Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Bloke tavaly márciusban küzdöttem ugyanezzel a problémával, pedig tesztgyõztes téli kiegészítõket szereztem be. Ezt a telet inkább a szobában erölködtem végig a görgõn.

Pedig extrém hidegben nem is voltam kint. Mi a tesztgyõztes cucc, csak nem Assos? Nekem ez a márka tûnik a kerékpáros ruházat atyaúristenének (az ára alapján fõleg)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Bloke tavaly márciusban küzdöttem ugyanezzel a problémával, pedig tesztgyõztes téli kiegészítõket szereztem be. Ezt a telet inkább a szobában erölködtem végig a görgõn.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egyertelmuen az uszasra szavaznek. Ott nincs bukasi lehetoseg, a technikai eszkoz a viz, az pedig tutira felveszi a te mereted. :)
A biciklinel sajnos meg "szakertoi" tanacsok utan is gyakoril lehet a hatfajas, de nyak es terdpanaszok is.
Az ember nem szimetrikus, igy elvileg tokeletes beallitas mellett is lehet, hogy az egyik oldalon nem jok a beallitasok.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a sok szamitogepes ulomunkatol bizony neha faj a vallam, de egy-egy hosszabb bringazas mindig meggyogyitja.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ha számodra megfelelõ geometriájú vázat veszel jó méretû kiegészítõkkel (stucni, kormány) akkor nem kéne hogy gond legyen vele. A térdedet úgy kímélheted, hogy nem nagy áttétellel nyomod hanem inkább pörgetsz, és a hideg ellen nagyon (!) kell óvni, neoprém térdmelegítõ...stb

De a neoprén még jobb. :D A viccet félretéve, ez tényleg nagyon fontos, én most tanultam meg. Bringázás közben nem érzed, hogy gond lenne, de most, hogy télen is bringáztam, néha alig tudok ráállni a lábamra (pedig volt extra réteg a térdemen, csak nem a célnak megfelõ)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
AkPi: én a helyedben az úszást helyezném elõtérbe, ha bringáznék, biztos nem országútit vennék, hanem egy montit és arra tennék fel aszfaltra való slick gumikat olyan 1.4eseket.
Érveim:
az országúti vázgeometriát nagyon el kell találni hogy ne fájjon sehol
egy montivázon alacsonyabban ülsz jobb üléspozíciót is fel lehet venni, a nyerget szélesebb tartományban lehet állítani
országútin mélyre kell hajolni, mélyebbre mint montin
montivázat olcsón lehet jót találni amire már lehet építkezni
ha csak egészségmegõrzés a cél akkor úgysem fogsz sehova sietni, ergo a slick gumis monti jó választás mert azért gyorsabb mint a terepgumis.
montivázba lehet telót is tenni plusz kényelmi faktor
esetleg teleszkópos nyeregcsövet is

röviden ennyi.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire veszi igénybe az születetteket ez a sport.
Nagyon sok sportágat próbáltam már de sajnos a legtöbbet abba kellet hagynom azért mert rosszak az ízületeim.
Most szeretnék belekezdeni az országúti kerékpározásba(orvosnál amikor voltam ö is ezt ajánlotta meg az úszást).
Fõképpen a térdem és a hátam szokott fájni..Gondolom itt a hátal van a nagyobb gond ebben a sportban mert elégé igénybe veszi.
Szerintetek érdemes belekezdeni így?

ahogy kiskubai írta. jól belõtt bringa,stb,és nincs gond. itt van némi segítség a vázméret,és egyebek kiválasztásához: http://forum.bikemag...read.php?t=3753

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire veszi igénybe az születetteket ez a sport.
Nagyon sok sportágat próbáltam már de sajnos a legtöbbet abba kellet hagynom azért mert rosszak az ízületeim.
Most szeretnék belekezdeni az országúti kerékpározásba(orvosnál amikor voltam ö is ezt ajánlotta meg az úszást).
Fõképpen a térdem és a hátam szokott fájni..Gondolom itt a hátal van a nagyobb gond ebben a sportban mert elégé igénybe veszi.

Ha számodra megfelelõ geometriájú vázat veszel jó méretû kiegészítõkkel (stucni, kormány) akkor nem kéne hogy gond legyen vele. A térdedet úgy kímélheted, hogy nem nagy áttétellel nyomod hanem inkább pörgetsz, és a hideg ellen nagyon (!) kell óvni, neoprém térdmelegítõ...stb

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Sziasztok!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem létezik, de kapható olyan bigyula, amivel felülhúzóssá lehet alakítani. Egy bilincses görgõs vacak, amit az elsõváltó alá a vázcsõre kell szerelni, az felülhúzóssá alakítja. CX gépeken gyakran látni ezt a megoldást.

A mostani 11es Campa rendszer elmegy a 10essel is. Egyik barátom készül egy mixet összedobni, 11es Record fékváltókar, de 10es hátsóváltó, lánc és 11es sor. Azt mondta, elviszi a 10es hátsóváltó a 11es sort is, hosszú távú tapasztalata még nyilván nincs vele, ha lesz, majd írok róla ha újra szóbakerül a jövõben.

Félreértetted, az eszmecsere onnan indult, hogy
"Eredeti szerzõ: Rémhörcsög Üzenet megjelenítése
Majd ha rájössz hogy 90ezer a láncbontó a 11es campa lánchoz, inkább akarod a horgászorsó-gyártó cuccait látni a bringádon..."

és az eszme csere, hogy én 10-es campát (Velo) vennék, de Donciccio javasolta, hogy nézzek szát a Matúzmesternél....

Nem értette félre, szerintem erre reagált.

Ndee

Ndee

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

11-es rendszert 10 lanccal... Biztos elmegy, ki lehet szamolni. De az biztos, hogy nem fog olyan fainul mukodni, gyorsabban fog kopni,tutira hozzaer a nagyobbik fogaskerekhez is a lanc a racsnin.

Félreértetted, az eszmecsere onnan indult, hogy
"Eredeti szerzõ: Rémhörcsög Üzenet megjelenítése
Majd ha rájössz hogy 90ezer a láncbontó a 11es campa lánchoz, inkább akarod a horgászorsó-gyártó cuccait látni a bringádon..."

és az eszme csere, hogy én 10-es campát (Velo) vennék, de Donciccio javasolta, hogy nézzek szát a Matúzmesternél....
"...és mondá az úr: Aki horgászorsót gyárt, ne próbálkozzon mással..." :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
11-es rendszert 10 lanccal... Biztos elmegy, ki lehet szamolni. De az biztos, hogy nem fog olyan fainul mukodni, gyorsabban fog kopni,tutira hozzaer a nagyobbik fogaskerekhez is a lanc a racsnin.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Hát a matuzmaster.hu az nem igazán a jóléti intézmények csúcsa... Bár cuccai vannak rendesen!
pl:
Lépjünk tovább, ahol a Mirage és a Xenon alkatrészcsaládokat találjuk! Kiváló, de mégis megfizethetõ bringa építhetõ belõlük, 9 fokozatúak, strapabíróak. Ár: Mirage 100.000, Xenon 70.000 - ez a komplett szettre értendõ!
Fulcrum Racing 7 kerékszett: ultrakönnyû alutengelyes és alurotoros agyszettre épült, hátul 2:1 arányú csoportos küllõzésû új kerékszett. "Félaero" abroncsprofil, 20/24 db küllõ. Érdekes, élénk színes megjelenés, strapabíróság, jó tömeg és kedvezõ ár jellemzi. Természetesen vadiûj. Ár: 34.500.-/pár

Tehát a kinézett Da Vinci bringa árának 2/3-át otthagynám náluk és nem lenne vázam, nyergem, kormányom....

én szoktam náluk alkudni,meg ilyesmi. soxor kapok engedményt is.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
akkor ez alapján Te is tudsz otthon reszelni magadnak kb 20Ft-ért..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

A lényeg az lenne, hogy minél többet könnyítsek. Ha járulékos bigyó kell hozzá, azzal elvész a nyereség. Amúgy montihoz kellene 2tányéros felálláshoz. A Sram XX meg nem igen játszik az ára miatt...

Gyárt a Carbon Ti egy olyan bigyulát ami neked kellhet, 4g a cucc, plusz egy bilincses országúti elsõváltó és máris nyertél 30got az elsõváltón, de 25 euro az a kis mütyür.

http://www.carbon-ti...rodotti&MCat=XA
Gyárt még egy kis tuningcég is hasonló titánlapot, de az még drágább, viszont könnyebb mint a Carbon Ti ha nagyon a grammra akarsz rámenni.

Találtam képet a Carbon Ti x pullról:

http://www.youimages...139DSC01633.JPG

Ndee

Ndee

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

sztem 1 próbát megérne használt chorus v record árakról érdeklõdni. nekem mind2 agy,hajtómû,középrész,fékek, használt record. semmi bajuk nincsen,és már jó pár éve megvannak. kormánycsapágyat újat vettem (chorus). a fékváltókarok,h.váltó veloce. még 1nlõre,de,ha lesz rá keret veszek record-ot. persze használtan,mert úgy már beleférhet. az e.váltóm még mindig 1 RX100-as. mondjuk ez még bírja,de ezt kéne legelsõnek cserélnem. nézd meg a matuzmaster.hu-t. ott találsz elérhetõséget,meg mindent. náluk van sok használt,felújított campa cucc. persze lehetnek karcok,de cserébe kapsz örökélet + 1 nap tartósságot.

Hát a matuzmaster.hu az nem igazán a jóléti intézmények csúcsa... Bár cuccai vannak rendesen!
pl:
Lépjünk tovább, ahol a Mirage és a Xenon alkatrészcsaládokat találjuk! Kiváló, de mégis megfizethetõ bringa építhetõ belõlük, 9 fokozatúak, strapabíróak. Ár: Mirage 100.000, Xenon 70.000 - ez a komplett szettre értendõ!
Fulcrum Racing 7 kerékszett: ultrakönnyû alutengelyes és alurotoros agyszettre épült, hátul 2:1 arányú csoportos küllõzésû új kerékszett. "Félaero" abroncsprofil, 20/24 db küllõ. Érdekes, élénk színes megjelenés, strapabíróság, jó tömeg és kedvezõ ár jellemzi. Természetesen vadiûj. Ár: 34.500.-/pár

Tehát a kinézett Da Vinci bringa árának 2/3-át otthagynám náluk és nem lenne vázam, nyergem, kormányom....

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás
sztem 1 próbát megérne használt chorus v record árakról érdeklõdni. nekem mind2 agy,hajtómû,középrész,fékek, használt record. semmi bajuk nincsen,és már jó pár éve megvannak. kormánycsapágyat újat vettem (chorus). a fékváltókarok,h.váltó veloce. még 1nlõre,de,ha lesz rá keret veszek record-ot. persze használtan,mert úgy már beleférhet. az e.váltóm még mindig 1 RX100-as. mondjuk ez még bírja,de ezt kéne legelsõnek cserélnem. nézd meg a matuzmaster.hu-t. ott találsz elérhetõséget,meg mindent. náluk van sok használt,felújított campa cucc. persze lehetnek karcok,de cserébe kapsz örökélet + 1 nap tartósságot.

Ndee

Ndee

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Hát Campa Recordra nekem se fussa :D
Viszont a horgászorsóst még kb 10-15 éve utáltam meg, akkor az elérhetõ áru cuccaikban mind mûanyag perselyek voltak, amik a sártól/portól tényleg 1-2 év alatt kikoptak és csak kukázni lehetett.
A régi--az mostani, de már 3 éve pihenõ--kerómon Miche és Suntour cuccok vannak, amik 15 évet kibírtak! Shimano azon sincs egy picula sem.
Biztos sokat tanult a Shimano, de én akkor is kõfejû maradok! Persze fényképezõbõl japánom van, de az optikája annak is Leica :D :D :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
A lényeg az lenne, hogy minél többet könnyítsek. Ha járulékos bigyó kell hozzá, azzal elvész a nyereség. Amúgy montihoz kellene 2tányéros felálláshoz. A Sram XX meg nem igen játszik az ára miatt...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Létezik felülhúzós országúti elsõváltó?

Nem létezik, de kapható olyan bigyula, amivel felülhúzóssá lehet alakítani. Egy bilincses görgõs vacak, amit az elsõváltó alá a vázcsõre kell szerelni, az felülhúzóssá alakítja. CX gépeken gyakran látni ezt a megoldást.

A mostani 11es Campa rendszer elmegy a 10essel is. Egyik barátom készül egy mixet összedobni, 11es Record fékváltókar, de 10es hátsóváltó, lánc és 11es sor. Azt mondta, elviszi a 10es hátsóváltó a 11es sort is, hosszú távú tapasztalata még nyilván nincs vele, ha lesz, majd írok róla ha újra szóbakerül a jövõben.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

11es?

nem. nekem csak 9es campa cuccaim vannak. a sporinak a kérdezett bringákon 10-es cuccok vannak. ahhoz lehet több féle láncot is kapni. sztem idehaza nem sok 11-es rendszer fut. aki meg olyat tud venni,annak nem fog gondot okozni a szerszám sem. szóval emiatt simán lehet campát venni. sõt sztem az alsóbb kategóriákban még tartósabbak is,mint a horgászos márka. régebben használtam shimano-t. 9es 105-öst,és a hátsóváltót 1 szezon alatt lehetett kukázni. 1xûen annyira kikoptak a csapok,meg egyebek,hogy már baromira lógott. nem lehetett a váltót beállítani.