Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@iMaty: A Schwinn-Csepel tenyleg tud ilyet, koszi a tippet. Raadasul nagyon olcso is, ~5000 HUF, de sajnos 1 honapot mondanak legalabb varakozast.
Meg megvarom a tobbi forras tud-e gyorsabban.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Tire Sizing Systems

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Köszi a tippeket, egyre lelkesebb vagyok :)
Utolsó kérdés;
hagyományos outi felnivel (amin eddig 23-as külsõ volt) vajh' mennyire fér össze egy 32-es gumi? vagy ez már olyan méretkülönbség, amit nem szabad erõltetni?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ez az ötlet nagyon tetszik. Még egy kérdés;
a jelenlegi elsõváltóm konzolos. Ha veszek egy új vázat, milyen eséllyel találok itthon bilinccsel rögzíthetõ konzolt, hogy ne kelljen új váltót vennem?

azért ellenõrizd, hogy sárvédõvel használható-e, fõleg ha ballonosabb gumi megy alá

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

a jelenlegi elsõváltóm konzolos. Ha veszek egy új vázat, milyen eséllyel találok itthon bilinccsel rögzíthetõ konzolt, hogy ne kelljen új váltót vennem?

például: BBB BSP-90 ShiftFix (Váltás | Váltó | Váltó alkatrész | Adapter) | Kerékpár Webshop

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
jó eséllyel
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

jobban jársz mini v-fékkel, az outi fékváltókarok bovdenhúzása jó hozzá. normál v-féket is be lehet lõni fékváltókarhoz, de az nagyon ki van centizve a nem megfelelõ bovdenhúzás miatt.
1500-2000 ft körül kapsz bike+ mini v-féket.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Sziasztok!

Ha már kerék téma, gondoltam megkérdem, hogy szerintetek milyen kereket lenne érdemes venni. Nagyjából egy ilyen strapabíró gyári alu kerékszettben gondolkodom. :).
Amik úgy eddig felmerültek azok a Mavic Aksium, Cosmic elite, shimano 105 és ultegra. Azért ezek ugye más árkategóiájú kerekek, de nem nagyon tudom hogy mi a különbség köztük. (Pontosabban azt nem tudom hogy megéri-e megvenni mondjuk a cosmic-ot az aksiummal szemben). 100-150-nél nem nagyon szeretnék többet költeni kerékre.

Esetleg még milyen alternatívák lehetnek?

A Mavic cosmic elite az egy nagyonjó kerék, használom egy ideje. Strapabíró, merev, erõs. DE kõnehéz, és emiatt szerintem közel sem éri meg az árát. Én ugyan 40ezer forintért jutottam hozzá egy kb 100km-t futott darabhoz, így megérte, de a 110ezer forintos eredeti árát biztos hogy nem adnám ki érte :)

alsóbb kategóriában gondolkozva aksiumot vennék, felsõbb kategóriában ksyrium SL/SSC SL használtan. Apróban voltak most 60 környékén is.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

A cantival majdcsak megbarátkozom majd...
Ugye a Shimano outi fékkarok bowdenhúzása passzol a cantihoz?

jobban jársz mini v-fékkel, az outi fékváltókarok bovdenhúzása jó hozzá. normál v-féket is be lehet lõni fékváltókarhoz, de az nagyon ki van centizve a nem megfelelõ bovdenhúzás miatt.
1500-2000 ft körül kapsz bike+ mini v-féket.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

a konának a sutra modellje ilyesmi, acél váz, elõre-hátra csomagtartó, tárcsa fék lehetõség, gyárilag országuti kormánnyal

Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox

Köszi, de ez nekem már húzós árban, ráadásul csak tárcsás.
Viszont a Planet X-be elsõre beleszerettem, pont az, amire gondoltam, és csak fele ennyi. Ráadásul a festése is bejön :)
A cantival majdcsak megbarátkozom majd...
Ugye a Shimano outi fékkarok bowdenhúzása passzol a cantihoz?

d_l

d_l

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Ha már kerék téma, gondoltam megkérdem, hogy szerintetek milyen kereket lenne érdemes venni. Nagyjából egy ilyen strapabíró gyári alu kerékszettben gondolkodom. :).
Amik úgy eddig felmerültek azok a Mavic Aksium, Cosmic elite, shimano 105 és ultegra. Azért ezek ugye más árkategóiájú kerekek, de nem nagyon tudom hogy mi a különbség köztük. (Pontosabban azt nem tudom hogy megéri-e megvenni mondjuk a cosmic-ot az aksiummal szemben). 100-150-nél nem nagyon szeretnék többet költeni kerékre.

Esetleg még milyen alternatívák lehetnek?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Értemén kipage, nem mentem bele nagyon, csak nagyjából néztem meg mindent. :)
Ráadásul nem hiszem hogy valaha ennyi pénzt 2 kerékre költenék, csak eljátszottam a gondolattal. :)

Akkor nem kérdés hogy megéri-e :) Egyébként 1000 dollár környékén én inkább (alig)használt ZIPP-ben gondolkoznék.

Bandázs téma: Jahogy a tetején, látom már :) Hülyeségnek hangzik, de úgy ránézésre tetszik az anyaga. Általában azért látom a bandázsokon hogy melyiknek az anyaga jön be, a Fizik pl nagyon nem jött be, túl vékonynak tûnt. Aztán kipróbáltam, és valóban.

Egyébként fõleg fehérben érdekelne.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Értemén kipage, nem mentem bele nagyon, csak nagyjából néztem meg mindent. :)
Ráadásul nem hiszem hogy valaha ennyi pénzt 2 kerékre költenék, csak eljátszottam a gondolattal. :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ha rendszeresen használnád a kerekeket a jó magyar útjainkon akkor felesleges Tune agyat venned csak szétvered a kereket a kátyúkban. Ha kocabringás vagy vagy nem versenyzel és van idõt a kátyúkat kerülgetni akkor érdemes elgondolkodni rajta. A Mag160as helyett simám elég lenne egy Mag 180, majdnem feleannyiba kerül. Megéri minusz 20grammért plusz 50ezret kipengetni?

Ha kereket vennék most, tuti nem így építgetnék, hanem vagy vennék egy strapabíró gyári alu kerékszettet, ha meg sok pénz állna a házhoz, akkor egy gyári karbonkereket kb 40mmes felnimagassággal. Ha mégtöbb pénz állna a házhoz akkor meg egy Lightweight 3ast vennék a Black Edition-t :)
11:38:11 IM 2012

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Az a fekete maga a bandázs, nem? csak kék a széle. Gondolom.

Én arról a csúszásgátló csíkról beszélek, ami hosszában van felragasztva. Az én tippem az, hogy egy fekete és egy kék bandázs van fenn, ez megmagyarázná a vastagságot is. Ha ilyen mintát meg lehet csinálni, akkor ez sem lehet túl nehéz.

Feltöltött kép

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Ave azt számoltam hogy a hátsó agy 400 euro, elsõ 114, két felni 104, plusz 42 az 56 küllõ. Ezen kívül még kell hozzá egy gyorszár (Tune csinál 19g-osat is), plusz küllõanya. Olyan 210.000bõl ki kell hogy jöjjön, a DT honlapján nézegettem a keréképítõ kalkulátorral... :)
Ja és a francia starbike.com-ról pl ingyenes szállítással vámmentesen(Eu) itthon lenne. :)

Jó megoldásnak tûnik, sokan dícsérik az Abrosio felnit is fórumokon. Ennél jobb megoldás egy Reynolds felni lenne, amivel a Tune cég összehozott egy 886g összsúlyú kerékszettet is... :) Tune Reynolds címen megtaláljátok. (2.249 Euro újan... :):):) )

Nem rossz suly es nem rossz ar. 280e korul csinalna meg majdnem ugyanezt a kombot a wheelsmith
Ebben az arban az epites is benne van? Vagy magad csinalnad?
Nem tudom te milyen arakat tudsz, en ennyiert nem hiszem, hogy igazan profi Fulcrum vagy Campa kereket kapnal.

Az aero kerekek kozott is sok van, ami nem sokat er mar labor teszteken sem, nemhogy a szabadban.
En szamolgattam valamikor mennyivel lehetnek gyorsabb. Kozel sincs 1 km/h sem. Persze versenyben ez 40km-en meg igy is akar 1 percet is jelenthetne, szoval sok is, meg nem is, kinek mi a sok.

Ettol fuggetlenul erzesre biztos gyorsabbnak kell lennie. En minden upgrade utan erzem, hogy jobban szalad a bico. Csak az a piszok muszer nem erzi. :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

kiskubai
Nem lehet túl jó az a bandázs, ha külön kellett rá egy csúszásmentesítõ szalag.

Az a fekete maga a bandázs, nem? csak kék a széle. Gondolom.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Tud valaki olyan outi vázat, amire csomagtartó rögzíthetõ?
Nem trekking, hanem outi túra vázat keresek, outi geometriával.
Van egy Ultegra szettem is, nem szeretnék emellett átállni egyenes kormányra és canti fékekre...

a konának a sutra modellje ilyesmi, acél váz, elõre-hátra csomagtartó, tárcsa fék lehetõség, gyárilag országuti kormánnyal

http://www.speed-way...D=117&katID=355

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
kiskubai
Nem lehet túl jó az a bandázs, ha külön kellett rá egy csúszásmentesítõ szalag.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem rossz suly es nem rossz ar. 280e korul csinalna meg majdnem ugyanezt a kombot a wheelsmith
Ebben az arban az epites is benne van? Vagy magad csinalnad?
Nem tudom te milyen arakat tudsz, en ennyiert nem hiszem, hogy igazan profi Fulcrum vagy Campa kereket kapnal.

Az aero kerekek kozott is sok van, ami nem sokat er mar labor teszteken sem, nemhogy a szabadban.
En szamolgattam valamikor mennyivel lehetnek gyorsabb. Kozel sincs 1 km/h sem. Persze versenyben ez 40km-en meg igy is akar 1 percet is jelenthetne, szoval sok is, meg nem is, kinek mi a sok.

Ettol fuggetlenul erzesre biztos gyorsabbnak kell lennie. En minden upgrade utan erzem, hogy jobban szalad a bico. Csak az a piszok muszer nem erzi. :D