Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2011. November 10. - 10:06

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2011. November 10. - 09:59

mondjuk a fake ROLEX-tõl nincs nagy elvárása az embernek
hát ez kb annyi örömet - és mások részérõl megvetést - okozhat mint egy fake Rolex vagy ilyesmi. itthon sem okoz boldogságot ha veszek egy mali team acélvázat, csináltatok egy Gios matrica szettet és ráragasztom majd lefújom lakkal
Posted 2011. November 09. - 21:46

Van itt kínai karbon Pinarello Prince-ként árusítva is. Egyértelmûen átverés!
A festés sem egyezik és senki sem ad el egy 4-5000 dolláros, 500km-t gurult vázat 230.000Ft-ért.
Pinarello prince váz « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
CICLI PINARELLO S.p.A.
hát ez kb annyi örömet - és mások részérõl megvetést - okozhat mint egy fake Rolex vagy ilyesmi. itthon sem okoz boldogságot ha veszek egy mali team acélvázat, csináltatok egy Gios matrica szettet és ráragasztom majd lefújom lakkal
Posted 2011. November 09. - 18:02

Posted 2011. November 09. - 17:39

Szerintem ennek kapcsán nem igazán találsz konkrét információt. Én kicsit hasonló kérdéskörben - noname karbon kormány - nyomoztam egy ideig, de kismillió fórumot átböngészve sem találtam érdemi információt. Én amúgy arra jutottam, hogy nem merném rábízni az életem egy ilyenre. Inkább veszek drágábban, esetleg kompromisszumként kevésbé szépet, "jót", de ne kelljen attól félnem, hogy mikor törik el alattam (fõleg, hogy én meg 192/90 vagyok).
Persze azt is lehet nézni, hogy mivel nincs tele a net azzal, hogy ezek a noname karbon cuccok milyen szarok, ezt simán jelentheti azt, hogy nem rosszak. Innentõl meg már csak bátorság kérdése a dolog. - én sajna inkább vagyok gyáva ezen a téren.
Posted 2011. November 09. - 16:25

És mi a tapasztalat ezekkel a vázakkal? Nem életveszélyes egy Kínai carbon villa? Illetve ránézésre szerintem nem rossz az ár/érték aránya. Kezdõ outisnak lenne, méretre pont jó. (186 vagyok)
Szerintem ennek kapcsán nem igazán találsz konkrét információt. Én kicsit hasonló kérdéskörben - noname karbon kormány - nyomoztam egy ideig, de kismillió fórumot átböngészve sem találtam érdemi információt. Én amúgy arra jutottam, hogy nem merném rábízni az életem egy ilyenre. Inkább veszek drágábban, esetleg kompromisszumként kevésbé szépet, "jót", de ne kelljen attól félnem, hogy mikor törik el alattam (fõleg, hogy én meg 192/90 vagyok).
Persze azt is lehet nézni, hogy mivel nincs tele a net azzal, hogy ezek a noname karbon cuccok milyen szarok, ezt simán jelentheti azt, hogy nem rosszak. Innentõl meg már csak bátorság kérdése a dolog. - én sajna inkább vagyok gyáva ezen a téren.

Posted 2011. November 09. - 15:00

És mi a tapasztalat ezekkel a vázakkal? Nem életveszélyes egy Kínai carbon villa? Illetve ránézésre szerintem nem rossz az ár/érték aránya. Kezdõ outisnak lenne, méretre pont jó. (186 vagyok)
Van itt kínai karbon Pinarello Prince-ként árusítva is. Egyértelmûen átverés!
A festés sem egyezik és senki sem ad el egy 4-5000 dolláros, 500km-t gurult vázat 230.000Ft-ért.
Pinarello prince váz « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
CICLI PINARELLO S.p.A.
Posted 2011. November 09. - 11:57

Részleges fordítás ill. kivonatolás gyanánt íme:itt 1 aránylag átfogó leírás az EPS-rõl: Campagnolo Unveils EPS Electronic Systems | Cyclingnews.com
ugyan nem tudok angolul,de azért 1-2 dolgot ki tudtam mazsolázni magamnak. [...]
van még benne a cucc tömegérõl is vlmi. ha vlki tudja,és van hozzá kedve akkor lefordít6ná a lényeget.
Nos, DaniKingnek igaza volt, még ha nem is tudott róla

...But EPS will also uniquely offer riders a lever feel that more closely mimics mechanical systems for genuine tactile – and audible – feedback, not to mention even better multi-shift capability...
... azaz érezni és hallani is lehet a váltást, nem beszélve a (Campa mechanikusoknál is) jobb „egyszerre többszöri” váltásról. (Nem tudják, hogy ez csaknem fölösleges, biztos nem olvassák ezt a Fórumot

Ez is 200 grammal több, mint a mechanikus megfelelõje, ugyanúgy, mint a Shimano DA DI2 a sima DA-hoz képest.
Az akkumulátor rögzített, nem lehet kivenni, az érv, hogy „1 m vízoszloppal szembeni” vízállóságát biztosíthassák. (Megjegyzésem (búvárként): még a 10 m sem sok, ez lehet, hogy jóval több a versenytársénál (különben nem írnák), de nem kell hanyattesni tõle. Azaz pl. ne ússzatok 3 m-re garantált ázsiai órátokkal...) Tölteni egy csatlakozón lehet. A cikk megerõsíti, hogy a Movistar technikusok nyugodtan locsolgatták a (kísérleti) elektromos hajtást versenyeken.
Ismétlés a tudás anyja:
... The throws are very short as was expected but the high spring force is more akin to a cable-actuated system and there's a very tactile and audible click each time a button is depressed. ...
Azaz a váltás, ahogy várnánk is, nagyon rövid, de a nagy rugóerõ inkább egy huzalvezérelt rendszerhez hasonló [mint a DI2-höz], és határozottan érezhetõ és hallható kattanás van minden gombnyomásra.
A kezelõszervek olyanok, mint a Campagnolo Super Recordé és tsi-é, a hüvelykujj-gomb még közelebb van az alulról való váltás további könnyítésére.
A kapcsolók idõ-érzékenyek, mindkét irányban végig lehet váltani egy gombnyomásra; a teljes váltyás 1,5 mp.
Az elsõ váltás - terhelés alatt is - mindkét irányban 70 %-al jobb, mint a SR-é, gyorsabb is (0,352 mp vs. 0,469 mp). Megjegyzem, a jobb elsõ váltás a DI2 fõ elõnye is (a mechanikussal szemben).
Két változat van, SR és Record, a váltóházak fémbõl vannak (hoppá, a szénszál mégsem mindenható?), alumínium a SR-nál, acél a Recordnál; a SR görgõi (gondolom görgõcsapágyai) kerámiából.
Az akkumulátor kissé tovább tart, mint a DI2-é, 2000 km 1500-zal szemben, ha folyamatosan (havi 2000 km) használják, ha ritkábban (havi 500), akkor 1500-ra csökken. 500 töltési ciklust igérnek, ez 40 évre elég; 1,5 óra egy töltés.
AZ EPS csatlakozók megegyeznek a DI2-éivel (ennek mi értelme?), egyetlen drótkészlet van, szerintük az jó mindenre - belsõ huzalozást feltételezve.
2,184g a Record, 2,098g a SR, a DI2 pedig 2,262g. A Record EPS ára kb. a DI2-é, a SR EPS-é még drágább.
A fejlesztést már 1992-ben (!) elkezdték, 2005-ben majdnem ki is jöttek vele, de egy nagy esõben egy tetõn szállított bicikli kudarcot vallott, ekkor erõsítettek a vízállóságra és inkább a 11-essel jöttek ki elõször.
Valentino Campagnolo úr biztosít bennünket, hogy a vállalat továbbra is fõleg mechanikus marad, de fontos hangsúlyt kap az elektromos technológia is a gyártmányfejlesztésben. Végre egy jó hír.
James Huang: Campagnolo unveils EPS electronic systems
Campagnolo Unveils EPS Electronic Systems | Cyclingnews.com
Posted 2011. November 09. - 10:36

Posted 2011. November 09. - 08:28

Posted 2011. November 09. - 06:14

ugyan nem tudok angolul,de azért 1-2 dolgot ki tudtam mazsolázni magamnak. itt van ahol a váltás sebességérõl írnak: Campagnolo has also managed to actually improve on Ergopower's Multi-Shift capability. Whereas current Super Record and Record levers can downshift up to three cogs and upshift up to five, EPS can move the chain across the entire cassette with one command. Instead of having to repeatedly push the button, EPS's switches are time-sensitive, meaning the rear derailleur will move more positions depending on how long the rider holds down the button and you only need a 1.5second-long push to move across all 11 rear cogs
van még benne a cucc tömegérõl is vlmi. ha vlki tudja,és van hozzá kedve akkor lefordít6ná a lényeget.
Posted 2011. November 09. - 01:00

Posted 2011. November 09. - 00:56

Egyszerû tajvani tucatváz nakamura matricával.
Posted 2011. November 08. - 21:13

Posted 2011. November 08. - 20:50

Minél lejjebb nyomod annál többet vált, lehet érezni a kattanásokat, nehéz félreváltani
Az elektromos?
Posted 2011. November 08. - 20:49

Minél lejjebb nyomod annál többet vált, lehet érezni a kattanásokat, nehéz félreváltani
Szerintem az elektromosra gondolt.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. November 08. - 20:48

Nem tudom elkepzelni, hogy mukodhet ez a tobbet valtok, ha hosszabban nyomva tartom a gombot dolog.
Ha 3-at szeretnek valtani tanyervaltas utan/alatt, akkor mennyi ideig kell nyomni? 0.6 es 0.7mp kozott? Kinek fog sikerulni pont harmat valtani? Raadasul 3 kulon klikk csak 0.4mp.
Azert remelem ki tudom majd valahol probalni.
Posted 2011. November 08. - 20:37

Ha 3-at szeretnek valtani tanyervaltas utan/alatt, akkor mennyi ideig kell nyomni? 0.6 es 0.7mp kozott? Kinek fog sikerulni pont harmat valtani? Raadasul 3 kulon klikk csak 0.4mp.
Azert remelem ki tudom majd valahol probalni.
Posted 2011. November 08. - 19:10

Posted 2011. November 08. - 18:55

Ez sem kéneItt az új elektronyos Campa szériadesignja
Light-Bikes.de --- news for weightweenies