Nos, én három, rel. olcsó csõszettrõl tudok nyilatkozni. Az elsõ, a leg-low-endebb, leggagyibb amin ültem, carbolite 103, dögnehéz, rossz, bár a vázgeometria se volt az igazi számomra..
Másik: colombus aelle (haha, tudom, ez is alacsony presztízsûnek számít, nem egy slx, nem egy genius, ez van...) ez egész kellemes volt, kényelmes, nem sok rázkódást éreztem a nyeregben.
Most amin a seggem nyugszik, "basso tube concept", ami nem sokat mond, de ezt rangsorolnám a legpatentebbnek. Nem csak súlyra a legkönnyebb az összes közül, de a hajlított villával, remek rezgéselnyelõ fölépítéssel, és naggyon agilis geometriával, (hmm, a 23-as gumik mikor fölkerültek rá a régi 20-asok helyett, beleértek az utólag rábarkácsolt sárvédõszemekbe, szóval azok le is kerültek róla.) egyszerûen imádom, macskakõ, vasúti átjáró, figyelmetlenség (kátyú), minden tökéletesen tolerálható a nyeregben.
Hmm volt még egy "mixte" vázas motobecane supertour is, valami 1250-es szettbõl, ez is kb. carbolite103 szint, szóval olcsó, nehéz, nem túl jó, de legalább lehet bele kerekeket tenni

Sajna "álumíniumról" nem tudok objektívan nyilatkozni, mert csak egy csepel touringhoz volt "szerencsém", egynes villával, de hát ezt inkább ne hasonlítsuk komolyabb aluvázas gépekhez. : -(
Szóval eddig nálam a Basso a nyerõ, fõképp, miután megláttam egy pár szép régi Lotot vagy mostani Vipert... Egy Viper vázat Kampányolóval, (veloce-szint, nem kell ide komolyabb..

) bármikor ... szeretnék.. összeszedni.. Klasszikus formák, gyönyörû kidógozás meg hát olasz.