Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

Igen, tényleg más, de érdekes, a Ksyrium Equipe is ugyanolyan. Ebbõl talán ki tudod bogarászni, hogy mit tekerj ki.
http://www.tech-mavi...themes/2_12.pdf

Az aksium abszolút belépõ kategória, gondolom az újításokat eléggé kispórolták belõle. A Ksyrium egy kategóriával fentebb van. A pdf-ben a robbantott ábrán viszont látszik, hogy nagyjából hogyan néz ki szétszedve, illetve hogy hogyan jönnek sorban az alkatrészek. Köszönöm!

"Pain is temporary. Quitting lasts forever."

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Igen, tényleg más, de érdekes, a Ksyrium Equipe is ugyanolyan. Ebbõl talán ki tudod bogarászni, hogy mit tekerj ki.
http://www.tech-mavi...themes/2_12.pdf

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

Kb 20 másodperc volt megtalálni a youtubon. Máskor elõbb keresgélj, neked is ugyanannyi idõ, mint másnak.
Excel Sports: How to service a Mavic Freehub - YouTube

Köszönöm a videót! A youtube-ot egyébként én is ismerem, én is kerestem rajta. A videóban nem Aksium kerék van, hanem egy Ksyrium. Az Aksiumnak nem lehet csak így hipp-hopp kézzel kikapni a bal oldali tengely végét. Ránézésre olyan mint egy klasszikus kónuszos agy tengelye anyával, mindennel. Remélem csak ennyi a különbség, holnap megpróbálom szétszedni.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Sziasztok!
Szedett már szét valaki Mavic Aksium vagy hasonló hátsókerék szabadonfutót? Úgy érzem szorul egy kicsit... Felfordítva, hátrafelé megtekerve lassan a pedált viszi magával a sort, kereket. Lehet el kelne egy kis karbantartás. Nagyon sok a km, szétszedve még nem volt, félek hogy egyszer csak fixi lesz belõle menet közben. Lövésem nincs hogy szedjem szét.

Kb 20 másodperc volt megtalálni a youtubon. Máskor elõbb keresgélj, neked is ugyanannyi idõ, mint másnak.
Excel Sports: How to service a Mavic Freehub - YouTube

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Tudja esetleg valaki, hogy pontosan milyen méretû küllõk kellenek az Easton EA90 Aero kerekekhez? Több helyen olvasgatva is annyit infót találtam, hogy Sapim Bladed a típusa, de méretekrõl sehol semmit nem találtam.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Sziasztok!
Szedett már szét valaki Mavic Aksium vagy hasonló hátsókerék szabadonfutót? Úgy érzem szorul egy kicsit... Felfordítva, hátrafelé megtekerve lassan a pedált viszi magával a sort, kereket. Lehet el kelne egy kis karbantartás. Nagyon sok a km, szétszedve még nem volt, félek hogy egyszer csak fixi lesz belõle menet közben. Lövésem nincs hogy szedjem szét.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
D/A 9000 (11 sebesseg) fotok...
Debuut Shimano 11-speed « Fiets – Race en MTB website voor wielrenners, sportieve fietsers, mountainbikers

Ami latszik belole, az tetszik. Az nem, hogy vehetnek uj kereket, mert a 11-es sor nem megy ra a regi kerekekre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az shimano patentpedál spd pedál.

Kimaradt az összes szó. :)
Az összes shimano patentpedál spd pedál.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts
nekem eddig csak delta pedálom volt/van. nekem is nyikorgott,de az újabb,teflon betétesek már meg sem mukkannak.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

BMC prototipus, eleg "erdekes" megoldasokkal. (elso/hatso papucs, meg vekonyabb tamvilla, nagy slope)

Erre gondolsz? :)
Posted Image

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Szerintem kevered. A shimano press-fit az 24-es tengelyhez való.

Van egy 8-as sorhoz való 13-as záróanyám, szerintem 10-eshez is jó.

kösz, igazából a második, 14-es lánckerék kellene, mert most (némi varia után) így néz ki a sorom: 12-13-15-16...a 13-15 közé kéne, hogy 13-14-15-16...stb legyen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
BMC prototipus, eleg "erdekes" megoldasokkal. (elso/hatso papucs, meg vekonyabb tamvilla, nagy slope)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

>Mondjuk inkább úgy, hogy az spd-sl az spd országúti változata.
Nem inkabb semmi kozuk egymashoz?
Az SPD SL az nagyjabol a LOOK Delta licenszbol notte ki magat. Hasonlosag zero a sima SPD-vel, csak az elnevezes alapja azonos, valoszinuleg marketing okokbol.

Az shimano patentpedál spd pedál.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Keoban mar csak az olcso modelleken nincs acellap.
De a regi Keo sem nyikorog 20k utan sem. (nekem nem) A regi Delta az tenyleg, orulet volt.
Egyebkent en Keos vagyok, de szerintem a legjobb outi pedal rendszer az SPD SL.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Mondjuk inkább úgy, hogy az spd-sl az spd országúti változata.
Nem inkabb semmi kozuk egymashoz?
Az SPD SL az nagyjabol a LOOK Delta licenszbol notte ki magat. Hasonlosag zero a sima SPD-vel, csak az elnevezes alapja azonos, valoszinuleg marketing okokbol.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

aki jártas középcsapágy témában, segítsen ki legyen szíves....a press-fit középcsapágy csak 30-as tengelyû hajtómûhöz jó, vagy van belõle a régebbi fajta, integrált, ~24 mm-es tengelyhez való is?

vagy én nagyon keverem a BB30, press-fit meg egyéb középcsapágyakat?

ja, és nincs valakinek fölöslegessé vált 13-14-es záróanyája 10-es shimano kazettához? vagyis 13-al kezdõdõ fogaskoszorú két legkisebb darabja.

Szerintem kevered. A shimano press-fit az 24-es tengelyhez való.

Van egy 8-as sorhoz való 13-as záróanyám, szerintem 10-eshez is jó.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
aki jártas középcsapágy témában, segítsen ki legyen szíves....a press-fit középcsapágy csak 30-as tengelyû hajtómûhöz jó, vagy van belõle a régebbi fajta, integrált, ~24 mm-es tengelyhez való is?

vagy én nagyon keverem a BB30, press-fit meg egyéb középcsapágyakat?

ja, és nincs valakinek fölöslegessé vált 13-14-es záróanyája 10-es shimano kazettához? vagyis 13-al kezdõdõ fogaskoszorú két legkisebb darabja.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts
ja. azúj 105ös pedál elég jó ár érték arányban. a keoból van olyan amin van fémlap,de az kb 23-25 ezer pénz. az ez: Bikeexpress.hu

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Na nem azért mintha annyira fontos lenne, de a most futó SPD (monti) rendszerhez nagyon hasonló pedálrendszert gyártott a Shimano, SPR-R néven futott, már jó ideje nem gyártják. Az SPD SL mûködésében és felépítésében sokkal közelebb áll a Look-hoz mint a montis SPD-hez.
Én egyébként SPD SL-t vennék, ha számít a pénz - és nyilván számít gondolom - akkor 105-ös pedált, ha nem számít akkor persze Dura-ace vagy új kompozit Ultegra (bár akkor inkább régebbi 7810-es alu Dura Ace-t, az egy ékszer és súlyban kb. ott van mint a kompozit Ultegra)
Look keo nekem nem annyira szimpatikus mert keskenyebb a stopli, nehezebb járni vele és nincs acél lap a pedáltesten ami megakadályozná a kopást. Bár sosem használtam ilyet de ahogy hallottam szeret nyikorogni. Régi Look-al mentem, az is nyikorgott néha, engem idegesített.

Mondjuk inkább úgy, hogy az spd-sl az spd országúti változata. Mivel hamarabb volt spd, mint spd-sl.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

országútra az SPD-SL való, ezért aerodinamikusabb. a sima SPD ennek a butított montis változata.
épp ezért a csavarhelyek nagyon különbözõek

Mondjuk inkább úgy, hogy az spd-sl az spd országúti változata. Mivel hamarabb volt spd, mint spd-sl.