Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Egyébként már ha külsõ téma, akkor megjegyzem a jó külsõk nagyon komoly árban vannak. Sokszor sajnálom rá a pénzt. Valaki annyiért vesz kocsira gumit (vagy kevesebbért) mint egy bringa külsõ. Számomra ez kicsit durva.

Én is drágállom a gumikat, de azt érdemes hozzátenni, hogy nagyrészt verseny használatra gyártott gumikat használtok, amiket, ha az ilyen kategóriás autógumikhoz hasonlítunk akkor nem drágák. Viszont ha az edzõ/általános használatú gumikat nézzük, azoknak is darabja minimum 4-5eft és azok minõségben általában messze alulmaradnak az ugyanilyen autógumikkal szemben.

Milyen gumit használtál?

...

Ez is flyweight, 53gramm a szalag nélkül.

A sebesség mindent megold.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Egyébként már ha külsõ téma, akkor megjegyzem a jó külsõk nagyon komoly árban vannak. Sokszor sajnálom rá a pénzt. Valaki annyiért vesz kocsira gumit (vagy kevesebbért) mint egy bringa külsõ. Számomra ez kicsit durva.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Milyen gumit használtál?

Itt a beszámoló a versenyrõl: Márkus Jani kerékpáros blogja: Bringa Bt Kupa - 2012.06.24. - Kincsesbánya

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Latex belsõ esetleg? Igaz, hogy 70g, de a kényelem és a kisebb gördülési ellenállás talán ellensúlyozza azt hogy 'nehéz'. A defektállósága meg ugye...

Marad a flyweight. A latex kisebb gördülési ellenállása aszfalton szerintem erõsen elhanyagolható. Soha nem szúrta még át semmi a külsõmet.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nem hagyott nyugodni ez a belsõtéma és túrtam otthon egyet amit már majdnem kidobtam, Flyweight és valóban 50g! Összekevertem egy régebbi könnyített Michelinnel amit Pro2 race mellé adtak csomagban a Decathonban, az volt 70g körül.
Végülis örültem, hogy ez szóba került mert ugyan ez a belsõ is felütéses lett, ráadásul 2 lyuk és nagyok is, de dobtam rá egy foltot...hátha jó lesz. És talán jó is lesz :-) reggelig nem eresztett le.

Ha már gumitéma én csak Michelint és Contit vennék mert ezekkel nem volt gondom. Viszont a Hutchinsont és hanyagolni fogom ezután. Nekem egy pár Equinox és Fusion is szálszakadásos lett, továbbá a peremek védelmét szolgáló visszahajtott szövetbõl is folyamatosan jöttek ki a szálak. Ez csak zavaró, de azért mégis. 2 hetente tépkedhettem a szálakat. A haveromnak meg az Atom comp gumijának a futófelülete kezdett leválni fél év után. Mondjuk ez "olcsó" volt a Dekában. Akkor még 11.000 volt 1 pár. (most már 16.000) vissza is vitte de blokk nélkül nem cserélték ki.
Nemrég a szálszakadás miatt nekem is gumi kellett és GP4000-et akartam de még boltos ismerõs se tudott volna 11000 alatt szerezni (darabáron) viszont volt olcsó Michelin Lithion úgyhogy el lett belõle és mûködik.
Ha viszont az osztrákoknál vagy németeknél járok akkor veszek egy pár GP4000-et mert már kíváncsi vagyok rá én is.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
ÉN a Continental Grand Prix 4000re voksolok. :D Igaz nem tekerek éves szinten 20ezer km-t de 8 év alatt egy defektem sem volt. Elõször a 3000est használtam aztán amikor kijött a 4000 váltottam. Lassan csereérett lesz ez is, de megint 4000est fogok venni az fix.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.438 hozzászólás

Ezügyben seniknek nincs állásponja?Tudom Michelin drágább,meg talán jobb is,de mégis ti melyikre voksolnátok?

nekem meg michelin gumim nem volt még,viszont vittoria rubino pro tech-em meg volt. a pro tech elvileg jobb az esõben,a sima pro meg inkább szárazon. én nagyon szerettem a vittoria-t,kanyarokban nagyon ott volt,még vizesen is. legközelebb én is kipróbálom a pro 3-at,m annyira jónak mondjátok. :)

ez a kerék nagyon megéri az árát: http://apro.bikemag....ek-l91213.html#

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Ezügyben seniknek nincs állásponja?Tudom Michelin drágább,meg talán jobb is,de mégis ti melyikre voksolnátok?

Pro3. Ráadásul egész évben akciós, mert itt a Pro4. Mindenhol 30 EUR - mintha a Decathlonban is árulnák 8600 körüli áron. Latex belsõvel olyan, mintha két nagyságrenddel jobb minõségû úton tekernék.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Szerintem neked ultralight-od van, az a 65g. Flyweight Ultralight
Sikerült megragasztanom jó lesz tartalékbelsõnek.

Latex belsõ esetleg? Igaz, hogy 70g, de a kényelem és a kisebb gördülési ellenállás talán ellensúlyozza azt hogy 'nehéz'. A defektállósága meg ugye...

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszi ave a rámfordított szavakat,bár azt tudtam,hogy te Pro3-at használsz,ezért is az egyik játékos a Pro3.

Mennyire csúszkálós a Pro3 poros úton,esetleg vizen,hogy nem igazán van mintája/érdessége?Mondjuk esõben nem indulok el tekerni,de ha mégis elkap mire lehet számítani?Poros út meg elég gyakori felénk a kátyúk mellett.

Én is Pro3-at használok döbbenetesen jó vizes úton is mintha szárazon mennél vele, nagyon jó gumi! Valamit valamiért ezért nem örökkévalóság + 1 napig tart.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Köszi ave a rámfordított szavakat,bár azt tudtam,hogy te Pro3-at használsz,ezért is az egyik játékos a Pro3.

Mennyire csúszkálós a Pro3 poros úton,esetleg vizen,hogy nem igazán van mintája/érdessége?Mondjuk esõben nem indulok el tekerni,de ha mégis elkap mire lehet számítani?Poros út meg elég gyakori felénk a kátyúk mellett.

GT-Atee

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En nem ismerem a Rubino Pro-t, igy szerintem nem tul relevans info, hogy a Pro3-at viszont batran ajanlom. De ha mar rakerdeztel meg1x, hat tessek. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A 160grammos az palyagumi szerintem.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Új külsõket vennék,szerintetek Vittoria Rubino Pro v. Michelin Pro 3?

Érvek-ellenérvek?

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De a ragasztóval és a foltal már nehezebb így már van 60 gramm is :)

A folt és a ragasztó súlya nincs 1 gramm. Lemértem. :)

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
De a ragasztóval és a foltal már nehezebb így már van 60 gramm is :)

Én a szingókat nézegetem errõl van valakinek tapasztalata?
tufo szingo - s3 lite - Zedbike kerékpáros webáruház

És ez valyon mennyire lehet tartós tufo szingo - elite jet 160 - Zedbike kerékpáros webáruház 160 gramm rá is írják hogy only smooth surface ami már gyanús hogy nem Magyarországra való.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Jaaa... Nekem ez uj, hogy belsohoz adnak felniszalagot is, erdekes.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na jó, nem mintha az a 10g számítana, de ez elmebeteg vékony lehetett! Az enyimek 65 g körül voltak mind szintén a szalag nélkül.
Ne dobd ki, ez már-már olyan vékony, hogy a végét bekötve VÉDEKEZÉSRE is alkalmas :-)

Szerintem neked ultralight-od van, az a 65g. Flyweight Ultralight
Sikerült megragasztanom jó lesz tartalékbelsõnek.

Milyen szalagrol beszeltek?
Felniszalagról.

Nem csipazom a fek nelkuli fixizest, de a video az jo: HAME on Vimeo

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Milyen szalagrol beszeltek?

Nem csipazom a fek nelkuli fixizest, de a video az jo: HAME on Vimeo

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Na jó, nem mintha az a 10g számítana, de ez elmebeteg vékony lehetett! Az enyimek 65 g körül voltak mind szintén a szalag nélkül.
Ne dobd ki, ez már-már olyan vékony, hogy a végét bekötve VÉDEKEZÉSRE is alkalmas :-)