Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Ráadásul rá van photoshoppolva a háttérre.
Itt pl.: http://pics.poisonnu...ltimateCF04.jpg az árnyékok mire vetülnek úgy mégis a fékkar és a nyereg körül?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Kösz a linket. Nagyvonalakban erról beszél, hogy trekkinggel sokat tekert a környékükön Thüringiában, ezen felbuzdulva vett egy bringát. Egyenlõre nem akar rá patentpedált, meg általában ecseteli az országúti szettek szokatlan dolgait (váltás fékkar ilyesmik..) de mivel hogy a Shimano legjobb szettjét választotta, úgy gondolja biztos ez a jó.. :) A koskormány is fura elsõre. :)

Sajnos ez a magyar valóság. Ha megengedtek egy kis nosztalgiát: én is hosszas könyörgés után kaptam meg életem elsõ országútiját egy MAli Oria tt09est full 300Exage szettel. De örültem neki, azt gondoltam, enyém a világ legjobb bringája, azelõtt nem volt csak egy régi MTB-m amit elloptak (utólag szerencsére) aztán összetörtem az elsõkerekét, nagy véráldozatok árán sikerült egy 600as elsõagyat összespórolnom bele 6400forintért, újabb 3-4év megfeszített spórolás eredménye lett a teljes 600as szett (fékváltókar nélkül) akkoriban nagyon klassz bringa volt. Aztán összetörtem a vázat meg a fél biciklit, onnantól fércmegoldásaim voltak egy Merida vázon a régi õsöreg 8as 600as szett 9es alkatrészekkel kombinálva, béna kerekeken. Majdnem 15év bringázás után lett meg az elsõ valóban komoly modern vázra épült bringám a Red szettel, amit most is nyúzok és fogok is még jópár évig.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
csúnya ez a bringa. az alsócsõ vastagodik mint egy szilveszteri papírtrombita a homlokcsõ felé
és ez a belsõláncvilla narancs festés?? beteg

a figura meg belevett egy 3XL mezbe. érdekesen lóg a hasán
az összhatás olyan mint egy Floyd Landis suttyó kiadásban

a nyergen meg csúszdázni lehetne

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ez besz@rás emberek...

Egyébként nem a srácot kell szidni nem vele van a baj, olyan bringával tekerjen amire pénze van és ami tettszik neki, olyan pedállal amivel szeret.

A probléma kishazánkkal kezdõdik, hogy ez a kerékpár sajnos legtöbbünknek megfizethetetlen és utópia marad.
Neki viszont elég ha 2 egymást követõ hónapban kicsit többet rak félre.

Ez a nagy helyzet.

Teljesen igazad van és igazából én is ezért tettem be. Nem beszélek németül, valamit magyaráz a pedállal kapcsolatban, tehát tisztában van vele, hogy furcsa, csak ez tényleg az a kategória, hogy gondol egyet, aztán vesz egy bringát, aztán ez megtetszett, hát megvette.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Ez besz@rás emberek...

Egyébként nem a srácot kell szidni nem vele van a baj, olyan bringával tekerjen amire pénze van és ami tettszik neki, olyan pedállal amivel szeret.

A probléma kishazánkkal kezdõdik, hogy ez a kerékpár sajnos legtöbbünknek megfizethetetlen és utópia marad.
Neki viszont elég ha 2 egymást követõ hónapban kicsit többet rak félre.

Ez a nagy helyzet.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

nem tudom nagyban megnézni :( bloke adsz linkeket?

mein neuer Renner: Canyon Ulti... - Poison Nukes Forum

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Lehet hogy már nem aktuális, de korábban volt szó a kevert szettekrõl. Most olvasgattam róluk, igaz hogy cyclocross, de hátha segít valakinek.
My Homebrew Cyclocross Bike | thelocust dot org
Shimano and Campagnolo Compatibility - STI levers, Ergopower levers, derailleurs and cassettes : Cyclocross Magazine - CX News, Races, Photos, Videos

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts
talán jobb is. ha meglátnád lehet,hogy sírva fakadnál.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
nem tudom nagyban megnézni :( bloke adsz linkeket?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts
ez így faxa a reggeli kávé helyett. az ilyenek basszák fel az idegeimet. talán a pedál,cipõ,zokni kombináció a legdurvább.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Így néz ki egy német hobbi kerékpáros bringája.

Feltöltött kép

És ilyen a német hobbi kerékpáros.

Feltöltött kép

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Hát ez már nekem is eszembe jutott.Gondolkodtam is rajta és az lett a végsõ elhatározásom hogy hagyom az egészet úgy ahogy van.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Miert kell neked egy 20 eves agyra modern racsnit aplikalni? Mi ebben a jo?

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Csak az a gond hogy azután tudom megtudni hogy megfelel-e miután megvettem.Mert ha elküldi az illetõ akkor a csomagküldõ szolgálat emberének átvételkor ki kell fizetnem és csak azután bírom szétszedni hogy megnézzem milyen belülrõl. :(

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

A 7370 sorozatot 1987-ben adták ki és 7 sebességes. A régebbi sorozat volt 6 sebességes az FH-6361 de azt 1982-ben adták ki.Jó dolgokat tud ez a Sheldon csak hogy nekem így 200km-rõl fogalmam sincs hogy az az agy hogyan néz ki belülrõl. Ha már a kezemben tartanám akkor rögtön okosabbnak érezném magam.Nem tudom mitévõ legyek vagy sem. A régi tipusú szabadonfutókat nem hatszögletes kulcs fogta hanem az egész csészét ki kellett csavarni és a kezedben maradtak a szabadonfutó apró kis alkatrészei.Az újabbakon pedig a szabadonfutót egy csavar fogja fel az agyra. Szétkaptam én itthon egy régebbi Shimano agyat de arra nem lehetett feltenni.Ki tudja hogy melyik rögzítést alkalmazta a Shimano a Dura-Ace-nél 1987-ben.Mert hát az sem tegnap volt.Fogalmam sincs mit tegyek!!! Nem szeretném csak azért megvenni hogy utána a kukában kössön ki.

Nagyon egyszerû a válasz: nem lesz jó, ne vedd meg.

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
A 7370 sorozatot 1987-ben adták ki és 7 sebességes. A régebbi sorozat volt 6 sebességes az FH-6361 de azt 1982-ben adták ki.Jó dolgokat tud ez a Sheldon csak hogy nekem így 200km-rõl fogalmam sincs hogy az az agy hogyan néz ki belülrõl. Ha már a kezemben tartanám akkor rögtön okosabbnak érezném magam.Nem tudom mitévõ legyek vagy sem. A régi tipusú szabadonfutókat nem hatszögletes kulcs fogta hanem az egész csészét ki kellett csavarni és a kezedben maradtak a szabadonfutó apró kis alkatrészei.Az újabbakon pedig a szabadonfutót egy csavar fogja fel az agyra. Szétkaptam én itthon egy régebbi Shimano agyat de arra nem lehetett feltenni.Ki tudja hogy melyik rögzítést alkalmazta a Shimano a Dura-Ace-nél 1987-ben.Mert hát az sem tegnap volt.Fogalmam sincs mit tegyek!!! Nem szeretném csak azért megvenni hogy utána a kukában kössön ki.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
80-as evek eleje... Lehet ez meg 6 fokozatu volt, nem tudom.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Szerintem meg a válaszomban van egy link, amire rá kell kattintani.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Sheldon "mindenre van válaszom" Brown:
Shimano Cassettes & Freehubs, by Sheldon Brown

Alternatively, you can fit Hyperglide sprockets onto a Uniglide body by grinding or filing off the one wide spline. This is not particularly difficult. You'll still need a threaded Uniglide sprocket for the top-gear position. Supplies of these are getting scanty.

Csak nem ez volt a kérdés szerintem. Hanem hogy maga a kazettatest lecserélhetõ-e az agyon az újabb fajtára.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Találtam apró pénzért egy Dura-Ace hátsó agyat.Régi mint a biblia FH-7370 a jelzése.Ezen még olyan a szabadonfutó hogy kívül van rajta a menet és az utolsó lánckerékkel szorítom fel a többit.Rá lehet e tenni arra 8-9-10 sebességes mostani újabb szabadonfutót? Az illetõ aki árulja nem valami nagy szakértõ és nem tudja.Ha nem tudom átcserélni akkor az üzlet lefújva.Feltöltött kép

Sheldon "mindenre van válaszom" Brown:
http://www.sheldonbr...html#transplant

Alternatively, you can fit Hyperglide sprockets onto a Uniglide body by grinding or filing off the one wide spline. This is not particularly difficult. You'll still need a threaded Uniglide sprocket for the top-gear position. Supplies of these are getting scanty.