A bowdenezés témában szeretnék veletek megosztani egy tapasztalatot. Egy éve cseréltem a szettet a Jagwire topkategóriás Road Elite Link a típusa. Mind a váltás, mind a fékek ezekre lett cserélve. Egy méregdrága készletről beszélünk, és mielőtt megszólnátok, h ez csupán májerfaktor növelő tényező csupán, nos ezek az érvek szóltak mellette:
Úgy néz ki a szett, h adnak hozzá egy csomó „gyöngyöt” ezek a szemek amiket fel kell fűzni a teflon csövekre, így építed meg a kellő hosszúságú házat. Annyit adtak belőle, h összefűzve a váz rejtett részén is teljesen felfűzött rész húzódik, és még így is maradt egy jó csomó. (persze jelezném, h itt két szettről beszélünk, hisz a váltáshoz és fékekhez is ezt vásároltam). Továbbá több rőf teflon csövet, ami szerény véleményem szerint még kétszer ki tudom cserélni az egész rendszert újra. Hozzá természetesen teflonbevonatú bowdeneket kaptam. Továbbá egy csomó más kiváló minőségű szilikon gyűrűket, amik meggátolják, h a vázon esetleg sérülés legyen, meg még kapcsok, bowdenvégek, különböző átalakítók, szóval egy csomó hasznos dolog. Azt terveztem, h ezek után nem kell mást vennem időnként csak bowdenszálakat és ennyiből meg is úszom a kábelezést. Ez talán így is van. A szemek eloxálása is nagyszerűre sikeredett nem látok kopást rajtuk, de ha kopna sem lenne gond, hisz cseredarab van elég. A váltás vele nagyon korrekt, bár őszintén leírva én nem nagyon érzek különbséget a Shimano SP41-es, vagy a Jagwire más „gyengébb” kiadása között, volt szerencsém használni már egy pár megoldást. A fekete leves a napokban jött. Valami nyikorgó és pattogó hangok jöttek elő a bringán. Rettentően idegesít, ha nem csendben teszi a dolgát a gép. A szokásos anomália, h honnan a csudából jön?? Nem találtam, idegesített, már a kedvem is kezdett elmenni a tekeréstől. Tegnap vettem le a szállítóról, és majdnem fül magasságban került a homlokcső, ahol futnak a bowdenek, egy picit megmozdult a kormány, rögtön elkezdte a „pattogást”. Megörültem és egyben el is keseredtem. Ürültem, mert megvan a zaj forrása, szomorú lettem, h egy 100EUR-s szett képes ilyenre. Egyenlőre nem tudom milyen megoldás lenne a megfelelő, ezen gondolkodnom kell, az viszont biztos, h én soha többet ilyet nem veszek még 1x! Gondolom a Nokon szintén hasonló lehet, ez azért elég gáz. Van egy barátom, aki szintén ezt használja, neki is zajong, de nem zavarja, hát engem igen! Aki tervez ilyet vásárolni, az számoljon ezzel!
és,ha a szemek közé csöpögtetsz egy kis olajat? nem próbáltad? sztem jól tetted,h beruháztál egy ilyen szettre. igen. mondjuk az ára elég zorall,de én is úgy tudom,h nem kell többet venned olyan kis szemeket. végül is az a lényege az egésznek. sztem teflon szálat meg lehet kiszedni bármelyik hosszanti szálas házból. csak egy éles kés,vagy sniccer kell hozzá,és meg lehet simán hámozni.