Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

a hétvégén Fertõ-tó, következõn Tisza-tó, aztán kis kihagyás és Balaton van tervbe véve.
Hát ha más nincs, akkor országút, szabad azon mennünk a Balatonon is, még, ha van is kerékpárút alternatíva, nem?
Mindig úgy képzeltem , hogy csak lekönyöklöm és bámészkodom, remélem azért csak kicsit lesz ilyenben részem.
Sajnos még a forgalmazó nem adta át a megrendelt terméket a kerékpárboltnak, így a Fertõ-tó esetében még nem lesz felavatva a könyöklõ:(

Itt könyökölhettél volna: Passau-Wien/O by simonjoe at Garmin Connect - Details
:D

Ridley Noah Fast 

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Amúgy lehet ezeknek a könyöklõ részét valahogy alátétezni/magasítani?
A boltban az mondta az úr, hogy nem igazán van mód erre, s a szélességet sem igazán tudja, hova érdemes pozicionálni. Erre tudtok valami leírást mutatni? Én olyat találtam hogy fül szélességben kelle lennie a kezeim végének a fogásnál, de a könyékre nem igazán találtam iránymutatást.
Gondolm minél szélesebben vannak elhelyezve, annál kényelmesebb lélegezni, meg ilyenek, nade mégis, mennyi az annyi?
44es a kormányom, akkor a szimmetriatengelytõl hová érdemes ezt rakni?

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Azt gondolom, nem nagyon lenne szükség a könyöklõre ha az itthoni tavakon gondolkodsz. Egyiken sincsenek monoton hosszú szakaszok, sõt vannak részek mindhárom tó körül ahol nem kifejezetten elõnyös az a készség. Talán a Velencei-tó a legsimább, ott csak nagyon rövid szakasz van a déli oldalon ahol nem éppen jó az út. No meg a könyöklõvel nem igazán tudsz bámészkodni, pedig van látnivaló bõven! :) Esetleg a negyedik tó, bár annak csak a kisebbik része a mienk, no meg a szarabbik, már ami az utakat illeti. Nem lenne szabad kihagynotok!! Összességében mindhárom (vagy inkább mind a négy) tó körül észnél kell lenni ha outival mentek.

a hétvégén Fertõ-tó, következõn Tisza-tó, aztán kis kihagyás és Balaton van tervbe véve.
Hát ha más nincs, akkor országút, szabad azon mennünk a Balatonon is, még, ha van is kerékpárút alternatíva, nem?
Mindig úgy képzeltem , hogy csak lekönyöklöm és bámészkodom, remélem azért csak kicsit lesz ilyenben részem.
Sajnos még a forgalmazó nem adta át a megrendelt terméket a kerékpárboltnak, így a Fertõ-tó esetében még nem lesz felavatva a könyöklõ:(
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,439 posts

A koga miyata kerékpároknál a vázat sem Japánban készítették, csak japán csöveket használtak hozzá?

a vázakat hollandiában gyártották,miután holland a cég. tange csöveket használtak.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Szerintem csak sokfele felirattal gyartjak. ;)

még nagyon régen valaki írta hogy vett elemet, ami 2 hétig bírta, aztán máshol is vett egyet, és az elment sokáig, de nem emlékszem ki volt az.
holnap körbejárom a boltokat..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
  • LocationZalaegerszeg, Hungary
A koga miyata kerékpároknál a vázat sem Japánban készítették, csak japán csöveket használtak hozzá?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

CR2450-es elemet honnan milyet? A reggeli 18°C-ban már csak pislákolt a ROX9.0 kijelzõje...

Felénk a kerékpárüzletekben van és olcsóbb, mint az erre szakosodott üzletekben.

Nekem most ilyen van a monti UST-s gumija sem okoz gondot.

Topeak

Nekem UST-vel még nem volt akkora gondom, de az idõfutam kerekemrõl alig tudom levenni a gumit.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szerintem csak sokfele felirattal gyartjak. ;)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
keresõben láttam hogy sokan gyártják(Duracell, energizer, varta) inkább olyat vennék mint egy noname-t, még ha drágább is 200Ft-al..
megnézem majd médiában, hátha tartanak...
vagy fotós boltokban?
_______
bike24-rõl tervezek rendelni mostanában, de ott is csak jelzés nélküli van..

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Gondolom nem akarsz 1500 Ft postakoltseget fizetni egy 600 Ft-os elemert, igy inkabb egy helyi orast javasolnek.
Ha nincs is neki, de biztos tud beszerezni.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Nekem most ilyen van a monti UST-s gumija sem okoz gondot.

Topeak

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
CR2450-es elemet honnan milyet? A reggeli 18°C-ban már csak pislákolt a ROX9.0 kijelzõje...

Michelin gumileszedo. Ez muanyag, de nem torik, nem hajlik, hanem leszedi es felrakja a legdurvabb gumit is a legdurvabb peremrol/re is. Egyszoval fantasztikus.
Feltöltött kép

félek nekem is kell egy ilyen

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,439 posts
volt vlmi más márkának is ilyen széles leszedõje,de már nem emlékszem melyiknek. szereltem régebben az említett sun felnit,és akkor 2 hagyományos leszedõ eltörött nekem. acél volt,azzal sikerült.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Michelin gumileszedo. Ez muanyag, de nem torik, nem hajlik, hanem leszedi es felrakja a legdurvabb gumit is a legdurvabb peremrol/re is. Egyszoval fantasztikus.
Feltöltött kép

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,439 posts
mostanában több koga miyata bicajt látok az apróban,és a neve alapján "made in japan"-ként hirdetik. sajna nem így van,mert hollandiában készült mind. van japán kötõdése a cégnek,de nem japánban készültek a kerók.

más. van itt ez a felni: Sun Assault sl1 (8 ezer a bolti ára!) « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása bazira könnyû. meg szép,de ilyet sose vennék,mert a külsõt errõl leszedni 1 rémálom. láttam már könnyû kereket ilyennel fûzve,de a defekt javításhoz nem árt,ha fém gumileszedõ van az embernél.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Milyen baráti ár ezért a szettért... szinte ingyen van.:)
Most megéri megvenni, mert erõs a forint
Rob4bike

még sose volt campám, de ennyiért bizony isten már elgondolkodom rajta....;)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Milyen baráti ár ezért a szettért... szinte ingyen van.:)
Most megéri megvenni, mert erõs a forint
Rob4bike

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,439 posts
azt hiszem ezt a bringát 1 ici-picit túlárazták: Basso ZER full Shimano Dura-ace, Campagnolo felnik, ITM millenium, Selle Italia flite titanium nyereg, stb. TOP gép, 1 hónap garanciával! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
a múltkor 90ért volt 1 full dura ace-es scott bringa. nem hinném,h + 70000el jobb lenne ez a basso váz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Persze, siman lehet kanyarodni. Fekezni nem lehet, igy egymas mogott menest csak ovatosan.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Konyoklo: Ha nem idofutampozt veszel fel, akkor szuper kenyelmes lehet. Nem kell szegyelni, ha turazik az ember, akkor turazik, ne akarjon Wigginsnel laposabban fekudni.

nem is állt szándékomban idõfutammenõnek képzelni magam:)
akkor ezt igyekszem valahonnan beszerezni.

Tudom, nagyon laikus kérdés, de könyöklõvel lehet kanyarodni? Mármint, miközben könyöklõn fekszik az ember tud annyit fordítani a kormányon , hogy a gép forduljon, vagy olyankor fogásváltás van és könyökölni csak egyenesekben lehet?
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???