Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Elotte kell letolni, mielott bedagad, termeszetesen. A dagadashoz azert ido kell, barmi legyen is az, ami dagad. ;)
Konkret tortenetet is olvastam regen, ahol egy motoros a benzincsovet kapta le a motorjarol (nem mai sztori, mai motorrol mar nehezen menne) es azt hasznalta.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
nekem egyszer a szemüvegem és a szemem közé szorult egy darázs, de szerencsére nem csípett

belegondolni is rossz, mit történhetett volna

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Remelem, ha mar megcsipett, nem is engedted szabadon! ;)

Nem. :) Lenyeltem a szerencsétlent. (ebbõl tippeltem, hogy méh lehetett, mert többször nem szúrt)

Én is úgy gondolom, hogy szerencsém volt, hogy semmi bajom nem lett. Nõt egy nagy gombóc a torkomon, egy hétig nehezen nyeltem, meg fájt, mint az állat, aztán elmúlt. No meg, nem tudtam befejezni a tervezett edzést. :) Bár mentem még utána kb. 50 km-t, de aztán feladtam és inkább hazagurultam. :)

Mindenesetre annyira nem volt jó élmény, hogy ismét kipróbáljam!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ha valaki nagyon parazik inkabb egy vekony, de merev falu csovet hordjon maganal.

szerintem magdnak azt le nem nyomod, de meg ha nagyon megdagad a torkod, akkor már a gégemetszés is szóba jöhet

olvastam, hogy lehet menni kivizsgáltatni, hogy túlérzékeny vagy-e a csípésre, és ha igen, akkor 3-5 éves kezeléssel ki lehet gyógyulni belõle, lehet az legtutibb módszer, majd fel is keresem a háziorvost ezügyben

(sajnos a volt iskolaigazgatóm is méhcsípésbe halt bele)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ha valaki nagyon parazik inkabb egy vekony, de merev falu csovet hordjon maganal.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Kalcium injekcio az hat csipesre, az biztos.
Nekem kezfejem csipte meg regen valami, viszketett nagyon, es masnapra a kezfejemre nott egy 2mm vizes reteg a bor ala, es kegyetlenul viszketett, alig birtam meglenni.
Doktorneni adott egy kalcium injekciot, nagy nehezen meg hazaertem, es paff, kidoltem mint egy fa, de mire felkeltem semmi bajom nem volt.

De pezsgotabbletta nem segit semmit, mert persze nem 1-et megittam a csipes utan.

De ugyanez volt a nospa is gyomorgorcsre, tabletta semmit se er, injekcio azonnal hat.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

A magnézium szerinted jó az allergiára? Szerintem kalciumot szoktak adni, de annak sincs túl nagy hatása, az igazi az adrenalin injekció.

jah igen, kalcium :)

adrenalin injekciót sajna nem tudok magamnál hordani, de a kalcium pezsgõtablettát igen

bizonyos alergiás tüneteket enyhíthet a kalcium, míg mnondjuk kiér a mentõ, lehet éppen nem fulladsz meg

"Bizonyos allergiás reakciók, például méhcsípés is sürgõsséggel kezelhetõk kalcium adásával, ugyanis csökkenti az ödéma kialakulását."

"Kevesen tudják, de súlyos allergiás reakció esetén nem segít a calcium.

A betegnek adrenalin tartalmú injekciót kell kapnia, méghozzá perceken belül. "

hát.... azt írják 15 ropesz az adrenalin injekció és vényköteles, de lehet érdemes lenne beszerezni, elvileg már nem a szívbe kell beadni, hanem a comba, de mindenféle keringési problémát is okozhat

orvos nélkül gondolom csak a már minden mindegy alapon érdemes belevágni valakibe egy ampullát

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

én hordok magamnál két extrém erõsségû magnézium pezsgõ tablettát

torok csípés esetén bármi megtörténhet még speciális gyógyszerek esetén is, de a semminél több, és még be is válhat

A magnézium szerinted jó az allergiára? Szerintem kalciumot szoktak adni, de annak sincs túl nagy hatása, az igazi az adrenalin injekció.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

szerencse, hogy nem vagy allergiás a méhcsípésre, csúnyábban is végzõdhetett volna :(

én hordok magamnál két extrém erõsségû magnézium pezsgõ tablettát

torok csípés esetén bármi megtörténhet még speciális gyógyszerek esetén is, de a semminél több, és még be is válhat

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Remelem, ha mar megcsipett, nem is engedted szabadon! ;)

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Nekem kb. 1 hónappal ezelõtt sikerült benyelnem egy darazsat/méhet. Jól megcsípte a torkom. :( 1 hétig elég szarul voltam tõle. Azóta igyekszem csukott szájjal tekerni, de persze ez csak egy darabig megy sajna.

szerencse, hogy nem vagy allergiás a méhcsípésre, csúnyábban is végzõdhetett volna :(

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Pedig akkor legalább nincs gond az energia utánpótlással :) Fõleg cserebogaras idõszakban. :)

Nekem kb. 1 hónappal ezelõtt sikerült benyelnem egy darazsat/méhet. Jól megcsípte a torkom. :( 1 hétig elég szarul voltam tõle. Azóta igyekszem csukott szájjal tekerni, de persze ez csak egy darabig megy sajna.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Köszönöm!!! Kipróbálom, hátha ezentúl nem lesz tele a pofám bogárral. :-))

Majd az orrod lesz így tele! :D

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Pedig akkor legalább nincs gond az energia utánpótlással :) Fõleg cserebogaras idõszakban. :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Ridley Noah Fast 

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Patikában kapható, a neve Respir Activ orrtapasz. Van érzékeny bõrre, fehér színû és normál bõrre bõrszínû. Úgy kérd hogy horkolás elleni orrtapaszt keresel :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Jól értetted.
Szoktak még játszani orrcseppel is, vereseny elõtt használva. Pár óráig az is segíthet.

van ennek a mûa. bigyónak neve?, és vajon hol kapható? No, biztos nem a hentesnél. :-) Bár egy jó marhalábszár csont is tágítaná a légutakat. :-))

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

..akkor ha jól értelmezem amit írtál, ez nem egy egyszerû tapasz. Sokkal inkább valami ragasztós rugalmas mûa. ami széthúzza az orrod. :-) Vagy nem??

Jól értetted.
Szoktak még játszani orrcseppel is, vereseny elõtt használva. Pár óráig az is segíthet.

nuskingb

nuskingb

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Azta, köszönöm, és az összes eddigi segítséged is!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

A belégzést segíti, fizikálisan tágítja az orrüreget.

..akkor ha jól értelmezem amit írtál, ez nem egy egyszerû tapasz. Sokkal inkább valami ragasztós rugalmas mûa. ami széthúzza az orrod. :-) Vagy nem??

Ridley Noah Fast