Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hajtas oldalon van a kar..

És ezzel mi a gond?

A sebesség mindent megold.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

Hogy fordítva?
Nem tartós így a bandázsolás.

Hajtas oldalon van a kar..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Istengyalázás ez az ergostem förtelem. az elsõ kerékben fordítva van a gyorszár brrrr

ami viszont tetszik: a bandázs lezárása szigetelõszalag nélkül (mi a trükk?)

Hogy fordítva?
Nem tartós így a bandázsolás.

A sebesség mindent megold.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

alighanem stucni felõl tekerte a bandázst, és a kormány végén, dugóval zárta le.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
folul kezdi a bandazsolast, es alul a kormanyvegdugoval zarja le, ennyi a trukk. a gyorszarnak nem mindegy melyik oldalon van? :)

a stucni tenyleg eleg "erdekes" :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

szerintem szep. elado...

LOOK KG 191

Istengyalázás ez az ergostem förtelem. az elsõ kerékben fordítva van a gyorszár brrrr

szép a váz is, bár ehhez a homlokcsõ kialakításhoz nagyon nem passzol a vékony villa

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem szep. elado...

LOOK KG 191
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
videót nem találtam,de sztem is az lehet,h az alkatrész gyártó csinál hozzá kart.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Szerintem spéci karokat gyárt a Campa is az SRMnek, a gyári kart nem lehet átalakítani wattmérõssé, csak ahol szerelhetõ/bontható a csillag, pl a Cannondale hajtókarjainál. (ott van is opció ha veszel, hogy saját kart küldesz nekik, vagy a teljes szettet veszed)
11:38:11 IM 2012

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Ugyan sajnos nem sok mindenkit érint, de nyálcsorgatásképp:

SRM és Campa

ezt a rendszert nem igazán értem. a meglévõ,hagyományos hajtókarra kell felszerelni a mérõkütyüt? amit én láttam képeket,azon tökre úgy néz ki mintha át kellene vlmi alakítani a gyári karokon. keresek vlmi videót,hátha kitalálom hogyan kell felszerelni. mondjuk nem lesz ilyen rendszerem,de kíváncsi vagyok a szerelõs részére.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ugyan sajnos nem sok mindenkit érint, de nyálcsorgatásképp:

SRM és Campa

Feltöltött kép
11:38:11 IM 2012

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Abszolut semmi elteres nincs a ket kerek kozott ha valtogatom, ugyanugy allnak a gorgok, ugyanakkora a tavolsag a felso gorgo es a legnagyobb fokozat ( legkisebb fog ) kozott, minden ugyanaz. Ami nem is meglepo, a Fulcrum agyak gyakorlatilag Campa specifikacio alapjan keszulnek, raadasul a ket sor is ugyanaz. Annyi a kulonbseg hogy egyik 11-25, masik 12-25. Nem a lanc futasaval van a gond, ez szinte biztos, mert siman fut minden fokozatban oda vissza. Ha az lenne a problema az nagyon egyertelmu lett volna 1 masodperc alatt..:S

Akkor nézd át ezeket. Én nem nagyon ástam bele magam, mert nem az én dolgom, de a 11-es soroknál nem egyforma minden távtartó, lehet, hogy ehhez van köze.

Weight Weenies • View topic - Campagnolo 11 cassette spacers, 2.2mm/2.3mm with Powercordz
11-speed Cassette Spacer Issue - Road Bike, Cycling Forums
SR11 rear derailleur adjustment issue - Road Bike, Cycling Forums

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

Az, hogy ellenõrizted a váltóbeállítást mit jelent, hogy beállítottad a másik kerékhez? Nekem akkora eltérés van a két kerék között. hogy beteszi a küllõkhöz a láncot, ha nem állítom át.

Abszolut semmi elteres nincs a ket kerek kozott ha valtogatom, ugyanugy allnak a gorgok, ugyanakkora a tavolsag a felso gorgo es a legnagyobb fokozat ( legkisebb fog ) kozott, minden ugyanaz. Ami nem is meglepo, a Fulcrum agyak gyakorlatilag Campa specifikacio alapjan keszulnek, raadasul a ket sor is ugyanaz. Annyi a kulonbseg hogy egyik 11-25, masik 12-25. Nem a lanc futasaval van a gond, ez szinte biztos, mert siman fut minden fokozatban oda vissza. Ha az lenne a problema az nagyon egyertelmu lett volna 1 masodperc alatt..:S

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Kiléptél a szerepedbõl. A donciccio trademark "csalód6sz" lett volna. :D

Ereztem,h vlmit nem jol irok. ;) a 7en tobbet nem csalod6sz bennem. :))

Köszi a választ!
Amilyen utak vannak itthon talán okosabb választás,mint egy outi.Könnyû terepen használnám elsõsorban.

Ma nekem is jol jott volna 1.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Köszi a választ!
Amilyen utak vannak itthon talán okosabb választás,mint egy outi.Könnyû terepen használnám elsõsorban.

erdészeti utakon, nem túl gzökeres koves ösvénzeken simán el vagy vele

de rémlik mintha vki tavaly vagy idén cx géppel tolt volna budamaratont.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Na vki ezt adja ossze..:)
A kerek : Fulcrum R3 2011, 11-25os Chorus sor, szinten 2011es, KMC X11SL lancolat : tokeletesen, csondben teszi a dolgat ahogy ezt megszokhattam tole, siman fut, orom nezni, s hallani
B kerek : Campagnolo Record hatso agy, zsiruj, 12-25os Chorus sor, zsiruj, es a mar emlitett X11SL : adott fokozatban siman fut a lanc ranezesre ( es visszafele hajtva a kart is tokeletes ), de olyan idiota femes, ritmusos hangot ad ki en nem tom vagy az agy, vagy a sor..viszont mikor szabadonfut a kerek, akkor tokeletes, minden zavaro zajtol mentes, megszokott Campagnolo muzsika, tehat csak tekeres kozben jelentkezik a problema..ja meg a valtas is nemelyik fokozatoknal raklap szar.

Visszarakom a masik kereket...tokeletes..jo mondom visszrakom megegyszer hatha rosszul raktam be, de ennek mar akkor se adtam tul sok eselyt...megint ugyanaz a hang..jo ellenoriztem a valto beallitasokat, de tokeletes..visszaraktam a masik kereket, ismet tokeletes.

Mind a hatso agy, mind a sor zsiruj..
Otletek? :)

Az, hogy ellenõrizted a váltóbeállítást mit jelent, hogy beállítottad a másik kerékhez? Nekem akkora eltérés van a két kerék között. hogy beteszi a küllõkhöz a láncot, ha nem állítom át.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Na vki ezt adja ossze..:)
A kerek : Fulcrum R3 2011, 11-25os Chorus sor, szinten 2011es, KMC X11SL lancolat : tokeletesen, csondben teszi a dolgat ahogy ezt megszokhattam tole, siman fut, orom nezni, s hallani
B kerek : Campagnolo Record hatso agy, zsiruj, 12-25os Chorus sor, zsiruj, es a mar emlitett X11SL : adott fokozatban siman fut a lanc ranezesre ( es visszafele hajtva a kart is tokeletes ), de olyan idiota femes, ritmusos hangot ad ki en nem tom vagy az agy, vagy a sor..viszont mikor szabadonfut a kerek, akkor tokeletes, minden zavaro zajtol mentes, megszokott Campagnolo muzsika, tehat csak tekeres kozben jelentkezik a problema..ja meg a valtas is nemelyik fokozatoknal raklap szar.

Visszarakom a masik kereket...tokeletes..jo mondom visszrakom megegyszer hatha rosszul raktam be, de ennek mar akkor se adtam tul sok eselyt...megint ugyanaz a hang..jo ellenoriztem a valto beallitasokat, de tokeletes..visszaraktam a masik kereket, ismet tokeletes.

Mind a hatso agy, mind a sor zsiruj..
Otletek? :)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Köszi a választ!
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

azért mtb-nek nem ajánlanám a cyclocross gépeket. aszfaltos gumival el lehet vele boldogulni,de az áttétel miatt nem fogsz vele annyira haladni. a Paris–Roubaix-n is szoktak menni a profik cyclocross vázakkal. mtb-nek azért nem jó mert az áttétel megint bekavar. a gumik is keskenyek sztem 1 kicsit komolyabb terepre. a kormány is keskeny,az mtb után szokni kéne a kormányzást. a teló hiánya is gond lehet. elég speciális kerékpár ez is. ugyanúgy mint a pályabringák,v az idõfutamgépek. mtb után csalódhatsz benne,országúti után felüdülés lehet.

Kiléptél a szerepedbõl. A donciccio trademark "csalód6sz" lett volna. :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Nem egészen ide tartozik,de felteszem kérdésem:
Mi a különbség egy cyclocross és egy outi között?Nyilván a gumik,fékek talán a geo is más,de egész pontosan arra szeretnék választ kapni,hogy használható-e egy ilyen gép outinak és mtb-nek egyaránt.Ha felrakok egy aszfaltos gumit rá az mekkora kompromisszum egy outihoz képest ,illetve terepen mennyire kell "félteni" egy ilyen bringát,mi az amit már nem bir ki(felni,váz,villa törik vagy ilyesmi)?

azért mtb-nek nem ajánlanám a cyclocross gépeket. aszfaltos gumival el lehet vele boldogulni,de az áttétel miatt nem fogsz vele annyira haladni. a Paris–Roubaix-n is szoktak menni a profik cyclocross vázakkal. mtb-nek azért nem jó mert az áttétel megint bekavar. a gumik is keskenyek sztem 1 kicsit komolyabb terepre. a kormány is keskeny,az mtb után szokni kéne a kormányzást. a teló hiánya is gond lehet. elég speciális kerékpár ez is. ugyanúgy mint a pályabringák,v az idõfutamgépek. mtb után csalódhatsz benne,országúti után felüdülés lehet.