erõsen hiányos angol tudásommal próbáltam értelmezni az alábbi cikket:
How To Get Your Saddle Height Right - BikeRadar ha jól vettem ki akkor 4 féle nyeregmagasság beállítási metódust írnak le benne. az 1. a legegyszerûbb: fölülsz a nyeregre,és cipõsarok a pedálra. a 2.,és a 3-nál a belsõ lábhosszt kell beszorozni %-osan. a 4. egy szögmérõs beállítás. az elsõ 3-at sikerült leellenõriznem,azok aránylag pontosak. a 2.,3. különösen. ezeknél szinte mm-re pontos volt az én méreteimhez. a kérdésem az lenne,hogy szerintetek hogyan jön ki a talpam,és a pedáltengely közti távolság. illetve az,hogy a különbözõ pedálprofil, cipõtalp-,stoplivastagság miatti eltérésekre mennyire lehet alkalmazni ezeket a képleteket. ez azért is érdekes kérdés lehet,mert a 109%-os méretezésnél még csak klipszes pedálok voltak,a 88,3%-osnál pedig már többféle modern pedál volt. pl.: a régi delta look,és a time pedálok közt elég nagy volt az eltérés. az eltérõ hajtókar hosszokról meg nem is beszélve. szóval érdekes téma. lehet,hogy csak egy kis matek az egész,és én vagyok sügér hozzá. remélem érthetõ voltam valamennyire.