Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Easton Cycling Carbon Road Bars

Nekem ilyen formájú a kormányom mint ez, ha akarnám se tudnám megfogni a végét, olyan rövid, de cserébe az elõtte levõ hajlított egyenes rész pont egyenes kormányfogást ad, ha nagyritkán lenyúlok hegyrõl le. Nagyon kézreáll. A felsõ részen is van egy hasonló hajlítás ott meg kifelé fordítva a kezem tudom kényelmesen megfogni. (általában úgy szoktam menni, nem is felsõ fékváltókar fogásban)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Megis mi az otlet emogott az idetlen nem bandazsolom vegig a kormanyt dolog mogott?
Az extrem gramm fighter bicokon megertem, de ez nem az.

Az hogy -tisztelet a kivételnek- nemnagyon fogjuk a kormányt ott lent, a legvégén.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Megis mi az otlet emogott az idetlen nem bandazsolom vegig a kormanyt dolog mogott?
Az extrem gramm fighter bicokon megertem, de ez nem az.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Na igen így kellene valahogy kinéznie egy tuning gépnek (azért egy stucni-nyeregcsõcserét még eszközölnék :) )

Nem kell annyira túlrugózni ezt a vázméret dolgot. Kb 2-3 havonta elõjön a probléma, aztán megy a szakértés, mindenki mond mindent, de szerintem elég kb-ra belõni a helyes vázméretet, nyugodtan lehet internetrõl is vásárolni, én a bolti "szakértõkben" nem bízok, mert érdekük, hogy eladják a készletüket (konkrétan fiatal srácként rámsóztak egyszer egy 56os merida vázat az egyik boltban, nagy is volt el kellett adnom de 2-3évig erõlködtem vele, kormánycsere stucnicsere nyeregvariálás de sehogy sem lett jó)

Jelen esetben a 176cm hez jó egy akármelyik gyártó (nem sloopingos) 520mm-545mm hosszú nyeregcsövû váza (center-top) ezt aztán be lehet lõni stucnival nyeregtoligálással kormányelõrenyúlással a megfelelõ pozícióba.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
@kipage

Talan ez a verzio, mar szivet melengetobb

Feltöltött kép

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Helló.
2010-es merida road race sorozatra azt találtam bikefun oldalán,hogy az én kicsi 176 cntis magasságomhoz az M-es váz ideálisabb lenne,viszont amiket kinéztem azokból már csak L-es nagyságúak vannak vagy S-esek.Ismerõsöm szerint,meg ahogy én számolgattam 52-54-es méretû bringa lehetne jó nekem.Bikefunon az M-es mérete 52,5 az L-esnek 55.
Az L-es vázat is gond nélkül tudnám használni egy rövidebb stucni használatával,vagy akár még "gyárilag" is jó lenne?

Ez így, a neten keresztüli tanácsadás olyan mint a távgyógyítás....
Szerintem ülj rá a boltban és nézd meg, nézzenek meg az eladók (ha értene hozzá), mert így látatlanban elég rizikós.
Ha abban a boltban nincs méret, akkor járj utána hol lehet hasonló geometriát kipróbálni, mert különben befürdesz és kidobott pénz lesz az egész és nem fogod élvezni a tekerést

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Helló.
köszönöm a válaszokat.
Akkor még egy olyan kérdésem lenne,hogy az s-es méret jó lenne vagy csakis az m-es ami szóbajöhet? az s-es ahogy én gondolom kicsi lenne már.

üdv,Péter

felejtsd el a meridát. keress vlmi más márkát. lehetõség szerint olyat keress aminek a vízszintesen mérhetõ felsõ csöve 540-545mm körüli legyen. ez kb az 53-54es méret.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

összesen 5 db méret van a meridaban? akkor azt kell mondjam, ezek idióták. 176 cm-hez sok az 57,5 felsõcsõ, 2-3 cm-el rövidebb kellene

én is ezt mondom. nagyon gáz a merida országuti felhozatala. néha olyan érzésem van a fejlesztéseikkel kapcsolatban,mintha újra fel akarnák találni a versenybringákat.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Helló.
köszönöm a válaszokat.
Akkor még egy olyan kérdésem lenne,hogy az s-es méret jó lenne vagy csakis az m-es ami szóbajöhet? az s-es ahogy én gondolom kicsi lenne már.

üdv,Péter

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

ezek a bringák tényleg gusztustalanok, engem taszítanak a ló méretû márkajelzések

fehér bandázs nem hiba, mert ha nem a váz színéhez, akkor passzolhat a vázon lévõ matricázás/feliratozás színéhez is (ez a 2-es opció)

nekem is kék a váz, fehér betûkkel és fehér bandázst kapott :-)

:-)

Nekem ilyen királykék festése van a bringámnak, de egyszerûen a citromsárga bandázs annyira jól megy hozzá, pedig a betûk fehérek. Mondjuk nem olyan nagyok.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
összesen 5 db méret van a meridaban? akkor azt kell mondjam, ezek idióták. 176 cm-hez sok az 57,5 felsõcsõ, 2-3 cm-el rövidebb kellene

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Én cmre akkora vagyok mint te és 53as a vázam. Nagy lesz az L es. Lehet hogy be tudod úgy állítani, hogy épp jó legyen, de nem lesz az az igazi érzés hogy igen ez a váz az én méretem. :) rövid lesz a stucni, nem tudod jól kihúzni a nyeregcsövet. stb. az meg nagyon kellemetlen hosszú távon, amikor nyújtózni kell a fékváltókaros felsõ fogásért.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Hello!
Szereztem egy Tiagra fékváltó-t (4400), viszont kicsit kiakarom takarítani. A gumit hogyan tudom leszedni róla?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
szerintem nagy lenne neked. én 191 centihez használok xl-est

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ha jo szamokat latok, akkor az L-es az 575mm virtualis felsocso. (Aktualis geometria nincs a merida.com-on erdekes)
176cm-hez ez nagyon hosszu, 80-as stucnival talan. De a kormany is tul magasan lenne szerintem.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Helló.
2010-es merida road race sorozatra azt találtam bikefun oldalán,hogy az én kicsi 176 cntis magasságomhoz az M-es váz ideálisabb lenne,viszont amiket kinéztem azokból már csak L-es nagyságúak vannak vagy S-esek.Ismerõsöm szerint,meg ahogy én számolgattam 52-54-es méretû bringa lehetne jó nekem.Bikefunon az M-es mérete 52,5 az L-esnek 55.
Az L-es vázat is gond nélkül tudnám használni egy rövidebb stucni használatával,vagy akár még "gyárilag" is jó lenne?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ezek a bringák tényleg gusztustalanok, engem taszítanak a ló méretû márkajelzések

fehér bandázs nem hiba, mert ha nem a váz színéhez, akkor passzolhat a vázon lévõ matricázás/feliratozás színéhez is (ez a 2-es opció)

nekem is kék a váz, fehér betûkkel és fehér bandázst kapott :-)

:-)

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Amúgy a helyes válasz. :D Csak már hozzá szoktam az 'Am'-hoz mint rövidítés. :D

Egyébként, akkor a kerekek után cserélem a villát, egyébként 52-es a vázam.

Ha szeretnél alu vs karbon próbát, egyszer fussunk össze. Van a családi istállóban nagyjából ugyanaz aluval és karbonnal. Küldünk egy Thököly oda-visszát, aztán eldöntöd :) Ja, a vázméret nálunk is 52-es.
- egy bolygó, két kerék -

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nézd meg milyen idétlenül van feltekerve, túl sûrû is és a mai trendnek megfelelõen a végeit nem tekerte be (ha lenne ott valami márkajelzés még meg is érteném de így?) Azonkívül semmi más fehér nincs a gépen (najó a küllõket leszámítva) , jobban menne egy ilyen tök fekete géphez a fekete bandázs. Vagy akár a Storck kék színû.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

-vakít a fehér bandázs

az hol negatívum?
jobb mint az enyémen a jobb napokat is megélt olajos, koszos, városi poros, véres de eredetileg fehér bandázs.
egyébként meg 1-2 használat után nem fog vakítani.