Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2012. December 30. - 23:45
shimano dura ace 7900 « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Ez meg 20k, ugyanaz, de a (pocsek minosegu) kepbol itelve ez joval tobbet ment.
Dura ace 12-25 10sp « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Posted 2012. December 30. - 23:41
Naszoval, en vekony, igy eleg fazos vagyok, ugyhogy bevallaltam egy eleg draga (27k) Icebreaker 260g/nm-es, magasnyaku alaoltozot. 100% Merino gyapju.
Azt igerik, hogy nem fazik benne az ember akkor sem, ha megizzadt, gyorsan szarad es nem budos hasznalat utan sem. Hat ez mind igaz.
Elso proba nap 8 fok volt, ilyenkor szintetikusbol is csak egy hosszu ujjas alaoltozo + softshell (~szeru, Bicycle Line) kabat. A gyapjuban is jo volt, nem volt melegem.
Aztan kb. 5 fokban mentem legkozelebb, ez mar hatareset szintetikusban, egy hosszu mezt is szoktam a kabat ala felvenni, de most maradt csak a gyapju + kabat = jo volt
Ma pedig kb. 2 fokban indultam el, 1 fokban ertem haza, bator voltam, most is csak a gyapju alaoltozo + kabat = ma sem faztam! (csak a labujjaim a vege fele)
Hihetetlen, de egy piros lampanal 2 perces megallas utan sem fazom egy picit sem, szintetikusnal a megallas utan mindig "brrrrr" az elindulas.
Amikor hazaertem latom, hogy tiszta viz az egesz, de megsem faztam benne, nem akarmi ez az anyag tenyleg.
Es tenyleg nem erezni rajta, hogy mar 2x beleizzadtal, ez tuti valami varazslat.
Szoval aki fazos, es megteheti, hasznaljon Merinot! Van olcsobb Icebreakerbol is (Mountexben nagy keszlet van!), mas markakbol meg foleg.
Posted 2012. December 30. - 23:20
En tavasszal, amikor eloveszem az unneplo bicot felrakok egy uj lancot, es az marad a kovetkezo ev tavaszaig. Ez max. 8k-t jelent, a tobbi km-hez a teli bicot hasznalom.
Ez utobbin egyebkent evek ota nem csereltem lancot.
Posted 2012. December 30. - 22:02
mivel egy 6700-as lánc kb 7000Ft, nem nagyon szoktam nézegetni nyúlásmérõvel, fõleg hogy nincs is..
de biztos hogy kaptak rendesen mert szeptember vége felé már nem nagyon szokták szeretni a keveset használt 12-13-14es fogakat a lejtõkön...
akkor nem költök feleslegesen 40K-t sorra...marad a 5700-as 12-27
amúgy Ave Te honnan szereztél DA sort 22E-ért ha szabad kérdezni?
Flickr
Posted 2012. December 30. - 21:16
Andris, dehogy eri meg.
En 20-ert, es 22-ert vettem 7800-as es 7900-es sorokat. Ennyiert "megeri" egy kis sulycsokkentes, de igazabol ennyiert sem. Csak hat a bling-bling, meg a grammok az excel tablaban...
De egyebkent teljes nonsense, amilyen arakon aruljak. Ha nem tudok majd "akciosan" venni, akkor tuti Ultegra sorom lesz megint.
En meg semmit nem tudtam elkoptatni egy sort se, igy nem tudom jobban birjak-e.
A Maratonara 6600-as 12-27-tel mentem, ki tudja, 40grammal kevesebbel lehet gyorsabb lettem volna fel perccel?
Láncoknál, tartósságot tekintve nekem nem volt különbség a 105-ös és Ultegra között. A Dura Ace lánc kb. 1000km-el bír többet.
Posted 2012. December 30. - 20:58
En 20-ert, es 22-ert vettem 7800-as es 7900-es sorokat. Ennyiert "megeri" egy kis sulycsokkentes, de igazabol ennyiert sem. Csak hat a bling-bling, meg a grammok az excel tablaban...
De egyebkent teljes nonsense, amilyen arakon aruljak. Ha nem tudok majd "akciosan" venni, akkor tuti Ultegra sorom lesz megint.
En meg semmit nem tudtam elkoptatni egy sort se, igy nem tudom jobban birjak-e.
A Maratonara 6600-as 12-27-tel mentem, ki tudja, 40grammal kevesebbel lehet gyorsabb lettem volna fel perccel?
Posted 2012. December 30. - 19:49
Bike24 - Shimano 105 CS-5700 Cassette 10-speed
Bike24 - Shimano Dura Ace CS-7900 Cassette 10-speed
a kettõ között 40E Ft különbség van, megéri?
mennyivel megy el többet a DA a 105-höz képest?
a mostani 5600-asban 12000Km van, de mindenképp 27-es végût akarok, tehát mindenképp cserélek. most még van pénz, de az év végére tervezett ingatlanvásárlás egy idõre nullázni fogja a bringázásra szánt keretet..
úgyhogy még most tavasszal be kell vásárolni az asszony tudta nélkül..
Az 5600-ashoz hány láncot használtál?
Én Dura Ace sort használok, több lánccal. A láncokat 1000 km után cseréltem. Az elsõ lánc most lett cserés (a láncnyúlás mérõ 1).
A sorban eddig kb. 16 e. km van. Ha mindegyik lánc megnyúlt, és új láncot rakok fel, akkor látom, hogy miként viselkedik majd, nem fog e ugrani.
Posted 2012. December 30. - 19:21
Bike24 - Shimano Dura Ace CS-7900 Cassette 10-speed
a kettõ között 40E Ft különbség van, megéri?
mennyivel megy el többet a DA a 105-höz képest?
a mostani 5600-asban 12000Km van, de mindenképp 27-es végût akarok, tehát mindenképp cserélek. most még van pénz, de az év végére tervezett ingatlanvásárlás egy idõre nullázni fogja a bringázásra szánt keretet..
úgyhogy még most tavasszal be kell vásárolni az asszony tudta nélkül..
Flickr
Posted 2012. December 30. - 17:26
En gondolkodom a 9000-esen
Ugyanígy vagyok vele, csak nekem a 9000es mellé ott van a 11es Record is.
Posted 2012. December 30. - 16:08
Donciccio,
ez jó hír, hogy egy 9-es ergopowerrel (kb 15e ft, veloce) és egy 9-es C hátsóváltóval (10e alatt, remélem) elzakatol egy 9-es sram/shimano hajtás. van a családban egy igazi öszvérbringa, ami így méginkább csótánnyá tehetõ :-)
Itt a táblázat a sorokról. Sheldon Brown's Bicycle Frame and Cassette Spacing Crib Sheet
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. December 30. - 15:49
ez jó hír, hogy egy 9-es ergopowerrel (kb 15e ft, veloce) és egy 9-es C hátsóváltóval (10e alatt, remélem) elzakatol egy 9-es sram/shimano hajtás. van a családban egy igazi öszvérbringa, ami így méginkább csótánnyá tehetõ :-)
Posted 2012. December 30. - 15:04
Posted 2012. December 30. - 13:24
"Már itt is taglaltuk, de sok cikket lehet olvasni máshol is. A kényelem nem a váz anyagán múlik"
amannyiben a többi kiegészítõ egyezik, és a geó is, akkor de igen azon.
Ebben az esetben igen. Én csak próbáltam neki egyszerûen elmagyarázni a dolgot, nem akartam ennyire mélyen bele menni. A múltkor ha jól emlékszem karbon kapcsán jött ez szóba. Arra próbáltam csak rávilágítani, hogy azért mert valaki vesz egy méregdrága vázat attól az még nem lesz kényelmes. A kényelemnek nagyon sok összetevõje van.
Posted 2012. December 30. - 13:16
En gondolkodom a 9000-esen, de igazabol nem tetszik, hogy 11-es lett, a kerekeimet nem fogom kidobni emiatt, igy csak atalakitott 10-eskent hasznalnam. Es amikor belegondolok, hogy kb. semmivel nem lenne jobb a mostaninal, akkor azert egy idore kiverem a fejembol.
Posted 2012. December 30. - 13:06
Millió cikk van róla, bármilyen anyagból bármilyen "kényelmességû" váz építhetõ.max a csõfalvastagságon
ami meg erõsen függ az anyagtól (fémek, mûanyagot most hagyjuk)
(volt miliméterre azonos 2 vázam, eltérõ anyagból, valóban érezhetõ különbség volt. igaz montik voltak)
de írt anno itt cikket vmeik Balázs is hasonló témában, és kb hasonló következtetésre jutott.
Posted 2012. December 30. - 12:45
ami meg erõsen függ az anyagtól (fémek, mûanyagot most hagyjuk)
(volt miliméterre azonos 2 vázam, eltérõ anyagból, valóban érezhetõ különbség volt. igaz montik voltak)
de írt anno itt cikket vmeik Balázs is hasonló témában, és kb hasonló következtetésre jutott.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. December 30. - 12:28
"Már itt is taglaltuk, de sok cikket lehet olvasni máshol is. A kényelem nem a váz anyagán múlik"
A csövek formáján múlik.
Posted 2012. December 30. - 12:25
Akkor neked teljesen fölösleges ezt a fórumot olvasnod.
Hisz úgy is a "szkeptikus fejed" után mész.
azért ez nem teljesen így van
Don: köszi a segítséget, én is azt néztem, hogy ez hosszú távra is megoldást adhat, plusz ilyen áron max. tiagra vagy sora agyszettet kapnék, esetleg miche-t, utóbbiból mondjuk láttam neuzeréknél miche performance szettet 9000ért, ugyebár kétféle rotorral is lehet rendelni.
Posted 2012. December 30. - 11:21
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. December 30. - 10:14
Akkor neked teljesen fölösleges ezt a fórumot olvasnod........ hogy írhat bárki bármit a weben, mondhat bárki bármit, de amíg nem látom gyakorlatban, nem tapasztalom, vagy minimum nem látok több videós bizonyítékot (ugyebár megosztóból van ma miriád, mégse látni..) addig ott van az egészséges szkepticizmus.
Ridley Noah Fast

Sign In
Create Account

Back to top