Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34322 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ettol ausztriaban ritka, mint a feher hollo, pedig itt aztan nem egy sworks jon szembe. Monti szinten canyon, speci megy. Outinal meg specit, kancsot, giantet latok sokat.

ausztriaban

Miert gondoltam, hogy tolunk nyugatra mas is van? :)    A franciaknal pl. lehet, hogy megint mas markak nepszerubbek, nem?

En mondjuk azt se tudom hova tenni, hogy az szempont, hogy mi lesz vele, ha majd el akarod adni.   Vedd azt, ami a legjobb elerheto vetel neked most.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Nekem is az a tapasztalatom, hogy messze nem annyira erős nyugaton mint nálunk.

Hat ez nem kerdes, a Bikefun profi munkat vegez idehaza.   Nem is annyira most, hanem az elmult evekben.

ave módosította - 2019. március 07. - 00:11

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

?  He?    World Tour csapat teker vele, montis csapat is volt (vagy van).  Mi kene meg, hogy ismert legyen?

USA-ban a Canyon vajon miert ismert?   Nem is lehetett tavalyig ott venni, megis tudtak mi fan terem.

Nekem is az a tapasztalatom, hogy messze nem annyira erős nyugaton mint nálunk.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

?  He?    World Tour csapat teker vele, montis csapat is volt (vagy van).  Mi kene meg, hogy ismert legyen?
USA-ban a Canyon vajon miert ismert?   Nem is lehetett tavalyig ott venni, megis tudtak mi fan terem.

Ettol ausztriaban ritka, mint a feher hollo, pedig itt aztan nem egy sworks jon szembe. Monti szinten canyon, speci megy. Outinal meg specit, kancsot, giantet latok sokat.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

a merida tolunk nyugatra nem tul ismert, ha el akarom adni

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a merida tolunk nyugatra nem tul ismert, ha el akarom adni, igy inkabb nem probalkoznek vele. a nuroadot neztem mar, de elobb probalok vmi "igazi" endurance bringat nezni (30-32es gumival), aztan utana fordulni a gravel fele.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Uj bringat keresek, hosszabb treningekre, turakra. Nem a tempo a lenyeg, inkabb a kenyelem - egyelore kb 150km van belove. Tavaly 80kmig jutottam csak, es a cx bringa nem idealis partner ehhez, jo egy-ket oras intenziv tekeresre, de nem az igazi efelett (2015 giant tcx).

Ami fontos lenne, hogy legalabb 30-32es gumit fogadjon, 90%ban aszfalton mennek, de neha szeretek sotter/foldura leterni. Amolyan “gravel light”, 105-ultegra felszereltseggel. Sajnos nincs tapasztalatom benne, hogy mit kell egy bringan erezni, nezni ehhez.

Amik szimpatikusak:
Canyon grail al (de nagyon faramuci geo)
Canyon endurace cf-sl (csak 30as gumiig)
Scott addict 10-20

De neztem a cube (szvsz nem fogad vastagabb gumit), cannondale synapse (tularazott) bringakat is. Egyeb jo ar/ertek aranyu ajanlas? Mire figyeljek?

Ami az en “geomon” furcsasag, hogy hosszuak a labaim, de rovid a felsotestem, igy mindig meg vagyok love az egekben az ules, tul alacsony, v tul hosszu geo egy merettel feljebb (giantet ezert is zarom ki).

tavaly próbáltam a cube nuroad-ot, s furcsa tőlem hogy ilyet mondok de kifejezetten kényelmes volt -tán még komfprtosabb is mint pl ez a kona :

https://biciklikk.hu...ar_6342-adatlap.

kevés bringájuk van amire azt mondom jól sikerült de szvsz ez az, ár érték ben meg a cube elég jó szokott lenni.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Uj bringat keresek, hosszabb treningekre, turakra. Nem a tempo a lenyeg, inkabb a kenyelem - egyelore kb 150km van belove. Tavaly 80kmig jutottam csak, es a cx bringa nem idealis partner ehhez, jo egy-ket oras intenziv tekeresre, de nem az igazi efelett (2015 giant tcx).

Ami fontos lenne, hogy legalabb 30-32es gumit fogadjon, 90%ban aszfalton mennek, de neha szeretek sotter/foldura leterni. Amolyan “gravel light”, 105-ultegra felszereltseggel. Sajnos nincs tapasztalatom benne, hogy mit kell egy bringan erezni, nezni ehhez.

Amik szimpatikusak:
Scott addict 10-20

De neztem a cube (szvsz nem fogad vastagabb gumit), cannondale synapse (tularazott) bringakat is. Egyeb jo ar/ertek aranyu ajanlas? Mire figyeljek?

Ami az en “geomon” furcsasag, hogy hosszuak a labaim, de rovid a felsotestem, igy mindig meg vagyok love az egekben az ules, tul alacsony, v tul hosszu geo egy merettel feljebb (giantet ezert is zarom ki).

Hozzád hasonlóan iszonyú póklábaim vannak: merida geot néztél, vagy eleve kizártad? A tcx-hez képest elég öregesek lehetnek.

Feri84

Feri84

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Amik szimpatikusak:
Scott addict 10-20

Nekem mondjuk tárcsás Canyon Ultimate van (2018) de már az is elég kényelmes, az Endurance meg hozzá képest még dob valamennyit a komfort irányába. a sajátomon S13 VCLS CF nyregcső van de már ez is jól "rugózik" az 15 VCLS 2.0 CF meg gondolom még jobb lehet. Bár ahogy nézem a 105 szettes 7.0 típusokra csak a SP43 VCLS-t szerelik ami egy egyszerűbb darab.

Canyon Ultimate CF SL DISC 8.0 - 2018

Ex: Focus Culebro SL 2.0  - 2014

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Elsőre írtam volna, hogy az Addictot nyugodtan felejtsd el, mert ez a Scottnak egy kifejezetten kemény, versenyzős váza volt. Viszont ez valóban csak VOLT. Ők mondjuk csinálnak olyat, hogy egy típus pozicionálását megváltoztatják. Pl. ott van a CR1. Ez eredetileg szintén egy merev versenyváz volt és a következő széria meg egy jóval kényelmesebb "endurance" jellegű váz lett és ez igaz is (volt / van mindkettő). És ahogy olvastam a mostani Addict leírását és geo tábláját ez valóban már egy endurance váz lett. Viszont ebből az következik, hogy használtnál képben kell lenni, hogy milyen évjárat és akkor hova lőtték be mert nagyok a különbségek.

A canyon endurenace nekem szimpi, egyedül ez a rugós nyeregcső nem tetszik. Nyereg szögállítása egy rémálom és szerintem ez előbb utóbb recsegni fog mert a 2 "félrúd" közé bemegy a dzsuva, por, minden. Ja meg az nem tetszik, hogy pressfit, de sajnos ezzel meg kell barátkozni ha újban gondolkozol mert nem nagyon van most más.

Canyon/Ergon VCLS nyeregcső: engem is meglepett, de ez a kétrészes nyeregcső sosem recsegett. Mindezt több mint 5 év és 33.000 km használat után írom. :)

• petter78 kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Elsőre írtam volna, hogy az Addictot nyugodtan felejtsd el, mert ez a Scottnak egy kifejezetten kemény, versenyzős váza volt. Viszont ez valóban csak VOLT. Ők mondjuk csinálnak olyat, hogy egy típus pozicionálását megváltoztatják. Pl. ott van a CR1. Ez eredetileg szintén egy merev versenyváz volt és a következő széria meg egy jóval kényelmesebb "endurance" jellegű váz lett és ez igaz is (volt / van mindkettő). És ahogy olvastam a mostani Addict leírását és geo tábláját ez valóban már egy endurance váz lett. Viszont ebből az következik, hogy használtnál képben kell lenni, hogy milyen évjárat és akkor hova lőtték be mert nagyok a különbségek.

A canyon endurenace nekem szimpi, egyedül ez a rugós nyeregcső nem tetszik. Nyereg szögállítása egy rémálom és szerintem ez előbb utóbb recsegni fog mert a 2 "félrúd" közé bemegy a dzsuva, por, minden. Ja meg az nem tetszik, hogy pressfit, de sajnos ezzel meg kell barátkozni ha újban gondolkozol mert nem nagyon van most más.

csak uj bringak erdekelnek :) a scottrol olvastam reviewt, azt irjak hosszu, adatok alapjan nem ugy tunik - mindenmas szempontjabol pont passzolna, es az ar/ertek is remek (ami fura a scottnal). bar egy outinal annyi minden osszeadodik a tenyleges hossznal, hogy annak jo resze nem szerepel a geo tablazatban:

setback

vizszintes vazhossz

stucni

kormany reach

es mar varialnak a fekvalto hosszaval is (tarcsasoknal hosszabb)

ennyibol siman osszejon egy meretbeli elteres. foleg a canyon gravelnel vagyok meglove, mert hosszu vaz, rovidstucni, ez most outin milyen?

az uj 105os szett vegre nem a gnom fekvaltoval van, mostanra gyk sulyban van nemi elteres, a canyon sem jobb ar/ertekben.

Scott-Addict-20-Disc-Road-Bike-2019.jpg

arn módosította - 2019. március 06. - 10:57

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Amik szimpatikusak:
Scott addict 10-20

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Amik szimpatikusak:
Scott addict 10-20

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Bringalandban probaltam ma, azt mondjak mashol ne is keressek ilyen Shimano cipoket.

Persze 2019-es modellek naluk nincsenek, vegulis meg csak marcius van, miert is lenne.  (2-3 het mulva talan)

A regi RC7 hat azt tenyleg nem, de a regi RC9 egesz jonak tunik.  Nem nyom sehol igy elsore, meret kb. tokeletes.

Meg alszom ra parat.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

RC-7-ből van már újabb verzió is amin már a felső BOA bontható. Vagyis ez kb. tök más cipő mint a korábbi.

ránézésre az újabb a jobb. A régebbi egyrészt nehezen volt le-felvehető (nekem), másrészt nekem behúzott BOA-val összeért már a felsőrész 2 széle a nyelvnél, az nekem nagyon bő volt.

itt az új

https://bike.shimano...9/SH-RC701.html

A regi nem jatszik ebbol sem, egy boa nem boa. :)

Felvenni a NW Extreme Pro is eleg nehez volt a mostani Sidimhez kepest, de felvenni naponta csak 1x kell, ugyhogy ez nem zavarna tulsagosan. :)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

AZ RC-7 ugye nem egy csucscipo, es meg csak nem is draga.

Bringalandnak irtam tegnap, most jott valasz, hogy van egy 43-as RC7-es, es egy 42-es RC9.  Szoval erdemes elneznem oda.

RC-7-ből van már újabb verzió is amin már a felső BOA bontható. Vagyis ez kb. tök más cipő mint a korábbi.

ránézésre az újabb a jobb. A régebbi egyrészt nehezen volt le-felvehető (nekem), másrészt nekem behúzott BOA-val összeért már a felsőrész 2 széle a nyelvnél, az nekem nagyon bő volt.

itt az új

https://bike.shimano...9/SH-RC701.html

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Van pár bolt, ahol nagy a készlet, de Shimano-t most nem tudok kapásból mondani, főleg olyat ahol biztos van méretsor a drágábbakból. Sőt a csúcscipő csak egy-két helyen kapható a minimális rendelési mennyiség miatt.

AZ RC-7 ugye nem egy csucscipo, es meg csak nem is draga.

Bringalandnak irtam tegnap, most jott valasz, hogy van egy 43-as RC7-es, es egy 42-es RC9.  Szoval erdemes elneznem oda.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Cipő készleten, méretsor, több modell esetleg....? Ott tartunk, hogy lassan ehhez is Bécsbe kell menni.

De minimum Parndorf (az ottani Pearl-izumi shopban mindig vannak shimanok, igaz túl sok típus sose volt de ha arra járok általában benézek)

Van pár bolt, ahol nagy a készlet, de Shimano-t most nem tudok kapásból mondani, főleg olyat ahol biztos van méretsor a drágábbakból. Sőt a csúcscipő csak egy-két helyen kapható a minimális rendelési mennyiség miatt.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Passz, talán Bringaland.

Cipő készleten, méretsor, több modell esetleg....? Ott tartunk, hogy lassan ehhez is Bécsbe kell menni.

De minimum Parndorf (az ottani Pearl-izumi shopban mindig vannak shimanok, igaz túl sok típus sose volt de ha arra járok általában benézek)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mivel a csapatom szponzora a Bikefun, NW-t mar probaltam.   A top cipo (Extreme Pro) egesz jo lenne, de elol, a nagylabujj mogott picivel nyom.  Lehet megszoknam, de remelem talalok olyan cipot, ami egybol jo. A Revolution elol nem problemas, de annak meg a saroknal tul magas az oldalso perem, a szarkapocs aljat nyomja.

Az egytekeros tavalyi modellt szuper aron sem akarom, tobb okbol sem.

Azt mondd meg, kinel van Shimano keszleten.

Azt mar tudom, hogy a Bergusonnal 0db van keszleten.

Passz, talán Bringaland.