En tavasszal, amikor eloveszem az unneplo bicot felrakok egy uj lancot, es az marad a kovetkezo ev tavaszaig. Ez max. 8k-t jelent, a tobbi km-hez a teli bicot hasznalom.
Ez utobbin egyebkent evek ota nem csereltem lancot.
Flickr
Andris, dehogy eri meg.
En 20-ert, es 22-ert vettem 7800-as es 7900-es sorokat. Ennyiert "megeri" egy kis sulycsokkentes, de igazabol ennyiert sem. Csak hat a bling-bling, meg a grammok az excel tablaban...
De egyebkent teljes nonsense, amilyen arakon aruljak. Ha nem tudok majd "akciosan" venni, akkor tuti Ultegra sorom lesz megint.
En meg semmit nem tudtam elkoptatni egy sort se, igy nem tudom jobban birjak-e.
A Maratonara 6600-as 12-27-tel mentem, ki tudja, 40grammal kevesebbel lehet gyorsabb lettem volna fel perccel?
Bike24 - Shimano 105 CS-5700 Cassette 10-speed
Bike24 - Shimano Dura Ace CS-7900 Cassette 10-speed
a kettõ között 40E Ft különbség van, megéri?
mennyivel megy el többet a DA a 105-höz képest?
a mostani 5600-asban 12000Km van, de mindenképp 27-es végût akarok, tehát mindenképp cserélek. most még van pénz, de az év végére tervezett ingatlanvásárlás egy idõre nullázni fogja a bringázásra szánt keretet..
úgyhogy még most tavasszal be kell vásárolni az asszony tudta nélkül..
Flickr
En gondolkodom a 9000-esen
Donciccio,
ez jó hír, hogy egy 9-es ergopowerrel (kb 15e ft, veloce) és egy 9-es C hátsóváltóval (10e alatt, remélem) elzakatol egy 9-es sram/shimano hajtás. van a családban egy igazi öszvérbringa, ami így méginkább csótánnyá tehetõ :-)
A sebesség mindent megold.
"Már itt is taglaltuk, de sok cikket lehet olvasni máshol is. A kényelem nem a váz anyagán múlik"
amannyiben a többi kiegészítõ egyezik, és a geó is, akkor de igen azon.
Millió cikk van róla, bármilyen anyagból bármilyen "kényelmességû" váz építhetõ.max a csõfalvastagságon
ami meg erõsen függ az anyagtól (fémek, mûanyagot most hagyjuk)
(volt miliméterre azonos 2 vázam, eltérõ anyagból, valóban érezhetõ különbség volt. igaz montik voltak)
de írt anno itt cikket vmeik Balázs is hasonló témában, és kb hasonló következtetésre jutott.
"Már itt is taglaltuk, de sok cikket lehet olvasni máshol is. A kényelem nem a váz anyagán múlik"
amannyiben a többi kiegészítõ egyezik, és a geó is, akkor de igen azon.
Akkor neked teljesen fölösleges ezt a fórumot olvasnod.
Hisz úgy is a "szkeptikus fejed" után mész.
Akkor neked teljesen fölösleges ezt a fórumot olvasnod........ hogy írhat bárki bármit a weben, mondhat bárki bármit, de amíg nem látom gyakorlatban, nem tapasztalom, vagy minimum nem látok több videós bizonyítékot (ugyebár megosztóból van ma miriád, mégse látni..) addig ott van az egészséges szkepticizmus.
Ridley Noah Fast
az én bringám egyedi. ez abban merül ki,hogy méretre lett készítve,és az én igényeim szerint épült a váz. ebben az esetben van létjogosultsága az egyedi gépnek,de a csillivilli milli vannili kegészítõktõl még szerintem nem lesz egyedi semmi. legfeljebb cirkuszi. fontossági sorrend szerintem egy váznál: 1.: méretben passzoljon, 2.: kezes,jól irányítható legyen, 3.: a tömeg,és a kényelem. ezt a 2 jellemzõt egy kalap alá veszem,mert egyiket sem tudnám a másik elé helyezni.