Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

nem szeretnék felnin haza menni.

azon nem is mennél :D szerintem max néhány métert és satufék, mert jobban féltenéd. nekem schwalbe lugano gumim van, a legutóbbi élményem az volt tavaly nyáron, hogy dabason belterületen leengedett. megtaláltam a ludast, és apró fém szilánk fúródott bele, amit csak foggal tudtam kihúzni. beletettem, a pótbelsõt, ahogy fújtam fel, egy bizonyos nyomásnál a rés, amit az a kis genyó szilánk hagyott, kiszakította a belsõt. na akkor kaptam idegrohamot, mert az utóbbi idõben annyira nem volt defektem, hogy csak pótbelsõt vittem, ragasztószettet nem. (most már az az elsõ). otthon persze simán megpatkoltam belülrõl a kölsõt egy apró folttal, és azóta is tökéletes. amit viszont nem felejtek el, hogy milyen dabason hosszában spd-sl-ben biciklit tolni. kb 7 km-t kellett tolni, hogy elérjem a vasútat, ahol 10 perc zakatolás után még hernádon is tolhattam 15 percet :D a stopli sem élvezte a gyaloglást, mert a sárga mûanyagrész is erõsen ledarálódott. a kalauz viszont felmérte a helyzetet és csak legyintett amikor jegyet akartam venni :D

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Igen, ezek szerint az elsõ típus a peremes modell és a második a szingós.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

peremesre csak "drótos", ill peremes szingó
szingós felnire értelemszerûen csak szingó való

Nem tudom, mit értesz "mindkét" típus alatt, de igen, ezt rendeld (a drótosat = peremes), mert a szingóst inkább versenyzéshez érdemes venni. Elég drága buli, ha esetleg defekted van.

Ezt értem, de valahogy mégsem, akkor az a típus jó a peremes gumihoz?
Mavic Ksyrium SL Ersatzfelge für Drahtreifen Modell
ez pedig csak szingós?
Mavic Ksyrium SL Ersatzfelge Modell 2011

Ridley Noah Fast 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Lakáson kívül még nekem sem volt defektem amióta országútizom, de ha egyszer lesz akkor nem szeretnék felnin haza menni.

A sebesség mindent megold.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

Nekem se volt defektem kb. 10 eve, de ettol meg lesz elobb utobb.
A multkor szamolgattam egyebkent, kb. 4k defektmentesseg jutott egy versenyzore, ez vegulis nem sok.

Amit a vegen is mondtam...versenykorulmenyek..nem lehet ilyen egyszeruen parhuzamot vonni, ezt szerintem pont neked nem kell mondani :)
Kiragadott peldak sem mondanak semmit, rengeteg peremes defektet neztem mar vegig, megsem mondhatom azt, hogy egy szingoval kevesbe hajlamos az ember defektet kapni, azt mondhatom csak, hogy en a magam reszerol sokkal jobban bizok egy jo minosegu szingoban. End of. Persze meg sok kulonbozo szempont van ami miatt en szingozok, ezek kozott van olyan ami kimondottan a szingo javara billenti a merleget, vannak olyanok amik peremes ellen szolnak szimplan. Ez en vok, mas mas :)

Amit pedig szinten irtam...a gumival tudni kell banni, nyilvan ezert se volt defekted, nekem se volt, annak se volt aki 10k-t kihoz egy par szingobol..
Ja hat arrol nem is beszelek, hogy a guminyomashoz az emberek tobbsege nem igen konyit...hat meg annak is mekkora szerepe van

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nekem se volt defektem kb. 10 eve, de ettol meg lesz elobb utobb.
A multkor szamolgattam egyebkent, kb. 4k defektmentesseg jutott egy versenyzore, ez vegulis nem sok.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

Hat igen, en se ertem, a versenyeken miert kapnak folyton defektet a profik. :)
Azt kizarnam, hogy olcso szarral mennek. :D

Hordassz magadnal tartalek szingot? Vagy inkabb csak telefont? ;)

Gondolom hallottad mar a nagy szamok torvenye nevezetu elszolast :)
Erdemes lenne kiszamolni, hogy egy Pro Tour mezony egy korverseny alatt osszesen ( mezonyszam fuggvenyeben ) hany km-t tesz meg es annak atlagaban mennyi defekt van! Es utana akkor az ember belatja, hogy a " folyton " az a barokkos tulzas kategoriajaban indul
Es utana akkor az ember egesz mashogy latja a tortenetet ;) Na most mar erted ;)

Tartalek szingot csak akkor viszek ha nagyon messze megyek a kiindulasi helytol, vannak olyan koreim ahol a kor semelyik pontja sincs messze!
Ha az ember tudja hogyan banjon a gumijaval ( meg akar hasznalat elott is...;) ) akkor csodak tudnam am tortenni :)

Arrol nem is beszelek, hogy egy profi verseny a jellegebol adodoan sem jo pelda ha onmagaban a matematikai resze nem eleg, nyilvan ha latod hogy chipseal, akarmi van elotted ami defektet okozhatna nem fogsz teljes gozzel belehajtani..:) Bolyban ugyanez, hat...mindenki dontse el maga :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

En speciel kizarolag szingossal tekerek kint, es a titka az, hogy minosegi szingot kell venni, ami bizony draga, de olyan is! Nekem meg egy defektem nem volt szingoval, pedig nem kimelem! ( Nem is tudnam amilyen utak vannak.. )
Defekt eseten ha nem egy 3 centis hasadek, akkor lehet javitani is, ha az embernek van egy kis kezugyessege :)

Hat igen, en se ertem, a versenyeken miert kapnak folyton defektet a profik. :)
Azt kizarnam, hogy olcso szarral mennek. :D

Hordassz magadnal tartalek szingot? Vagy inkabb csak telefont? ;)

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

Nem tudom, mit értesz "mindkét" típus alatt, de igen, ezt rendeld (a drótosat = peremes), mert a szingóst inkább versenyzéshez érdemes venni. Elég drága buli, ha esetleg defekted van.

En speciel kizarolag szingossal tekerek kint, es a titka az, hogy minosegi szingot kell venni, ami bizony draga, de olyan is! Nekem meg egy defektem nem volt szingoval, pedig nem kimelem! ( Nem is tudnam amilyen utak vannak.. )
Defekt eseten ha nem egy 3 centis hasadek, akkor lehet javitani is, ha az embernek van egy kis kezugyessege :)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
peremesre csak "drótos", ill peremes szingó
szingós felnire értelemszerûen csak szingó való

....akkor nekem ez a típus kell? "Ersatzfelge für Drahtreifen Modell"
Mert akkor ezek szerint ez mindkét típushoz jó?

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Drahtreifen= "drótos" azaz peremes gumi való rá. A schlauchreifen a szingós felni, arra csak szingót tudsz ragasztani, nincs pereme.

....akkor nekem ez a típus kell? "Ersatzfelge für Drahtreifen Modell"
Mert akkor ezek szerint ez mindkét típushoz jó?

Ridley Noah Fast 

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Drahtreifen= "drótos" azaz peremes gumi való rá. A schlauchreifen a szingós felni, arra csak szingót tudsz ragasztani, nincs pereme.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Sziasztok!
Felnirendelés elõtt állok, szeretném kérni a segítségeteket. A két outi felni között mi a különbség?

Ersatzfelge Modell
Ersatzfelge für Drahtreifen Modell

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

egy ideig mentem olyan beállítással, amelynél a térdkalács a pedálsík mögött volt. ott nem sikerült érdemlegesen húzni, ami nem jó, mert leszoktat róla

Ha jól értem, az ülés beállításával tudom meghatározni a térdkalács és pedál optimális helyzetét.
Olyan infóm van ,hogy a térdkalácstól lefelé indított függõleges, a pedál tengelyén kell áthaladjon.
Ez a hellyzet alkalmas síkon az optimális hajtásra, ahol húzni is lehet eredményesen?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

A tegnapi tekeres alatt agyaltam a korkoros hajtason.
Probaltam egylabbal szepen forgatni, de eselytelen. Akarmennyire is figyeltem, nagyon luktetett a bringa alattam. (lassu temponal)
Ugyanakkor nagyon faraszto huzni.

Arra jutottam, hogy ha nem huzok igazan, akkor ugye a labam erokifejtes nelkul jon fel, vagyis nem veszteseg ez, hiszen nyomni csak fentrol lehet. :)

egy ideig mentem olyan beállítással, amelynél a térdkalács a pedálsík mögött volt. ott nem sikerült érdemlegesen húzni, ami nem jó, mert leszoktat róla

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A tegnapi tekeres alatt agyaltam a korkoros hajtason.
Probaltam egylabbal szepen forgatni, de eselytelen. Akarmennyire is figyeltem, nagyon luktetett a bringa alattam. (lassu temponal)
Ugyanakkor nagyon faraszto huzni.

Arra jutottam, hogy ha nem huzok igazan, akkor ugye a labam erokifejtes nelkul jon fel, vagyis nem veszteseg ez, hiszen nyomni csak fentrol lehet. :)

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Köszi a képeket! Induloka bringaboltba nézelõdni. Talán találok valami hasonló módszerrel gyártott nyeregcsövet.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Huú pont így néz ki! Alulnézeti kép volna igazán jó, ahol látszik az ominózus alátét. Nem remélem hogy levelemet az FSA-nál komolyan vennék. Meg aztán nyelvi nehézségeim is akadnának. HA ismered a magyar képviseletet légy szíves add meg az elérhetõségüket! Egy emailt azért küldenék nekik. Köszi!

ööszes kép
http://www.aliexpres...holesalers.html

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts

írj a Fsa-nak hogy alkatrészt vennél

így néz ki?
http://img.alibaba.c...0085515_238.jpg

Huú pont így néz ki! Alulnézeti kép volna igazán jó, ahol látszik az ominózus alátét. Nem remélem hogy levelemet az FSA-nál komolyan vennék. Meg aztán nyelvi nehézségeim is akadnának. HA ismered a magyar képviseletet légy szíves add meg az elérhetõségüket! Egy emailt azért küldenék nekik. Köszi!