Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Úgy, úgy.... Iratokat azért gyalog is illik magaddal vinni, nemhogy 50-100 km-re bringával...

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

személyi, lakcím, tb és európai tb kártya nélkül az ház elé se tolom ki a bringát, nem hogy anélkül tekerjek órákat a közutakon(és Ausztriában)

Alap, személyi, lakcím, tb, diák, adó, stb kártyák egy tartóban bõven elférnek telefon mellett a mez hátsó zsebében. Többször futtotam ellenõrzésbe tavaly is, nekem nem ér meg 5ezer ft vagy 30at, hogy csesztessenek, de van akinek a lelkébe gázolnak azzal, ha ilyeneket kérnek tõle.

Amúgy meg ha véletlen, ne történjen senkivel ilyen, de még is esetleg elcsap egy idióta és otthagynak, vagy buksz egy hatalmasat, azért nem mindegy, hogy bevisznek a kórházba a mentõk és ott vannak az irataid, ami alapján utánad tudnak nézni, vagy még ezzel is szenvedni kell.
Ott virágozz, ahova elültettek!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Ti sem vagytok országútisok...

köszi Jani. ugyan ez lett volna a válaszom nekem is.

Igazatok van KVÁRA ettõl lesz valaki országutis, hogy szarik bele mindenbe. Birom amikor sírnak egyes emberek, mert szabálytalanságért megvágják, aztán ha nekik esik vmi káruk, akkor meg megint csak a sírás megy, hogy jajj elloptákabicóm, jajj ménem megy rá a CIA is, hogy meglegyen a bringám jajajajajjajajj... Elõbbi esetben SEMMI JOGOTOK PROBLÉMÁZNI, amiatt, hogy megvágtak, utóbbiban meg van, ennyi a különbség és igen én nem vagyok olyan HÜLYE, hogy támadási felületet hagyok magamon és engedem, hogy belekössenek, van csengõ, lámpa, prizma, amit írnak. Egyszerre kapcsolhatóságot is megoldanám, ha arra kitérnének és megvágnának egyszer miatta, mert nem nagy dolog beforrasztani 1 kapcsolót, meg pár kábelt és elvezettni láthatatlanul (nekem).

Másrészt ilyen alapon, akkor autóval is nyugodtan hajts be az egyirányú utcába, végtére is csak 300m akarsz oda menni, véletlen se kerüld meg, mert az akkora baromi nagy teher, meg az is ha bringára visszavetítjük, hogy azt a 300-at fogom és lerollerezem ha más nem, vagy letolom, nem egy megterhelõ táv.

De tõlem menjetek minimallal és költsetek évente tízezreket büntetésre, mert az a király.

(Amúgy én sem értek egyet a szabályokkal, de ez van, nekem se energiám, se pénzem arra, hogy vitatkozzak arról, amiben a rendelkezõ szervnek van igaza..)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
személyi, lakcím, tb és európai tb kártya nélkül az ház elé se tolom ki a bringát, nem hogy anélkül tekerjek órákat a közutakon(és Ausztriában)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
nálam sincs soha . de azért meg simán elõáálíthatnak egyébként. hogy a bringával mi lenne az kérdés.
pénz indifferens, max ha korrumpálni akarod õket, helyszini bírság is csekken megy, illetve tervezik hogy lesznek a csíkosokban kártyalehúzók.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
nekem azért lenne necces egy országúti szabálysértés, mert igazolvány sosincs nálam és pénz is max 1-2 ezer ft, bringázás közben. szóval megajándékozni egy (vagy 2) ötéves kulaccsal tudnám õket.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts
nem megyek bele szélmalom harcba. majd keresek vlmi más útvonalat. :(

más: kedvenc dura ace Shimano Dura-ace 7410 szett « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása :)

jó pedál,jó ár: Shimano 105 országúti pedál « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Mit lehetne varni? Ha tilos, hat tilos.
A megfelelo hivataloknal fel lehet vetni, hogy ugyan miert kell, hogy az a tabla ott legyen.
Csak aztan nehogy az legyen belole, hogy elotte is, utana is lesz egy uj tabla. :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
ha feljelentett, akkor az 30K-nál kezdõdik, úgy hogy lehet hogy lesz ez még több is..
helyszíni bírsággal jobban jöttél volna ki, akkor talán tudtál volna alkudozni. 10-15-20K
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

én 1 ici-picit régebb óta tekerek országúton. ;) tudnék mesélni. a lényeg az,h régen nem volt ilyen. persze "kerékpárút" sem volt ennyi.

igen, biztosan régebb óta tekersz. éppen ezért tudhatnád, hogy milyenek, ezért nem kell okot adni nekik. egyébként meg a rendszer szemét, nem feltétlenül a rendõr, csak ezt akartam mondani.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts

Én sem tartom be a KRESZt betûrõl betûre, de a fõutakat azért messzire elkerülöm, eszembe nem jut rámenni. Ott több az autós, több a rendõr is, több az autós is, nagyobb a veszély hogy valaki letarol hátulról, vagy beszorít az árokba.

az ominózus út amin ma tekertem az a 2es fõút. elég sok bringás használja,mert elég széles. én is ezért szeretem,mert ott nagyobb biztonságban érzem magam. sok az autó,de van bõven hely. ott is volt elég,csak vlmiért kirakták oda ezt a táblát.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts

Jani, én egész nyárom országúton tekertem. sokszor ott is, ahol tilos volt. de nem jutott volna eszembe, hogy a rendõr a rohadék, ha megbüntet.

én 1 ici-picit régebb óta tekerek országúton. ;) tudnék mesélni. a lényeg az,h régen nem volt ilyen. persze "kerékpárút" sem volt ennyi.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Én sem tartom be a KRESZt betûrõl betûre, de a fõutakat azért messzire elkerülöm, eszembe nem jut rámenni. Ott több az autós, több a rendõr is, több az autós is, nagyobb a veszély hogy valaki letarol hátulról, vagy beszorít az árokba.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

mi indokolja azt, hogy azon a 300m-en nem lehet kerékpárral közlekedni??

Valószínûleg semmi, de a táblát nem a rendõrség rakja ki, csak betartatja a kreszt. Az, hogy ilyen dolgokkal foglakozik és ezért feljelent, az már az parasztságukat mutatja. Nyilván könnyebb és rizikómentesebb a sportoló bringást megbüntetni (hogy meglegyen a kiadott bünti adag), mint a rendszám nélkül ámokfutó, a létezõ összes szabályra magasról rász@ró fekete Q7-t megfogni és a sofõrjét megrendszabályozni. Szarjanak minden nap háromszor õrölt jalapeno paprikát az ilyen gyökerek.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts

köszi Jani. ugyan ez lett volna a válaszom nekem is.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Alapvetõen a gond azzal van szerintem, hogy a rendõrök direkt ilyen helyekre állnak. Hopp itt van 300 m tilos, a csávó biztos nem kerül 10 km-t, ide kiállunk és fogunk egy két csávót. Vagy autós példát hozzak.... Nem a körúton áll és méri ki nem megy 50-el hanem kiáll a hatosra ahol kint maradtak a negyvenes táblák a felújítás után és kaszál..... Ez persze nem általános, de sajnos eléggé jellemzõ. Persze nagyon egyszerû azt mondani erre, hogy be kell tartani a kreszt, ezért vannak a táblák stb..... De azért mérlegelni lehetne, mert ahhoz is joga van a rendõrnek...

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Jani, én egész nyárom országúton tekertem. sokszor ott is, ahol tilos volt. de nem jutott volna eszembe, hogy a rendõr a rohadék, ha megbüntet.

és neked meg éjjel nappal van csengõegygombbalkapcsolhatólámpaprizma és a többi felesleges dolog? egyszerûen rossz a szabály. mi indokolja azt, hogy azon a 300m-en nem lehet kerékpárral közlekedni?? a 30e ft meg nyilvánvalóan irreális összeg. Érdekes, amikor nem a saját kasszára megy a buli rögtön nem ilyen "segítõkészek".

Miért kellene bárkinek is megindokolni, hogy ott miért nem lehet kerékpározni? nem lehet és kész, ott a tábla, tehát tilos, ez baromi egyszerû. és hótmindegy, hogy 300m vagy 300km... a bírság összege az valóban pofátlanul magas. Írni kell egy fellebbezõ levelet, hátha ki lehet rimánkodni egy kis csökentést.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
és neked meg éjjel nappal van csengõegygombbalkapcsolhatólámpaprizma és a többi felesleges dolog? egyszerûen rossz a szabály. mi indokolja azt, hogy azon a 300m-en nem lehet kerékpárral közlekedni?? a 30e ft meg nyilvánvalóan irreális összeg. Érdekes, amikor nem a saját kasszára megy a buli rögtön nem ilyen "segítõkészek".

Ja, ezt én sem értem. Ja de, mindig a rendõr a rohadék, ha betartatja a szabályokat, ha elmenekül elõle.

Amúgy a tökéletes megoldás az ilyenek elkerülésére, be kell tartani a KRESZ-t.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ha ott volt a tábla, amit láttál is, akkor miért a rendõr a szemét? nem akarlak csesztetni, meg megutáltatni magam a fórumon, de ha tényleg volt ott tábla, akkor teljesen jogos a bírság...

Ja, ezt én sem értem. Ja de, mindig a rendõr a rohadék, ha betartatja a szabályokat, ha elmenekül elõle.

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

ha ott volt a tábla, amit láttál is, akkor miért a rendõr a szemét? nem akarlak csesztetni, meg megutáltatni magam a fórumon, de ha tényleg volt ott tábla, akkor teljesen jogos a bírság...