgozni vele Sipi..

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Ha olvastad a szebeni körverseny csapatidõfutamáról a beszámolót akkor tudod, hogy tudnak páran itthon is 60fölött menni tartósan.

Erre gondolsz?
"A síkon 55 az enyhe lejtõn 67 volt a tempója. Mögötte ez kibírhatatlan volt. Gerin kivûl az egész csapat az életéért küzdött."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>az elején 55-tel mentünk enyhe emelkedõn tartósan
Nem gyenge hatszelben, erre eleg jol emlekszem en is.
65 folotti tempo idehaza eleg egy sprint megnyeresere. Ha ilyen tempot tudsz, mar csak elol kell tudni maradni a cel elottig es meglehet a gyozelem is siman.
20-on evesen nekem ~60 volt a max, amit sikon tudtam onerobol, ma mar 50 alja csak. (Gyomron a sprintem vege volt 52 km/h, ez az 50 fos leszakadt boly 8. helyere volt eleg) No persze izom nelkul nehez is lenne jol sprintelni.

A hátszélre nem emlékszem csak az erõs szembeszélre Gyermely és Tarján között :) . De ha ott hátszél volt akkor az Esztergom-Tát szakaszon oldal-szembeszél (biztos az volt, arra emlékszem) és ott sem mentünk lassabban, mondjuk az csak sík volt.
Ha olvastad a szebeni körverseny csapatidõfutamáról a beszámolót akkor tudod, hogy tudnak páran itthon is 60fölött menni tartósan.
Nem hiszem, hogy bele tudnék szólni bármelyik sprintbe. Tempómenésbõl bele tudok nyomni párat erõsen (montira lett kifejlesztve, de outin is néha jól jön), de egy sprintre kevés vagyok, talán ha szép lassan felvezetné nekem egy komplett csapatnak mondjuk 55-60ig akkor onnan még meg tudnék indulni, egyéb esetben leszakadnék.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>az elején 55-tel mentünk enyhe emelkedõn tartósan
Nem gyenge hatszelben, erre eleg jol emlekszem en is.
65 folotti tempo idehaza eleg egy sprint megnyeresere. Ha ilyen tempot tudsz, mar csak elol kell tudni maradni a cel elottig es meglehet a gyozelem is siman.
20-on evesen nekem ~60 volt a max, amit sikon tudtam onerobol, ma mar 50 alja csak. (Gyomron a sprintem vege volt 52 km/h, ez az 50 fos leszakadt boly 8. helyere volt eleg) No persze izom nelkul nehez is lenne jol sprintelni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez a Knézy egy akkora sötét barom.. tegnap:

"már csak egy kis puklit kell megmászniuk, 4km hosszú x%os (talán 8) emelkedõ.. " ha neki kellene ezt megtennie sírva fakadna a 2. km után gyanítom. Még azt utálom amikor elkezd a borokról mesélni...

nem tudom hogy bír együtt dolgozni vele Sipi..
11:38:11 IM 2012

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani neked egy menedzser kell és irány a ProTour :D

Én még lejtõn lefelé is 60nál inkább behúzom a féket, mert tele a gatyám afölött.. :)

Hazai viszonyok között is gyenge és kövér vagyok.
Elhiszem, ott az alföldön nem tanultok meg lefelé menni. :) Én is csak mostanában kezdtem el érezni az outival, hogy mennyire lehet hagyni sodródni a kanyarban.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Nem a pulzus extrém magas náluk, hanem a Watt!
Magyarul maga a verseny nekik sem megterhelobb, mint egy hazai elversenyzonek egy hazai verseny. Csak a profik sokkal erosebbek.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
MJani neked egy menedzser kell és irány a ProTour :D

Én még lejtõn lefelé is 60nál inkább behúzom a féket, mert tele a gatyám afölött.. :)
11:38:11 IM 2012

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jani, azert gondold at ezt megegyszer...

Boonen: "Yesterday he reached a maximum speed of 72.8km/h on his BBB computer, close to his fastest ever sprint at 74km/h."
Boonen wins again

En 55 folott meg nemigen mentem magyar mezonyben sikon, es azt se sokat. Pl. Giant Kupa Gyomro elso fele hatszelben ment, es a fordito elotti bukasomig az elmezonyben mentem, csak lejton mentunk 50 felett.
Tihanyban is 3 kort mentem elol, ott is 55 volt a maxom sikon, egy rovid felzarkozaskor.

Tihany Kupán 55nél szakadtam le az elsõ körben, Peti barátom 60-nál az utolsó elõtti körben, Kínok Kínján az elején 55-tel mentünk enyhe emelkedõn tartósan, amikor összezártam a sort 61gyel kellett mennem pár másodpercet. Pelson 71 volt a max sebességem lejtõrõl érkezve amikor elkaptam a boly végét. A kincsesi körön rendszereseken tekerek ki 65 fölötti sebességeket a lejtõ után síkon (nem a lejtõn gyorsulok fel ennyire).

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Tavaly a Kancellár is valami 145ös átlaggal nyerte meg az egyik tavaszi klasszikust. Nem a pulzus extrém magas náluk, hanem a Watt!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szerintem nem tudjuk mi Greipel max pulzusa. Nincs mindenkinek 210-es.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Jani, azert gondold at ezt megegyszer...

Boonen: "Yesterday he reached a maximum speed of 72.8km/h on his BBB computer, close to his fastest ever sprint at 74km/h."
Boonen wins again

En 55 folott meg nemigen mentem magyar mezonyben sikon, es azt se sokat. Pl. Giant Kupa Gyomro elso fele hatszelben ment, es a fordito elotti bukasomig az elmezonyben mentem, csak lejton mentunk 50 felett.
Tihanyban is 3 kort mentem elol, ott is 55 volt a maxom sikon, egy rovid felzarkozaskor.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

egyébként nem is magas a pulzusa - 176

Én is ezt néztem. Egész pihenten ért a hajrához.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
egyébként nem is magas a pulzusa - 176

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nézzétek meg az utolsó 3km profilját, úgy már érthetõ lesz.
(volt olyan pillanat is amikor a sor elején a felvezetõ ember csak begubózott és gurult)
OK, az utolsó 1 km már kilaposodik

de szerintem ezek síkon szélcsendben is el tudják érni a 70-et.

tour-de-france 2011 stage 10 profile

Én egyik nap pont annyival gurultam lejtõn, amennyivel Greipel sprintelt. Hihetetlen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Egy adatot nézünk? 73 km/h.

Igen.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szerintem annyira nem az. Ha ennyivel nem is, de egy picivel lassabban mi is szoktunk menni versenyen és annyira nem tûnik hatalmas tempónak (szélárnyékban :) ). Sõt edzésen már sprinteltem ennyivel hátszélben. Persze ennyivel soha nem fogok tudni menni síkon szélcsendben.

Egy adatot nézünk? 73 km/h.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én egyik nap pont annyival gurultam lejtõn, amennyivel Greipel sprintelt. Hihetetlen.

Szerintem annyira nem az. Ha ennyivel nem is, de egy picivel lassabban mi is szoktunk menni versenyen és annyira nem tûnik hatalmas tempónak (szélárnyékban :) ). Sõt edzésen már sprinteltem ennyivel hátszélben. Persze ennyivel soha nem fogok tudni menni síkon szélcsendben.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ezek az adatok mindig megdöbbentõek, egyedül a pulzusértékeket tudnám hozni :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Az elég csúnya látvány lenne. :)

egymással szemben egy-egy pumpával megvívnak bringaháton :)