Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2012. December 30. - 10:01
Posted 2012. December 30. - 09:50
az én bringám egyedi. ez abban merül ki,hogy méretre lett készítve,és az én igényeim szerint épült a váz. ebben az esetben van létjogosultsága az egyedi gépnek,de a csillivilli milli vannili kegészítõktõl még szerintem nem lesz egyedi semmi. legfeljebb cirkuszi. fontossági sorrend szerintem egy váznál: 1.: méretben passzoljon, 2.: kezes,jól irányítható legyen, 3.: a tömeg,és a kényelem. ezt a 2 jellemzõt egy kalap alá veszem,mert egyiket sem tudnám a másik elé helyezni.
Az más tészta... Ha egy vázon az ember nem érzi jól magát, akkor nem is lehet úgy szeretni az egészet.. Ezért nem látom értelmét annak, hogy karácsonyra ruhát, bringát, cipõt ajándékozzunk, vagy akármilyen alkalomból.. És sajnos a legtöbb esetben nem is 2 perc használat után dõl el valamirõl, hogy kényelmes-e számunkra, vagy sem, cipõnél az ultimate próba az egész napos rohangászás, bringával (országúti most pl.) egy pár órás tekerés a "jó magyar aszfalton", de még egy billentyûnél is kell jónéhány oldalt legépelni, hogy kiderüljön, nem lesz-e tõle rövid távon ízületi gyuszkó.
Én azért csodálkoztam piszokul azon, hogy a mostani vázam mennyire el lett találva.. Korábbi bicóimon, más bicajra átülve gyakran érzem magam kissé kellemetlenül, hiába állítgatok elõtte nyerget, kormányt, próbálok ki több pozíciót, nehéz megtalálnom a tolerálhatót. Erre meg ráültem, és már az elsõ méteren imádtam, csak elõtte 12 kg celofántól meg légbubis csomagolóanyagtól kellett megszabadítanom..
Amúgy korábban linkeltem, de mi a vélemény errõl itt: ultegra agyas spéci kerékszett « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
csak a hirdetõtõl korábban vettem már anyunak bringát, és az nagyon patent, tipp-topp gép, ráadásul "óccsóvót". Ez meg megint egész ajánlatnak tûnik. 6500-ás ultegra agyakra fûzött mach1 mittoménmilyen felnik, és még gumikat is mellékel.. Ha fentebb lépnék, mint 6 sebesség, ez lehetne a legolcsóbb alternatívám, mert a kazettatest-csere se olcsóbb, mint egy új agy, új agy befûzése küllõkkel akár még drágább is lehet, új kerékszett szintén, ehhez meg egy sor kell, lánc.. (bár a hajtókarnál nem tudom, mennyire zavarhat be a képbe... :S ) nem használnám még ezt a két kereket, legkorábban jövõ nyáron kerülhetne föl a bicajra, csak hát ilyen áron vételnek tûnik.
Bocsánat, hogy megen' hosszan ömlengtem, na ...
Donciccio még pluszba a "shimergohoz".. valahogy úgy viszonyulok a dologhoz, hogy írhat bárki bármit a weben, mondhat bárki bármit, de amíg nem látom gyakorlatban, nem tapasztalom, vagy minimum nem látok több videós bizonyítékot (ugyebár megosztóból van ma miriád, mégse látni..) addig ott van az egészséges szkepticizmus.
Posted 2012. December 30. - 09:23
Bike24 - Cervelo R5 Dura Ace Rennrad 2013
Bennetek nem motoszkál hogy milyenek lehetnek ezek az újabb generációs szettek? Ha multimilliomos lennék, biztos, hogy lenne egy aktuális top szettes bringám mindhárom gyártótól. Najó az 5 lenne, mert még plusz két elektromos is
Posted 2012. December 30. - 09:06
No, már saját magamon röhögök, de itt is földobom a témát.. Shimergo. Ki mit hallott-tud a dologról? Csak a módszerre "esküdõk" nagyon "fanatikusak", nagyon odavannak érte.
Hovatovább, "állítólagosan" egy régebbi nyolcsebességes campagnolo karral hetes shimano sorokon tudsz váltogatni, csak egy kicsit alternatív kábelvezetéssel csökkenteni kell a bowdenhosszt, amit a kar húz (3.5 millit húz állítólag a campa, míg a shimano váltó egy kattanásához 3.2 is elég.)
Rengeteg mûködõ kombót, leírást találni itt-ott-amott, a "budzset-költségek" miatt esküdnek rá sokan, mert olcsóbban kijönnek így, mint egy teljes shimano vagy campagnolo szettel.
Shimano and Campagnolo – Can’t We All Get Along? | Cyclocross Magazine – Cyclocross News, Races, Bikes, Photos, Videos
bárkinek van tapasztalata, véleménye, vagy csak szimplán idiótának tartja az ötletetne kíméljetek.
nem ma tetted fel a kérdést,de azért írnék néhány sort. akik régebb óta vannak itt azoknak biztos uncsi lesz már. õ tõlük elõre is bocsánatot kérek. a 8as campa ergopower váltórendszer a shimano 7es sorokat simán viszi. ez tuti,mert direkt így képzelték el az olaszok. a 8as dura ace sti csak saját magával kompatibilis. ez is tuti. a shimano a 9es cuccainál tette lehetõvé az alkatrészei közötti teljes átjárhatóságot. elvileg a shimano 9es váltó müxik a 8as sorral,és sti-vel. az elvileget azért írom,mert nekem volt egy ilyen felállásom,de nagyon kaki volt. ekkor utáltam meg végérvényesen a shimanot. viszont,lehet ez az én hibám is. valakinél láttam,talán Yasec mesternél,hogy egy bazi régi,spéci kiadású (arany,fekete) suntour superbe pro hátsó váltó kezelt egy 9es,10 shimano sort,és talán campa karral. nem bizti,hogy jól emlékszem,ezért is bocsi. neki volt türelme kisakkozni,hogy hová is kösse be a bovdent. a 9es campa ergopower,9es campa hátsó váltó viszi a 9es shimano sort minden bûvésztrükk nélkül. ez is tuti,mert nekem volt ilyenem. baromi pontos,pedig csak veloce váltás volt. van még egy tutin mûködõ rendszer,bár ez nem annyira aktuális,miután ez csak 7es. suntour 7es váltókar,suntour hátsó váltó,és 9es campa hézagolókkal összerakott sor. ez a téli bicómon van,és köszöni szépen jól van. ezeket láttam,tapasztaltam. a belinkelt oldal az pedig,"láttam azt,aki hallotta". szóval azokról inkább nem nyilatkoznék. lehet,hogy müxik,de lehet,hogy nem.
Posted 2012. December 30. - 08:36
Posted 2012. December 30. - 07:55
De valahogy nem látom már értelmét... A színek kavalkádjától nem fogok tudni gyorsabban menni, jobban élvezni a tekerést, nem lesz pontosabb a váltó, nem fog jobban fordulni a bringa, ellenben egy rakat pénzbe van-lenne, és az úgy... Már nem olyan jó, ha valaki két célra tart két bringát.. egy sportolásra és egy "boltbajárásra-plázaelõttotthagyásra". ;- )
Posted 2012. December 30. - 07:48
és a 2. rész: http://alleycat.hu/f...jos-konyv-2.pdf
Posted 2012. December 30. - 01:01
Még a végén rávesztek. De ehh, ezt még akkor is fényezni kellene, meg levagdosni a bowdenvezetõket, ilyesmik.
Itt pl. a Columbus csõszettekrõl találsz pontos infókat.
Az egyes vázanyagokról összehasonlítást meg itt: http://Yasec.
Szerintem nem érdemes egyedi gép építésébe vacak vázzal belekezdeni. Ha a váz-villa-kerék rendben van, de a többi szerelvény olcsóbb, az elfogadhatóbb kompromisszum, mintha az elõzõ három elemmel lenne minõségi probléma.
Posted 2012. December 29. - 23:22
Posted 2012. December 29. - 22:55
átmegy mindenen de nem ráz, nem nyeklik-nyaklik jobban mint a mostani magellánod, kétszer takartam vele nagyot, de semmi baja..
ha tényleg strapabringát akarsz, akkor hagyd meg az eredeti festést, hagyd hogy minél koszosabb legyen
vagy vesze lhozzá egy 5Kg-os láncot, és akkor csak az elsõ kereked lopják el.....
Flickr
Posted 2012. December 29. - 22:12
A kényelemben mit jelent?
A tömegben néztem én is, de a mostani 15 kilós magellanhoz képest egy 11 kg-os bringa is jó lesz
Már itt is taglaltuk, de sok cikket lehet olvasni máshol is. A kényelem nem a váz anyagán múlik. A minõségi acél váz azért drágább, mert többszörösen húzott változó falvastagságú hõkezelt csövekbõl készült. Egy topp kategóriás acél váz olyan súlyban van kb mint egy alap alu váz. Szerintem nem kell neked ennyire a végletekben gondolkodni, van nagyon sok fokozata az acél vázaknak. Nem kell neked topp kategóriás váz, de abban osztom az elõttem szólók véleményét, hogy nem egy ilyen lemez papucsos guberált vázat kellene választanod, ha már a többi alkotó elemere, festésre ennyit költesz. Én azt javaslom, hogy itt az apróban keresgélj vagy másik apróban. Viszont jól meg kell nézni, hogy nem emészti e õket a rozsda, kellõ körültekintéssel kell eljárni. A váz feszegetés sem annyira egyszerû, hogy egy kicsit szét vagy össze. Úgy kell kivitelezni, hogy a váz szimmetrikus maradjon valamint a papucsokat is újra kell párhuzamosítani. Ha lehet akkor inkább törekedj a minden szempontból megfelelõ vázra.
Posted 2012. December 29. - 22:11
Posted 2012. December 29. - 22:05
2 tulajdonság erõsen összefügg...
egy 3mm falvastagságú vizcsõbõl taknyolt váz se kényelmes, se könnyû nem lesz
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. December 29. - 21:57
Posted 2012. December 29. - 21:57
Másik: colombus aelle (haha, tudom, ez is alacsony presztízsûnek számít, nem egy slx, nem egy genius, ez van...) ez egész kellemes volt, kényelmes, nem sok rázkódást éreztem a nyeregben.
Most amin a seggem nyugszik, "basso tube concept", ami nem sokat mond, de ezt rangsorolnám a legpatentebbnek. Nem csak súlyra a legkönnyebb az összes közül, de a hajlított villával, remek rezgéselnyelõ fölépítéssel, és naggyon agilis geometriával, (hmm, a 23-as gumik mikor fölkerültek rá a régi 20-asok helyett, beleértek az utólag rábarkácsolt sárvédõszemekbe, szóval azok le is kerültek róla.) egyszerûen imádom, macskakõ, vasúti átjáró, figyelmetlenség (kátyú), minden tökéletesen tolerálható a nyeregben.
Hmm volt még egy "mixte" vázas motobecane supertour is, valami 1250-es szettbõl, ez is kb. carbolite103 szint, szóval olcsó, nehéz, nem túl jó, de legalább lehet bele kerekeket tenni
Szóval eddig nálam a Basso a nyerõ, fõképp, miután megláttam egy pár szép régi Lotot vagy mostani Vipert... Egy Viper vázat Kampányolóval, (veloce-szint, nem kell ide komolyabb..
Posted 2012. December 29. - 21:37
A tömegben néztem én is, de a mostani 15 kilós magellanhoz képest egy 11 kg-os bringa is jó lesz
Posted 2012. December 29. - 21:14
az ajanlott csoszettek kenyelemben es tomegben ternek el leginkabb a gagyibbaktol.
es a vazepito is valoszinu torekedett a minosegre az epitesnel ha mar a dragabb csovet valasztotta.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2012. December 29. - 21:01
De ha a váz alapból nem szar, akkor miért is lenne baj, ha ráépítenék egy normális hajtású, erõs kerekekkel szerelt strapabringát? És nem akarom, hogy szarul nézzen ki, ellenben rikító rózsaszín sem lesz, hogy azonnal szemet szúrjon.
Posted 2012. December 29. - 20:58
Novatec és Sturmey flip-flop agyak is vannak 120 és 130-as tengelytávval. Hézagolni nem feltétlen szeretnék, én is úgy gondoltam, hogy kibírja azt a 2.5-2.5 mm feszítést, Kérdés, hogy összenyomni érdemesebb, vagy picit széthúzni.
Ezt a linket meg tudnád adni nekem? Mert még mindig nem tudom, miért "nem normális"- ak a fent említett vázak
Posted 2012. December 29. - 20:50
lehet hogy jol nez majd ki de attol meg egy otvar marad.
azt sem ertem hogy minek a bling kormany es a csili vili kiegeszitok ha egy jo vazra mar sajnalod a garast.
arrol nem is beszelve hogy egy jo gepet 3 szempillantas alatt lopnak ki alolad.
ha kozlekedesre kell akkor vedd meg azt a toscanat es hasznald ugy ahogy van es csak akkor csereled ha mar kirohadt alolad.
szoval nem csesztetni akarlak de dontsd el mit akarsz.
regi/hibas agyvaltokat veszek.

Sign In
Create Account

Back to top