Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
de strapabiro gépnek tünik külföldi forumokon olvastam jókat róla. mindjárt átlépek megnézni és kiprobálni,nekem meloznijárni kell elsõdlegesen 30 40 km naponta
végülis az a lényeg hogy nem sajnálom a munkahlyem elött hagyni!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ez a kék strock rettenet mocsok jól néz ki!!!!! a hátsó papucs mondjuk szokatlan megoldás, de gondolom sok mindent nem befolyásol

nekem még a simplonok a nagy õ-im

Ave: vegyél Scott Foil-t

scott foil - Google-Suche

Esetleg egy új Storck Absolutist 2012?

Storck Absolutist 2012 Carbon 57cm Framset Rahmen 990g Rennrad Roadrace wie NEU | eBay

Vagy a régebbi:

Storck Absolutist 0.9 Rahmen Carbon 980g NEU | eBay

Ha jól rémlik 57es körüli a volt a Look is nem?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,426 posts
ha nem zavar a 3x8 akkor ez jó lehet neked. méretre kérdezz rá. 55-56 körüli kéne neked,középtõl középig értve. 90es évek legeleje ez a bringa. nem ezek voltak sztem az eredeti alkatrészei,de ez nem tuti.

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
http://apro.bikemag....oad-l52930.html
errõl mi a vélemény?

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
igen már kaptam rá választ de köszönöm !

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
szerintem a 60as neked nagy lenne
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Gepida Bandon 930 (Flight Deck-kel) « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
ien kaliberüben gondolkozom!

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Sziasztok
Szeretnék vásárolni egy outi bringát ebe kérném segitségeteket!
180 cm magas vagyok szoval méretbe mekkora is.
a másik pedig hogy egyenlõre ne tul drága legyen!
mibõl válogassak ?

yossarian66

yossarian66

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Köszi a tippet!
Sajna a robbantott rajz nem mutatja a kazettán belüli csapágyat, mintha nem is lenne! Az ottani fórumozók is csak az összeszerelés nehézségeirõl és az általános korrózióról beszélnek. Az tény ,hogy az én csapágyaim a kopáson kívül rozsdásak is voltak, ezért cseréltem teljesen zártra ,amit a gyár is megtehetne. Általában nem indulok el, ha nyilvánvaló, hogy megázok, de néha kapok a pofámra és nem sûrûn, de lemosom a gépet persze nem gõzborotvával. Sztem egy Fulcrum5-öst nem csak görgõzésre terveztek.Talán keresek egy másik tipust a következõ csere helyett!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Kozben mericskelek, keresgelek, mit lehetne venni a torott LOOK helyett, hat elszomorito, de ami arban hozza merheto, az semmi nem tetszik. Finnyas vagyok, vagy rossz az izlesem, de ez van.

Ave: vegyél Scott Foil-t

scott foil - Google-Suche

Esetleg egy új Storck Absolutist 2012?

Storck Absolutist 2012 Carbon 57cm Framset Rahmen 990g Rennrad Roadrace wie NEU | eBay

Vagy a régebbi:

Storck Absolutist 0.9 Rahmen Carbon 980g NEU | eBay

Ha jól rémlik 57es körüli a volt a Look is nem?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

ki sajnalja le a konuszos agyat?

pl. itt a fórumon is elég általános, hogy sokan írják, a kónuszos agy elavult, nem jó, csak az iparis a tuti, de tesztbikeon is mindenki elõnynek írja be, ha egy agy iparis

akkor is ha lentebb panaszkodik, hogy rendszeresen összetörnek benne a csapágyak

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ki sajnalja le a konuszos agyat?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
a fentieket olvasva elég vicces, hogy a kónuszos agyakat hogy le szokták sajnálni.....

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Sziasztok!
Tudja valaki hogyan kell szétszedni egy Fulcrum 5-ös kazettáját. Két szezon alatt szétmentek a gyári csapágyak, ami nem is csoda, mert ezek a béna olaszok csak félig zárt csapágyakat raktak bele.Sajnos a kazettában a belsõt (összesen 4 ipari csapágy van a hátsóban) nem tudom kivenni.Úgy nézem, hogy a kazettát szét kellene szedni hozzá, de nem találtam róla semmi leírást.
Köszi!

hello, bár gondolom te is nézegetted a fórumokat, ezen az oldalon betettek egy robbantott ábrát is
BikeRadar.com • View topic - Fulcrum 5 rear hub problem
nem kevés találat van a fulcrum hátsóagy problémákra :-(

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
Na már megis néztem .
Érdekes mert a másk racing 5ös kerekemben amit szétszedtem vot egy gyûrû a kazettest kilincsmû felöli oldalán itt meg megoldották hogy profilt esztergáltak a csapágy külsõ acél gyûrûlyét megtámasztandó.

nincs is jobb ki kell ütni belülrõl a kilincsmû felõl kifelé a csapágyakat vagy kipréselni mégjobb.
ki fog esni két csapágy és egy kb 20-25mmes közölõ. Nem érdeke sha kicist barmolsz(de csk a csapágyakat) hiszen elvileg ugyis cserések a csapágyak .
Az uj belsõ csapágyat meg kivûlrõl befelé be kell préselni aztán a közdarab ( figyelve hogy kb középen legyen ) és az utóolsó csapõágy bepráselése.
ha miden jó és passzentos a csapágyak belsõ gyûrûje és a közdarab szpen forognak együtt.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
yossarian66 és többiek.

nekem is van és volt több fulcrum racing 5 kerekem.
Mivel kerékagy gyártással foglalkozom iyg egybõl az volt az elsõ hogy szétszedtem és belenéztem. ( Hozzáteszem azóta pont akotyogás miatt már volt csapágycserém)
Töbek közt tettem ezt azért is mert könnyíteni akartam az agyakon és pl. a tengely és a csapágy távtartó aluminiumból való legyártását fontolgattam. Véfül maradtam ( hamár szétszedtem) az acél távtartók aluminiumra cserélésénél ( sok g nem jött le :) )

Itt szögezném le csapágy prés, vagy préselésre alkalmas szerkezet a pontos preciz munkához elnegedhetetlen.

Campa-fulcrum csapágyak.
Azért van belül nyitott mert a mérnökök gondolták ( részben helyesen) hogy belülre minek porvédõ.
Nem azért megy tönkre 1 év alatt mert belsõ oldalon nincs tömítés hanem mert rosszabb minõségûek a csapágyak plusz az agy felépítése rém egyszerû így de ezek szerint nem elég strapabíró hosszútávon. ( szerintem 0.1mm-el kevesebbnek kellene lennie a távtartónak ami a két agytestben lévõ csapágyat támassza)

Ja igen a rotor,
szét lehet szedni
hm. .a lyukas agyammal elfelejettem , nemsoká nekiállok szétszedem megint aztán ideszólok.
de nem menetes nyugi .az egy acélcsõ tengely .
és ugyan van benne egy zéger gyûrûre emlékeztetõ gyûrû de nem zéger és ezért nem is tudod ugy kiszedni.

Na enm cséplem továb a szót ( mert kurvára elfeljettetm pontosan hogyisvolt a kazettatest ), ha visszanéztek holnap irok még hogy mit kéne tenni.

UI: ha olcsó-jó- csapágyak kellenek bele szóljatok.

yossarian66

yossarian66

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Üdv!
Seeger gyûrût én is kerestem, de nem találtam! Ellenben a kazetta belsejében is látszódik a külsõ porvédõ szoknya, szóval sztem a kilincsmû és a kazetta ház 2 darabból van és össze van csavarva. Próbáltam szétcsavarni, de nem ment, pedig van néhány spec szerszámom. Most már feladtam, hideg a garázs. A csapágyat kimostam és bezsíroztam ,majd a másik 3 új tartja a tengelyt rendesen.Ha nem lesz jó, akkor veszek egy új kazettát, vagy kereket, vagy bringát...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Ha jól sejtem, akkor ennek ugyanolyan a kazettateste, mint az én agyamnak, ez esetben a belsõ csapágyat egy seeger-gyûrû tartja a helyén, kb olyan mint itt a jobboldali:

Feltöltött kép

Ahhoz, hogy ezt ki tudd szedni, egy ilyen szerszámra van szükséged:
Feltöltött kép

DE valami speckó kivitelben, mert a száraknak olyan hosszúnak kell lenniük mint a kazettatestnek hogy beérjen odáig és ki tudd szedni. Ezután simán ki kell ütni, berakni az újat és seeger-gyûrû vissza a helyére.

Sok szerencsét a szerszám-kereséshez.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,426 posts

Köszi a tanácsot!
Sajnos az nem kérdés, hogy tönkre ment-e a csapágy! A két szélsõ úgy kotyogott ,mint a Szputnyik bringámon 1848-ban. Profi japcsi csapágyakat (teljesen zárt ipari) vettem készletben 3800Ft-ért, de a kazetta belsejében lévõt nem tudom kivenni.Szerintem valahogy külön kéne venni a testet a három rugós racsnit magába foglaló hátsó résztõl. Na ezt nem találom egyik videóban sem!
Azért köszi!
Gábor

sztem nem is fogod megtalálni azt a videót. én próbáltam már kiszedni azokat a csapágyakat,de nekem nem sikerült. nem akartam miatta szétverni 1 hátsó tengelyt. a kilincsmû felõli része nem bont6ó. a másik irányba talán több az esélyed.

yossarian66

yossarian66

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Az bizony!