Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Azon vacilláltam, hogy itt kérdezek, vagy inkább az ss topikban, de végül is egyelõre inkább ide illik.
Sikerült fillérekért szert tennem (gyakorlatilag a fényezést kell fizetnem) egy Toscana fedõnevû muffolt outi vázra. Elsõ körben olasznak hittem, aztán kiderült, hogy ndk-s a kicsike.
Valakinek van valami infója róla? Csúszópapucsos, városi ss épül belõle, de ha valakinek valami negatív eszébe jut róla, az szóljon, mert még van lehetõségem választani :)

http://www.flickr.co.../in/photostream

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
jja. a "hubbub cable routing" szokott lenni a megoldás, a szokotthoz képest más bowdenvezetéssel. több ábra is mutat https://www.google.h...3GobYsgb2m4DQCQ okosságokat, hogyan lehet növelni/csökkenteni a húzott kábel "mennyiségét". csak azt nem értem, hogy lesz jó ez így campa ergopowerrel: a campa sorok távtartói nem egységes vastagságúak, tehát az ergopower nem is ugyanannyit húz elsõ és a ......hetedik klikkre

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
No, már saját magamon röhögök, de itt is földobom a témát.. Shimergo. Ki mit hallott-tud a dologról? Csak a módszerre "esküdõk" nagyon "fanatikusak", nagyon odavannak érte.

Hovatovább, "állítólagosan" egy régebbi nyolcsebességes campagnolo karral hetes shimano sorokon tudsz váltogatni, csak egy kicsit alternatív kábelvezetéssel csökkenteni kell a bowdenhosszt, amit a kar húz (3.5 millit húz állítólag a campa, míg a shimano váltó egy kattanásához 3.2 is elég.)

Rengeteg mûködõ kombót, leírást találni itt-ott-amott, a "budzset-költségek" miatt esküdnek rá sokan, mert olcsóbban kijönnek így, mint egy teljes shimano vagy campagnolo szettel.

Shimano and Campagnolo – Can’t We All Get Along? | Cyclocross Magazine – Cyclocross News, Races, Bikes, Photos, Videos

bárkinek van tapasztalata, véleménye, vagy csak szimplán idiótának tartja az ötletet :) ne kíméljetek.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

ez milyen kormány?

http://i32.photobuck...zpsc9ad5751.jpg

tucat
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ez milyen kormány?

http://i32.photobuck...zpsc9ad5751.jpg

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás
erõsen hiányos angol tudásommal próbáltam értelmezni az alábbi cikket: How To Get Your Saddle Height Right - BikeRadar ha jól vettem ki akkor 4 féle nyeregmagasság beállítási metódust írnak le benne. az 1. a legegyszerûbb: fölülsz a nyeregre,és cipõsarok a pedálra. a 2.,és a 3-nál a belsõ lábhosszt kell beszorozni %-osan. a 4. egy szögmérõs beállítás. az elsõ 3-at sikerült leellenõriznem,azok aránylag pontosak. a 2.,3. különösen. ezeknél szinte mm-re pontos volt az én méreteimhez. a kérdésem az lenne,hogy szerintetek hogyan jön ki a talpam,és a pedáltengely közti távolság. illetve az,hogy a különbözõ pedálprofil, cipõtalp-,stoplivastagság miatti eltérésekre mennyire lehet alkalmazni ezeket a képleteket. ez azért is érdekes kérdés lehet,mert a 109%-os méretezésnél még csak klipszes pedálok voltak,a 88,3%-osnál pedig már többféle modern pedál volt. pl.: a régi delta look,és a time pedálok közt elég nagy volt az eltérés. az eltérõ hajtókar hosszokról meg nem is beszélve. szóval érdekes téma. lehet,hogy csak egy kis matek az egész,és én vagyok sügér hozzá. remélem érthetõ voltam valamennyire. :)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.576 hozzászólás
Azt hiszem igazatok van :D Vannak egyértelmû válaszok, a szputnyikos célzást meg értem.
Vejnecske: Soha nem használtam ki elõl a 3 tányért, a legkisebb tányér elõl számomra teljesen felesleges. 2 jól megválasztott lánckerék elõl elég kell legyen.
Kizárólag CX felhasználásra és mtb-re még mindig látom értelmét.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
pedig nem nehéz elképzelni... síkon 53-12-vel ha megyegetek, jelentõsen nem lassulnék mondjuk 53-16-tal se, ha forgatok. de ha mászni kell, nagyobb könnyítés egy kisebbre átmenni elöl. És bármennyire vagyok még kezdõ, aki inkább "izomból menne" mint lendületbõl meg fordulatból, de fokozatosan azért leszokok a barmulásról (ld. kiállva tekerés az idõ 99%-ban.. értelmetlen, fölös energiazabáló és a hajtókarnak meg középrésznek is "jót tesz"...

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Nem akarok kötekedni, de ez nem fér valahogy össze az 55-11 -el és a nagy nyomatékkal..... :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
végülis anno a szputnyikon is elég volt az 1x5 :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Lekopogom, de kocahobbiszinten többet segíthet elöl három tányér, mint hátul több fokozat. Legalábbis emelkedõn-hegyreföl inkább az elsõt dobom át a kicsire, s csak késõbb nyúlok hátra..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintetek elképzelhetõ 1x10/11/12? :D fokozattal kényelmesen, hatékonyan és megfelelõen tekerni? (nyilván országúton hobbi szinten!).

A hatékonysága egyértelmûen rosszabb, mint egy dupla rendszeré.

A sebesség mindent megold.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
sík terepen igen.

Ridley Noah Fast 

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.576 hozzászólás
Ez a megoldás csak engem foglalkoztat?
Spotted: Prototype SRAM cyclocross single chainring
Gyakorlatilag csak terepen és a hegyekben használom a CX bringámat, néha-néha elcsábít valami országútis haver is 80-100 km-re.
Szerintetek elképzelhetõ 1x10/11/12? :D fokozattal kényelmesen, hatékonyan és megfelelõen tekerni? (nyilván országúton hobbi szinten!).

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás
evvel a felnivel elég könnyû kereket lehetne építeni pl hegyi egyenkéntire: VeloBase.com - Component: Wolber Profil A

mondjuk ilyen könnyût: Feltöltött kép

még némi infó: http://rouesartisana...cle-873885.html

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás
Boldog karácsonyt kívánok én is mindenkinek! :)

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Boldog Kalacsot! :)

Köszönjük!
Boldog , Békés Karácsonyt!
Sok-sok km-t mindenkinek!

ave

ave

fórumfüggõ