A CD-rol pont volt szo nemreg valahol. Allitolag nem birja tul sokaig, szoval nem egy Exalith, es persze nem keramia.
Ha jo idoben hasznalod biztos sokaig megmarad azert.
SSCX géphez gondoltam, lehet akkor nem éri meg kísérletezgetni vele.
A CD-rol pont volt szo nemreg valahol. Allitolag nem birja tul sokaig, szoval nem egy Exalith, es persze nem keramia.
Ha jo idoben hasznalod biztos sokaig megmarad azert.
Nincs védelem alatt. A sugino karok is ilyenek.... Felteszem, hogy itt is szabadalmi ok lehet (nincs idõm kibúvárkodni): a Campy ötágúját (az eredeti ötletgazda) nem másolhatták közvetlenül, így ezt izzadták ki.
A sebesség mindent megold.
Mavicnal 10-es sorhoz egy alatetet kell tenni az szabadonfuto testjere, szoval ott van meg hely szerintem.
A tobbinel passz, szerintem ok se tudjak meg.
+1.
Ezek szerint csak 4 helyen rögzül a DA, egy helyen lyuk van? Még rosszabb, eleve csak 4 lyuk (a kiskeréknél legalábbis). Így a lánckerekek „megfogatlanok” kb. 10 ill. 8 fogíven át (52/39)? Ennek pótlására merevebbé, azaz valamivel súlyosabbá kell tenni a lánckerekeket. Felteszem, hogy itt is szabadalmi ok lehet (nincs idõm kibúvárkodni): a Campy ötágúját (az eredeti ötletgazda) nem másolhatták közvetlenül, így ezt izzadták ki. Az alapötlet amúgy jó, az egyik lánckerékrögzítõ kart egyesíteni a hajtókarral, hisz csökkenti a súlyt. Erre egyébként a Shimano-nak szüksége is volt, ez volt a legnehezebb készlet minden kategóriában (mechanikusban), Sram és Campagnolo könnyûségben észrevehetõen vezettek.
Campagnolo Record: http://www.bikepro.c...ampy_record.jpg
Shimano D-A: http://sankei.jp.msn...23210025-p3.jpg.
Más zökkenõ, hogy amit a Campy a 8 után 9-re váltással szenvedett - inkompatibilitás - a 9-10-11-re már beérett, azaz kedvére cserélgethette a kerekeket, a Shimano pedig a cserélgethetõ 8-9-10 után most kell, hogy váltson, azaz nem jók az eddigi kerekek (ill. a kazettatestek). Persze manapság már amúgyis el kell dobálni az 500 €-s kerekeket, ha elkopnak, amit régen egy 50 €-s felni cseréjével újjá lehetett varázsolni. A profit nyilván fontosabb, mint az „ökológiai lábnyom”.
+1.A hajtómûvet nem értem.
A balesetben eltort. A bandazs egyben tartja ugyan, de erezni, hogy mozog.
Pont ma jott meg egy csomagom, 1 par Dynamicot is vettem, raadasul 25-ost, mert ugye az gyorsabb. (es meg kenyelmesebb is, kiraly)
Holnap lesz az elso utja, majd kiderul. A versenybringa pro3-at kap majd.