Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
decathlonra nem igazán lehet építeni bringásként. múltkor nem kaptam váltóbowdent. egyszerûen nem tartanak, se fék se váltóbowdent. semmilyet!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A vidéki decathlonokban nincs semmi. Ugyan nem kerékpáros dolgot vadásztam, de ellátogattam a kerékpáros szekcióba is a gyõri és a kecskeméti áruházban is nagy nulla az egész. A csúcsgép egy Sora-s egyenes kormányos fitness gép volt 180körül országúti nem is volt.
11:38:11 IM 2012

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Igazi szarragok, rohadjanak meg...
Azert majd mehetnek akarhova, ha a Deca nem hoz tobbet minosegi cuccot.

sztem már megtörtént. én tegnap voltam a dunakeszi deca-ban,és 1 db országuti külsõjük nem volt. nem hogy hajtogatós,még drótperemes sem. vettem 1 napszemcsit,1 ilyet: Decathlon - optikai termékek látás szemüveg - napszemüveg B'TWIN - SG B'twin 700 napszemüveg B'TWIN - kerékpározáshoz.. 4 lencse jár hozzá,és 7000-õl lett leárazva 5000-re. nem rossz. viszont 1-2 csomagolást láttam ami nem volt szétlopkodva. elég szomorú. 1 ilyen aránylag sérülésmentest hoztam el.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Igazi szarragok, rohadjanak meg...
Azert majd mehetnek akarhova, ha a Deca nem hoz tobbet minosegi cuccot.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Másnak is feltûnt, hogy az spd stopli sokkal szélesebb tartományban lehet állítani elõre-hátra, mint mondjuk a look, spd-sl, stb. országúti rendszerekét?

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Budaorsi Decathlonban ma Michelin Krylion Carbon csomagolasban lattam Lythion gumit. A Lythion csomagolas persze sehol.
Eros a gyanum, hogy valaki kicserelte a gumikat a csomagolasban, hogy "olcsobban megvegye" a jobb gumit, magyarul ellopta...

Én a Decathlonban latex belsõvel jártam így. Pontosabban a bátyám, akit kértem, hogy vegyen nekem. Ha belenézett volna se jött volna rá, de valaki szépen kicserélte egy sima butylra.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Budaorsi Decathlonban ma Michelin Krylion Carbon csomagolasban lattam Lythion gumit. A Lythion csomagolas persze sehol.
Eros a gyanum, hogy valaki kicserelte a gumikat a csomagolasban, hogy "olcsobban megvegye" a jobb gumit, magyarul ellopta...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Versenyen belul is erdekel. ;)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Hat biztos nem fog sokat birni... de ugy is csak versenyekre rakom majd fel. ;)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hat 5000-et irt a levelben az ember. Majd kiderul.

En nagy Michelin fan vagyok, de fel sem merul bennem a Light hasznalata, ha 10 euroert adnak, akkor is inkabb a simat vennem normal aron.
Persze ezt hivjak eloiteletnek, mivel sosem volt ilyenem. :) Majd ird meg mennyit ment el a vegen.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

Köszi a tippeket, egyre lelkesebb vagyok :)
Utolsó kérdés;
hagyományos outi felnivel (amin eddig 23-as külsõ volt) vajh' mennyire fér össze egy 32-es gumi? vagy ez már olyan méretkülönbség, amit nem szabad erõltetni?

35-os CX gummakat raktam a Velomax Ascent III hatso kerekem felniejere(tudtommal ezt ou felninek kialtottak ki annak idejen) versenyeztem vele, es semmi gond nem volt. Szeri tem nem lehet gond vele...

Ave: 5000-bol megvan egy 8-as sor? Akkor egy 10-es serdulo sor is nagysagrendekkel olcsobb lehet, mint a BBB 16-25-os 15000 forintos sora...

Egyebkent sikerult hozzajutnom egy par Michelin Pro 3 Light kulsohoz 45 fontert(szallitassal), erre most nezem, hogy a Bike-components-en 19,95 EUR egy darab... :D szerintem megeri!
Continental GP Attack-Force komboval illetve a Schwalbe Ultremo Aquaval van valakinek tapasztalata?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@iMaty: A Schwinn-Csepel tenyleg tud ilyet, koszi a tippet. Raadasul nagyon olcso is, ~5000 HUF, de sajnos 1 honapot mondanak legalabb varakozast.
Meg megvarom a tobbi forras tud-e gyorsabban.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Tire Sizing Systems

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Köszi a tippeket, egyre lelkesebb vagyok :)
Utolsó kérdés;
hagyományos outi felnivel (amin eddig 23-as külsõ volt) vajh' mennyire fér össze egy 32-es gumi? vagy ez már olyan méretkülönbség, amit nem szabad erõltetni?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ez az ötlet nagyon tetszik. Még egy kérdés;
a jelenlegi elsõváltóm konzolos. Ha veszek egy új vázat, milyen eséllyel találok itthon bilinccsel rögzíthetõ konzolt, hogy ne kelljen új váltót vennem?

azért ellenõrizd, hogy sárvédõvel használható-e, fõleg ha ballonosabb gumi megy alá

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

a jelenlegi elsõváltóm konzolos. Ha veszek egy új vázat, milyen eséllyel találok itthon bilinccsel rögzíthetõ konzolt, hogy ne kelljen új váltót vennem?

például: BBB BSP-90 ShiftFix (Váltás | Váltó | Váltó alkatrész | Adapter) | Kerékpár Webshop

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
jó eséllyel
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

jobban jársz mini v-fékkel, az outi fékváltókarok bovdenhúzása jó hozzá. normál v-féket is be lehet lõni fékváltókarhoz, de az nagyon ki van centizve a nem megfelelõ bovdenhúzás miatt.
1500-2000 ft körül kapsz bike+ mini v-féket.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Sziasztok!

Ha már kerék téma, gondoltam megkérdem, hogy szerintetek milyen kereket lenne érdemes venni. Nagyjából egy ilyen strapabíró gyári alu kerékszettben gondolkodom. :).
Amik úgy eddig felmerültek azok a Mavic Aksium, Cosmic elite, shimano 105 és ultegra. Azért ezek ugye más árkategóiájú kerekek, de nem nagyon tudom hogy mi a különbség köztük. (Pontosabban azt nem tudom hogy megéri-e megvenni mondjuk a cosmic-ot az aksiummal szemben). 100-150-nél nem nagyon szeretnék többet költeni kerékre.

Esetleg még milyen alternatívák lehetnek?

A Mavic cosmic elite az egy nagyonjó kerék, használom egy ideje. Strapabíró, merev, erõs. DE kõnehéz, és emiatt szerintem közel sem éri meg az árát. Én ugyan 40ezer forintért jutottam hozzá egy kb 100km-t futott darabhoz, így megérte, de a 110ezer forintos eredeti árát biztos hogy nem adnám ki érte :)

alsóbb kategóriában gondolkozva aksiumot vennék, felsõbb kategóriában ksyrium SL/SSC SL használtan. Apróban voltak most 60 környékén is.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

A cantival majdcsak megbarátkozom majd...
Ugye a Shimano outi fékkarok bowdenhúzása passzol a cantihoz?

jobban jársz mini v-fékkel, az outi fékváltókarok bovdenhúzása jó hozzá. normál v-féket is be lehet lõni fékváltókarhoz, de az nagyon ki van centizve a nem megfelelõ bovdenhúzás miatt.
1500-2000 ft körül kapsz bike+ mini v-féket.