Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
sziasztok!segítségre lenne szükségem a hozzáértõktõl.
1.ezeke a fogsorok: http://ebike.hu/term... fogaskeréksor/ és
http://ebike.hu/term...race csm637 7s/ attól hogy ilyen olcsóak, még lehetnek jók, na nem verseny célra, csak egy régi mali ironmanba, úgy hogy ha 5000 et beleteszek a nyáron, akkor duplaannyi szabadidõm lesz, mint amire számítok :( szval, attól hogy olcsók még kibírhatnak egy-két "szezont" ?
2.sh exage 500ex 7s. hátsóváltóm van, az elviszi a 11-28 as fogkiosztást?
3.http://ebike.hu/term...ritchey streem/ ezzel a nyereggel szemezgetek, mert fehéret szeretnék, de az hogy ez MTB, az számít valamit az országúti felhasználásban, persze hátrányra gondolok., na meg hogy fekete gyatya nagyon mocskolja?kösz, ha valaki megválaszolja ezeket!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem újdonság, már évekkel ezelõtt használta Bobby Julich. O.Symmetric-nek hívják

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Azért ez a külsõtányér elég extrém!
a fotó nem torzít ez tényleg ILYEN!

a Q-Ring meg a Biopace elmehet zuhanyozni!

http://www.cyclingne...e-france/109409

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Na, én most már teljesen elvesztettem a fonalat. Mindenesetre:
http://en.wikipedia.org/wiki/Neoprene

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Igen Assos volt, de csak egy térdmelegítõt próbáltam ki, 70-80ezreket nem tudok adni egy ruháért. De ugyanúgy átfagytak a térdeim. Azt találtam ki a jövõ szezonra, hogy beszerzek egy szabadgörgõt is és a sima görgõvel fogom váltogatni.

Én is olvastam a neoprémed :) google-ban mindkettõre kidob egy csomó találatot, úgy látszik sokan a prémet hiszik helyesnek. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Bloke: Kiskubai hozzászólására írtam.

Bloke is. Tisztázzuk. Én neoprém-et írtam, de neoprén-nek kell, Bloke javított ki. Én azthittem hogy neoprém, de mivel az m és az n betû közel van, ezért hálistennek arra rá tudtam fogni, és nem kell égnem mint a rongy. Ja hogy most elszóltam magam? :D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Bloke: Kiskubai hozzászólására írtam.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

:D Ha a neoprénre gondolsz hogy el lett írva, akkor tiéd a POD jól van az leírva :)

???

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
nekem vlhogy jobb,ha télen is kint tekerek. volt néhány tél,amikor nem volt téli bringám,és ilyenkor csak görgõzni tudtam. ekkor könnyebben fáztam +,az egészségem sem bírta úgy a kiképzést,és az év többi részében sem voltam kibékülve a szélsõséges idõjárással. múlt évben építkezésen kellett melóznom 4 hónapot (aug. elejétõl nov. 30-ig,eközben nem tudtam tekerni),és utána eléggé fájt a térdem. dec.-tõl már tudtam bringázni,és kb 1 hónap alatt megszûnt a fájdalom. nem mentem azért vlmi sokat eddig,kb 2000 km-t,de azért ez is sokat segített. szóval elég nehéz kitalálni,hogy kinek mi használ.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
:D Ha a neoprénre gondolsz hogy el lett írva, akkor tiéd a POD jól van az leírva :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

De a neoprén még jobb. :D A viccet félretéve, ez tényleg nagyon fontos, én most tanultam meg. Bringázás közben nem érzed, hogy gond lenne, de most, hogy télen is bringáztam, néha alig tudok ráállni a lábamra (pedig volt extra réteg a térdemen, csak nem a célnak megfelõ)

Közel van az M és az N :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Bloke tavaly márciusban küzdöttem ugyanezzel a problémával, pedig tesztgyõztes téli kiegészítõket szereztem be. Ezt a telet inkább a szobában erölködtem végig a görgõn.

Pedig extrém hidegben nem is voltam kint. Mi a tesztgyõztes cucc, csak nem Assos? Nekem ez a márka tûnik a kerékpáros ruházat atyaúristenének (az ára alapján fõleg)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Bloke tavaly márciusban küzdöttem ugyanezzel a problémával, pedig tesztgyõztes téli kiegészítõket szereztem be. Ezt a telet inkább a szobában erölködtem végig a görgõn.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Egyertelmuen az uszasra szavaznek. Ott nincs bukasi lehetoseg, a technikai eszkoz a viz, az pedig tutira felveszi a te mereted. :)
A biciklinel sajnos meg "szakertoi" tanacsok utan is gyakoril lehet a hatfajas, de nyak es terdpanaszok is.
Az ember nem szimetrikus, igy elvileg tokeletes beallitas mellett is lehet, hogy az egyik oldalon nem jok a beallitasok.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a sok szamitogepes ulomunkatol bizony neha faj a vallam, de egy-egy hosszabb bringazas mindig meggyogyitja.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ha számodra megfelelõ geometriájú vázat veszel jó méretû kiegészítõkkel (stucni, kormány) akkor nem kéne hogy gond legyen vele. A térdedet úgy kímélheted, hogy nem nagy áttétellel nyomod hanem inkább pörgetsz, és a hideg ellen nagyon (!) kell óvni, neoprém térdmelegítõ...stb

De a neoprén még jobb. :D A viccet félretéve, ez tényleg nagyon fontos, én most tanultam meg. Bringázás közben nem érzed, hogy gond lenne, de most, hogy télen is bringáztam, néha alig tudok ráállni a lábamra (pedig volt extra réteg a térdemen, csak nem a célnak megfelõ)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
AkPi: én a helyedben az úszást helyezném elõtérbe, ha bringáznék, biztos nem országútit vennék, hanem egy montit és arra tennék fel aszfaltra való slick gumikat olyan 1.4eseket.
Érveim:
az országúti vázgeometriát nagyon el kell találni hogy ne fájjon sehol
egy montivázon alacsonyabban ülsz jobb üléspozíciót is fel lehet venni, a nyerget szélesebb tartományban lehet állítani
országútin mélyre kell hajolni, mélyebbre mint montin
montivázat olcsón lehet jót találni amire már lehet építkezni
ha csak egészségmegõrzés a cél akkor úgysem fogsz sehova sietni, ergo a slick gumis monti jó választás mert azért gyorsabb mint a terepgumis.
montivázba lehet telót is tenni plusz kényelmi faktor
esetleg teleszkópos nyeregcsövet is

röviden ennyi.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire veszi igénybe az születetteket ez a sport.
Nagyon sok sportágat próbáltam már de sajnos a legtöbbet abba kellet hagynom azért mert rosszak az ízületeim.
Most szeretnék belekezdeni az országúti kerékpározásba(orvosnál amikor voltam ö is ezt ajánlotta meg az úszást).
Fõképpen a térdem és a hátam szokott fájni..Gondolom itt a hátal van a nagyobb gond ebben a sportban mert elégé igénybe veszi.
Szerintetek érdemes belekezdeni így?

ahogy kiskubai írta. jól belõtt bringa,stb,és nincs gond. itt van némi segítség a vázméret,és egyebek kiválasztásához: http://forum.bikemag...read.php?t=3753

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire veszi igénybe az születetteket ez a sport.
Nagyon sok sportágat próbáltam már de sajnos a legtöbbet abba kellet hagynom azért mert rosszak az ízületeim.
Most szeretnék belekezdeni az országúti kerékpározásba(orvosnál amikor voltam ö is ezt ajánlotta meg az úszást).
Fõképpen a térdem és a hátam szokott fájni..Gondolom itt a hátal van a nagyobb gond ebben a sportban mert elégé igénybe veszi.

Ha számodra megfelelõ geometriájú vázat veszel jó méretû kiegészítõkkel (stucni, kormány) akkor nem kéne hogy gond legyen vele. A térdedet úgy kímélheted, hogy nem nagy áttétellel nyomod hanem inkább pörgetsz, és a hideg ellen nagyon (!) kell óvni, neoprém térdmelegítõ...stb

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Sziasztok!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Nem létezik, de kapható olyan bigyula, amivel felülhúzóssá lehet alakítani. Egy bilincses görgõs vacak, amit az elsõváltó alá a vázcsõre kell szerelni, az felülhúzóssá alakítja. CX gépeken gyakran látni ezt a megoldást.

A mostani 11es Campa rendszer elmegy a 10essel is. Egyik barátom készül egy mixet összedobni, 11es Record fékváltókar, de 10es hátsóváltó, lánc és 11es sor. Azt mondta, elviszi a 10es hátsóváltó a 11es sort is, hosszú távú tapasztalata még nyilván nincs vele, ha lesz, majd írok róla ha újra szóbakerül a jövõben.

Félreértetted, az eszmecsere onnan indult, hogy
"Eredeti szerzõ: Rémhörcsög Üzenet megjelenítése
Majd ha rájössz hogy 90ezer a láncbontó a 11es campa lánchoz, inkább akarod a horgászorsó-gyártó cuccait látni a bringádon..."

és az eszme csere, hogy én 10-es campát (Velo) vennék, de Donciccio javasolta, hogy nézzek szát a Matúzmesternél....

Nem értette félre, szerintem erre reagált.