Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34375 replies to this topic

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Igen ez az, köszi! Legalább már az biztos, hogy van belõle 10-es.

Egyébként én azt vettem észre, hogy ez elsõsorban akkor játszik amikor nincs nagyon idõ hátra nézelõdni (verenyszitu mezõnyben vagy esetleg szar úton ahol folyamatosan kátyúkerülgetés van) Én akkor kezdtem érezni, hogy ez jól jönne amikor próbáltam elõre gondolkodni egy rövidebb emelkedõ elõtt. Látod, hogy jön az emelkedõ de azért van tempó és mezõny, nem nagyon akarsz lenézegetni - emelkedõ elõtt amúgy is megrántja valaki a sort elég gyakran - és ilyenkor jó lenne tudni, hogy pontosan hol is vagyok, bele fogok-e tudni még váltani az emelkedõn maradva nagytányéron vagy már most letegyem kicsire. Ne az emelkedõ közepén kelljen lepattintani akkor amikor már beállt a lábam. Mondjuk az hozzátartozik, hogy nem szeretek keresztbe váltani és nagytányéron a 8. fokozatnál nagyon ritkán váltok könnyebbe.

Szia!

Ezt találtam

SHIMANO Dura-Ace gear indicator 10 speed | Alibabike.com
Shimano Dura-Ace Inline Gear Indicators - $10.95 - Bike Parts 360

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

Lehet, nekem eléggé bejött!

+1 nekem ugyan 7es kijelzõ van az rsx karhoz, tökjól látszik, nem kell számolgatni, mert pillanatok alatt megszokja az ember, elég rápillantni és már tudod is, hogy hol vagy.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
nem versenyzek, támadni csak a saját korábbi idõimet szoktam..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>kit érdekel melyiken van a lánc..
Pedig pl. tanyervaltashoz nem art kepben lenni. Versenyen gyakran gondolom, hogy egesz mashol van, mint ahol valojaban.
Vanmarcke is lenezett, mielott tamadott.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
én csak a fordulatszámot figyelem az órán.
kit érdekel melyiken van a lánc..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Lehet, nekem eléggé bejött!

Le lehet ezt a kijelzot pontosan olvasni? (akinek van?) Nem mintha hatranezve mindig tudnam melyiken is vagyok. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Le lehet ezt a kijelzot pontosan olvasni? (akinek van?) Nem mintha hatranezve mindig tudnam melyiken is vagyok. :)

Fábián Imre

Fábián Imre

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Urak! 10-es shimano rendszerhez keresek bowdenházra szerelhetõ fokozat visszajelzõt. Láttatok ilyet valahol? Neten keresgéltem de egyenlõre itthon semmi, sõt eddig csak 9-es rendszerhez valót találtam. Létezett ilyen 10 fokozathoz is?
ez az:
http://www.aulenta.i...rIndicator2.jpg

Köszi.

Szia!

Ezt találtam

SHIMANO Dura-Ace gear indicator 10 speed | Alibabike.com
http://www.cheapbike...ear-indicators/

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Urak! 10-es shimano rendszerhez keresek bowdenházra szerelhetõ fokozat visszajelzõt. Láttatok ilyet valahol? Neten keresgéltem de egyenlõre itthon semmi, sõt eddig csak 9-es rendszerhez valót találtam. Létezett ilyen 10 fokozathoz is?
ez az:
http://www.aulenta.i...rIndicator2.jpg

Köszi.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

Igen, tényleg más, de érdekes, a Ksyrium Equipe is ugyanolyan. Ebbõl talán ki tudod bogarászni, hogy mit tekerj ki.
http://www.tech-mavi...themes/2_12.pdf

Az aksium abszolút belépõ kategória, gondolom az újításokat eléggé kispórolták belõle. A Ksyrium egy kategóriával fentebb van. A pdf-ben a robbantott ábrán viszont látszik, hogy nagyjából hogyan néz ki szétszedve, illetve hogy hogyan jönnek sorban az alkatrészek. Köszönöm!

"Pain is temporary. Quitting lasts forever."

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Igen, tényleg más, de érdekes, a Ksyrium Equipe is ugyanolyan. Ebbõl talán ki tudod bogarászni, hogy mit tekerj ki.
http://www.tech-mavi...themes/2_12.pdf

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

Kb 20 másodperc volt megtalálni a youtubon. Máskor elõbb keresgélj, neked is ugyanannyi idõ, mint másnak.
Excel Sports: How to service a Mavic Freehub - YouTube

Köszönöm a videót! A youtube-ot egyébként én is ismerem, én is kerestem rajta. A videóban nem Aksium kerék van, hanem egy Ksyrium. Az Aksiumnak nem lehet csak így hipp-hopp kézzel kikapni a bal oldali tengely végét. Ránézésre olyan mint egy klasszikus kónuszos agy tengelye anyával, mindennel. Remélem csak ennyi a különbség, holnap megpróbálom szétszedni.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Sziasztok!
Szedett már szét valaki Mavic Aksium vagy hasonló hátsókerék szabadonfutót? Úgy érzem szorul egy kicsit... Felfordítva, hátrafelé megtekerve lassan a pedált viszi magával a sort, kereket. Lehet el kelne egy kis karbantartás. Nagyon sok a km, szétszedve még nem volt, félek hogy egyszer csak fixi lesz belõle menet közben. Lövésem nincs hogy szedjem szét.

Kb 20 másodperc volt megtalálni a youtubon. Máskor elõbb keresgélj, neked is ugyanannyi idõ, mint másnak.
Excel Sports: How to service a Mavic Freehub - YouTube

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Tudja esetleg valaki, hogy pontosan milyen méretû küllõk kellenek az Easton EA90 Aero kerekekhez? Több helyen olvasgatva is annyit infót találtam, hogy Sapim Bladed a típusa, de méretekrõl sehol semmit nem találtam.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Sziasztok!
Szedett már szét valaki Mavic Aksium vagy hasonló hátsókerék szabadonfutót? Úgy érzem szorul egy kicsit... Felfordítva, hátrafelé megtekerve lassan a pedált viszi magával a sort, kereket. Lehet el kelne egy kis karbantartás. Nagyon sok a km, szétszedve még nem volt, félek hogy egyszer csak fixi lesz belõle menet közben. Lövésem nincs hogy szedjem szét.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
D/A 9000 (11 sebesseg) fotok...
Debuut Shimano 11-speed « Fiets – Race en MTB website voor wielrenners, sportieve fietsers, mountainbikers

Ami latszik belole, az tetszik. Az nem, hogy vehetnek uj kereket, mert a 11-es sor nem megy ra a regi kerekekre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az shimano patentpedál spd pedál.

Kimaradt az összes szó. :)
Az összes shimano patentpedál spd pedál.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,475 posts
nekem eddig csak delta pedálom volt/van. nekem is nyikorgott,de az újabb,teflon betétesek már meg sem mukkannak.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

BMC prototipus, eleg "erdekes" megoldasokkal. (elso/hatso papucs, meg vekonyabb tamvilla, nagy slope)

Erre gondolsz? :)
Feltöltött kép

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Szerintem kevered. A shimano press-fit az 24-es tengelyhez való.

Van egy 8-as sorhoz való 13-as záróanyám, szerintem 10-eshez is jó.

kösz, igazából a második, 14-es lánckerék kellene, mert most (némi varia után) így néz ki a sorom: 12-13-15-16...a 13-15 közé kéne, hogy 13-14-15-16...stb legyen.