Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2010. december 16. - 11:27
Írta 2010. december 16. - 10:43
Én is teljesen jól elkaristoltam a 10ezres merida cipõvel amíg bele nem léptem egy SIDI-be fél órára...
a cipõ szerintem is sidi
Írta 2010. december 16. - 09:52
Ha jól emlékszem a KEO 2-ben más a csapágyazás is egy kicsit, mert az új modellben erre jobban ráfókuszáltak.
SIDI cipõt vegyél, inkább legyen kicsit drágább, de a tekerésed tönkre teheti egy nem kényelmes, merev stb... cipõ.
Ezen nem szabad spórolni:)
Én is teljesen jól elkaristoltam a 10ezres merida cipõvel amíg bele nem léptem egy SIDI-be fél órára...
Írta 2010. december 16. - 09:42
SIDI cipõt vegyél, inkább legyen kicsit drágább, de a tekerésed tönkre teheti egy nem kényelmes, merev stb... cipõ.
Ezen nem szabad spórolni:)
Írta 2010. december 16. - 08:27
A Highroad jövõ évi csapatbringája. Az a Di2 akksi szerintem nagyon aggasztó helyen van, bukásnál az lesz az elsõ, ami lejön.
szerintem emiatt neked nem kell aggasztanod magadat
Írta 2010. december 16. - 00:27
Vitatom... egyébként meg ha bukás... úgyis valszeg új bringa.. akkor meg nem mindegy? (mármint a HRnél)A Highroad jövõ évi csapatbringája. Az a Di2 akksi szerintem nagyon aggasztó helyen van, bukásnál az lesz az elsõ, ami lejön.
Írta 2010. december 15. - 23:14
Írta 2010. december 15. - 22:20
Írta 2010. december 15. - 16:57
Amit leírtam az részben saját tapasztalat, részben másé.
Az elsõ kb. 8 éves shimano montipedálom csapágya most is ugyanolyan jó mint újkorában pedig még egyszer sem szedtem szét. Ja igen, az SH csapágyai bonthatók és zsírozhatók, a többinél (Look, Time) ezt nem tudom. Egy másik vellgo csapágya 2000km után lett kotyogós, mondjuk azóta nem lötyõgött jobban, simán használtam úgy még vagy 8000-et. Most sem kuka, megy a téli bicóra.
Van olyan bringabolt-tulaj ismerõsöm aki BÁRMIT megengedhet magának (Most is Pro-Tour kategóriás karboncsodája van csúcsszettel, csúcskerekekkel) és évek óta ugyanazt a DA pedált nyúzza, nyilván nem véletlenül.
Azért arra ne fogadj, hogy 10 év (100-150ekm) múlva is úgy fog forogni mint most és a cipõ sem hullik szét. A monti pedálnál persze jó a shimano, de egy idõ után a cipõ talpa elkoptatja a pedáltestet és a pedál belseje sem lesz az igazi (ugyanaz belülrõl, mint az országúti pedál).
Írta 2010. december 15. - 16:42
Cipõ pedál kérdésben érdemes futni pár kört, én õsszel féláron vettem vadiúj dura-ace pedált a Melts Andrástól (Montos srác. Velo-n hirdette) 25-ért volt ez,
emellé meg a bringalandban lõttem egy Specialized Road Comp cipõt ákciósan asszem 35 ért, a kettõ együtt 60, ami nem kevés de ezek szerintem minimum 5 de inkább 10 évig cuccok lesznek. Alap országúti cipõ/pedál kombó nem áll meg 40 alatt, szerintem a +20-at ez így megérte.
Ahogy kérdezgettem másokat pedálból Shimano ami nyerõ, lehet, hogy picit nehezebb de a csapágya 10 év múlva is úgy fog forogni mint most és amióta a taposófelület egy acéllap azóta a kopással sincs gond. Montipedállal ugyanez van, nem is gondoltam volna de az eggbeater egy akkora fos...mindenkinél törnek a tengelyek meg mennek szét a csapágyak.
KEO-val is szemeztem (könnyû) de lebeszéltek a csapágy miatt meg amiatt, hogy a pedáltest (mûanyag) hajlamos a kikopásra.
Persze ez is használható, elég sokan mennek look-al, nyilván nem véletlenül.
Azért arra ne fogadj, hogy 10 év (100-150ekm) múlva is úgy fog forogni mint most és a cipõ sem hullik szét. A monti pedálnál persze jó a shimano, de egy idõ után a cipõ talpa elkoptatja a pedáltestet és a pedál belseje sem lesz az igazi (ugyanaz belülrõl, mint az országúti pedál).
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. december 15. - 16:18
emellé meg a bringalandban lõttem egy Specialized Road Comp cipõt ákciósan asszem 35 ért, a kettõ együtt 60, ami nem kevés de ezek szerintem minimum 5 de inkább 10 évig cuccok lesznek. Alap országúti cipõ/pedál kombó nem áll meg 40 alatt, szerintem a +20-at ez így megérte.
Ahogy kérdezgettem másokat pedálból Shimano ami nyerõ, lehet, hogy picit nehezebb de a csapágya 10 év múlva is úgy fog forogni mint most és amióta a taposófelület egy acéllap azóta a kopással sincs gond. Montipedállal ugyanez van, nem is gondoltam volna de az eggbeater egy akkora fos...mindenkinél törnek a tengelyek meg mennek szét a csapágyak.
KEO-val is szemeztem (könnyû) de lebeszéltek a csapágy miatt meg amiatt, hogy a pedáltest (mûanyag) hajlamos a kikopásra.
Persze ez is használható, elég sokan mennek look-al, nyilván nem véletlenül.
Írta 2010. december 15. - 11:32
Írta 2010. december 14. - 20:06
szürke:
Bike24 - Shimano SH-R087G Road Shoe
külön kiírják ha valamelyik women-cipõ
persze idõközben még változhat a cipõ is(
Sidi Genius 5 Pro Road Shoe black ), attól függõen, hogy alakulnak a teljesítményszázalékok a munkahelyemen..
a rendelés úgyis csak márc. elején lesz esedékes
Flickr
Írta 2010. december 14. - 19:20
helyesbítek, a W a wide rövidítése lesz inkább
Egyébként nem néz ki rosszul, viszont a talpa ugyanaz, mint a legalapabb típusé és én azzal nagyon sokat szenvedtem.
Írta 2010. december 14. - 19:13
Bike24 - Shimano SH-R087W Road Shoe
a mostanihoz képest ez is nagy fejlõdés,
mert most van két tépõzár (azok is elkoptak) és ennyi
Flickr
Írta 2010. december 14. - 18:49
Írta 2010. december 14. - 18:30
na meg az elõbb összeszámoltam, miket fogok rendelni, és megint nem áll meg 50Ebõl...
Flickr
Írta 2010. december 14. - 18:13
Look KÉO Classicról vélemény? Én azzal szemezek.
szar. hamar kikopik a test, iszonyú hamar elkezd kotyogni a csapágy. nem egy tartós darab. de a kotyogósság elég sok lookra jellemzõ, méregdrága csúcs keokra is.
Írta 2010. december 14. - 16:56
én is ilyesmire gondoltam..
az a "vasárnapi bringásoknak" készül..
Nekem egyébként RXE van, amit már nem gyártanak, az RXS First annak az utódja. Az RXE-n semmit nem lehet állítani, de nem is hiányzik, és még könnyebb is (230 g körüli súly rémlik)

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére