Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Lényegében bármit, nyilván legtöbbet megyén belül tekernék, lehet hogy ha megyek egy kört a bicajjal, elveszti értelmét a kérdés. Nincs is jelentõsége. viszont bicaj tippet örömmel fogadok :)

..ez így elég körülményes. Nem biztos, h ami másnak bejön az neked is zsír lesz. Javaslom, keress fel egy olyan üzletet ahol ki lehet prószálni a gépeket, majd a saját tapasztalataid megsúgják neked a tutit. Egyébként ez pl. neked tökéletes lenne:
2012 Lapierre fitness 52-es \ nagyon szép, olcsón! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
nem vagyok érdekelt benne, viszont láttam élõben! Szerintem ki is próbálhatod.

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

gyagya!! :D

A belégzést segíti, fizikálisan tágítja az orrüreget.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

biztos úgy látták az andislekktõl, vagy leégés ellen, vagy pofánverték õket pont ugyanott. nemtom.

gyagya!! :D

Ridley Noah Fast 

nuskingb

nuskingb

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Lényegében bármit, nyilván legtöbbet megyén belül tekernék, lehet hogy ha megyek egy kört a bicajjal, elveszti értelmét a kérdés. Nincs is jelentõsége. viszont bicaj tippet örömmel fogadok :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sziasztok!!
A hétvégén tekertem elõször tömegben a Pelson. Tapasztalatot szerettem volna gyûjteni, sokat tanultam és még többet csodálkoztam. Azt szeretném megkérdezni, h sok kerekesnek az orrán tapasz volt. Milyen célból használnak ilyen dolgot az outisok?? Most biztos mosolyogtok, de én tényleg nem értem. :-)

THX!!

biztos úgy látták az andislekktõl, vagy leégés ellen, vagy pofánverték õket pont ugyanott. nemtom.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

fel fogok bírni tekerni a bükki partokon? nem érzem magam gyengének, de sosem próbáltam ilyet?!

elõbb-utóbb biztos, csak kitartás kell hozzá :) amúgy mit értesz pontosan "bükki partok" alatt?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!!
A hétvégén tekertem elõször tömegben a Pelson. Tapasztalatot szerettem volna gyûjteni, sokat tanultam és még többet csodálkoztam. Azt szeretném megkérdezni, h sok kerekesnek az orrán tapasz volt. Milyen célból használnak ilyen dolgot az outisok?? Most biztos mosolyogtok, de én tényleg nem értem. :-)

THX!!

Ridley Noah Fast 

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Erre a jobb oldali terhelésre fellépõ nyekergésre is hosszú ideig vadásztam a megoldást, kétszer kompletten ki lett bontva a hajtókar, míg végül kiderült hogy hátul a sor lelazult valahogy.. nem is lehetett rajta sokat húzni talán egyet vagy kettõt kattant, de megszûnt a probléma. Szerintem hátul is nézz szét minden rendben van-e?

ezt is megnézem, mert még nem álltam neki, hátha lesz még javaslat. :)
majd holnap de.

nyekergés: nekem a télin nyikorgott a nyereg,és környéke. szétszedtem a "bilincset",és láss csodát: több helyen is el van repedve. mondjuk nekem 1xübb volt felfedezni,m a nyergem eleve hangoskodott. neki elég volt némi olaj a pálcák,és a váz kapcsolódásaihoz. a nyeregcsõ fejének repedései kicsit meglepõek voltak,de végül is belefér,m elég öreg,és az idõjárás sem kedvez a fémeknek.

érdekes módon tavaly ülve nyekeregtem, akkor nekem is a nyeregcsõ volt a ludas. kiszedtem-kipucoltam, utána megszûnt.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

nuskingb

nuskingb

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
fel fogok bírni tekerni a bükki partokon? nem érzem magam gyengének, de sosem próbáltam ilyet?!

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
ne vegyél három tányérost. Nem kell. Nagyon sok sebesség kiesik amiatt mert a három tányérnál már ferdén áll a lánc. Minimálisat nagyobb csak az elérhetõ átételtartomány.

nuskingb

nuskingb

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Légyszi segítsetek, 250 környékén milyen fitnes gépet vennétek? Néztem a Merida Speeder T5-öt, jó lenne, igaz kicsit több, de elõl csak 2 lánckerék van, jó lenne a 3as. Igazából nem kötelezõ fitnes, lehet treking is, de a tempó miatt elõnyösebb az elsõ. köszi

nuskingb

nuskingb

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Annyira nem értek hozzá, mit is takar ez a kifejezés? Miben más, vagy miért ajánlod épp ezt?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Sziasztok!

Segítsetek légyszives!

trekingrõl esetleg átpártolnék mondjuk egy fitnes gépbe.

95%ban aszfalton megyek, de mondjuk egy 5% alkalmával egyszerûbb földutak, kisebb ösvényeken lehetetlen elmenni a fitnessel?
Borsodba lakok, jellemzõen rossz utak vannak, hogy bírja ezt a bicaj?

olyan 250 környékén szeretnék bicajt venni, tudtok ajánlani valamit? köszönöm

el tudsz vele menni, még nem annyira egyszerû ösvényeken is, megfelelõ gumival, meg kerékpárkezeléssel. :)
de ha már hanyagoljuk a telót, akkor egy cx (ciklokrossz) bringa ? már csak azért is mert a fitnesz bringák többsége sem más, mint cx vázra egyenes kormánnyal és v (vagy tárcsa) fékkel épített szerelvény. apró "kellemetlenség" hogy az egyenes kormányhoz már rövid lesz a felsõcsõ. vagy 2 számmal nagyobb váz kell.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás
nyekergés: nekem a télin nyikorgott a nyereg,és környéke. szétszedtem a "bilincset",és láss csodát: több helyen is el van repedve. mondjuk nekem 1xübb volt felfedezni,m a nyergem eleve hangoskodott. neki elég volt némi olaj a pálcák,és a váz kapcsolódásaihoz. a nyeregcsõ fejének repedései kicsit meglepõek voltak,de végül is belefér,m elég öreg,és az idõjárás sem kedvez a fémeknek.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

köszi a válaszokat, elõször akkor a könnyebbekkel kezdem, aztán ha nem javul a helyzet, akkor megbontom a kart-csapágyat.

Erre a jobb oldali terhelésre fellépõ nyekergésre is hosszú ideig vadásztam a megoldást, kétszer kompletten ki lett bontva a hajtókar, míg végül kiderült hogy hátul a sor lelazult valahogy.. nem is lehetett rajta sokat húzni talán egyet vagy kettõt kattant, de megszûnt a probléma. Szerintem hátul is nézz szét minden rendben van-e?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
köszi a válaszokat, elõször akkor a könnyebbekkel kezdem, aztán ha nem javul a helyzet, akkor megbontom a kart-csapágyat.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát attól függ hogyan értelmezzük a mezõnyhajrát. Utolsó 10km-en ment a lószparádé, aztán kettõnknek sikerült 3 km-rel a vége elõtt lelécelni és hazaérni pár mp-cel. De magát a sprintet szokásához híven a Viktor nyerte, mi csak az elõfutárok voltunk:D

Értem. :)

A sebesség mindent megold.

nuskingb

nuskingb

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Sziasztok!

Segítsetek légyszives!

trekingrõl esetleg átpártolnék mondjuk egy fitnes gépbe.

95%ban aszfalton megyek, de mondjuk egy 5% alkalmával egyszerûbb földutak, kisebb ösvényeken lehetetlen elmenni a fitnessel?
Borsodba lakok, jellemzõen rossz utak vannak, hogy bírja ezt a bicaj?

olyan 250 környékén szeretnék bicajt venni, tudtok ajánlani valamit? köszönöm

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

ha kiállva tekerek erõbõl, fõleg emelkedõn, valami erõsen nyekereg.(ülve semmi hangja)
de nem tudom hogy kormánycsapágy, vagy monoblokk.
mivel a jobb láb terhelésétõl csinálja azt gondolom hogy az utóbbi.
mi lehet a baja?
2x4000Km van benne, ennyit bírt volna a 7800-as csapágy? vagy a váz nem bírja az integrált tengelyt?
ki kéne venni a kart, és ráhúzni a csészékre?

valakinek ötlet?

Én ma fojtattam nyekergés elhárítást, az összes klasszikus helyet ( hajtómû, kormánycsapágy, kormány, stucni, nyeregcsõ, lánckerekek, fogsor) végig zongorázva már erõsen váz repedést keresve, a váltótartó konzolnál találtam meg az eszméletlen recsegés forrását.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Most látom, hogy megnyerted a mezõnyhajrát. :)

Hát attól függ hogyan értelmezzük a mezõnyhajrát. Utolsó 10km-en ment a lószparádé, aztán kettõnknek sikerült 3 km-rel a vége elõtt lelécelni és hazaérni pár mp-cel. De magát a sprintet szokásához híven a Viktor nyerte, mi csak az elõfutárok voltunk:D