Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Pontosan ez történik. A kis fogaskerekeket nem is tudom használni, de ezt az alátét témát kipróbálom.

Sly: a Mosert elfelejteném. A minimum hogy egy országúti ennyi dohányért integrált hajtókaros legyen.

ha tudnám mi az :) de megjegyzem!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Elöl a kicsin csöröghet, de csak azért, mert beleér a nagyba, ha ferdén áll a lánc. Erre egy 0,3-0,5mm-es alátét a megoldás.

Pontosan ez történik. A kis fogaskerekeket nem is tudom használni, de ezt az alátét témát kipróbálom.

Sly: a Mosert elfelejteném. A minimum hogy egy országúti ennyi dohányért integrált hajtókaros legyen.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni. tudom, jobb helye lenne a kérdésnek a milyen bringát vegyek topicban, de azt végül is tudom, hogy milyet, csak azt nem, hogy melyiket :)

181cm magas vagyok, kicsit súlyosabb rider 85 kilóval. hármat néztem ki, Ti melyiket ajánlanátok? elõre is köszönöm!

1

2

3

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem tudtam ki az idomero. No mindegy, a lenyeg, hogy megvan vegre.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
a tegnapi giro szakaszon néztem Lars Bak ridley bringáját,és elég érdekesnek találtam a fékeit. azt hittem,h vlmi prototípus,de megtaláltam a ridley katalógusban: Noah FB / FAST - ROAD - Bicycles - Ridley Bikes itt találtam róla jobb fotókat: http://www.thebikesh...---fast-concept

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

En meg most se tudom.
Eredmenyek "Feltöltés a versenyt követõen."

Elsõként mindig az idõmérõ honlapján érdemes keresni. 2012 évi eredménylisták

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mi történik ha egy 8as sorra 9es láncot teszek fel? Vettem az edzõbringámra a helyi domborzati viszonyoknak megfelelõ lánctányérokat, de azok a termékleírással ellentétben csak 9/10 fokozathoz passzolnak, ezzel a vastag 8as lánccal csörög-csattog az egész. Szerintem semmi, max kicsit gyorsabban kopik, de más?

Semmi, ugyanúgy mûködik. Bár érdekes, hogy elöl csörög-csattog miközben ugyanolyan széles a 9/10-es lánckerék, mint a 8-as. Elöl a kicsin csöröghet, de csak azért, mert beleér a nagyba, ha ferdén áll a lánc. Erre egy 0,3-0,5mm-es alátét a megoldás. A régi shimano hajtómûvek is így voltak kihézagolva.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Mi történik ha egy 8as sorra 9es láncot teszek fel? Vettem az edzõbringámra a helyi domborzati viszonyoknak megfelelõ lánctányérokat, de azok a termékleírással ellentétben csak 9/10 fokozathoz passzolnak, ezzel a vastag 8as lánccal csörög-csattog az egész. Szerintem semmi, max kicsit gyorsabban kopik, de más?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
En meg most se tudom.
Eredmenyek "Feltöltés a versenyt követõen."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Bakker, azert a gyoztes neve, sajat helyezes beleferhetne egy tomor leirasba. :)
De jovan, akkor holnap.

Egyiket sem tudtam fél órával ezelõttig, amíg fel nem került a netre az eredmény.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Bakker, azert a gyoztes neve, sajat helyezes beleferhetne egy tomor leirasba. :)
De jovan, akkor holnap.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Roviden tomoren mi volt a versenyen, MJani?

Erõs oldalszél, erõs emberek, nagy tempó, kevés víz, rengeteg energiapazarlás és találkoztam Petter78-cal. Holnap részletes beszámoló.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!

Van esetleg valakinek ötlete, hogy miként tudnék egy Avid Shorty 6 cyclocross féket tuningolni?
A bringát rendes terepen használom, kevés nagyon számomra a fékerõ. Kezdetnek most ki fogom cserélni a komplett pofát az itthon lévõ SD 7 V-fék pofákra (2x olyan hosszú). Ebben is gondolkodom esetleg: TRP
Ötlet, tanács?
köszönöm

nekem is shorty 6 van

esetleg próbáld ki a különbözõ hosszúságú átkötõ elemet, amit adtak hozzá

sd7 fékpofa az nagyon jó hozzá

+ helyes fékbeállítás

egy jobb v fék azért lenyomja, de simán fejre lehet ezzel is állni

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Sziasztok!

Van esetleg valakinek ötlete, hogy miként tudnék egy Avid Shorty 6 cyclocross féket tuningolni?
A bringát rendes terepen használom, kevés nagyon számomra a fékerõ. Kezdetnek most ki fogom cserélni a komplett pofát az itthon lévõ SD 7 V-fék pofákra (2x olyan hosszú). Ebben is gondolkodom esetleg: TRP
Ötlet, tanács?
köszönöm

a linkelt trp fék egy ún. mini v-fék, tektro (ami a trp "mezei" verziója) gyártmányú, de átmatricázott mini v-féket kapsz itthon is, bike+ néven. legalábbis pár éve én asszem 1500 ft-ért vettem, és egy canti féknél jobb, bár én csak a shimano cantijával tudtam összehasonlítani.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,578 posts
Sziasztok!

Ötlet, tanács?
köszönöm

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Roviden tomoren mi volt a versenyen, MJani?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Ja, hogy ennyire magasak a Colnagok árai? Tudtam, hogy drágák, na de ennyire... Nem külön megvásárolt alkatrészekbõl gondoltam az építést, hanem venni egy vázat és egy donor bringát. De minden bizonnyal inkább jobb türelmesnek lenni, amíg akad egy megfelelõ méretû kerékpár.

inkább várjál 1 kicsit.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
van egy Gios az apróban, 55-ös. szerencsére nem az állítható papucsos, aminek értelme nem sok, ellenben felesleges 100 grammot (vagy többet) pakol a vázra.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

ez a váz nem lesz olcsó. 80 körül talán,de lehet több lesz. ha építesz akkor az mindig drágább lesz,mint 1 komplett gép.

Ja, hogy ennyire magasak a Colnagok árai? Tudtam, hogy drágák, na de ennyire... Nem külön megvásárolt alkatrészekbõl gondoltam az építést, hanem venni egy vázat és egy donor bringát. De minden bizonnyal inkább jobb türelmesnek lenni, amíg akad egy megfelelõ méretû kerékpár.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Árban ez mennyiért mehet el? Ha bringa kell, érdemes azzal próbálkozni, hogy az ember vesz egy vázat, s egy másik megvásárolt országútiról építi át az alkatrészeket?

ez a váz nem lesz olcsó. 80 körül talán,de lehet több lesz. ha építesz akkor az mindig drágább lesz,mint 1 komplett gép.