Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
R700 as hajtómûvem van 50-34 tányérokkal, 36 os tányért már 30 euro környékén tudok venni/stronglight, vagy TA Spécialité/.

A fogaskeréksorod elõbb utóbb ugyis el fog kopni, /én 8000 km et teszek bele utána kuka/aztán veszel egy 12-27 es sort és a probléma megoldva.
Ez sokkal olcsóbb mint hajtómûvet( fékváltókart) cserélni.

És hogyan váltasz? Én is terveztem régebben, de csere lánctányért csak olyat találtam ami többe kerül, mint a komplett hajtómûvem, 52-36-os hajtómûvet pedig még nem sikerült találnom, de az 50-36 se túl gyakori.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Sziasztok!

Végül ez lett a befutó:
http://www.flickr.co...N00/2181663840/

Annyi különbséggel, hogy nem ultegra hanem 105. Full karbon, 385 ért:)
Asszem jo boltot csináltam.

Most ez a te bringád, vagy a flickeren kerestél egy képet?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@bucman: Hogy mennyire jo vetel azt nem tudom, de szep bico, az biztos.

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Ja, és némi áttétel számolgatás után én is az 50/34-es kompaktot választottam. Majd meglássuk..

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Sziasztok!

Végül ez lett a befutó:
http://www.flickr.co...N00/2181663840/

Annyi különbséggel, hogy nem ultegra hanem 105. Full karbon, 385 ért:)
Asszem jo boltot csináltam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tekintve hogy a forgalmazasat valamikor 99ben abbahagytak, nem hiszem. probalj kulfoldi oldalakon keresgelni

Lee Cougan országuti vázzal volt-e már valakinek dolga?

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Lee Cougan országuti vázzal volt-e már valakinek dolga?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Jettison, kösz a választ.

Bloke:
34-23 at használok én is, de 36-25 re fogok váltani, az arány szinte megegyezik de legalább nem áll annyira keresztbe a lánc.
A triplához jópár dolgot ki kéne cserélni.

És hogyan váltasz? Én is terveztem régebben, de csere lánctányért csak olyat találtam ami többe kerül, mint a komplett hajtómûvem, 52-36-os hajtómûvet pedig még nem sikerült találnom, de az 50-36 se túl gyakori.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Jettison, kösz a választ.

Bloke:
34-23 at használok én is, de 36-25 re fogok váltani, az arány szinte megegyezik de legalább nem áll annyira keresztbe a lánc.
A triplához jópár dolgot ki kéne cserélni.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
én is használtam triplát (octás 105), 1 évig, és csak azért cseréltem le mert kellett egy hosszabb. edzeni nagyon jó volt, pl hegyi edzésen a pihenõt is tudtam megfelelõ pulzus és pedálfordulat mellett tartani. néha vissza is sírom. csak azért vettem 2tányérost mert elég versenycentrikus vagyok (kisebb q-faktor, kevesebb állítgatás, meg versenyre minek). akinek ez nem szempont és nem zavarja h egyesek lenézik akinek egyel több van elöl annak tudom ajánlani. engem egyébként nem zavart soha, szóval nem a tripla miatt cseréltem hanem a hossz miatt...

Most elgondolkodtam a tripla kérdésen, nem biztos, hogy rossz. Én elég dombos vidéken élek és sokszor jönne jól könnyebb fokozat, mint az 34-23 (ami most van), ha alacsony pulzust akarok tartani és a triplával meg lehetne tartani a szûkebb tartományú fogaskeréksort.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Most elgondolkodtam a tripla kérdésen, nem biztos, hogy rossz. Én elég dombos vidéken élek és sokszor jönne jól könnyebb fokozat, mint az 34-23 (ami most van), ha alacsony pulzust akarok tartani és a triplával meg lehetne tartani a szûkebb tartományú fogaskeréksort.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
van
én decathlonba vettem, sajátmárkást, 2db 800 vmennyi
amúgy kmc, több mint 10k van bennük

Van olyan patentszem 10es lánchoz, melyet többször fel lehet használni?

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Van olyan patentszem 10es lánchoz, melyet többször fel lehet használni?

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

52(3)-39el is sztem

Valóban ez lenne az igazi, de csak lenti két variációban szerelik az adott típust. Sebaj, szerintem bármelyiket választom én leszek a szûk keresztmetszet... :))

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

9es tiagra szett kb 35e (0 kms)

Ööö..a fékváltókar egymaga sokkal többe kerül, még akkor is ha ezekbõl az eléggé elszállt gyári ajánlott árakból leveszek 10-20%-ot:
http://www.paul-lang...ista-090320.pdf

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

szerintem a hajtómûvek legfontosabb tulajsonságai

1, merevség: jól beállított átdobóval ne legyen lánc-átdobó kontakt
2, tömeg: 700 gramm alatt
3, szépség: legalább mint a 6400-es trikolór

Hooo, tenyleg 700g az elvaras? Epphogy becsuszok ala bakker 695-tel, pedig nem volt ket filler. (ureges, karbon)
A szepseg szubjektiv, de az teny, hogy meg ma is tetszik a 6400-asom.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nekem is 52-39 van, és bár nem vagyok valami erõs, de ez is elég volt a kab-hegyre felfelé is. Szóval szerintem itthonra nem szükséges a tripla hajtómû.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
szerintem a hajtómûvek legfontosabb tulajsonságai

1, merevség: jól beállított átdobóval ne legyen lánc-átdobó kontakt
2, tömeg: 700 gramm alatt
3, szépség: legalább mint a 6400-es trikolór

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
52(3)-39el is sztem

Jelenlegi bicajomat 38/22 38/24 körül szoktam használni emelkedõkön (cross bringa 28" kerekekkel). Egy-egy húzósabb kaptatón elõfordul hogy ez is sok, de általában ennél könnyebb áttételen nem tekerek. Ezen a Focus outin 12-27 a hátsó fogaskoszorú, ami arra enged következtetni, hogy jól meglennék elöl az 50/34-el is.

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

@imoka:
Azt, hogy arkulonbseg mitol van, nem tudom, de azert a Gossamer nem jobb mint a 105 az biztos. Lehet vonzobb a dupla a vevoknek. (nekem pl. biztos)

Sokkal tobbet lehet nagytanyeron is menni, ez is szamit.
Alpokra, Dolomitokra meg lehet feltenni egy 27-es vegu sort, 34x27 azert mar tenyleg eleg konnyu attetel.
Persze egyentol fugg, mi a konnyu, mi nem.

Jelenlegi bicajomat 38/22 38/24 körül szoktam használni emelkedõkön (cross bringa 28" kerekekkel). Egy-egy húzósabb kaptatón elõfordul hogy ez is sok, de általában ennél könnyebb áttételen nem tekerek. Ezen a Focus outin 12-27 a hátsó fogaskoszorú, ami arra enged következtetni, hogy jól meglennék elöl az 50/34-el is.