Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

A CD-rol pont volt szo nemreg valahol. Allitolag nem birja tul sokaig, szoval nem egy Exalith, es persze nem keramia.
Ha jo idoben hasznalod biztos sokaig megmarad azert.

SSCX géphez gondoltam, lehet akkor nem éri meg kísérletezgetni vele.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A CD-rol pont volt szo nemreg valahol. Allitolag nem birja tul sokaig, szoval nem egy Exalith, es persze nem keramia.
Ha jo idoben hasznalod biztos sokaig megmarad azert.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Mavic Open Pro-ból manapság CD-jelzésû van, nem Ceramic. Ugyanazt jelöli mind2, vagy a CD már csak valami jó vastag fekete elox réteget takar? Kell ehhez kerámiás pofa, vagy jó a sima? Fékhatásban többet tud-e a CD jelzésû a sima nyers fékezûfelületû verziónál?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
ez a hajtómû............. bûn ronda.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hogy ne csak high end legyen, vegre a SORA is rendes STI-t kap.

Posted Image

Posted Image

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
a poén az lenne, ha a 11-es rendszerekvéletlenül kompatibilisek lennének (shi & campa) egymással

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Nem biztos, hogy új kerék kell a 11es DA-hoz, viszotn az biztos, hogy kijönnek új DA szériás kerekekkel, amelyekne több alapvetõ technológiai újítás is lesz, és azokszerintem nem lesznek lefelé kompatibilisek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nagyon ronda ez a hajtómû, ráadásul compakt lyukköre négyes csillaggal, szörnyû.

... Felteszem, hogy itt is szabadalmi ok lehet (nincs idõm kibúvárkodni): a Campy ötágúját (az eredeti ötletgazda) nem másolhatták közvetlenül, így ezt izzadták ki.

Nincs védelem alatt. A sugino karok is ilyenek.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Zsebbenyulos hat, no es, nem?
Szerintem aki flashelni akar a legujabb, legdragabb szettel, annak nem lehet problema egy uj kerekszett sem.
Aki komplett bicot vesz, annak meg ugye meg kevesbe problema.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Engem nagyon kiábrándítana ez a helyzet, ha SH user lennék
Szeritnem sokan vannak így ezzel. Ha váltasz SH 11-re akkor nem elég a szett kifizetése, vegyenned kell egy edzõ és verseny kereket is... hmmmm... zsebbenyúlós..

Mavicnal 10-es sorhoz egy alatetet kell tenni az szabadonfuto testjere, szoval ott van meg hely szerintem.
A tobbinel passz, szerintem ok se tudjak meg.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Mavicnal 10-es sorhoz egy alatetet kell tenni az szabadonfuto testjere, szoval ott van meg hely szerintem.
A tobbinel passz, szerintem ok se tudjak meg.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Sok jo otlet van ezen a hajtokaron.
Eloszor is egy hajtokar van, es ehhez van 50/34 - 55/42 -ig minden.
Lathatoan a nagytanyerra van rogzitve a kicsi, nem a pokra.
Aztan minek megtamasztani ott a lanckereket, ahol nem lehet rendesen hajtani a pedalt?
Nem jellemzo a japokra, hogy rosszabbat terveznek, mint korabban, marpedig mar a 7900-es hajtokar/lanckerek kombo is ultramerev volt.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Azaz aki SH-nál 10-rõl 11-re vált, az eldobhatja a méregdárga karbon kerekeket? Vagy legalábbis a hátsót?
Ez a probléma minden gyáró kerekénél aktuális (ahol SH szett upgrade miatt 10rõl 11 re vált) vagy csak az SH gyári keréknél?

+1.
Ezek szerint csak 4 helyen rögzül a DA, egy helyen lyuk van? Még rosszabb, eleve csak 4 lyuk (a kiskeréknél legalábbis). Így a lánckerekek „megfogatlanok” kb. 10 ill. 8 fogíven át (52/39)? Ennek pótlására merevebbé, azaz valamivel súlyosabbá kell tenni a lánckerekeket. Felteszem, hogy itt is szabadalmi ok lehet (nincs idõm kibúvárkodni): a Campy ötágúját (az eredeti ötletgazda) nem másolhatták közvetlenül, így ezt izzadták ki. Az alapötlet amúgy jó, az egyik lánckerékrögzítõ kart egyesíteni a hajtókarral, hisz csökkenti a súlyt. Erre egyébként a Shimano-nak szüksége is volt, ez volt a legnehezebb készlet minden kategóriában (mechanikusban), Sram és Campagnolo könnyûségben észrevehetõen vezettek.
Campagnolo Record: http://www.bikepro.c...ampy_record.jpg
Shimano D-A: http://sankei.jp.msn...23210025-p3.jpg.
Más zökkenõ, hogy amit a Campy a 8 után 9-re váltással szenvedett - inkompatibilitás - a 9-10-11-re már beérett, azaz kedvére cserélgethette a kerekeket, a Shimano pedig a cserélgethetõ 8-9-10 után most kell, hogy váltson, azaz nem jók az eddigi kerekek (ill. a kazettatestek). Persze manapság már amúgyis el kell dobálni az 500 €-s kerekeket, ha elkopnak, amit régen egy 50 €-s felni cseréjével újjá lehetett varázsolni. A profit nyilván fontosabb, mint az „ökológiai lábnyom”.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

A hajtómûvet nem értem.

+1.
Ezek szerint csak 4 helyen rögzül a DA, egy helyen lyuk van? Még rosszabb, eleve csak 4 lyuk (a kiskeréknél legalábbis). Így a lánckerekek „megfogatlanok” kb. 10 ill. 8 fogíven át (52/39)? Ennek pótlására merevebbé, azaz valamivel súlyosabbá kell tenni a lánckerekeket. Felteszem, hogy itt is szabadalmi ok lehet (nincs idõm kibúvárkodni): a Campy ötágúját (az eredeti ötletgazda) nem másolhatták közvetlenül, így ezt izzadták ki. Az alapötlet amúgy jó, az egyik lánckerékrögzítõ kart egyesíteni a hajtókarral, hisz csökkenti a súlyt. Erre egyébként a Shimano-nak szüksége is volt, ez volt a legnehezebb készlet minden kategóriában (mechanikusban), Sram és Campagnolo könnyûségben észrevehetõen vezettek.
Campagnolo Record: http://www.bikepro.c...ampy_record.jpg
Shimano D-A: http://sankei.jp.msn...23210025-p3.jpg.
Más zökkenõ, hogy amit a Campy a 8 után 9-re váltással szenvedett - inkompatibilitás - a 9-10-11-re már beérett, azaz kedvére cserélgethette a kerekeket, a Shimano pedig a cserélgethetõ 8-9-10 után most kell, hogy váltson, azaz nem jók az eddigi kerekek (ill. a kazettatestek). Persze manapság már amúgyis el kell dobálni az 500 €-s kerekeket, ha elkopnak, amit régen egy 50 €-s felni cseréjével újjá lehetett varázsolni. A profit nyilván fontosabb, mint az „ökológiai lábnyom”.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

A balesetben eltort. A bandazs egyben tartja ugyan, de erezni, hogy mozog.

ja igen, ha jól emlékszem, suzukissal találkoztál. milyen vázad lett végül? biztos írtad, de hadd ne keresgessem.....

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Tegnap mentünk egy balcsi kört, a pro3-al defektet kaptam egy olyan apró üvegszilánktól aminek pl egy durano vagy dyanamic ellenállt volta. Elõtte Ultremo ZX-el jártam ugyanígy. Kezdem azt hinni, nem valók ezek a magyar utakra...

Pont ma jott meg egy csomagom, 1 par Dynamicot is vettem, raadasul 25-ost, mert ugye az gyorsabb. (es meg kenyelmesebb is, kiraly)
Holnap lesz az elso utja, majd kiderul. A versenybringa pro3-at kap majd.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Szép! A fék különösen tetszik. Szegély olaszok megint izzadhatnak egy szettet, most õk jönnek.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Na jot linkeltem, mondhatom...
Itt vannak ujra
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

A hajtómûvet nem értem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Na jot linkeltem, mondhatom...
Itt vannak ujra
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nagyon nem tetszik, mennyire kifele all a fekkar. Persze a mostani is ilyen, csak a DI2 nez ki rendesen. Persze funkcioja van, de akkor is.
Esztetikailag a hajtokar is borzaszto, de van benne logika, hogy a holtponton nincs "laba a poknak".
Ez a fek meg ranezesre minden tarcsafekes megoldast szuksegtelenne tesz. De lehet csak ranezesre. :)