Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Át is vették az új fékváltókaroknál a Sram extrémen kifelé dõlõ karállását.
Elkepeszto hiba! Esztetikat felaldozni a funkcionalitasert. :)
Tenyleg rondak a kifele dolo karok. Szerencsere a DI2-vel mar nincs ilyen gond.
Feltöltött kép

Egyebkent nekem az elozo szerias 7800 karral sem gond a valtas, foleg, hogy also fogasban a legritkabb esetben szoktam konnyebbre valtani. (Kicsit az is kifele dol egyebkent)

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

bigcamera: óvatosan mernék orságútizni egy ilyen régi géppel: a váza talán nem fog elreccsenni, de ha valamelyik alkatrész tönkremegy vagy a lánc elszakad út közben az bosszantó tud lenni. A 2×6osból arra gondolok, hogy ez még az õsöreg 126mmes sarutávolságú vázas bringa lesz, menetes racsnival. Hozzá való láncot és sort elég nehéz lesz találni. Én a helyedben inkább városi bringává pofoznám ki, ha komolyabb országútis túrára, keresztedzésre akarnád használni arra én mást vennék. A minimum egy 130as sarutávolságú váz 8as rendeszerrel inkább Shimano mint Campagnolo. Azokhoz még azért lehet találni alkatrészt bõven és nyugodtan lehet menni vele hosszabb körre is.

Köszi a segítséget! Megfogadom a tanácsod. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nekem is kényelmesebb az SH mint a Campa. Campánál az az idióta visszaváltó kar igen lehetetlen helyen van, nameg felsõfogásban is jobban töri az ember kezét, mint az SH "Bazilikakilincs" megoldása.

A trigger meg igen elszabott dolog, ha elõre forgatom, nem érem el normálisan a lefele váltó gombot, de ha meg hátraforgatom, a felfelé váltó kar akad bele mindenbe.
Rapidfire 4ever (fõleg az xtr :) )
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
bigcamera: óvatosan mernék orságútizni egy ilyen régi géppel: a váza talán nem fog elreccsenni, de ha valamelyik alkatrész tönkremegy vagy a lánc elszakad út közben az bosszantó tud lenni. A 2×6osból arra gondolok, hogy ez még az õsöreg 126mmes sarutávolságú vázas bringa lesz, menetes racsnival. Hozzá való láncot és sort elég nehéz lesz találni. Én a helyedben inkább városi bringává pofoznám ki, ha komolyabb országútis túrára, keresztedzésre akarnád használni arra én mást vennék. A minimum egy 130as sarutávolságú váz 8as rendeszerrel inkább Shimano mint Campagnolo. Azokhoz még azért lehet találni alkatrészt bõven és nyugodtan lehet menni vele hosszabb körre is.

Tamáska te valami speciális nagykezû ember lehetsz :) , mert még nemigen hallottam, hogy a Shimano kényelmesebb mint a Sram vagy a Campa. A Shimano híres volt a kiskezûekkel szembeni mostoha körülményekrõl, a nagyobbik kart befelé "pofozni" igencsak macerás. Át is vették az új fékváltókaroknál a Sram extrémen kifelé dõlõ karállását.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Sram-ban résztulaj LA
nekem még egy ok a márka ellen

na ezt nem tudtam..
viszont ennek tükrében már tudom , hogy Én miért nem fogok Sramot venni..:)

en azert nem veszek sramot mert sem az orszagiti, sem a mtb valtokarja nem kenyelmes. mar nekem. a shimano mindket valtozatban jobban kezre esik.

buta ideologiak miatt nem zarnek ki egy gyartot se, elvegre kb mindegyikrol el lehetne mondani ilyen-olyan kapcsolodo negativ dolgot.

hogy hol keszul, ki a tulajdonos, kit szponzoralnak... nem mindegy? a bicikli hasznalati targy nem partkituzo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Sziasztok!
Segítséget kérnék, esetleg tanácsot.
A tulajdonomba került egy nagyon szép állapotú Puch kerékpár, de meg nem mondom mikori lehet.
Weimann fékek, a karokba felülrõl megy a bowden, campa 2*6 -os rendszer ami nem pozícionált, silstar hajtókar és szimplán szegecselt alu felnik weimann agyakba fûzve.
Nem hiszem, hogy sokat futott a gép, mivel az eredeti fékbetétek és a felni alig kopott, a lánc és sor eredeti, ugyancsak alig kopott.
Kérdésem:
A kormány jelen esetben mennyire tartós? Valami handmade cucc lehet, de nekem rugalmasnak tûnik.
Aztán a lánc és sor kombót érdemes cserélni? Ugyancsak ez a kérdésem a szimpla de szegecselt felnikkel kapcsolatban.
Komolyabban tekergõznék a bringával, szóval nagyobb kockázatot nem vállalnék be vele.
Az ou. -s dolgokhoz kevésbé értek, kérlek segítsetek.
Köszi!
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Sram-ban résztulaj LA
nekem még egy ok a márka ellen

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
na ezt nem tudtam..
viszont ennek tükrében már tudom , hogy Én miért nem fogok Sramot venni..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

akkor a németek Sram-ot se vesznek?

a sram amerikai
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
ebayon meg a rennrad-news aprójában érdemes nézelõdni. Fel-felbukkannak viszonylag gyakran. Egy 2005ös régebbi váz:

Rennradrahmen Canyon Ultimate F10 Carbon RH58cm 2005 bei eBay.de: Fahrradteile (endet 21.03.10 19:08:44 MEZ)

Canyon F10 Ultimate Carbon Rennrad Rahmen blau bei eBay.de: Fahrradteile (endet 21.03.10 11:39:16 MEZ)

Komplett már a modern design-ú de 60as vázméret, viszont ez is bagóért van.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem tudom hol kellene hasznalt-keresgelni nemet oldalon... De erdekelne egy hasznalt CF Ultimate SLX vaz mennyiert megy?
A Canyon honlapjan van vadi uj regi keszlet CF Ultimate 900 euroert. Jo vetelnek tunik...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Kiskubai: böngészd a külföldi aprókat. 1 hónapja 400 Euroért kelt el egy csúcsmodell Grand Canyon carbon MTB váz. Az bagó érte.

Nem hinném, hogy hazai-nem hazai lenne a bibi van több elfogadott német márka (Storck, Focus) de használtan jó áron mennek a Trek, Cervelo természetesen, a Simplon is nagyon erõs márka kint. A szettek megoszlásában szerintem a németeknél hasította a tortából a legnagyob szeletet a Sram, rengeteg Red van kint. Írjátok be ebay keresõbe "Sram Red" csomó találat lesz. A Canyon annak ellenére gyengélkedik, hogy szinte minden magazin hozta már ki valamelyik modelljüket tesztgyõztesként is. Nekem is nagyon tetszik az UD carbon, semmi dísz, csicsa. A fura felemás támvillafestést meg megszoknám.. majdnem Canyon vázam lett anno (MTB) azért nem vettem, mert õskövület v fék párti vagyok, nem szerettem volna tárcsát, mert ha eldurran egy túrán, nem tudom megjavítani, de ez már nem ez a topic..

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szerintem az lehet benne, hogy hazai marka nem lehet olyan jo, mint a nagy tradicioval rendelkezo olasz/francia vazak.
Nem-nemetek szamara valoszinuleg ez nem okoz ekkora problemat.

De abban se vagyok biztos, hogy ez valodi problema-e.

Hasznalt Fuji/Cervelo vazak jobban mennek a nemeteknel?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Egy ilyen nyomott árú Canyon-t felém dobjanak már ha lehet, 50-estõl 54-es méretig oké, toleráns vagyok!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Érthetetlen, hogy miért, de Németországban meglehetõsen mostoha márkának tartják a Canyon-t. Eladhatatlanok a vázaik használtan, vagy eladható, de nyomott áron, hiába tettek meg mindent: 900g körüli a csúcs karbonvázuk, újrafazonírozott design és logo, profi csapatot is szponzorálnak, (Zabel mint a márka arca) de mégsem tudtak eddig betörni a prémium márkák közé.

Nekem nagyon szimpatikus márka. A fentebbi karbonváz is úgy tûnik, hogy mentes mindenféle díszrétegtõl. Lehet, hogy a németeknek ez túl kevés.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Érthetetlen, hogy miért, de Németországban meglehetõsen mostoha márkának tartják a Canyon-t. Eladhatatlanok a vázaik használtan, vagy eladható, de nyomott áron, hiába tettek meg mindent: 900g körüli a csúcs karbonvázuk, újrafazonírozott design és logo, profi csapatot is szponzorálnak, (Zabel mint a márka arca) de mégsem tudtak eddig betörni a prémium márkák közé.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem latok kulonosebb problemat.
Eleg hulyen all rajta ez naci, hogy ilyen hosszu rovid letere.
Zokni/cipo is meglepo.

De fogadok, hogy egy borotvalt labu bringas szamara egy borotvalatlan lab ugyanolyan "fuj!" kategoria, mint a taposopedal. :)

Egyebkent a Canyon vaz gyonyoru, nalam benne van az eselyesek kosarban.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
mi a baj a képpel?
biztos hogy nem fotosopp! ;)

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ráadásul rá van photoshoppolva a háttérre.
Itt pl.: http://pics.poisonnu...ltimateCF04.jpg az árnyékok mire vetülnek úgy mégis a fékkar és a nyereg körül?

Most komolyan, szerinted beletesz egy ilyen pedált és utána nekiáll photoshoppolni a képet?