Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hm. Azt hittem annál azért vastagabb. Régen láttam már SPD-lyukat monticipõben.

Régi Time-okhoz nem kapsz stoplit, SPD-SLbõl nemigazán tudsz melléfogni, mûködnek rendesen. Lookból is van ismerõs aki a 15éves pedált használja teljes megelégedéssel (...és mellesleg kompatibilis volt az a modell az SPD-SL stoplival.) Országútis egyesületeknél érdemes körbekérdezni, szokott lenni pár pedál (megkérdezzem neked KSI-ben? LOOK-ok szoktak lenni). Van nekem is egy pár LOOK-om teljesen jó állapotban, de 500ft-ért vettem (ládából túrtam.) és nem vagyok benne biztos hogy hosszútávon is mûködõképes, kellemetlenséget meg nem szeretnék abból hogyha 1-2 hónap után megadja magát, szóval....

más: a középcsapágy csészét esetleg fel tudod juttatni valamikor pestre? Vagy adj egy számlaszámot priviben és felrakom rá egy 500ast, kb 200-300ft a posta sima borítékban, ha úgy neked jó.

Lemértem, az egyik cipõm 3,5mm, a másik 5mm a stoplinál (nem egészen 1mm, pedig olyan vékonynak tûnt :) ).

Köszi, de az apróban és a vaterán is szoktak lenni aprópénzért pedálok, majd nézek onnan egyet.

Jövõhét közepén lehet megyek Pestre. Hétfõig kiderül. Ha nem megyek akkor küldöm postán.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Köszi.

Szerintem kb ugyanaz lehet, mert a monti cipõ talpa max 1mm.
Igazából azért kérdezem, mert most tudnék olcsón venni egy országúti cipõt. Aztán nem akarom sokkal feljebb húzni a nyerget, de az 2-3mm még belefér. Pedálból valami olcsó használtat szeretnék. Van olyan amit érdemes kerülni?

Hm. Azt hittem annál azért vastagabb. Régen láttam már SPD-lyukat monticipõben.

Régi Time-okhoz nem kapsz stoplit, SPD-SLbõl nemigazán tudsz melléfogni, mûködnek rendesen. Lookból is van ismerõs aki a 15éves pedált használja teljes megelégedéssel (...és mellesleg kompatibilis volt az a modell az SPD-SL stoplival.) Országútis egyesületeknél érdemes körbekérdezni, szokott lenni pár pedál (megkérdezzem neked KSI-ben? LOOK-ok szoktak lenni). Van nekem is egy pár LOOK-om teljesen jó állapotban, de 500ft-ért vettem (ládából túrtam.) és nem vagyok benne biztos hogy hosszútávon is mûködõképes, kellemetlenséget meg nem szeretnék abból hogyha 1-2 hónap után megadja magát, szóval....

más: a középcsapágy csészét esetleg fel tudod juttatni valamikor pestre? Vagy adj egy számlaszámot priviben és felrakom rá egy 500ast, kb 200-300ft a posta sima borítékban, ha úgy neked jó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ugyanazzal az orszaguti cipovel erted, gondolom?

Ha igen, az SPD-SL es SPD kozott nincs kulonbseg, ugy tudom.

Speedplay oldalan pedig az SPD-SL es Keo adatok is lekerhetok:
SPD-SL: 13.7mm
KEO: 17.1mm

(Azt hogy mi a szam mindegy is, a kulonbseg a lenyeg)

Ez meg a Tour magazinban jelent meg:
Shimano Dura Ace SPD-SL
Sole to axle distance (=StAD) = 14mm

Look Keo Carbon CRMO
StAD = 16mm

Szoval passsz melyik jo.

Köszi.

Ez szerintem abszolút cipõfüggõ, de szerintem az outi cipõkben kevesebb anyag van mert sokkal nagyobb felületen adod át az erõt, távolabb vannak a stoplirögzítõ csavarok...stb. Azonos merevséghez elég kevesebb anyag. Én beállítanám a megszokott értékre, és onnan finomhangolnék tovább.

Egyébként azthiszem a Time pedáloknál a legkisebb a tengelytõl való távolság, õk direkt erre mentek rá.

Szerintem kb ugyanaz lehet, mert a monti cipõ talpa max 1mm.
Igazából azért kérdezem, mert most tudnék olcsón venni egy országúti cipõt. Aztán nem akarom sokkal feljebb húzni a nyerget, de az 2-3mm még belefér. Pedálból valami olcsó használtat szeretnék. Van olyan amit érdemes kerülni?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Mondjuk.
Egyébként van különbség az mtb és outi cipõ talpvastagsága között?

Ez szerintem abszolút cipõfüggõ, de szerintem az outi cipõkben kevesebb anyag van mert sokkal nagyobb felületen adod át az erõt, távolabb vannak a stoplirögzítõ csavarok...stb. Azonos merevséghez elég kevesebb anyag. Én beállítanám a megszokott értékre, és onnan finomhangolnék tovább.

Egyébként azthiszem a Time pedáloknál a legkisebb a tengelytõl való távolság, õk direkt erre mentek rá.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mondjuk.
Egyébként van különbség az mtb és outi cipõ talpvastagsága között?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ha igen, az SPD-SL es SPD kozott nincs kulonbseg, ugy tudom.

Speedplay oldalan pedig az SPD-SL es Keo adatok is lekerhetok:
SPD-SL: 13.7mm
KEO: 17.1mm

(Azt hogy mi a szam mindegy is, a kulonbseg a lenyeg)

Ez meg a Tour magazinban jelent meg:
Shimano Dura Ace SPD-SL
Sole to axle distance (=StAD) = 14mm

Look Keo Carbon CRMO
StAD = 16mm

Szoval passsz melyik jo.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tengelytõl való távolságra (magasságra) gondolsz? Vagy azért érdekel a magasság hogy kanyarban mennyire ér le?

A tengelytõl való távolság érdekel, hogy mennyivel kell feljebb húzni a nyerget.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Egy look pedál (stoplival együtt) kb mennyivel magasabb, mint egy spd pedál?

Tengelytõl való távolságra (magasságra) gondolsz? Vagy azért érdekel a magasság hogy kanyarban mennyire ér le?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egy look pedál (stoplival együtt) kb mennyivel magasabb, mint egy spd pedál?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Uhha, tényleg.. Mellé nyúltam. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A wellgo-n kívül használ valamelyik gyártó ilyen stoplit?Feltöltött kép

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
Dormi rosszul idéztél.

arpi:
bandázs | Herce-Hurca

van Cinelli, meg kétféle Ambrossio

bahh, lassú voltam.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Csepel boltba amikor vettem a citromsárgámat, láttam. Parafásat.. Asszem a Rákóczi téri 4-6 megállónál kell elsétálni?! Javítsatok ki ha rosszul mondom. De ne vedd készpénznek, lehet, hogy pont nem lesz, de ott is, meg egyébként a bajnokban is baromi nagy választék szokott lenni bandázsból.

Tényleg,bajnok oldalán is van.Köszi :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Hello!
Tudna valaki ajánlani Fehér, 32 lyukas felnit? olyan 6e lenne a határ kb./felni.
Rodi Airline 4-es, és stylus sincs sehol februárig..

Lehet, hézagolása más.

Van esetleg ötlet,hol találok normális narancs színû bandázst?

Csepel boltba amikor vettem a citromsárgámat, láttam. Parafásat.. Asszem a Rákóczi téri 4-6 megállónál kell elsétálni?! Javítsatok ki ha rosszul mondom. De ne vedd készpénznek, lehet, hogy pont nem lesz, de ott is, meg egyébként a bajnokban is baromi nagy választék szokott lenni bandázsból.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Van esetleg ötlet,hol találok normális narancs színû bandázst?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
csepel matricás fehér? bár nem tuti, hogy 32esben is van.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Hello!
Tudna valaki ajánlani Fehér, 32 lyukas felnit? olyan 6e lenne a határ kb./felni.
Rodi Airline 4-es, és stylus sincs sehol februárig..

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Lehet bármilyen kompatiiltási probléma Shimano sor-lánc,Campa hátsóváltóból adódóan?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Persze szep ez a gyozelem a vegen, de egyreszt tenyleg nincs szo arrol, hogy meg most is eltort a kerek.

2008-ban pedig Hincapie (igaz nem Zipp, hanem HED) es Backstedt szopott karbonkerek miatt. Ki tudja Hincapie talan abban az evben gyozhetett volna?
Cozy Beehive: Hincapie and Backstedt Break Wheels

Backstedt mindkettot eltorte.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Elmeséli, hogy a Saxo bank több más csapattal együtt nem hitt abban hogy karbon kerekek kibírják a paris-roubaix-t, ezért maradtak a bevált dolgoknál. A garminnal meg cerveloval teszteltek, és õk voltak azok akik versenyre is feltették a karbon 303as felniket. :)

Aztán a végén meg Cancellara mesél róla... :) Fura. :)

Zipp 303 fejlesztesrol 16perces video. Sok egyebkent erdekes duma mellett 3:20-tol ajanlom mindenki figyelmebe. :))
Zipp - Speed Weaponry | Wheels | 303 Tubular

Amugy azt valahogy nem hangsulyozzak, hogy Cancellara vegulis azert is cserelt biciklit, mert elrepedt/tort a hatso felni.