Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Orallo utcanal van a rajt.
A cel meg mikor hol. :)
Tavaly feljebb volt, mint korabban, talan most is ott lesz, nagyjabol a bal oldali parkolo felso kijaratanal, majdnem a sipalyanal.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Sziasztok!
Meg tudjátok azt mondani, hogy a Kékesi csúcstámadás idõmérése pontosan honnantól meddig tart?
Voltam szerdán fent a Mátrában és kíváncsi lennék, hogy mire lenne az az idõ jó (haladós saját tempó). Viszont simán van 3-4 perc különbség akkor, ha Gyöngyös belvárosból vagy a település táblától Kékesen csak a parkolóig vagy az út legvégéig mérem.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,697 posts

nekem a múltkor megakadt a darázs az ajkaim között. éreztem, hogy a számba repül, gyorsan becsuktam, de nem elég gyorsan. kiköpni sem sikerült elsõre, így szépen belecsípett az alsó ajkamba. .... már vicces volt. mondjuk én bírtam röhögés nélkül.

A legviccesebb az lett volna, ha a nyelvedbe harap...Nagyon rendes darázst fogtál ki. Ne tudd meg, hogy mit úsztál meg ! Abban meg is lehet fulladni, ha bedagad a nyelved.
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Tul sok km-t mesz, igy az ido vasfoganak nincs eselye a gumi ellen! :)

Amugy nem feltetlenul nagy problema.
Kezi gyartasu gumiknal elofordul, hogy egyes helyeken a szovet tul "magasra" kerul.

Automon volt kezi gyartasu versenygumi, ahol a kopasjelzo meg tobb mm-t mutatott, de itt-ott kivillant mar a szovet.
Hasznaltam tovabb, nem volt gond.

Kerekparon azert nem biztatnalak erre, sot.

Lecseréltem. Levéve nagyon durván nézett ki, csinálok majd róla képet. Csak azt szeretném tudni, hogy van benne a defektvédelem, amikor mindkét oldalról csak a szövetet látom. Felraktam egy Luganot, az eddigi legrosszabb gumim, alig tapad.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem szabad elhinni, hogy a jelolesek a kormany kozepet jelolik...

Tukrozott foto animalva:
Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Tul sok km-t mesz, igy az ido vasfoganak nincs eselye a gumi ellen! :)

Amugy nem feltetlenul nagy problema.
Kezi gyartasu gumiknal elofordul, hogy egyes helyeken a szovet tul "magasra" kerul.

Automon volt kezi gyartasu versenygumi, ahol a kopasjelzo meg tobb mm-t mutatott, de itt-ott kivillant mar a szovet.
Hasznaltam tovabb, nem volt gond.

Kerekparon azert nem biztatnalak erre, sot.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha már egy-két helyen a szövetig kopott a gumi akkor már nem kéne egyáltalán használni, igaz? :)
Hajt a kíváncsiság, hogy vajon ilyenkor még mennyit bír a gumi, de tartok tõle, hogy felrobbanhat a belsõ, mert az egyik helyen, ahol kint van a szövet, már enyhe alakváltozása van a guminak.
Eddig még soha nem dobtam ki gumit azért, mert elkopott. Mindig hamarabb szokott egyéb baja lenni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
adotbevallottam a soralateten! :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Ma szerelgettem egy kicsit delelott. Az egyik kerekemen ket alatetet talaltam a sor mogott.
Most mar ertem miert nem akarta venni a 12-ot. :)

ékezetekkel ugyanez: "két alátétet találtam a sör mögött" most szereltél vagy kocsmáztál? :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ma szerelgettem egy kicsit delelott. Az egyik kerekemen ket alatetet talaltam a sor mogott.
Most mar ertem miert nem akarta venni a 12-ot. :)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Legalább harcban edzett férfinek tûntél volna..
Nem kell ezt szégyelni.
Persze ha profi bringás alkatod van, akkor sejthetõ, hogy mi volt a harc végkimenetele...:)

Jópárszor már engem is csípett meg ez-az,elvileg nem vagyok csípésre allergiás,de sokszor másnapra bedagad a csípés környéke.Egy alkalommal nekem is szemüveg alá keveredett valószínûleg egy darázs,jól megcsípete az arcom szem alatt.Volt nálam zsebkendõ,arra kulacsból vizet és így hûsítettem még haza nem értem.Aznap nem is volt semmi gond vele,hanem másnap reggel mikor felkeltem akkor éreztem,hogy valami nem ok,mert azon szememmel csak felfele láttam úgy bedagatt az arcom.Három napig nem mertem utcára menni csak dokihoz,úgy néztem ki mint egy profi bokszoló,aki kikapott.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Bantu-néger effektus nekem is megvolt vagy kétszer.

nekem a múltkor megakadt a darázs az ajkaim között. éreztem, hogy a számba repül, gyorsan becsuktam, de nem elég gyorsan. kiköpni sem sikerült elsõre, így szépen belecsípett az alsó ajkamba. simán letekertem vele az aznapi túrát, semmi baj nem volt, kis fenistil géllel bekentem. de másnapra akkorára dagadt, hogy már vicces volt. mondjuk én bírtam röhögés nélkül.

GT-Atee

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
nekem a múltkor megakadt a darázs az ajkaim között. éreztem, hogy a számba repül, gyorsan becsuktam, de nem elég gyorsan. kiköpni sem sikerült elsõre, így szépen belecsípett az alsó ajkamba. simán letekertem vele az aznapi túrát, semmi baj nem volt, kis fenistil géllel bekentem. de másnapra akkorára dagadt, hogy már vicces volt. mondjuk én bírtam röhögés nélkül.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
...azért ez egy elég komoly téma. Mert ha lenyeled az apró szárnyast, talán még jól is sülhet el a dolog az említett protein utánpótlás szempontjából. De idõnként a fene se tudja milyen repülõ tárgyakat tüdõzök le. :D Sokszor már látom lelki szemeimmel a rovarpreparátumokat a tüdõmben és egyszer csak azon kapom magam, h nem lesz hely a zoxigénnek. :mad:

Ridley Noah Fast 

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Jópárszor már engem is csípett meg ez-az,elvileg nem vagyok csípésre allergiás,de sokszor másnapra bedagad a csípés környéke.Egy alkalommal nekem is szemüveg alá keveredett valószínûleg egy darázs,jól megcsípete az arcom szem alatt.Volt nálam zsebkendõ,arra kulacsból vizet és így hûsítettem még haza nem értem.Aznap nem is volt semmi gond vele,hanem másnap reggel mikor felkeltem akkor éreztem,hogy valami nem ok,mert azon szememmel csak felfele láttam úgy bedagatt az arcom.Három napig nem mertem utcára menni csak dokihoz,úgy néztem ki mint egy profi bokszoló,aki kikapott.
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ja persze, lehetõleg közvetlenül szívbe, nem? láttad mostanában a pulp fictiont?

Komolyan írtam. Ha nagy a gond akkor már csak az segít. Allergiás és asztmás is vagyok, de terhelés alatt megszûnik a fokozott adrenalin termelés miatt az allergiám. Már sokszor csípett meg darázs, méh a számon nyelvemen bringázás közben, de soha nem dagadt be, 15-20perc után már el is felejtem a csípést (egyébként meg bedagadna tõle a fejem).

nuskingb

nuskingb

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
köszönöm! kipróbálok egy merida speedert

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
A méh , vagy darázs csípésrõl, hátha valakinek segít.
Én allergiás vagyok a csípésükre. A múlt hétvégén a homlokomon meg is csípett egy méhecske.
Ami használ: calcium injekció vénásan , ha lehet 15 percen belül, vagy suprastin tabletta 2 szem,azonnal, így nem alkul ki az ödéma, ill a sokk elkerülésére lehet használni az adrenalin injeciót.
Adrenalin után célszerû mentõ, vagy ügyelet.
Én csak calciumot ittam pezsgõtabletta formájában,hiába, sürgõsségi lett a vége. Infúziót kaptam, az arcomról részben lejött az ödéma ( már alig látszottak a szememeim ) majd suprastin injekciót kaptam. 5-6 óra megfigyelés után engedtek haza ( elõtte ekg, vérvétel.. ) , mivel a kapott gyógyszerek eddig hatnak. Utána ha nincs anafilaxiás reakció, akkor már elég a napi 1 suprastin ill. calcium.
A nyeregtáskában azóta ott a suprastin tabletta.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

fel fogok bírni tekerni a bükki partokon? nem érzem magam gyengének, de sosem próbáltam ilyet?!

próbáld ki. merida tesztprogramban elviszel egy speedert, gurulsz vele 2-3 karikát kiderül. arra felé gyöngyösön van tán legközelebb lehetõség

BikeFun - Merida Teszt Centerek

de ha ennyire bizonytalan vagy, inkább egy cross/trekking vázra kéne építeni, karbon villával valamit. trekinng hmûvel (48/36/26) meg egy 32-es sorral kb nincs olyan emelkedõ itthon amit ne lehetne kitekerni, közepesnél gyengébb erõnléttel is. egy 35-ös schwalbe sammy slick-el meg le tudsz menni az ösvényekre is, meg még el lehet hajtani aszfalton is normális tempóban.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

A magnézium szerinted jó az allergiára? Szerintem kalciumot szoktak adni, de annak sincs túl nagy hatása, az igazi az adrenalin injekció.

ja persze, lehetõleg közvetlenül szívbe, nem? láttad mostanában a pulp fictiont?