az én bringám egyedi. ez abban merül ki,hogy méretre lett készítve,és az én igényeim szerint épült a váz. ebben az esetben van létjogosultsága az egyedi gépnek,de a csillivilli milli vannili kegészítõktõl még szerintem nem lesz egyedi semmi. legfeljebb cirkuszi. fontossági sorrend szerintem egy váznál: 1.: méretben passzoljon, 2.: kezes,jól irányítható legyen, 3.: a tömeg,és a kényelem. ezt a 2 jellemzõt egy kalap alá veszem,mert egyiket sem tudnám a másik elé helyezni.
Az más tészta... Ha egy vázon az ember nem érzi jól magát, akkor nem is lehet úgy szeretni az egészet.. Ezért nem látom értelmét annak, hogy karácsonyra ruhát, bringát, cipõt ajándékozzunk, vagy akármilyen alkalomból.. És sajnos a legtöbb esetben nem is 2 perc használat után dõl el valamirõl, hogy kényelmes-e számunkra, vagy sem, cipõnél az ultimate próba az egész napos rohangászás, bringával (országúti most pl.) egy pár órás tekerés a "jó magyar aszfalton", de még egy billentyûnél is kell jónéhány oldalt legépelni, hogy kiderüljön, nem lesz-e tõle rövid távon ízületi gyuszkó.

Én azért csodálkoztam piszokul azon, hogy a mostani vázam mennyire el lett találva.. Korábbi bicóimon, más bicajra átülve gyakran érzem magam kissé kellemetlenül, hiába állítgatok elõtte nyerget, kormányt, próbálok ki több pozíciót, nehéz megtalálnom a tolerálhatót. Erre meg ráültem, és már az elsõ méteren imádtam, csak elõtte 12 kg celofántól meg légbubis csomagolóanyagtól kellett megszabadítanom..
Amúgy korábban linkeltem, de mi a vélemény errõl itt:
ultegra agyas spéci kerékszett « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása csak a hirdetõtõl korábban vettem már anyunak bringát, és az nagyon patent, tipp-topp gép, ráadásul "óccsóvót". Ez meg megint egész ajánlatnak tûnik. 6500-ás ultegra agyakra fûzött mach1 mittoménmilyen felnik, és még gumikat is mellékel.. Ha fentebb lépnék, mint 6 sebesség, ez lehetne a legolcsóbb alternatívám, mert a kazettatest-csere se olcsóbb, mint egy új agy, új agy befûzése küllõkkel akár még drágább is lehet, új kerékszett szintén, ehhez meg egy sor kell, lánc.. (bár a hajtókarnál nem tudom, mennyire zavarhat be a képbe... :S ) nem használnám még ezt a két kereket, legkorábban jövõ nyáron kerülhetne föl a bicajra, csak hát ilyen áron vételnek tûnik.
Bocsánat, hogy megen' hosszan ömlengtem, na ...
Donciccio még pluszba a "shimergohoz".. valahogy úgy viszonyulok a dologhoz, hogy írhat bárki bármit a weben, mondhat bárki bármit, de amíg nem látom gyakorlatban, nem tapasztalom, vagy minimum nem látok több videós bizonyítékot (ugyebár megosztóból van ma miriád, mégse látni..) addig ott van az egészséges szkepticizmus.