En nekem 2 ismerosom is van aki az elmult hetekben valtott Tuforol Veloflexre es nem gyoznek joforman napiszinten minden tekeres utan halalkozni, hogy eddig nem is sejtettek, hogy ezt igy is lehet, illetoleg, hogy mibol maradtak ki
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2012. June 26. - 16:26
En nekem 2 ismerosom is van aki az elmult hetekben valtott Tuforol Veloflexre es nem gyoznek joforman napiszinten minden tekeres utan halalkozni, hogy eddig nem is sejtettek, hogy ezt igy is lehet, illetoleg, hogy mibol maradtak ki
Posted 2012. June 26. - 15:40
Persze ne a leggyengébb Tufo-t hasonlísd össze más gyártó legdrágább kézzel készített gumijával.
Ja meg nagyon jol tartjak a nyomast...de hogy oszinte legyek, en nyomast minden tekeres elott beallitok/ellenorzok, igy engem a latex belsoju szingoim, illetve a michelin latex belsoje sem zavar tulzottan...
Posted 2012. June 26. - 14:44
Posted 2012. June 26. - 14:40
De a ragasztóval és a foltal már nehezebb így már van 60 gramm is
Én a szingókat nézegetem errõl van valakinek tapasztalata?
tufo szingo - s3 lite - Zedbike kerékpáros webáruház
És ez valyon mennyire lehet tartós tufo szingo - elite jet 160 - Zedbike kerékpáros webáruház 160 gramm rá is írják hogy only smooth surface ami már gyanús hogy nem Magyarországra való.
A Tufo gumi tartos tud lenni, csak eppen olyan mintha egy rosszabb minosegu kerti slagot ragasztanal fel a kerekedre! Kb annyira lesz jo menettulajdonsaga meg kenyelmes!
Az en fejemben mint szobajovo lehetoseg akkor fogalmazodhatna meg, ha valamilyen versenypalya minosegu amerikai kozuton indulnek vmi TT-n! Egyebkent nem. Borzalmas igenytelen gumik. Az egyetlen pozitivuma ( persze ez a helyzetbol adodik ), hogy gorgon ( is ) oriasi a gordulesi ellenallasa, ezert alacsony fokozatban is lehet mar vele tekerni! Szabadgorgore gondolok.
Posted 2012. June 26. - 12:25
Posted 2012. June 26. - 11:09
szvsz a kulsot kerdezte. De ha nem szurja at semmi, akkor vegulis irrelevans. Max abbol a szempontbol lehet erdekes, hogy ha 200grammnal nehezebb, akkor nem ertem az ultralight belsot.
Nem szúrás volt, ezért nem is értettem.
Conti GP4000S-t használok, de ezt szerintem már többször mondtam. A külsõbõl nem érdemes nagyon könnyût használni, mert az egyenes út a defekthez, a butil belsõk között meg defektállóságban nincs különbség.
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. June 26. - 10:59
Posted 2012. June 26. - 10:34
Én is drágállom a gumikat, de azt érdemes hozzátenni, hogy nagyrészt verseny használatra gyártott gumikat használtok, amiket, ha az ilyen kategóriás autógumikhoz hasonlítunk akkor nem drágák. Viszont ha az edzõ/általános használatú gumikat nézzük, azoknak is darabja minimum 4-5eft és azok minõségben általában messze alulmaradnak az ugyanilyen autógumikkal szemben.Egyébként már ha külsõ téma, akkor megjegyzem a jó külsõk nagyon komoly árban vannak. Sokszor sajnálom rá a pénzt. Valaki annyiért vesz kocsira gumit (vagy kevesebbért) mint egy bringa külsõ. Számomra ez kicsit durva.
...Milyen gumit használtál?
Ez is flyweight, 53gramm a szalag nélkül.
Posted 2012. June 26. - 10:04
Posted 2012. June 26. - 09:48
Itt a beszámoló a versenyrõl: Márkus Jani kerékpáros blogja: Bringa Bt Kupa - 2012.06.24. - Kincsesbánya
Posted 2012. June 26. - 09:21
Marad a flyweight. A latex kisebb gördülési ellenállása aszfalton szerintem erõsen elhanyagolható. Soha nem szúrta még át semmi a külsõmet.Latex belsõ esetleg? Igaz, hogy 70g, de a kényelem és a kisebb gördülési ellenállás talán ellensúlyozza azt hogy 'nehéz'. A defektállósága meg ugye...
Posted 2012. June 26. - 09:14
Végülis örültem, hogy ez szóba került mert ugyan ez a belsõ is felütéses lett, ráadásul 2 lyuk és nagyok is, de dobtam rá egy foltot...hátha jó lesz. És talán jó is lesz :-) reggelig nem eresztett le.
Ha már gumitéma én csak Michelint és Contit vennék mert ezekkel nem volt gondom. Viszont a Hutchinsont és hanyagolni fogom ezután. Nekem egy pár Equinox és Fusion is szálszakadásos lett, továbbá a peremek védelmét szolgáló visszahajtott szövetbõl is folyamatosan jöttek ki a szálak. Ez csak zavaró, de azért mégis. 2 hetente tépkedhettem a szálakat. A haveromnak meg az Atom comp gumijának a futófelülete kezdett leválni fél év után. Mondjuk ez "olcsó" volt a Dekában. Akkor még 11.000 volt 1 pár. (most már 16.000) vissza is vitte de blokk nélkül nem cserélték ki.
Nemrég a szálszakadás miatt nekem is gumi kellett és GP4000-et akartam de még boltos ismerõs se tudott volna 11000 alatt szerezni (darabáron) viszont volt olcsó Michelin Lithion úgyhogy el lett belõle és mûködik.
Ha viszont az osztrákoknál vagy németeknél járok akkor veszek egy pár GP4000-et mert már kíváncsi vagyok rá én is.
Posted 2012. June 26. - 07:04
Posted 2012. June 26. - 06:47
Ezügyben seniknek nincs állásponja?Tudom Michelin drágább,meg talán jobb is,de mégis ti melyikre voksolnátok?
nekem meg michelin gumim nem volt még,viszont vittoria rubino pro tech-em meg volt. a pro tech elvileg jobb az esõben,a sima pro meg inkább szárazon. én nagyon szerettem a vittoria-t,kanyarokban nagyon ott volt,még vizesen is. legközelebb én is kipróbálom a pro 3-at,m annyira jónak mondjátok.
ez a kerék nagyon megéri az árát: http://apro.bikemag....ek-l91213.html#
Posted 2012. June 25. - 23:10
Ezügyben seniknek nincs állásponja?Tudom Michelin drágább,meg talán jobb is,de mégis ti melyikre voksolnátok?
Pro3. Ráadásul egész évben akciós, mert itt a Pro4. Mindenhol 30 EUR - mintha a Decathlonban is árulnák 8600 körüli áron. Latex belsõvel olyan, mintha két nagyságrenddel jobb minõségû úton tekernék.
Posted 2012. June 25. - 23:05
Szerintem neked ultralight-od van, az a 65g. Flyweight Ultralight
Sikerült megragasztanom jó lesz tartalékbelsõnek.
Latex belsõ esetleg? Igaz, hogy 70g, de a kényelem és a kisebb gördülési ellenállás talán ellensúlyozza azt hogy 'nehéz'. A defektállósága meg ugye...
Posted 2012. June 25. - 23:03
Köszi ave a rámfordított szavakat,bár azt tudtam,hogy te Pro3-at használsz,ezért is az egyik játékos a Pro3.
Mennyire csúszkálós a Pro3 poros úton,esetleg vizen,hogy nem igazán van mintája/érdessége?Mondjuk esõben nem indulok el tekerni,de ha mégis elkap mire lehet számítani?Poros út meg elég gyakori felénk a kátyúk mellett.
Én is Pro3-at használok döbbenetesen jó vizes úton is mintha szárazon mennél vele, nagyon jó gumi! Valamit valamiért ezért nem örökkévalóság + 1 napig tart.
Posted 2012. June 25. - 23:00
Mennyire csúszkálós a Pro3 poros úton,esetleg vizen,hogy nem igazán van mintája/érdessége?Mondjuk esõben nem indulok el tekerni,de ha mégis elkap mire lehet számítani?Poros út meg elég gyakori felénk a kátyúk mellett.
Posted 2012. June 25. - 22:42
Posted 2012. June 25. - 22:41

Sign In
Create Account

Back to top