Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ezt keresed szerintem.
De nem tudom van-e ertelme, alul szerintem nem fogja az ember annyit, meg felul se, ha oda akarnad.
Rob4bike

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
..tudtok valami olyasmirõl, hogy az outi kormányra a bandázs alá lehet tenni valami géles betétet a jobb fogás érdekében??

Ridley Noah Fast 

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Nekem a Corsa Evo CX-et volt igazi mûvészet leszedni. Olyan szinten szenvedtem vele, hogy szürnyû. 3 gumileszedõ kellett hozzá és biztos vagyok benne, hogy a kerék sem élvezte azt amit kapott. Az a gumileszedés de még inkább a visszarakás mindig profi módon elvette a kedvem a tekeréstõl, fõleg mikor a visszafeszítéskor kicsíptem a belsõt.. és persze az utolsó belsõt vasárnap délután mikor semmi sincs nyitva...

én is jobban szeretem a kézzel applikálható gumikat. volt egy fejlövésem hogy pár hétig 20-as contival gurultam hátul, na azt útszéli defektnél max a kitépett bordáimmal tudtam volna leoperálni

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Regen volt olyan felnim, amire kezzel siman fel tudtam tenni a kulsot.
Ez manapsag teljesen kizart, 2 leszedovel kell felkuzdenem oket.

én is jobban szeretem a kézzel applikálható gumikat. volt egy fejlövésem hogy pár hétig 20-as contival gurultam hátul, na azt útszéli defektnél max a kitépett bordáimmal tudtam volna leoperálni

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Köszönöm a gumis véleményeket,hasznosak voltak.
GT-Atee

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
nekem volt tufo s33-am

mikor lecseréltem a peremes michellin speedium 2-re (felnivel együtt) akkor három dolgot tapasztaltam

1, szarabbul gyorsul a paripa
2, sokkal kényelmesebb
3 sokkal jobban gurul

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Regen volt olyan felnim, amire kezzel siman fel tudtam tenni a kulsot.
Ez manapsag teljesen kizart, 2 leszedovel kell felkuzdenem oket.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts
én tök gyorsan feltudtam rakni,és le bírtam szedni a peremes tufo-kat. nekem bejöttek,igaz én nem beton merev kerekekkel tekerek.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Kerekparos karrierem egyik legrosszabb elmenye. Oszinten.

én akkor mondtam le róla amikor a beletöltött kefír nem tette a dolgát :-(

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

tufo peremes brrrr, ma is megfájdul a kezem ha visszaemlékszem mekkora szenvedés volt felszopni a felnire

Kerekparos karrierem egyik legrosszabb elmenye. Oszinten.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
tufo peremes brrrr, ma is megfájdul a kezem ha visszaemlékszem mekkora szenvedés volt felszopni a felnire
és ha már külsõk, pár hete selejteztem ki egy 9 éves hutchinson külsõt, össze vissza volt használva több bringán és eléggé kopottasra érett. nem vicceltek benne az anyaggal, 365 gramm volt darabja :-) igazi jó szar gumi volt, most én is vittoriazok (zaff pro 2)

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
ave, miert valnal meg a pro4 gumiktol? Beszamolok alapjan ( bar ugye mint kiderult neked sem es nekem sem volt vele gondom soha ) sokkal defektallobb es hasadasallobb mint a pro3 race :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Idehaza sok jot olvasni a Tuforol, pl. hogy a Palmatexxel remekul lehet ragasztani a kinai karbonkerekre. :)

Kulfoldon nincs ilyen jo viszhangja, ahogy en olvastam.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Probaltam a peremes szingo gumit, amivel gorgozok, illetve probaltam az S3 Lite-t 195-t, ami egy 50 euros gumi, nem tekintenem semmikeppen olcsonak, foleg, hogy az elozo Vittoria CX Evo II 320Tpi szingoimat ugyanilyen aron vettem ( 15.000 ft ) es hat a kulonbseg oriasi...es akkor meg a Vittorianal is jobb gumikrol nem is beszelek, az mar az igazan "unfair" osszehasonlitas. Az a konszenzus altalaban, hogy 10-bol 8-9 ember hasonloan velekedik, van 1-2 ember akinek pedig furcsa mod tetszenek ezek a gumik, amivel nincs gond, kinek a pap...:)
En nekem 2 ismerosom is van aki az elmult hetekben valtott Tuforol Veloflexre es nem gyoznek joforman napiszinten minden tekeres utan halalkozni, hogy eddig nem is sejtettek, hogy ezt igy is lehet, illetoleg, hogy mibol maradtak ki :) A gumi az egyetlen dolog amin soha nem sporolnek! Ha 10 kgos alu bringaval mennek is a mostani gumijaimon mennek, valahogy megoldanam, de en szemely szerint nagyon fontosnak tartom a jo gumit, teljesen mas elmenyt nyujt bringazas kozben, de errol beszelni kar, csak megtapasztalni lehet. Aztan van aki kevesbe tartja fontosnak, ez ilyen. Az egyik kulfoldi forumon van egy jo alairas, ami nagyon talalo..." Life is too short to ride crappy tires " vagy vmi hasonlo...:) En ezt osztom.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
nem értek egyet, szerintem jó gumik.
Persze ne a leggyengébb Tufo-t hasonlísd össze más gyártó legdrágább kézzel készített gumijával.

Ja meg nagyon jol tartjak a nyomast...de hogy oszinte legyek, en nyomast minden tekeres elott beallitok/ellenorzok, igy engem a latex belsoju szingoim, illetve a michelin latex belsoje sem zavar tulzottan...

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Ja meg nagyon jol tartjak a nyomast...de hogy oszinte legyek, en nyomast minden tekeres elott beallitok/ellenorzok, igy engem a latex belsoju szingoim, illetve a michelin latex belsoje sem zavar tulzottan...

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

De a ragasztóval és a foltal már nehezebb így már van 60 gramm is :)

Én a szingókat nézegetem errõl van valakinek tapasztalata?
tufo szingo - s3 lite - Zedbike kerékpáros webáruház

És ez valyon mennyire lehet tartós tufo szingo - elite jet 160 - Zedbike kerékpáros webáruház 160 gramm rá is írják hogy only smooth surface ami már gyanús hogy nem Magyarországra való.

A Tufo gumi tartos tud lenni, csak eppen olyan mintha egy rosszabb minosegu kerti slagot ragasztanal fel a kerekedre! Kb annyira lesz jo menettulajdonsaga meg kenyelmes!
Az en fejemben mint szobajovo lehetoseg akkor fogalmazodhatna meg, ha valamilyen versenypalya minosegu amerikai kozuton indulnek vmi TT-n! Egyebkent nem. Borzalmas igenytelen gumik. Az egyetlen pozitivuma ( persze ez a helyzetbol adodik ), hogy gorgon ( is ) oriasi a gordulesi ellenallasa, ezert alacsony fokozatban is lehet mar vele tekerni! Szabadgorgore gondolok.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hopsz, nem akar valaki 28.5 euroert Pro4-et?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

szvsz a kulsot kerdezte. De ha nem szurja at semmi, akkor vegulis irrelevans. Max abbol a szempontbol lehet erdekes, hogy ha 200grammnal nehezebb, akkor nem ertem az ultralight belsot.

Nem szúrás volt, ezért nem is értettem.
Conti GP4000S-t használok, de ezt szerintem már többször mondtam. A külsõbõl nem érdemes nagyon könnyût használni, mert az egyenes út a defekthez, a butil belsõk között meg defektállóságban nincs különbség.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
szvsz a kulsot kerdezte. De ha nem szurja at semmi, akkor vegulis irrelevans. Max abbol a szempontbol lehet erdekes, hogy ha 200grammnal nehezebb, akkor nem ertem az ultralight belsot.