Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2012. June 06. - 22:43

Posted 2012. June 06. - 17:27

Ma szerelgettem egy kicsit delelott. Az egyik kerekemen ket alatetet talaltam a sor mogott.
Most mar ertem miert nem akarta venni a 12-ot.
ékezetekkel ugyanez: "két alátétet találtam a sör mögött" most szereltél vagy kocsmáztál?

Posted 2012. June 06. - 15:25

Most mar ertem miert nem akarta venni a 12-ot.

Posted 2012. June 06. - 10:30

Nem kell ezt szégyelni.
Persze ha profi bringás alkatod van, akkor sejthetõ, hogy mi volt a harc végkimenetele...

Jópárszor már engem is csípett meg ez-az,elvileg nem vagyok csípésre allergiás,de sokszor másnapra bedagad a csípés környéke.Egy alkalommal nekem is szemüveg alá keveredett valószínûleg egy darázs,jól megcsípete az arcom szem alatt.Volt nálam zsebkendõ,arra kulacsból vizet és így hûsítettem még haza nem értem.Aznap nem is volt semmi gond vele,hanem másnap reggel mikor felkeltem akkor éreztem,hogy valami nem ok,mert azon szememmel csak felfele láttam úgy bedagatt az arcom.Három napig nem mertem utcára menni csak dokihoz,úgy néztem ki mint egy profi bokszoló,aki kikapott.
Posted 2012. June 05. - 23:10

nekem a múltkor megakadt a darázs az ajkaim között. éreztem, hogy a számba repül, gyorsan becsuktam, de nem elég gyorsan. kiköpni sem sikerült elsõre, így szépen belecsípett az alsó ajkamba. simán letekertem vele az aznapi túrát, semmi baj nem volt, kis fenistil géllel bekentem. de másnapra akkorára dagadt, hogy már vicces volt. mondjuk én bírtam röhögés nélkül.
Posted 2012. June 05. - 22:31

Posted 2012. June 05. - 21:34

Ridley Noah Fast
Posted 2012. June 05. - 18:33

Posted 2012. June 05. - 17:53

Komolyan írtam. Ha nagy a gond akkor már csak az segít. Allergiás és asztmás is vagyok, de terhelés alatt megszûnik a fokozott adrenalin termelés miatt az allergiám. Már sokszor csípett meg darázs, méh a számon nyelvemen bringázás közben, de soha nem dagadt be, 15-20perc után már el is felejtem a csípést (egyébként meg bedagadna tõle a fejem).ja persze, lehetõleg közvetlenül szívbe, nem? láttad mostanában a pulp fictiont?
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. June 05. - 17:26

Posted 2012. June 05. - 14:48

Én allergiás vagyok a csípésükre. A múlt hétvégén a homlokomon meg is csípett egy méhecske.
Ami használ: calcium injekció vénásan , ha lehet 15 percen belül, vagy suprastin tabletta 2 szem,azonnal, így nem alkul ki az ödéma, ill a sokk elkerülésére lehet használni az adrenalin injeciót.
Adrenalin után célszerû mentõ, vagy ügyelet.
Én csak calciumot ittam pezsgõtabletta formájában,hiába, sürgõsségi lett a vége. Infúziót kaptam, az arcomról részben lejött az ödéma ( már alig látszottak a szememeim ) majd suprastin injekciót kaptam. 5-6 óra megfigyelés után engedtek haza ( elõtte ekg, vérvétel.. ) , mivel a kapott gyógyszerek eddig hatnak. Utána ha nincs anafilaxiás reakció, akkor már elég a napi 1 suprastin ill. calcium.
A nyeregtáskában azóta ott a suprastin tabletta.
Posted 2012. June 05. - 14:06

fel fogok bírni tekerni a bükki partokon? nem érzem magam gyengének, de sosem próbáltam ilyet?!
próbáld ki. merida tesztprogramban elviszel egy speedert, gurulsz vele 2-3 karikát kiderül. arra felé gyöngyösön van tán legközelebb lehetõség
BikeFun - Merida Teszt Centerek
de ha ennyire bizonytalan vagy, inkább egy cross/trekking vázra kéne építeni, karbon villával valamit. trekinng hmûvel (48/36/26) meg egy 32-es sorral kb nincs olyan emelkedõ itthon amit ne lehetne kitekerni, közepesnél gyengébb erõnléttel is. egy 35-ös schwalbe sammy slick-el meg le tudsz menni az ösvényekre is, meg még el lehet hajtani aszfalton is normális tempóban.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. June 05. - 13:33

A magnézium szerinted jó az allergiára? Szerintem kalciumot szoktak adni, de annak sincs túl nagy hatása, az igazi az adrenalin injekció.
ja persze, lehetõleg közvetlenül szívbe, nem? láttad mostanában a pulp fictiont?
Posted 2012. June 05. - 13:12

én azóta már csak vastag fejkendõben tekerek, bár a darázs azt is átszúrja, de talán nem tud berepülni olyan könnyen, legalábbis mióta hordom, nem volt ilyen problémám
a halomi erdõbe nyáron simán lehet hallani a darazsak döngicsélését, remélem az idei pár hetes nagy hidegben azért megfogyatkoztak rendesen
2x csípett meg darázs tavaly nyáron, azzal semmi baj szerintem-kivéve hogy fáj és viszket egy-két napig.
viszont a méhcsípést még nem próbáltam..állítólag az a veszélyes(ebb)
mondjuk amúgy is allergiás vagyok egy csomó pollenre, mit nekem egy kis méhcsípés..

Flickr
Posted 2012. June 05. - 13:00

Posted 2012. June 05. - 13:00

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. June 05. - 12:59

Hat igen, a sisakviseles egyes keptelen esetekben nagyobb bajt is okozhat, mint a nem hordasa.
én azóta már csak vastag fejkendõben tekerek, bár a darázs azt is átszúrja, de talán nem tud berepülni olyan könnyen, legalábbis mióta hordom, nem volt ilyen problémám
a halomi erdõbe nyáron simán lehet hallani a darazsak döngicsélését, remélem az idei pár hetes nagy hidegben azért megfogyatkoztak rendesen
Posted 2012. June 05. - 12:57

Posted 2012. June 05. - 12:56

>szemüvegem és a szemem közé szorult egy darázs
Huu, ezt meg olvasni is rossz, brrr.
hat azt hiszem, egy ilyen eset utan, nekem uj szemuveget kellene vennem, olyan messzire eldobtam volna hirtelen.
eldobtam én is, de megúszta, csak elõször azt se tudtam, hogy darázs

2-3 éve meg a sisakom alá szorult egy rohadt dög, ott is repült a sisak, és nem csípett meg

bögöly csípte meg egyszer a fejemet sisak alatt, de az úgy fájt, mintha tüzes vasat nyomtak volna neki
Posted 2012. June 05. - 12:41

Huu, ezt meg olvasni is rossz, brrr.
hat azt hiszem, egy ilyen eset utan, nekem uj szemuveget kellene vennem, olyan messzire eldobtam volna hirtelen.